iOS 4 : το νέο iphone λειτουργικό

Eνω και σε μενα ολα πηγαν καλα, εδω και ωρες δεν μπορω με τιποτα να συνδεθω σε προγραμμα που αφορα internet (μαιλ, καιρος κλπ).
Δειχνει οτι εχει σημα 3G αλλα δεν συνδεεται ... τι στο καλο.

Εγκατέστησα και εγώ το OS4 σε 3gs και μου έχει αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις μέχρι στιγμής. Το κινητό δεν έχει χάσει σε ταχύτητα τα folder και το multitasking είναι πολύ βολική προσθήκη.

Η φωτογραφική μηχανή βελτιώθηκε ως προς την ταχύτητα λήψης

Όλα καλά

τη βοηθεια σας θελω.

Ειχα 313 jb . Περασα λοιπον την 4.0 και εκανα μπακ απ γιατι εχω πολλές εφαρμογες που πολλες τις εχω πληρωσει κιόλας οπότε δε γίνεται να τις χάσω.

Ολα καλα με το μονο προβλημα οτι πλεον πταν μιλαω στο τηλεφωνο και το απομακρυνω απο το αυτι, δε λειτουργει!
Αρα δε μπορω να πατησω πληκτρα, να τερματησω κληση κτλ

Εκανα απο λαπτοπ καθαρη εγκατασταση, μετα ξανα ριστορε απο το βασικο υπολογιστη και ξανα τα ιδια...

Τι να κανω? Καμια ιδεα?

Παρατήρησα ότι στα SMS μπήκε character counter.
Κι ενώ μια φίλη μου όταν γράφει στα ελληνικά τις δείχνει 160 χαρακτήρες διαθέσιμους, εμένα μου δείχνει μόνο 70.

Γιατί;

Υπάρχει περίπτωση να παίζει ρόλο το γεγονός ότι εκείνη είναι με Voda ενώ εγώ με Cosmote;

Παρατήρησα ότι στα SMS μπήκε character counter.
Κι ενώ μια φίλη μου όταν γράφει στα ελληνικά τις δείχνει 160 χαρακτήρες διαθέσιμους, εμένα μου δείχνει μόνο 70.

Γιατί;

Υπάρχει περίπτωση να παίζει ρόλο το γεγονός ότι εκείνη είναι με Voda ενώ εγώ με Cosmote;

εγω παλι ενω το εχω ενεργοποιημενο το character count δεν μου το εμφανιζει ( COSMOTE)

Είμαι περίεργος αν στο OS 5 η Apple θα διορθώσει τον τρόπο που λειτουργεί το multitasking της.

Το multitasking είναι κάτι που λίγες φορές χρειάζεται, τις περισσότερες δεν το θέλουμε. Με το να μένουν αυτόματα ΟΛΕΣ οι εφαρμογές να τρέχουν στο background, το μόνο που κερδίζει ο χρήστης είναι η ελαφρά εως σοβαρή μείωση της αυτονομίας, για την οποία έχω διαβάσει διάφορα στο net. Μη μου πείτε ότι μπορείς να κάνεις quit, γιατί η διαδικασία του quit είναι διαδικασία, και μιλάμε για ένα λειτουργικό που υποτίθεται θα έπρεπε να'ναι το πιο απλό και εύχρηστο.

Κανονικά θα έπρεπε το default να είναι να κλείνει η εφαρμογή, και για να μείνει να τρέχει να πατήσεις πχ παρατεταμένα το Home βγαίνοντας, αλλιώς να κάνει κανονικά quit.

Last edited:
Σκεφτεσαι σαν pcας... Δεν χρειαζεται ν ανησυχεις για τις εφαρμογες στο background, οπως και στο mac.
Τρεχω δεκαδες εφαρμογες ταυτοχρονα και δεν παρατηρησα μειωση στις επιδοσεις και στην αυτονομια!

Είμαι περίεργος αν στο OS 5 η Apple θα διορθώσει τον τρόπο που λειτουργεί το multitasking της.

Το multitasking είναι κάτι που λίγες φορές χρειάζεται, τις περισσότερες δεν το θέλουμε. Με το να μένουν αυτόματα ΟΛΕΣ οι εφαρμογές να τρέχουν στο background, το μόνο που κερδίζει ο χρήστης είναι η ελαφρά εως σοβαρή μείωση της αυτονομίας, για την οποία έχω διαβάσει διάφορα στο net. Μη μου πείτε ότι μπορείς να κάνεις quit, γιατί η διαδικασία του quit είναι διαδικασία, και μιλάμε για ένα λειτουργικό που υποτίθεται θα έπρεπε να'ναι το πιο απλό και εύχρηστο.

Κανονικά θα έπρεπε το default να είναι να κλείνει η εφαρμογή, και για να μείνει να τρέχει να πατήσεις πχ παρατεταμένα το Home βγαίνοντας, αλλιώς να κάνει κανονικά quit.

+1

Σκεφτεσαι σαν pcας... Δεν χρειαζεται ν ανησυχεις για τις εφαρμογες στο background, οπως και στο mac.
Τρεχω δεκαδες εφαρμογες ταυτοχρονα και δεν παρατηρησα μειωση στις επιδοσεις και στην αυτονομια!

Kαλά εννοείται ότι σκέφτομαι σαν pcας :D

Το θέμα είναι, ότι οκ, με εξαιρετικά καλογραμμένο κώδικα μπορεί να μην επιβαρύνονται οι επιδόσεις, όμως ό,τι και να κάνεις, η RAM γεμίζει, και αυτό δε μπορεί να μην έχει αντίκτυπο στην κατανάλωση - αυτονομία...

Καμια σημασα δεν εχει αν εχεις ενα προγραμμα ή δεκα να τρεχουν.
Memory dumbing στο σκληρο μπορει να γινεται, και ανακληση οταν χρειαστει.

Βασικό που πιθανότατα να ξεχνάτε, είναι ότι στο os 4, το τηλ κλείνει μόνο τους τις εφαρμογές που ανοίξαμε κάποια στιγμή και τελικά μετά από κάποιο διάστημα δεν τις χρησιμοποιούμε.

H iOS 4.0.1 αναμένεται σύντομα!

Σύμφωνα με φήμες των τελευταίων ωρών η Apple αναμένεται να δώσει στην
κυκλοφορία την έκδοση iOS 4.0.1 αρκετά σύντομα, ίσως και τη Δευτέρα.

Η αναβάθμιση αυτή αναμένεται να διορθώσει τα προβλήματα με το σήμα της κεραίας που αντιμετωπίζουν ορισμένοι χρήστες
στο iPhone 4 και φαίνεται να είναι θέμα software. Το πρόβλημα μάλιστα εντοπίζεται συγκεκριμένα στα WWAN 3G δίκτυα
και όχι στα Microcell 3G ενώ και μερικοί χρήστες iPhone 3G αναφέρουν το ίδιο πρόβλημα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στο tech support forum της Apple το bug σχετίζεται με τη βαθμονόμηση της ραδιοσυχνότητας
της baseband και πιο συγκεκριμένα κατά την αλλαγή των συχνοτήτων. Υπάρχει πρόβλημα στη βαθμονόμηση του lag και η
συσκευή δεν μπορεί να αλλάξει σε μια συχνότητα καλύτερης αναλογίας σήματος-θορύβου, οπότε αναφέρει “No service”.

Βέβαια, το πρόβλημα αυτό δεν σχετίζεται με το hardware της συσκευής καθώς δεν παρατηρείται από όλους τους χρήστες
αλλά από ένα πολύ μικρό ποσοστό.

iPhoneHellas