iOS 5

Ο λόγος που αγόρασα iPhone (το 3 τότε) ήταν διότι είχα βαρεθεί να με τα διάφορα smartphone σε Symbian (έξυπνο λειτουργικό άθλιο hardware implementation) και σε windows mobile (ηλίθιο λειτουργικό και πολύ καλό hardware HTC) να ταλαιπωρούμε με το εάν έχασα επαφές εάν έχασα notes εάν έχασα photo εάν έχασα apps. Και τελικά όταν ήθελα να απαντήσω σε μία κλήση ήθελα να δουλεύει σαν ένα κλασικό τηλέφωνο που απαντάει και κλίνει όποτε του το ζητήσεις. Η σχέση μου με την apple είναι περίεργη, ναι μεν θεωρώ εξαιρετικά τα μηχανήματα και την υλοποίηση αλλά είναι λιγάκι ελιτίστικη η αντιμετώπιση της πραγματικότητας και με ψιλοχαλάει η αντιμετώπιση του ποτέ δεν κάνω λάθος.

Παρένθεση τέλος.

Φανατικός οπαδός του iPhone γιατί δουλεύει σαν τηλέφωνο παρά την ιδική μεταχείριση που χρειάζεται, εντυπωσιαζόμουν με την λογική ότι κάνω Update και δεν φοβάμαι ότι θα χάσω πράγματα, επιτέλους ένα τηλέφωνο που δεν χρειάζεται να γνωρίζω πως δουλεύει και δεν χρειάζεται τίποτε άλλο από να το βλέπω σαν τηλέφωνο.

Με το ios 5 όμως?

Για να κάνω update μου πήρε 2 μέρες με error 34 στο iTunes αλλά ξαφνικά χωρίς κάποιον ιδιαίτερο λόγο δούλεψε.

Και μετά έχασα όλα μου τα apps.

Έκανα restore και 288 apps πίσω, αλλά όλα χύμα και αλφαβητικά 3 μέρες τώρα παλεύω να τα ταξινομήσω.

Και το καλύτερο. Έκανα Sync on the cloud και άλλες επαφές είναι διπλές άλλες πενταπλές. Οι μετοχές (του αμερικάνικου χρηματιστηρίου γιατί Ελληνικό δεν) ήταν όλα απόλυτα στην θέση τους….

Δηλαδή το Sync on the cloud δεν είναι backup?

Πρέπει να διαλέξω ή sync στον υπολογιστή μου ή sync στο σύννεφο δεν μπορώ απλά να μην ασχολούμαι, απλά να δουλεύει?

Και με την μπαταρία τι γίνετε?

Με το iOs4 έκλινα τα notifications και κράταγε σχεδόν μία μέρα τώρα που δεν κλίνουν ενωρίς το απόγευμα τέλος battery…

Η Apple χάνει το πρωταρχικό competitive advantage της, και ελπίζω το make feel good factor να μην είναι ο μόνος λόγος που θα πουλάει Apple products ο κύριος Cook.

Πολύ απογοητευμένος από το update αυτό και συμβουλεύω όποιος δεν το έχει κάνει ακόμα να περιμένει λίγο εάν δεν έχει χρόνο και διάθεση να βρει λύσεις.

Η μεταβαση στο ios5 δεν ειναι τοσο απλη γιατι μπαινει στη μεση το icloud.

Το εγραψα και αλλου, ειναι μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ αλλαγη, που απεξαρτητοποιει τις iOS συσκευες απο τους υπολογιστες και βαζει εντελως νεα δεδομενα στο προσκηνιο...

Με λιγη υπομονη , η μεταβαση θα γινει πιο ευκολη και στο μελλον δεν θα εχουμε (οσοι εχουμε) τοσα θεματα.

Μη μπερδευεις επισης μερικα πραγματα... αλλο sync αλλο backup.
Μπορεις πχ για λογους ταχυτητας να κανεις sync με το cloud και backup στον υπολογιστη σου (αυτο κανω εγω).

Τα notifications επισης μπορεις να τα απενεργοποιησεις ....ολα ή καποια απ αυτα.

Θα έλεγα μετά από καμιά βδομάδα χρήσης ότι η μπαταρία στο iPhone 4 αξιοποιείται πολύ καλύτερα με το νέο λειτουργικό.

Προβληματάκια έχει διάφορα, αλλά ως τώρα δε μου'χει περάσει ποτέ απ'το μυαλό η ανάγκη για downgrade.

Τεράστια απογοήτευση για μένα ήταν ότι έκανα restore, λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι βάσει κοινής λογικής, εφόσον το κινητό μου συγχρόνιζε καθημερινά με iTunes και με Game Center, ότι τα saves μου από τα διάφορα παιχνίδια θα ήταν αποθηκευμένα είτε στον υπολογιστή μου, είτε στο Game Center.

Δυστυχώς χάθηκαν τα πάντα. Με άλλα λόγια, το Game Center είναι μια ηλίθια εφαρμογή απλά για να υπάρχει, αφού δεν κάνει το μοναδικό πράγμα για το οποίο θα είχε νόημα η ύπαρξή της, να αποθηκεύει δηλαδή εν είδει cloud τα saves.

Θα έλεγα μετά από καμιά βδομάδα χρήσης ότι η μπαταρία στο iPhone 4 αξιοποιείται πολύ καλύτερα με το νέο λειτουργικό.

Προβληματάκια έχει διάφορα, αλλά ως τώρα δε μου'χει περάσει ποτέ απ'το μυαλό η ανάγκη για downgrade.

Τεράστια απογοήτευση για μένα ήταν ότι έκανα restore, λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι βάσει κοινής λογικής, εφόσον το κινητό μου συγχρόνιζε καθημερινά με iTunes και με Game Center, ότι τα saves μου από τα διάφορα παιχνίδια θα ήταν αποθηκευμένα είτε στον υπολογιστή μου, είτε στο Game Center.

Δυστυχώς χάθηκαν τα πάντα. Με άλλα λόγια, το Game Center είναι μια ηλίθια εφαρμογή απλά για να υπάρχει, αφού δεν κάνει το μοναδικό πράγμα για το οποίο θα είχε νόημα η ύπαρξή της, να αποθηκεύει δηλαδή εν είδει cloud τα saves.

Μαλλον κατι δεν εγινε σωστα γιατι της γυναικας μου και ενω στην μεταβαση στο ios5 δεν εμφανιστηκαν οι εφαρμογες , με το game center και ξανακατεβασμα πχ Angry birds , ολα τα saves ηταν στην θεση τους.
Για ξανα προσπαθησε το. Ειναι κριμα να τα χασεις.

εμένα πάντως η εμπειρία μου ήταν εξαιρετική...όλα γίναν πολύ γρήγορα και τέλεια χωρίς το παραμικρό θεματάκι...
το νέο λειτουργικό μ´έχει εντυπωσιάσει και όλο ανακαλύπτω νέα πράγματα....
για λόγους ταχύτητας κάνω αυτό που κάνει και ο Γιάννης :κάνω sync με το cloud και backup στον iMac μου....

Re: Απάντηση: Re: iOS version 5

To έχω δοκιμάσει αλλά FAIL...

Για να το γραφει το gizmodo θα πει οτι δουλευει. Ισως κατι σου διέφυγε στην διαδικασία. Δοκιμασε να το κανεις και σε mac αν το εκανες στα win ή αντίστροφα.

Ας γράφει ότι θέλει, το έκανα 4 φορές step by step μέσω windows, μηδενικό αποτέλεσμα.
Όταν (κι αν) βρω mac θα το δοκιμάσω πάλι. Εξάλλου την mac μέθοδο λέει ότι δοκίμασε με επιτυχία.
Υπάρχουν και άλλοι τρόποι αλλά όταν είδα την διαδικασία έκανα μεταβολή...

Last edited:

Ιάσωνα, εγώ δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα. Saves, settings κλπ, όλα κανονικά μείνανε, ακόμα και τα folders μου με τις εφαρμογές.

Μάλλον κάτι στράβωσε, ξανακάνε το...

Ο λόγος που αγόρασα iPhone (το 3 τότε) ήταν διότι είχα βαρεθεί να με τα διάφορα smartphone σε Symbian (έξυπνο λειτουργικό άθλιο hardware implementation) και σε windows mobile (ηλίθιο λειτουργικό και πολύ καλό hardware HTC) να ταλαιπωρούμε με το εάν έχασα επαφές εάν έχασα notes εάν έχασα photo εάν έχασα apps. Και τελικά όταν ήθελα να απαντήσω σε μία κλήση ήθελα να δουλεύει σαν ένα κλασικό τηλέφωνο που απαντάει και κλίνει όποτε του το ζητήσεις. Η σχέση μου με την apple είναι περίεργη, ναι μεν θεωρώ εξαιρετικά τα μηχανήματα και την υλοποίηση αλλά είναι λιγάκι ελιτίστικη η αντιμετώπιση της πραγματικότητας και με ψιλοχαλάει η αντιμετώπιση του ποτέ δεν κάνω λάθος.

Παρένθεση τέλος.

Φανατικός οπαδός του iPhone γιατί δουλεύει σαν τηλέφωνο παρά την ιδική μεταχείριση που χρειάζεται, εντυπωσιαζόμουν με την λογική ότι κάνω Update και δεν φοβάμαι ότι θα χάσω πράγματα, επιτέλους ένα τηλέφωνο που δεν χρειάζεται να γνωρίζω πως δουλεύει και δεν χρειάζεται τίποτε άλλο από να το βλέπω σαν τηλέφωνο.

Με το ios 5 όμως?

Για να κάνω update μου πήρε 2 μέρες με error 34 στο iTunes αλλά ξαφνικά χωρίς κάποιον ιδιαίτερο λόγο δούλεψε.

Και μετά έχασα όλα μου τα apps.

Έκανα restore και 288 apps πίσω, αλλά όλα χύμα και αλφαβητικά 3 μέρες τώρα παλεύω να τα ταξινομήσω.

Και το καλύτερο. Έκανα Sync on the cloud και άλλες επαφές είναι διπλές άλλες πενταπλές. Οι μετοχές (του αμερικάνικου χρηματιστηρίου γιατί Ελληνικό δεν) ήταν όλα απόλυτα στην θέση τους….

Δηλαδή το Sync on the cloud δεν είναι backup?

Πρέπει να διαλέξω ή sync στον υπολογιστή μου ή sync στο σύννεφο δεν μπορώ απλά να μην ασχολούμαι, απλά να δουλεύει?

Και με την μπαταρία τι γίνετε?

Με το iOs4 έκλινα τα notifications και κράταγε σχεδόν μία μέρα τώρα που δεν κλίνουν ενωρίς το απόγευμα τέλος battery…

Πολύ απογοητευμένος από το update αυτό και συμβουλεύω όποιος δεν το έχει κάνει ακόμα να περιμένει λίγο εάν δεν έχει χρόνο και διάθεση να βρει λύσεις.

οταν λες ερρορ 34

το τηλεφωνο δουλευε και απλα δεν εκανε update ?

η κολλησε και δε δουλευε μεχρι να καταφερεις το ρεστορε ?
( κολλημενο σε recovery mode ? )

εχει διαφορα να σου πει δεν εγινε το update ερρορ 34 κλπ αλλα να δουλευει οπως πριν

και αλλο να μεινει κολλημενο και ουτε ρεστορε να κανει ουτε να δουλευει με το os 4

Πάντως με τα saves είχα και εγώ πρόβλημα .χαθηκανε όλα. Θα ήταν καλή ιδ´εα να αποθηκεύονται στο cloud . Όπως στο παιχνίδι Aralon.

Πάντως στο δίκο μου iphone 4 η εξοικοινομήση μπαταρίας εχει βελτιωθεί δραματικα! Επιπλέον ειχα ξεχασει το wifi ανοιχτο για πολλες ωρες και δεν ειχε πεσει τοσο οσο πριν που ειχα το ios 4.!!! για μενα το ios 5 ειναι το καλύτερο μεχρι στιγμής! Ειναι πιο γρήγορο, κρατάει και η μπαταρία και δεν εχασα και τπτ κατα την διαρκεία της αναβάθμίσης!

Οντως ομως κατα την διάρκεια της αναβάθμισης τα apps μπήκαν χύμα! ενοχλήθηκα λίγο αλλά ευτυχως θυμομουν που τα ειχα και τα ξανεβαλα! αντέ να δουμε´και το 6!! :)

Μεταξύ των αλλαγών που υπάρχουν στο νέο λειτουργικό, υπάρχουν κ κάποιες πολύ μικρές αλλαγές στα γραφικά του που εντόπισαν εδώ : http://www.iphonehellas.gr/31366/ios-5-also-includes-some-subtle-graphical-changes/#more-31366

510x721xicon-badge-ios-5.jpg.pagespeed.ic.lMCuOzAg5F.jpg

510x721xbox-design-ios-5.jpg.pagespeed.ic.OMJET-q_Eo.jpg

510x721xmessage-text-ios-5.jpg.pagespeed.ic.AZB3wgulz3.jpg

510x721xrotation-lock-ios-5.jpg.pagespeed.ic.Z5PdwV2W0o.jpg

510x721xhome-icon-ios-5.jpg.pagespeed.ic.HLBcQNMV6T.jpg

510x721xhome-icon-2-ios-5.jpg.pagespeed.ic.4gph_b3alc.jpg

Σοβαρά τωρα, είναι αντικείμενο ενασχόλησης πόσα Pixel εχουν μεταξυ τους αποσταση τα εικονίδια η αν εγινε η σκια απο γκρι μαυρη????
Τοσο χρόνο ελευθερο εχουν τα παλληκάρια στο iphone hellas??? :)