iOS 7

έχω την αισθηση ότι ειναι κατα 90+% αποφαση marketing για προωθηση νεων μοντέλων και 10% τεχνικό.

Αν ήταν απόφαση τεχνικού
Τότε θα το έκανε συμβατό με όλες (όλες όλες) τις συσκευές πρωτόκολλο
Έστω και με warning για το θέμα κατανάλωσης
Power to the user

ποια καταναλωση βρε Συριε.... διαβασε αυτα που γραφω .

ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ λεμε λογω αδυναμιας υποστηριξης dual band wifi connection και WiFi Direct !!! (οχι λογω καταναλωσης)

Πως αλλιως να το γραψω ?

Απάντηση: Re: Apple iOS 7

Ειδες καπου μετρησεις καταναλωσης και εβγαλες το συμπερασμα;

Προφανως οχι.

Απλως ''το ειπε η Apple''

Και απο αυτο συμπεραινεις αμεσως ''δεν γινόταν αλλιώς'' (και αρχίζεις τα ''capito'' :p)

Αχ ρε Γιαννη, σας εχει κάψει το μυαλό μια εταιρια λεμε....

Κοιτα, παντως ειναι γεγονός πως η apple διατηρεί υψηλα standards οσον αφορα την απροσκοπτη λειτουργια των υπηρεσιων της απο τους χρηστες. Οποτε δεν μου κανει εντύπωση η "παραξενιά" της ωστε το airdrop να λειτουργει γρηγοροτερα/απροβληματιστα βασει αυστηροτερων προδιαγραφων.
Οποτε αυτο που πιθανολογησα πιο πριν, ειδα πως τελικά πρεπει να έπαιξε ρολο, βασει αυτων που εγραψε ο Γιάννης..

Τακη, δεν τιθεται θεμα καταναλωσης και ταχυτητας....

Απλα τα παλιοτερα τσιπακια που βρισκοντα στο Ipad 3 κλπ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ καν αυτη τη τεχνολογια.
Δεν το λεει η Apple αυτο, ειναι δεδομενο , κοιτα το λινκ που εβαλα (και ειπωθηκε στο WWDC dev center σε βιντεο που δυστυχως ειναι διαθεσιμα μονο για developers και ειδα πριν απο λιγο).

ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ λεμε λογω αδυναμιας υποστηριξης dual band wifi connection και WiFi Direct !!! (οχι λογω καταναλωσης)

Πως αλλιως να το γραψω ?

Για καταναλωση ειπες πριν βρε παιδι, οχι για αλλο τεχνικό θεμα

Τωρα βεβαια ειδα ότι εκανες edit και λες και αλλα.

Βαριεμαι να κατσω να διαβαζω τωρα (εξαλλου θα το παρω το 5S ειπαμε :p) αλλά αν οντως υπαρχει καθαρο τεχνικό θεμα, επιφυλάσσομαι να το διαβασω.

Απλα τα παλιοτερα τσιπακια που βρισκοντα στο Ipad 3 κλπ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ καν αυτη τη τεχνολογια.
Δεν το λεει η Apple αυτο, ειναι δεδομενο , κοιτα το λινκ που εβαλα (και ειπωθηκε στο WWDC dev center σε βιντεο που δυστυχως ειναι διαθεσιμα μονο για developers και ειδα πριν απο λιγο).

Μάλιστα.. It makes sense..

Για καταναλωση ειπες πριν βρε παιδι, οχι για αλλο τεχνικό θεμα

Τωρα βεβαια ειδα ότι εκανες edit και λες και αλλα.

Βαριεμαι να κατσω να διαβαζω τωρα (εξαλλου θα το παρω το 5S ειπαμε :p) αλλά αν οντως υπαρχει καθαρο τεχνικό θεμα, επιφυλάσσομαι να το διαβασω.

edit ε?Ειπα και γω :p

edit ε?Ειπα και γω :p

Πως αλλιως να το γραψω ?

Μαντης ειμαι ή βοηθος φακίρη; :p

Σιγουρα υπαρχουν εμπορικοι λογοι πίσω απο αυτή την απόφαση, αλλα δεν αποκλειεται να υπαρχουν και καποιοι τεχνικοι. Πχ. το ipad 4 & ipad mini αν θυμαμαι καλα εχουν πιο γρηγορο wifi chip απο το 3 και ισως (λεω ισως..) να παίζει ρολο αυτο στην λειτουργια του Airdrop.

Έχεις δίκιο Γιάννη, δεν υπάρχει πιο τρομακτικό από το να πρέπει να χάσεις την σύνδεση του ίντερνετ, την στιγμή που ανταλλάσσεις αρχεία με ένα άλλο μηχάνημα. Σαν δε ντρέπονται όλοι αυτοί, που δεν θα τους ένοιαζε. Αφού νοιάζει την Apple.
Εγώ ελπίζω κάποια στιγμή να μας δώσει μια λίστα πραγμάτων που θα μπορούσαμε να έχουμε, αλλά δεν μας δίνει γιατί έτσι πρέπει. Να ξέρω ρε παιδί μου τι να λέω στον κόσμο.

Παρεμπιπτόντως μου θυμίζει την καταπληκτική δικαιολογία της HTC για την έλλειψη SD θύρας στο ONE. Δεν χώραγε εκτός Ασίας, γιατί το chip του 3G είναι πιο χοντρό (http://www.cultofandroid.com/27981/htc-explains-why-theres-no-microsd-card-slot-in-its-flagship-one/). Epic σε λέω, epic.

συγνωμη που τα standart της Αpple ειναι λιγο παραπανω απο αυτα της Samsung και αλλων εταιρειων !
συγνωμη που ακομη δεν εχει εφευρεθει background combalitibility σε hardware επιπεδο…

Και αυτα που ανεφερα δεν μας τα ειπε η Apple, αλλα η λογικη και τα δεδομενα.

Δεν ειναι "δικαιολογιες" , ειναι πραγματικοτητα.

συγνωμη που τα standart της Αpple ειναι λιγο παραπανω απο αυτα της Samsung και αλλων εταιρειων !
συγνωμη που ακομη δεν εχει εφευρεθει background combalitibility σε hardware επιπεδο…

Και αυτα που ανεφερα δεν μας τα ειπε η Apple, αλλα η λογικη και τα δεδομενα.

Δεν ειναι "δικαιολογιες" , ειναι πραγματικοτητα.

Γιάννη, δεν μιλάμε για standards, για αστείες δικαιολογίες μιλάμε. Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχει να κάνει τίποτα με hardware compatability. Είναι καθαρά hardware ability. ας σου έλεγε λοιπόν ότι το airdrop σε Ipad3 θα σε αποσυνδέσει προσωρινά από το internet για να μεταφέρει τα αρχεία. Αντί για αυτό, απλά το αφαιρεί. Ένα feature που το περιμένανε όλοι πόσα χρόνια.
Και σε ρωτάω, αφού τα βλέπεις όλα apple. Θα σε πείραζε εσένα να αποσυνδέετε από τον router σου μέχρι να κάνει airdrop το αρχείο? Τόσο φοβερό είναι?

Και σταμάτα πια μονίμως να μας λες ότι η Apple είναι η κορυφαία και πάνω από όλες τις άλλες. Το καταλάβαμε τι πιστεύεις. Δεν σημαίνει όμως ούτε ότι είναι αλήθεια, ούτε δικαιολογία σε όλα όσα κάνει.

ας σου έλεγε λοιπόν ότι το airdrop σε Ipad3 θα σε αποσυνδέσει προσωρινά από το internet για να μεταφέρει τα αρχεία. Αντί για αυτό, απλά το αφαιρεί. Ένα feature που το περιμένανε όλοι πόσα χρόνια.
Και σε ρωτάω, αφού τα βλέπεις όλα apple. Θα σε πείραζε εσένα να αποσυνδέετε από τον router σου μέχρι να κάνει airdrop το αρχείο? Τόσο φοβερό είναι?
Sorry αλλα αυτο θα ηταν γκιοζιλικι και σιγουρα εκτος λογικής (της σωστης λογικης) της Apple.

Αν υπαρχει τετοιο θεμα, καλως δεν το δίνει στο 4S κλπ.

οπως ειπα, αλλα τα στανταρτ της apple και αλλα του ανταγωνισμου.

Φυσικα και θα με πειραζε. Γι αυτο εχω επιλεξει την apple , γιατι δε κανει εκπτωσεις και κοιταει μπροστα.

Πολλες φορες μπορει να δυσαρεστουνται καποιοι (μη ξεχνας οτι εχω κι εγω ipad 3 ) , αλλα δε γινεται αλλιως.

Η θα εχεις μια εμπειρια χρησης ανταξια του ονοματος της, ή οχι…

Last edited:
οπως ειπα, αλλα τα στανταρτ της apple και αλλα του ανταγωνισμου.

Φυσικα και θα με πειραζε. Γι αυτο εχω επιλεξει την apple , γιατι δε κανει εκπτωσεις και κοιταει μπροστα.

Πολλες φορες μπορει να δυσαρεστουνται καποιοι (μη ξεχνας οτι εχω κι εγω ipad 3 ) , αλλα δε γινεται αλλιως.

Η θα εχεις μια εμπειρια χρησης ανταξια του ονοματος της, ή οχι…

Γιάννη, φάσκεις και αντιφάσκεις στην ίδια παράγραφο, μόνο και μόνο γιατί δεν θέλεις να παραδεχτείς ότι και η apple κάνει λάθη (και μάλιστα χοντρά). Δεν νομίζω ότι ποτέ θα το παραδεχτείς πραγματικά, οπότε άστο. Δεν γίνεται συζήτηση με την μόνιμη απάντηση, η apple ξέρει και η apple τα κάνει όλα και η apple σου δίνει εμπειρία χρήσης.
Σου δίνω επιχειρήματα, μου δίνεις αποστολικό κήρυγμα δελτίου τύπου.
Το θέμα είναι πολύ απλό, όσο και να προσπαθείς να το δικαιολογήσεις. Η τεχνική δυνατότητα υπάρχει, η επιλογή όχι. Εάν λοιπόν θέλεις apple, θα κάνεις αυτό που θέλει και εάν σου αρέσει.

Όσο για standards, άστο καλύτερα. Η apple ένα standard έχει. Να χρεώνει όσο το δυνατό περισσότερα, για όσο το δυνατό λιγότερα.

Last edited:
αλλα ντ αλλα!

Πως υπαρχει η δυνατοτητα …. ?
ΕΙΠΑΜΕ … το airdrop ΑΠΑΙΤΕΙ να εχεις 2 τεχνολογιες που δεν υπαρχουν σε παλιοτερα τσιπ wifi , ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ?

Η μονη επιλογη ειναι να βαλουμε ή οχι airdrop !

Capito ?

YG…ειμαι ο πρωτος εδω μεσα που οχι μονο παραδεχτηκε το λαθος σχεδιασμο της κεραιας στο iphone 4 , αλλα εβαλα και βινεο που το εδειχνα, αν το ξεχασες.
Εγω μιλαω με επιχειρηματα ΠΑΝΤΑ και μπορει ο ενθουσιασμος μου να παρερμηνευεται σαν Fanboy-σμος .:2thumb22sup:

Last edited:
ΕΙΠΑΜΕ … το airdrop ΑΠΑΙΤΕΙ να εχεις 2 τεχνολογιες που δεν υπαρχουν σε παλιοτερα τσιπ wifi , ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ?
Σου πε, ρε παιδι: Να κλεινει το net πχ.

Επιλογη της ειναι να μη σου δινει την επιλογη :p

Και οπως ειπα, προσωπικα συμφωνω εν προκειμενω (υπο την προυποθεση οτι τα τεχνικα ειναι οντως ετσι).

YG…ειμαι ο πρωτος εδω μεσα που οχι μονο παραδεχτηκε το λαθος σχεδιασμο της κεραιας στο iphone 4 , αλλα εβαλα και βινεο που το εδειχνα, αν το ξεχασες.
Εγω μιλαω με επιχειρηματα ΠΑΝΤΑ και μπορει ο ενθουσιασμος μου να παρερμηνευεται σαν Fanboy-σμος .:2thumb22sup:
Αστο, δεν σώνεται λεμε Γιάννη :p

[
αλλα ντ αλλα!

Η μονη επιλογη ειναι να βαλουμε ή οχι airdrop !

Capito ?

Όχι ρε Γιάννη, no capito. Το airdrop για να δουλεύει παράλληλα με την σύνδεση σε router χρειάζεται 2chip wifi. Αλλιώς κόβει την μια σύνδεση, μεταφέρει τα αρχεία και μετά ξανασυνδέεται. Μην μας βγάλεις και τρελούς. Επιλογή της apple να μην το δώσει είναι.
Αμάν πια, παραδέξου και κάτι, και άσε τις ειρωνείες.

Όσο για την κεραία, εσύ και ολόκληρο applegate scandal και free bumpers. Πάλι καλά που το παραδέχτηκες.

Last edited:
το ιδιο ισχυει και στα mac… οσα Mac δεν εχουν τετοια τσιπακια ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ Airdrop .

Στα Μαθηματικα, υπαρχει η εννοια του ΙΚΑΝΟΥ και ΑΝΑΓΚΑΙΟΥ …

Σε αυτη τη περιπτωση , για να εχεις airdrop (δεν υπαρχει λιγο - πολυ ) , ANΑΓΚΑΙΑ ΚΑΙ ΙΚΑΝΗ συνθηκη ειναι να εχεις τετοιου ειδους τσιπ .

Last edited: