iOS 7

δεκτο... ειπαμε μπορει σε καποιους να μην αρεσει ή να το βρισκουν δυσχρηστο. Δεν αντιλεγω.
Αυτο ομως συμβαινει με ολα τα προγραμματα , εφαρμογες κλπ.
Βελτιωση μπορει να θελει το itunes , οχι ομως και το σκεπτικο πισω απ αυτο.
εκει τα πραγματα ειναι ξεκαθαρα... η apple προσπαθει να "κρυψει" το λειτουργικο απο το χρηστη χαρην ευκολιας , ταχυτητας και σταθεροτητας (των ios συσκευων φυσικα ).

Θα σου δωσω ενα παραδειγμα για να καταλαβεις το σκεπτικο (ασχετα με το itunes).

Aπο τη πρωτη μερα κυκλοφοριας του ipone , ολοι θαυμασαν την ομαλοτητα και σταθεροτητα του τηλεφωνου.
Ποσο γρηγορα ευρισκε πχ ενα τραγουδι, ποσο ομαλο ηταν το scrolling αναμεσα σε δεκαδες-εκατονταδες φωτο , μουσικες λιστες κλπ.
Αυτο πηρε πολλα χρονια για να γινει εφικτο σε τετοιο βαθμο σε αλλες συσκευες... ξερεις γιατι ?

Γιατι πολυ απλα, οι υπολοιποι κατασκευαστες στηριζονται στο ιδιο το τηλεφωνο-ταμπλετα να κανει τη "βαρια" δουλεια ... κι εξηγω.

Οταν βαλεις "ετσι απλα" με copy (oxi cut προς Θεου !) μερικες εκατονταδες-χιλιαδες τραγουδια και φωτο σε ενα φακελο, το κινητο πρεπει μετα να κανει ενα μεγαλο και χρονοβορο indexing για να φτιαξει μια εσωτερικη βαση δεδοεμνων.
Αυτο απαιτει πορους , ram και μεγαλη επεξεργαστικη ισχυ, ιδιως σημερα με τη πληθωρα των metadata που εχουν αυτα τα αρχεια (onomata, gps location data, time, code κλπ).
Επισης καθιστα πολυ δυσκολο να εχεις μια αλλου τυπου οργανωση (πχ στις φωτο να βρισκει τα προσωπα και να τα ταξινομει αναλογα), κατι που στις iOS συσκευες γινεται στον υπολογιστη σου (με πολυ μεγαλυτερη ταχυτητα - ανεση) και απλα "μεταφερεται " η βαση , ετοιμη για αναγνωση στο iphone.

Αυτος ειναι ενας πολυ βασικος λογος (οχι ο μοναδικος) που κανει τοσα χρονια τα iphone-ipad τοσο ομαλα, Lag free και ευχρηστα.

Δεν ¨κουραζεται" το κινητο με περριτες ενεργειες, δε χρειαζοντα οχταπυρηνοι επεξεργαστες , ουτε πολυ μνημη... γι αυτο και η apple δε δινει βαση στα specs (ουτε κι εμεις φυσικα).
Ακομη κι ετσι ομως, δες πως ενας επεξεργαστης διπυρηνος , ριχνει στ αυτια σε οχταπυρηνα θηρια!

Υπαρχουν κι αλλοι λογοι φυσικα , για το τροπο αυτο λειτουργιας… για οποιον ενδιαφερεται ειπαμε !:p

ΥΓ… για οσους "μπερδευονται" , υπαρχουν πολυ απλα tutorials στο site της apple …
http://www.apple.com/findouthow/music/itunes.html
http://www.apple.com/support/iphone/

Last edited:
@Γιάννης
Είπαμε είμαστε άσχετοι βρε Γιάννη αλλά να κάνουμε install το itunes ξέρουμε (αναφέρομαι στο πρώτο Link) :D

Σχετικά με την αντιγραφή αρχείων εκτός itunes και το χάσιμό τους....

Ένα Interface οφείλει να κλειδώνει όλες τις επιλογές που ενδεχομένως να δημιουργήσουν πρόβλημα στο χρήστη.

Εφ' όσον δεν είναι κάτι αποδεκτό το να βάλεις φωτογραφίες απ το pc στον dcim φάκελο, ο φάκελος όφειλε να είναι readonly. Και η σύγκριση με τις φωτογραφικές μηχανές που δεν δείχνουν φωτογραφίες που αντέγραψες με copy paste δεν είναι κάτι δόκιμο, γιατί καμία φωτογραφική δεν θα σου απορρίψει ή θα σου σβήσει κάτι που αντέγραψες στην κάρτα... εκτός αν κάνεις εσύ format.

Οποιοδήποτε interface, οφείλει να είναι idiot proof. Οτιδήποτε άλλο που επιβάλει κανόνες "μή κάνεις αυτό" ή "μή κάνεις εκείνο" που όχι μόνο δεν είναι καλά τεκμηριωμένο σαν οδηγία αλλά και δεν έχει σχέση με άμεση λειτουργικότητα (του στύλ μή κάνεις format δεδομένα που δεν θέλεις να χάσεις) είναι απλά παράλειψη ή έλλειψη.

Όσο για τα περί μονόδρομου συγχρονισμού, έχουν χιλιοειπωθεί...

οπως το ειπες….idiot proof δεν υπαρχει , η βλακεια ειναι ανικητη!:p

Oσο γι αυτα που εγραψα παραπανω, κανεις (ως συνηθως) δε λεει κουβεντα!
Μονο εξυπνακιστικες ατακες… δε νομιζω οτι εχει νοημα να προσπαθω να σας εξηγησω, γιατι δεν ακουτε… απλα!:ernaehrung004:

Last edited:
Να πω το εξης.
Στο σπιτι υπάρχουν 2 pc, 1 laptop και 1 netbook με windows , 1 tablet και 2 τηλεφωνα με android. Ολα συνδεδεμενα σε gigabit δικτυο, μια χαρα κανενα προβλημα.
Ακομα και οι συσκευες android που αποκτηθηκαν μετά, δεν μου δημιουργησαν κανενα προβλημα σε οτι ηθελα να κανω.

Μου εκαναν λοιπον δωρο ενα ipod nano, ετσι νομιζω λεγεται, το οποιο το χρησιμοποιω οταν παω για τρεξιμο, γιατι δεν με νοιαζει αν παθει κατι (σπασει, χαθεί κλπ)
Αφου ας πουμε καταλαβα την λογικη του itunes, εφτιαξα τους φακελους που ηθελα (10 για παραδειγμα), πατησα sync και τα μετεφερε στο Ipod.
Ενταξει ολα οκ.
Μετα το καλοκαιρι ομως, εκανα format στο pc γιατι αλλαξα τον ssd.
Παω λοιπον προχθες να συνδεσω το ipod με το σκεπτικο να αφαιρεσω 2 φακελους (τον 9 και τον 10 πχ) και να προσθεσω καποιους αλλους.
Εκει λοιπον το εχασα το παιχνιδι.
Δεν μπορουσα να κανω αυτην την απλη κινηση γιατι στο Library δεν υπηρχε πλεον τιποτα.
Στο ipod εβλεπε ολα τα αρχεια κανονικα, αλλα δεν μπορουσα αυτα να τα κανω sync, ετσι ωστε να ενημερωθει το αδειο Library και μετα εκει να κανω τις αλλαγες.
Ε αυτο παιδια δεν ειναι κατι απλο και λειτουργικο.
Πανω απο 1 λεπτο δουλεια δεν θα ηθελε με αλλο mp3.

Μηπως υπαρχει αλλος τροπος να κανω ευκολα με ενα copy-paste την δουλεια μου;

Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί λέμε συνέχεια backup τα αρχεία μας...
Το itunes είναι στην ουσία μια βάση δεδομένων και κρατά τα στοιχεία των συσκευών μας. Έχει μέσα εφαρμογές, τραγούδια, κτλ., άρα πρέπει να το κρατάμε backup.
Αν αυτό υπήρχε, απλά το αντέγραφες στον νέο σου δίσκο (το απλά είναι ίσο με 2-3 απλά βήματα) και τελείωνες.
Από εκεί κ πέρα, τώρα θα πρέπει να ψάξεις άλλες λύσεις, προκειμένου να ξαναφτιάξεις την βιβλιοθήκη σου για την συσκευή σου.

Είπαμε, το itunes είναι κατάρα. Χωρίς file manager προσωπικό υπολογιστή, ΙΔΙΩΣ επαγγελματικό, δεν παίρνω που να μου το χαρίζουν.
Νομίζω δε κύριος λόγος ύπαρξής του είναι το copyright management. Να χρυσοπληρώνεις δηλαδή κάθε τραγούδι.ringtone.βιντεο από το itunes store
και όχι απλά να το κάνεις copy paste από το pc που το κατέβασες.

Απλά στα κινητά δεν παίζει πολύ ρόλο γιατί δεν είναι σταθμοι εργασίας. Δεν αναρωτηθήκατε γιατί παρά την έκρηξη του iphone δεν έγινε παρόμοια έκρηξη στην
αγορά υπολογιστών; Ένας στους 2 κατόχους iphone να έπαιρνε mac θα είχε ανατραπεί όλη η αγορά.

Την εξηγώ γιατί πολύ απλά αυτή είναι !
Το itunes για να μπορεί να έχει μια βιβλιοθήκη στον υπολογιστή μας, πρέπει να έχει μια βάση δεδομένων στον υπολογιστή μας.
Όταν αυτήν την σβήνουμε, τότε πολύ απλά χάνουμε τα δεδομένα της.
Δλδ, αν εγώ έχω τα τηλέφωνά μου σε ένα αρχείο excel και μετά το σβήσω, πως θα τα ξαναβρώ ;
Αναγκαστικά πάω σε backup αρχείο ή όπου αλλού την έχω αποθηκευμένη.
Πρέπει λοιπόν να καταλάβουμε πρώτα κάτι πως δουλεύει, για να μπορούμε να το χρησιμοποιούμε σωστά.

Re: Απάντηση: Apple iOS 7

Το itunes για να μπορεί να έχει μια βιβλιοθήκη στον υπολογιστή μας, πρέπει να έχει μια βάση δεδομένων στον υπολογιστή μας.
Δλδ, αν εγώ έχω τα τηλέφωνά μου σε ένα αρχείο excel και μετά το σβήσω, πως θα τα ξαναβρώ ;
Πρέπει λοιπόν να καταλάβουμε πρώτα κάτι πως δουλεύει, για να μπορούμε να το χρησιμοποιούμε σωστά.

Από το τηλέφωνο σου, φτάνει να μην είναι iphone και στα σβήσει και από εκεί το itunes (δεν θα το κάνει βέβαια αλλά ακούγεται ωραίο).
Μιχάλη, το itunes είναι ένα database με links στα αρχεία σου. Το να πρέπει να σβήσει τα αρχεία σου εάν χαθεί το database, είναι απαράδεκτο. Είναι όμως και ο μόνος τρόπος να διατηρηθεί το copyright.

Re: Απάντηση: Apple iOS 7

Τους (αυτο) περιορισμούς τους ανέφερες και μόνος σου.Ενναλακτική δεν υπάρχει.Αυτο λέμε τοσο καιρό.
Και πάει στα κομμάτια η μουσική λοιπόν.
Αν πχ συγχρονίζεις με λαπτοπ τις φωτογραφίες σου , και στο κλεψουν/το χάσεις.Τι επίσημη μεθοδο εχει η apple για τις φωτογραφίες που θα ειναι μέσα στην συσκευή ?

λυσεις για να βγαλεις τη μουσικη σου απο το ipod - iphone τις εβαλα παραπανω... δεν υπαρχει προβλημα.

Για τις φωτο επισης δεν υπαρχει θεμα, αφου οταν συνδεσεις το ipod-iphone στον υπολογιστη σου το βλεπει σα φωτογραφικη και μπορεις να κανεις import τις φωτο σε οποιοδηποτε προγραμμα (iphoto-aperture-lightroom klp).

Εγώ πάλι θα αναρωτηθώ για το απλό.
Είναι δυνατόν μια εταιρία να μην προσαρμόζεται με τις ανάγκες του χρήστη αλλά να απαιτεί να προσαρμοστεί ο χρήστης με τις δικές της;
Είναι μετά να αναρωτιέται κάποιος γιατί τα Μακ έχουν τόσο μικρή μερίδα στην αγορά;
Ή μήπως έχει κανείς αμφιβολία πως η επιτυχία του iPhone δεν έχει να κάνει με τα specs ή τις δυνατότητές αλλά με αυτό που είχε πει ο ίδιος ο jobs πως δηλαδή είναι κοινωνικό εισιτήριο,δήλωση στάτους που και τι μισές δυνατότητες να είχε πάλι θα είχε επιτυχία λόγω design και μόδας.
Να σας δώσω ένα παράδειγμα,η αδερφή μου έχει αλλάξει όλη την σειρά ως και το 5.
Χρειάζεται να σας πω πως δεν το έχει συνδέσει ποτέ με υπολογιστή και δεν έχει ιδέα τι είναι το iTunes;Αυτό είναι ο μέσος χρήστης...

λυσεις για να βγαλεις τη μουσικη σου απο το ipod - iphone τις εβαλα παραπανω... δεν υπαρχει προβλημα.

Για τις φωτο επισης δεν υπαρχει θεμα, αφου οταν συνδεσεις το ipod-iphone στον υπολογιστη σου το βλεπει σα φωτογραφικη και μπορεις να κανεις import τις φωτο σε οποιοδηποτε προγραμμα (iphoto-aperture-lightroom klp).

Aυτά λέω ο ερημος ολο το Σ/Κ...
Στο pc λοιπόν θελεις 3rd party app για να τις βγάλεις (ειδικα αν ειναι απο album εκτος φωτογραφικής μηχανής).
Αυτο λοιπόν βρε Γιάννη , δεν ειναι καθολου idiot proof/fail safe απο την μεριά της Apple...

κανενα third party δε θελεις.
Στο pc οταν το συνδεεις το ipod-iphone soy βγαζει το γνωστο μυνημα τι θελεις να κανεις με τη συσκευη που εβαλες (την αναγνωριζει σα φωτογραφικη)... ετσι ακριβως κανει ο πατερας μου τις δικες του φωτο.
Δε θελει κανενα προγραμμα... αν θελεις φυσικα μπορεις να το κανεις μεσω οποιουδηποτε προγραμματος στο Pc που μπορει να διαχειριστει φωτογραφικες μηχανες (lightrrom, acdsee klp)

import-photos-from-iphone-to-pc2.png

Last edited:
εσυ εκανες λαθος ... παλι τα ιδια θα λεμε!
Δεν υπαρχει copy-paste ...δεν το λεει πουθενα η apple.
Στο λεει μαλιστα ξεκαθαρα ... θελει itunes !
Δε μπορει να κατσει να σου πει ΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ .... υπαρχουν χιλιαδες πραγματα που δε πρεπει να κανεις και μονο ενα που πρεπει να κανεις , να βαλεις itunes.