iOS 7

επισης , πολυ καλο νεο feature ειναι η ενεργοποιηση διαφορων ρυθμισεων μεσω Siri ….ειδικα στο αυτοκινητο ειναι πολυ βολικο.
Το δοκιμασα και λειτουργει ευκολα (px bluetooth ON-OFF, increase- decrease brightness klp).

Όλες οι «κακίες» για την Apple και το iOS 7 “που έγινε Android” σε ένα και μοναδικό post
http://www.digitallife.gr/all-the-ios-7-that-turned-into-android-memes-95724

Το καλο πάντως ειναι οτι ο ένας αντιγράφει τον άλλο, το οποίο ωφελεί τους τελικούς χρήστες. Το κακό ειναι οτι οι χρήστες λειτουργούν πιο πολυ σαν οπαδοί και υποστηρίζουν εταιρίες ειτε google, apple, Samsung, Microsoft κτλ. οπως ποδοσφαιρικές ομάδες.

Last edited:
Η αισθητική αναβάθμιση είναι πραγματικά πολύ καλή. Είναι και λογικό αφού πρέπει να έχουν καταγραφεί περιστατικά κατάθλιψης έως και εκουσιες φλεβοτομες από παλαιούς χρήστες λόγω μη αισθητικής αναβάθμισης εδώ και καμιά 6ετια.

Στα λοιπά έχουμε κάποια νεα λειτουργικά ψίχουλα, στην ουσία αντιγραφές αλλά "με τρόπο" (για να μη τρέχουμε στα δικαστήρια. Αλλά αφού εκεί είμαστε ήδη βέβαια...). Σίγουρα το ios βελτιώνεται. Αλλά είναι πλέον σαν το Ford T. Εξαιρετικό στην εποχή του, πρωτοπόρο και κομμάτι της ιστορίας. Πόσο όμως να το βελτιώσεις αν δεν πετάξεις σασί και κινητήρα? Και εδώ πόσο να βελτιώσεις αν δεν αποβάλλεις εταιρικές νοοτροπίες? Μάλλον ελάχιστα μπορείς.

Όπως ειπώθηκε από συνφορουμιστα παραπάνω οι αλλαγές στο 7 είναι κόσμογονικες μόνο για όποιον δεν έχει δει παραέξω τι γίνεται. Σαν ένα χωριό με Γιαπωνέζους πρόσφυγες στην Βραζιλία που 20-30 χρόνια μετά τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου θεωρούσαν ότι ο πόλεμος συνεχίζεται (έγινε ταινία πρόσφατα αλλά δεν θυμάμαι τιτλο).

No hard feelings φίλοι iosιτες! :-)

Υ. Γ. : αυτές οι τελειτσες για το σήμα που μαζί με το όνομα του παροχου πιάνουν περίπου το 1/3 της μπάρας να υποθέσω ότι έχουν βάλει επιλογή στο μενού να γίνεται ράβδο γράμμα αν θέλει ο χρήστης?

ουτε κοσμογονικες αλλαγες , ουτε ηρθαν τα πανω κατω!

απλα, το ios ηταν το πιο ωριμο, σταθερο και αξιοπιστο λειτουργικο για mobile συσκευες.
Του ελλειπαν μερικα πραγματα , που τωρα τα απεκτησε και εγινε ακομη πιο πληρες.

Ταυτοχρονα εγινε πιο "λιτο' και ομορφο , πιο συγχρονα σχεδιασμενο και φυσικα προχωραει προς την ενοποιηση με αργους αλλα σταθερους ρυθμους…. αποφευγοντας τις "ατοπες" και ασκοπες κινησεις αλλα Microsoft - Win 8 και το αλαλουμ που επικρατει στο Android.

Oι αλλαγες θελουν χρονο για ν αφομοιωθουν , αλλα φυσικα οι υπολοιποι δεν εχουν χρονο…. βιαζονται να προσπερασουν απλα, και τρωνε το κεφαλι τους.

Last edited:
προσοχη μονο, γιατι κανονικα θελει να εχεις dev account.
Αν το περασετε μπορει να βρεθειτε με bricked (οχι μονιμα ευτυχως) iphone.
Στο τελος της εγκαταστασης (και οχι στην αρχη) θα σας ζητησει να κανετε activation μεσω dev account… κι αν δεν εχετε , δεν θα μπορειτε να κανετε τιποτα, ουτε restore!

Το μονο που σας σωζει , ειναι να βαλετε το iphone se DFU mode kai να ξαναπερασετε το τελευταιο επισημο iOS (χωρις jailbreak φυσικα).

Εκπληξη (?) μου προκαλεσε η απουσια στο Siri του google search και η αντικατασταση του default engine απο το bing!
Δεν υπαρχει (προς το παρον) τροπος να ορισεις αλλη search engine sto Siri, εκτος αν κανεις συγκεκριμενα την ερωτηση … "Search Google for xxx ".

O πολεμος καλα κρατει!

Δυστυχως ,το iradio δεν ειναι διαθεσιμο στην Ελλαδα … κι επειδη ηδη εχω itunes match, θα ηθελα να δω πως ειναι, ελπιζω αργοτερα να προστεθει και η Ελλαδα.

Last edited:
Γιάννη νομίζω και στο iOS υπάρχει Pandora Radio…

Haters gonna hate.-

με το καλό το περιμένουμε!

Και Lovers gonna love? Αυτό τώρα είναι σοβαρή τοποθέτηση?
Ναι επιτέλους το IOS έγινε μοντέρνο λειτουργικό για τα σημερινά δεδομένα. Γιατί κάποιος έπρεπε να περιμένει τόσα χρόνια για να γίνει το αυτονόητο?
Μην ακούω ιστορίες για σταθερότητα και γρήγορο και μη πω τι. Το μόνο προσόν που έχει το IOS σε σχέση με το android (και τα άλλα εκτός από τα windows) είναι ότι το χειρίζεται και ο αμαθής, καθώς όλα είναι απλά ελεγχόμενα από την Apple. Σου τα σερβίρουν στο πιάτο. Εάν λοιπόν ζεις σε ένα Apple οικοσύστημα και είσαι ευτυχισμένος, τότε είναι η απόλυτη και καλή λύση. Εάν όχι υπάρχουν και άλλες επιλογές, με τα ίδια και άλλες φορές καλύτερα ή χειρότερα features.
Ο καθένας επιλέγει αυτό που του αρέσει και τον βολεύει.
Το να γράφονται όμως σελίδες ολόκληρες για και καλά καινοτομίες όταν το κάνει η Apple γιατί το έκανε και καλά με τον σωστό τρόπο, είναι απλά χαζό.
Όταν καινοτομήσει η Apple πάλι, να είστε σίγουροι κανείς δεν θα φέρει αντίρρηση σε αυτό. Εάν το ξανακάνει βέβαια έτσι όπως πάει.

Και οι δύο παραπάνω, λέτε την αλήθεια...υπάρχουν αυτοί που δεν "πάνε" με τίποτα την Apple οπότε μιλάνε για μισά, παλιά, αντιγραφές, κτλ., και αυτοί που το "πάνε τρελά" και τα βλέπουν όλα ρόδινα. Τοποθετήσεις λοιπόν καλοδεχούμενες και οι μεν και οι δε, φτάνει όμως να μην φτάσουμε σε σημείο "μάχης" !
Τώρα τι είναι "χαζό" και τι δεν είναι...αυτά είναι προσωπικές εκτιμήσεις. Υπάρχουν οι απόψεις ότι, ότι φτιάχνει η Apple, θα είναι σωστό κ σταθερό, ανεξάρτητα αν αυτό είναι πρωτοποριακό ή έρχεται 2η στην υλοποίηση. Εν μέρη πάντως έχει ένα δίκιο (προσωπική μου άποψη).

Μιλησε κανεις για καινοτoμια στο ios 7?

Οι haters ΜΟΝΟ ακουν οτι θελουν.
Mια χαρα ηταν το ios6 και 2 χαρες το ios 7!
To φρεσκαρισαν, οσο χρειαζοταν… κι εχουν ριξει το ενδιαφερον τους κι αλλου (MAC pro users).

Φυσικα και υπαρχουν αλλα κινητα με περισσοτερα features…δεν μου λεει τιποτα.
Οταν και καποια αλλη εταιρεια καινοτομησει (εκτις της Apple) θα το παραδεχτω κι εγω…. μεχρι τοτε ομως, 'Can't innovate anymore, my ass' :worshippy:

Μιλησε κανεις για καινοτoμια στο ios 7?

Οι haters ΜΟΝΟ ακουν οτι θελουν.
Mια χαρα ηταν το ios6 και 2 χαρες το ios 7!
To φρεσκαρισαν, οσο χρειαζοταν… κι εχουν ριξει το ενδιαφερον τους κι αλλου (MAC pro users).

Φυσικα και υπαρχουν αλλα κινητα με περισσοτερα features…δεν μου λεει τιποτα.
Οταν και καποια αλλη εταιρεια καινοτομησει (εκτις της Apple) θα το παραδεχτω κι εγω…. μεχρι τοτε ομως, 'Can't innovate anymore, my ass' :worshippy:

Αρα το 'Can't innovate anymore, my ass' πάει μονο για το mac pro?
Nα χαρώ εγω καινοτομίες ... Δεν λέω κουκλι είναι, αλλα server :p
Το ios 7 ειναι ξεδιάντροπη αντιγραφή (clopy δηλαδη :p ) του android...

προφανως για το mac pro μιλουσε (το ιδιο κι εγω).

Το android αντεγραψε το mac osx ara ερχομαστε στα ιδια…

Ας παρουσιασει ΜΙΑ εταιρεια ενα αντιστοιχο προιον που αλλαξε τα δεδοεμενα οπως το ipod , iphone , ipad … και τοτε τα λεμε .:ernaehrung004:

Φίλε pontios δεν ανήκω σε κανένα "στρατόπεδο". Συνεπώς δεν μπαίνω στην ανούσια αντιπαράθεση της εποχής apple vs rest (samsung). Διαβάζω αυτά που γράφονται και το συμπέρασμά μου είναι ότι δεν σχολιάστηκε η ουσία αλλά ότι "άργησε" να έρθει! Και ρωτάω, ε και; Δηλαδή είναι επιχείρημα ότι άργησε να το κάνει; Τα περί σταθερότητας και ταχύτητας δεν είναι μπούρδες, είναι γεγονός.

Εμφανίζεται ως καινοτομία κάτι που έχει κάνει ήδη ο ανταγωνισμός, μάλιστα. Αν δεν είναι ο ορισμός του πετυχημένου marketing αυτό τότε τι είναι; Πετυχημένο marketing = παραπλάνηση; Σε καμία περίπτωση. Εφόσον λοιπόν δεν είναι παραπλανητικά όσα λένε και απλά "χρεώνεται" ότι ήρθε δεύτερη, εμένα σαν τελικό καταναλωτή τι με νοιάζει; Δεν με νοιάζει προσωπικά, άλλους μπορεί - τι να σου πω. Άρα γιατί να το σχολιάσω..

Ακριβώς όπως είπες, ο καθένας επιλέγει ότι τον βολεύει, εμένα με βολεύει η κονσέρβα της apple που χωρίς πολλά πολλά κάνει πάρα πολλά. Δεν έχουμε όλοι τις ίδιες ανάγκες, η μάζα έχει ανάγκες σαν τις δικές μου, δηλαδή καμία "σοβαρή". Άρα τι καλύτερο από μια συσκευή που την πουλάνε...χωρίς manual. Ο (πολύς) κόσμος είναι τεχνολογικά αναλφάβητος μην το ξεχνάς. Εγώ δεν έχω τέτοια προβλήματα ευτυχως, κοίταξα το design και επηρεάστηκα από τους φίλους που με παρακινούσαν να πάρω iphone και το πήρα. Το είδα gadget. Όλα καλά.

Επειδή δεν υπάρχει καμία διάθεση να ξεφύγει η κουβέντα γιατί πραγματικά κουβέντα κάνουμε, η έκφραση haters gonna hate χρησιμοποιήθηκε γιατί διακρίνω ότι λίγο-πολύ προσπαθούμε να βρούμε κάτι αρνητικό να πούμε. Εγώ δεν είμαι lover. Είμαι της άποψης κάθε βελτίωση καλοδεχούμενη κι ας άργησε. Το design του iphone5 είναι που με έκανε να το πάρω και η απλότητα στην χρήση του. Δεν έχει την τάδε δυνατότητα; Κράζουμε. Την ενσωματώνει; Πάλι κράζουμε γιατί άργησε. Κάλλιο αργά παρά ποτέ θα πω εγώ και μακάρι και καλύτερα. Οι ισχυρισμοί καλύτερο-χειρότερο ας αποδειχτούν στην πράξη για τους "εραστές" των συγκρίσεων.

Προσωπικά δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν να αγοράσει iphone, ίσα ίσα πήρε φίλος από blackberry πήγε σε S3 LTE με 350e και γνωρίζω ότι σαν τεχνικά χαρακτηριστικά είναι καλύτερο από το πολυδιαφημιζόμενο iphone 5 που αγόρασα. Πάλι το 5ρι θα διάλεγα, για την ώρα δεν έχει κολλήσει το τηλέφωνο ποτέ και πουθενά κι όποιος με ρωτάει αν είμαι ευχαριστημένος λέω "απόλυτα". Αυτό με κάνει ευτυχισμένο καταναλωτή, όχι apple fanboy - εξάλλου ένα ipod classic έχω μόνο που δεν το χρησιμοποιώ.

Λογικό να πιαστείς από την έκφραση που χρησιμοποίησα και να με θεωρήσεις τυφλό οπαδό της apple. Κι εγώ κρατάω την τελευταία σου πρόταση που δείχνει ότι δεν είσαι "κολλημένος" κι όλα καλά φίλε, μακάρι να βγάζουν καλές συσκευές να τις χαίρεται ο κόσμος κι ας είναι ότι μάρκα θέλει.

Last edited:
Το καλό Interface είναι υπέρ όλων μας.
Δεν είναι κακό να ‛αντιγραφεί’ κάτι το οποίο βολεύει το χρήστη στην ‛συναναστροφή’ του με τις μηχανές.

Σας βλέπω να κατηγορείτε τον ένα και τον άλλο ότι αντιγράφουν interfaces και πραγματικά νομίζω ότι θέλετε να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα.
Εγώ να μπορώ να κάνω τη δουλειά μου εύκολα και ο απέναντι όχι.
με αυτό τον τρόπο όλοι θα βασανιζόμαστε… με κάθε καινουριο μαραφέτι…
Πάλι καλά υπάρχουν κάποιοι θεωρητικοί οι οποίοι παρά τις δικαιολογίες όλων των εταιριών οδηγούν όλους μας σε κοινά παραδείγματα χρήσης. Εύκολα κατανοητά και πάνω από όλα συνηθισμένα.

Απάντηση: Re: Apple iOS 7

Το καλό Interface είναι υπέρ όλων μας.
Δεν είναι κακό να ‛αντιγραφεί’ κάτι το οποίο βολεύει το χρήστη στην ‛συναναστροφή’ του με τις μηχανές.

Σας βλέπω να κατηγορείτε τον ένα και τον άλλο ότι αντιγράφουν interfaces και πραγματικά νομίζω ότι θέλετε να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα.
Εγώ να μπορώ να κάνω τη δουλειά μου εύκολα και ο απέναντι όχι.
με αυτό τον τρόπο όλοι θα βασανιζόμαστε… με κάθε καινουριο μαραφέτι…
Πάλι καλά υπάρχουν κάποιοι θεωρητικοί οι οποίοι παρά τις δικαιολογίες όλων των εταιριών οδηγούν όλους μας σε κοινά παραδείγματα χρήσης. Εύκολα κατανοητά και πάνω από όλα συνηθισμένα.

+1
Παντως εαν κάτι βασικα αντέγραψε η apple ειναι τα tweaks που υπαρχουν τοσα χρονια στο cydia για jailbroken συσκευες. Και απο οτι φαίνεται πολυ επιτυχημένα με πληρες intergration στο λειτουργικό, αρα με την σταθεροτητα και το smoothness που την διακρίνει..