Φίλε pontios δεν ανήκω σε κανένα "στρατόπεδο". Συνεπώς δεν μπαίνω στην ανούσια αντιπαράθεση της εποχής apple vs rest (samsung). Διαβάζω αυτά που γράφονται και το συμπέρασμά μου είναι ότι δεν σχολιάστηκε η ουσία αλλά ότι "άργησε" να έρθει! Και ρωτάω, ε και; Δηλαδή είναι επιχείρημα ότι άργησε να το κάνει; Τα περί σταθερότητας και ταχύτητας δεν είναι μπούρδες, είναι γεγονός.
Εμφανίζεται ως καινοτομία κάτι που έχει κάνει ήδη ο ανταγωνισμός, μάλιστα. Αν δεν είναι ο ορισμός του πετυχημένου marketing αυτό τότε τι είναι; Πετυχημένο marketing = παραπλάνηση; Σε καμία περίπτωση. Εφόσον λοιπόν δεν είναι παραπλανητικά όσα λένε και απλά "χρεώνεται" ότι ήρθε δεύτερη, εμένα σαν τελικό καταναλωτή τι με νοιάζει; Δεν με νοιάζει προσωπικά, άλλους μπορεί - τι να σου πω. Άρα γιατί να το σχολιάσω..
Ακριβώς όπως είπες, ο καθένας επιλέγει ότι τον βολεύει, εμένα με βολεύει η κονσέρβα της apple που χωρίς πολλά πολλά κάνει πάρα πολλά. Δεν έχουμε όλοι τις ίδιες ανάγκες, η μάζα έχει ανάγκες σαν τις δικές μου, δηλαδή καμία "σοβαρή". Άρα τι καλύτερο από μια συσκευή που την πουλάνε...χωρίς manual. Ο (πολύς) κόσμος είναι τεχνολογικά αναλφάβητος μην το ξεχνάς. Εγώ δεν έχω τέτοια προβλήματα ευτυχως, κοίταξα το design και επηρεάστηκα από τους φίλους που με παρακινούσαν να πάρω iphone και το πήρα. Το είδα gadget. Όλα καλά.
Επειδή δεν υπάρχει καμία διάθεση να ξεφύγει η κουβέντα γιατί πραγματικά κουβέντα κάνουμε, η έκφραση haters gonna hate χρησιμοποιήθηκε γιατί διακρίνω ότι λίγο-πολύ προσπαθούμε να βρούμε κάτι αρνητικό να πούμε. Εγώ δεν είμαι lover. Είμαι της άποψης κάθε βελτίωση καλοδεχούμενη κι ας άργησε. Το design του iphone5 είναι που με έκανε να το πάρω και η απλότητα στην χρήση του. Δεν έχει την τάδε δυνατότητα; Κράζουμε. Την ενσωματώνει; Πάλι κράζουμε γιατί άργησε. Κάλλιο αργά παρά ποτέ θα πω εγώ και μακάρι και καλύτερα. Οι ισχυρισμοί καλύτερο-χειρότερο ας αποδειχτούν στην πράξη για τους "εραστές" των συγκρίσεων.
Προσωπικά δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν να αγοράσει iphone, ίσα ίσα πήρε φίλος από blackberry πήγε σε S3 LTE με 350e και γνωρίζω ότι σαν τεχνικά χαρακτηριστικά είναι καλύτερο από το πολυδιαφημιζόμενο iphone 5 που αγόρασα. Πάλι το 5ρι θα διάλεγα, για την ώρα δεν έχει κολλήσει το τηλέφωνο ποτέ και πουθενά κι όποιος με ρωτάει αν είμαι ευχαριστημένος λέω "απόλυτα". Αυτό με κάνει ευτυχισμένο καταναλωτή, όχι apple fanboy - εξάλλου ένα ipod classic έχω μόνο που δεν το χρησιμοποιώ.
Λογικό να πιαστείς από την έκφραση που χρησιμοποίησα και να με θεωρήσεις τυφλό οπαδό της apple. Κι εγώ κρατάω την τελευταία σου πρόταση που δείχνει ότι δεν είσαι "κολλημένος" κι όλα καλά φίλε, μακάρι να βγάζουν καλές συσκευές να τις χαίρεται ο κόσμος κι ας είναι ότι μάρκα θέλει.