iOS 7

Ηδη ειναι συμβατα με τα αυτοκινητα. Στα δικά μας, κανει streaming ήχου & μουσικής, βλεπεις & γραφεις κανονικά καταλογο, παιρνεις τηλεφωνα κλπ.
Στην νέα γενια που ανακοινώθηκε θα υπαρχει πολυ μεγαλυτερο integration ετσι ωστε ουσιαστικα η οθονη του αυτοκινητου σου να μεταμορφώνεται σε iphone και να εχεις πλήρη φωνητικο χειρισμο:

iOS-in-the-Car-music-player-1500x996-580-90.jpg

iOS-in-the-Car-phone-call-580-90.jpg

http://www.techradar.com/news/car-t...n-the-car-mean-for-in-car-multimedia--1158782

Last edited:
Τάκη μου φοβάμαι ότι τα παραπάνω είναι κλειδωμένα να παίζουν μόνο με iOS
Όπως και το siri που βάζουν κάποιοι
Κλείδωμα λέγεται αυτό και όχι συμβατότητα.

Αλλά όπως είπα ευελπιστώ για το μέλλον.
Δε θέλω κλειδώματα.
Και ελπίζω οι πρακτικές του κλειδώματος ανεξαιρέτου κολοσσού να σταματήσουν σύντομα για το καλό όλων μας.

Re: Απάντηση: Apple iOS 7

Ηδη ειναι συμβατα με τα αυτοκινητα. Στα δικά μας, κανει streaming ήχου & μουσικής, βλεπεις & γραφεις κανονικά καταλογο, παιρνεις τηλεφωνα κλπ.
Στην νέα γενια που ανακοινώθηκε θα υπαρχει πολυ μεγαλυτερο integration ετσι ωστε ουσιαστικα η οθονη του αυτοκινητου σου να μεταμορφώνεται σε iphone και να εχεις πλήρη φωνητικο χειρισμο:

iOS-in-the-Car-music-player-1500x996-580-90.jpg

http://www.techradar.com/news/car-t...n-the-car-mean-for-in-car-multimedia--1158782

Ωραια ολα αυτα (αν εισαι γκατζετακιας ταριφας :p)

Απάντηση: Re: Apple iOS 7

Τάκη μου φοβάμαι ότι τα παραπάνω είναι κλειδωμένα να παίζουν μόνο με iOS
Όπως και το siri που βάζουν κάποιοι
Κλείδωμα λέγεται αυτό και όχι συμβατότητα.

Αλλά όπως είπα ευελπιστώ για το μέλλον.
Δε θέλω κλειδώματα.
Και ελπίζω οι πρακτικές του κλειδώματος ανεξαιρέτου κολοσσού να σταματήσουν σύντομα για το καλό όλων μας.

Για να παιξουν τα νεα κολπα (IOS in the car), προφανώς απαιτειται αφενός IOS συσκευή και αφετέρου IOS-ready υποδομη απο τον κατασκευαστη αυτοκινητου.
Τώρα κατα τα λοιπά, μέσω του υπαρχοντος ΒΤ πρωτοκολλου υπαρχει ήδη αμφιδρομη επικοινωνια μεταξυ iphone και BT car enabled stereos, απλα οχι με τόσο πολλες δυνατοτητες..

Re: Απάντηση: Re: Apple iOS 7

Για να παιξουν τα νεα κολπα (IOS in the car), προφανώς απαιτειται αφενός IOS συσκευή και αφετέρου IOS-ready υποδομη απο τον κατασκευαστη αυτοκινητου.
Τώρα κατα τα λοιπά, μέσω του υπαρχοντος ΒΤ πρωτοκολλου υπαρχει ήδη αμφιδρομη επικοινωνια μεταξυ iphone και BT car enabled stereos, απλα οχι με τόσο πολλες δυνατοτητες..

Για αυτό είπα, παραπάνω αναφέρεις αρκετά ΒΤ standards
Μακάρι να δούμε να είναι συμβατά

Φρανκ, λες αλλα-νταλλα στης Παρασκευης το γαλα..

Προς πληροφορηση σου, αυτα ειναι τα χαρακτηριστικά του ΒΤ στις παλιες apple συσκευές:

iOS: Supported Bluetooth profiles

Summary

iPhone, iPad, and iPod touch support multiple Bluetooth profiles when running the latest version of iOS. This document details the differences in Bluetooth-profile support from one device to the next.

Hands-Free Profile (HFP 1.6)

Hands-Free Profile allows Bluetooth headsets and car hands-free kits to communicate with mobile phones.

Phone Book Access Profile (PBAP)

Phone Book Access Profile allows the exchange of Phone Book Objects between iPhone and other Bluetooth devices.
It is often used between a car kit and a mobile phone to:
  • Allow the car kit to display the name of the incoming caller
  • Allow the car kit to sync the phone book so the user can initiate a call from the car display
Advanced Audio Distribution Profile (A2DP)

Advanced Audio Distribution Profile allows high quality audio (stereo or mono) to be streamed from one device to another over a Bluetooth connection. This is commonly used to play music wirelessly from iOS to a wireless headset or a compatible car audio system.

Audio/Video Remote Control Profile (AVRCP 1.4)

Audio/Video Remote Control Profile allows remote control of playback functions on the iOS device from compatible devices (commonly Bluetooth devices that use the A2DP profile). The latest version of iOS supports the following commands: pause, play, stop, next track, previous track, and browsing.

Personal Area Network Profile (PAN)

Personal Area Network Profile provides network connectivity over Bluetooth. With iOS this is common with multiplayer games and Personal Hotspot on iPhone. See this article for additional information.
iPod touch and iPad with iOS 4.3 or later support Internet tethering from an iPhone with iOS 4.2.6 or later, through PAN.

Human Interface Device Profile (HID)

Human Interface Device Profile allows communication between iOS and Bluetooth keyboards.

Message Access Profile (MAP)

Message Access Profile allows exchange of messages between devices. It is mostly used for automotive hands-free use.

Note: iOS requires that the remote Bluetooth device support an encrypted connection. When establishing a pairing record between your iOS device and a Bluetooth device, you are also setting up encryption between the two devices

Απο το 4s και μετα υποστηριζεται το 4.0 BT profile με χαμηλοτερη κατανάλωση (ηταν η πρωτη συσκευή που το υποστήριξε) και πλεον διαβασες για τις νέες δυνατότητες.
ΔΕΝ ειναι μονο για ακουστικα, οσο και να προσπαθεις να το παρουσιάσεις έτσι!

Προφανως εσυ λες για μια ακομη φορα οτι θες.
ΕΣΕΙΣ εγ γενετης Iphone υποστηριζατε (οταν ηταν εντελως κλειδωμενο και γελαγαμε ολοι) οτι δε χρειαζοταν να εχετε BT για καποιον αλλο λογο περαν του hands free- ακουστικά, πες το όπως θες, σιγα σιγα άρχισε να "σπαει" αυτο το καθεστώς σας εδωσαν τα παραπανω που λες πολυ σωστα παραπανω, και τώρα που ξεκλειδώνει ΑΚΟΜΑ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ (οχι ακομα ΔΕΝ ΜΠΡΟΡΩ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΩ ΤΙΣ ΦΩΤΟ ΠΟΥ ΤΡΑΒΗΞΑ) μιλάτε για καινοτομίες στο ΒΤ, που μεχρι προτινος λεγατε ΕΣΕΙΣ οτι το BT ειναι για παιδάκια!!!!! Μη με κανεις να ψαχνω τωρα αναφορες.
Μια χαρα καταλαβαινεις τι λεω και καθε φορα το πας αλλου.
το προβλημα δεν ειναι η AAPL, την δουλεια της κανει, αλλα η νοοτροπία που συνεχως εχει περάσει στους fan της οτι τα πράγματα (τεχνολογια, features) ειναι σωστα καθε δεδομένη στιγμη που τα δίνει ανεξαρτητα αν εχει αργησει 3-4 χρόνια η δεν τα εχει δωσει ακόμα.

Ειναι αστειο παντως πως λεμε τα ιδια ακριβως πραγματα τοσα χρονια.

Μα ακριβως τα ιδια λεμε!

Ειμαι περιεργος αν θα βαρεθουμε ποτε....

:p

Απάντηση: Re: Apple iOS 7

Ειναι αστειο παντως πως λεμε τα ιδια ακριβως πραγματα τοσα χρονια.

Μα ακριβως τα ιδια λεμε!

Ειμαι περιεργος αν θα βαρεθουμε ποτε....

:p

Μπαααα, θα ήταν τόσο βαρετά...

ΕΣΕΙΣ εγ γενετης Iphone υποστηριζατε (οταν ηταν εντελως κλειδωμενο και γελαγαμε ολοι) οτι δε χρειαζοταν να εχετε BT για καποιον αλλο λογο περαν του hands free- ακουστικά, πες το όπως θες, σιγα σιγα άρχισε να "σπαει" αυτο το καθεστώς σας εδωσαν τα παραπανω που λες πολυ σωστα παραπανω, και τώρα που ξεκλειδώνει ΑΚΟΜΑ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ (οχι ακομα ΔΕΝ ΜΠΡΟΡΩ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΩ ΤΙΣ ΦΩΤΟ ΠΟΥ ΤΡΑΒΗΞΑ) μιλάτε για καινοτομίες στο ΒΤ, που μεχρι προτινος λεγατε ΕΣΕΙΣ οτι το BT ειναι για παιδάκια!!!!! Μη με κανεις να ψαχνω τωρα αναφορες.
το προβλημα δεν ειναι η AAPL, την δουλεια της κανει, αλλα η νοοτροπία που συνεχως εχει περάσει στους fan της οτι τα πράγματα (τεχνολογια, features) ειναι σωστα καθε δεδομένη στιγμη που τα δίνει ανεξαρτητα αν εχει αργησει 3-4 χρόνια η δεν τα εχει δωσει ακόμα.

Φραγκίσκο, μην λες και παλι ανακρίβειες και μην βαζεις λογια στα στόματα άλλων.. Ποτε ειπα εγώ οτι δεν χρειαζεται το ΒΤ περαν του hands free ή οτι είναι.. για παιδάκια;;!!

Οι δυνατοτητες BT που παρεθεσα παραπάνω υπαρχουν σχεδον ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ:
Screen Shot 2013-06-14 at 2.47.34 μ.μ..png
Η apple ξεκλειδωνει ολες τις δυνατότητες του BT εκτος απο εκείνες που δεν της επιτρεπονται λογω νομικων κολλημάτων.. Δεν ειναι δα τοσο δυσκολο να το κατανοήσεις!

+1

Και εγώ διάβαζα και σε άλλα φόρουμ και εδώ ότι το bluetooth είναι μια "πεθαμενη" τεχνολογία για αυτό και η απλ δεν ασχολειται μαζί της. Τώρα που στο ios7 την θυμήθηκε προφανώς το bt αναστήθηκε και πλέον μας είναι απαραίτητο.

Λάζαρος το bt τελικά. Και all time classic νοοτροπία apple κατηγορίας "ηξεις αφηξεις" κλπ κλπ.

Φραγκίσκο, μην λες και παλι ανακρίβειες και μην βαζεις λογια στα στόματα άλλων.. Ποτε ειπα εγώ οτι δεν χρειαζεται το ΒΤ περαν του hands free ή οτι είναι.. για παιδάκια;;!!

Οι δυνατοτητες BT που παρεθεσα παραπάνω υπαρχουν σχεδον ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ:
View attachment 93989
Η apple ξεκλειδωνει ολες τις δυνατότητες του BT εκτος απο εκείνες που δεν της επιτρεπονται λογω νομικων κολλημάτων.. Δεν ειναι δα τοσο δυσκολο να το κατανοήσεις!

-εγω βλεπω πολλους περιορισμους εξ αρχης
-επρεπε να περασουν τοσα χρονια για να δωσουν το 80% (δε τα εχουν ξεκλειδωσει ολα ακόμα) οταν οι "αλλοι" δινουν το 100% από την ΑΡΧΗ?
-Νομικό κολλημα η διακινηση της φωτογραφίας μου και των αρχείων μου (δε μιλαω για μουσικη), μάλιστα ωραια....

και σου ξαναλεω, το πινακάκι καλα κάνει και ειναι έτσι δε το αμφισβητω φυσικά, μαγκιά της, της AAPL, οχι επειδή τα δινει αργά και βασανιστικά, αλλά σας κάνει και πιστεύτε οτι καλά κάνει κιόλας!

Εσυ βλεπεις οτι θελεις να δεις... Και επειδη εισαι ανενημερωτος, βγαζεις λαθος συμπερασματα.. Για τις φωτογραφιες και την διακινηση αρχείων, η apple εχει αλλες λυσεις για τους χρηστες της (πχ Photostream) και υπαρχουν και παμπολες third party εφαρμογες. Οτι ειναι παράνομο (πχ διακινηση μουσικής) κόβεται, αυτη ειναι η φιλοσοφια της.

Όσο για τους τριτους κορεατες και λοιπους, αυτοι καλα κανουν και δινουν οτι μπορουν μιας που δεν εχουν από πισω Itunes store..
Στην τελικη όμως, η συνολικη εμπειρία μετράει. Και εκει ειναι που η apple ειναι πολυ μπροστα απο τον ανταγωνισμο..

Καλά αυτο αν ακομη το πιστεύεις μάλλον εσύ πιάνεσαι ανενημερωτος...
τεσπα, δε καταληγουμε καπου, ματια εχουμε και βλεπουμε και καταλαβαίνουμε ολοι τι λεμε.

ΠΣ δεν ηξερα οτι πρεπει να εχω dedicated (pain in the ass) store για να μοιραστω τα αρχεια μου με το Χ Υ Ζ φίλο/γνωστο/whatever μια οποιαδήποτε στιγμη (και να εχει κι αυτος το ιδιο, και να έχουν και net Ολοι)

... τις φωτογραφιες και την διακινηση αρχείων, η apple εχει αλλες λυσεις για τους χρηστες της (πχ Photostream) και υπαρχουν και παμπολες third party εφαρμογες....
Δλδ για να στείλεις στο Νοκια του φίλου σου κάποιες φωτογραφίες όταν πίνετε καφεδάκι υπάρχουν εφαρμογές?

Δεν Νομίζω Τάκη! (εδώ ταιριάζει :-) )

Αλλά αφού υπάρχει το διάτρητο icloud όπου μπορείς να ανεβάσεις φώτο και βίντεο (με τις πολύ υψηλές ταχύτητες upload στην Ελλάδα είναι ζήτημα λίγων... ωρων) και να στείλεις το λινκ στο Νοκια όλα καλά.

Και κατι τελευταίο. Αναφέρεις ότι η απλ θα έχει πρόβλημα με δισκογραφικες και στούντιο. Δλδ όλοι οι άλλοι που τα έχουν ξεκλείδωτα είναι τσακωμενες με αυτούς και από "σπασιμο" επιτρέπουν την αποστολή αρχείων? Φυσικά δεν ισχύει αυτό. Το προβλημα της απλ είναι απλά και μόνο το δικό της ταμείο. Γιατί αν αγοράσω εγώ ένα τραγούδι και το στείλω στον φίλο μου δεν θα αγοράσει αυτός. Αποδεκτό μεν αυτό για την πειρατεία αλλά επειδή δεν μπορούσε να ξεχωρίσει με κάποιο τρόπο να μπορείς να στέλνεις προσωπικά αρχεία και αγορασμένα απλά έκοψε τα πάντα. Μην το δικαιολογούμε λοιπόν λες και είμαστε στο λογιστήριο της απλ εργαζόμενοι. Ας πούμε απλά ότι δεν ήθελε να χάσει φράγκα (δεκτόν) αλλά ότι ταυτοχρονα μας κάνει τη ζωή δύσκολη (κατάπτυστο για τις τιμές λιανικής της).

Καλά αυτο αν ακομη το πιστεύεις μάλλον εσύ πιάνεσαι ανημέρωτος...
τεσπα, δε καταληγουμε καπου, ματια εχουμε και βλεπουμε και καταλαβαίνουμε ολοι τι λεμε.

ΠΣ δεν ηξερα οτι πρεπει να εχω dedicated (pain in the ass) store για να μοιραστω τα αρχεια μου με το Χ Υ Ζ φίλο/γνωστο/whatever μια οποιαδήποτε στιγμη (και να εχει κι αυτος το ιδιο, και να έχουν και net Ολοι)

Και ματια εχουμε και αυτιά Φραγκίσκο.. Το θεμα ειναι να τα χρησιμοποιουμε μπας και καταλάβουμε τι μας λεει ο άλλος. Σου εξηγησα τον λογο που η apple δεν ανοιγει πληρως το ΒΤ αλλα εσυ κανεις πως δεν καταλαβαινεις. Δεν τρεχει τιποτα-παμε παρακατω..

Δλδ για να στείλεις στο Νοκια του φίλου σου κάποιες φωτογραφίες όταν πίνετε καφεδάκι υπάρχουν εφαρμογές?

Εδώ δε μπορούμε να ανταλλάξουμε ένα contact list τόσο καιρό…

Από τα πρώτα nokia – Eriksson κινητά ως και της μέρες μας με τα συννεφάκια

Ακόμα ούτε τα βασικά δεν είναι συμβατά…

Δε φταίει μονό η apple – όλοι οι κολοσσοί φταίνε

Δεν Νομίζω Τάκη! (εδώ ταιριάζει :-) )

Αλλά αφού υπάρχει το διάτρητο icloud όπου μπορείς να ανεβάσεις φώτο και βίντεο (με τις πολύ υψηλές ταχύτητες upload στην Ελλάδα είναι ζήτημα λίγων... ωρων) και να στείλεις το λινκ στο Νοκια όλα καλά.

Και κατι τελευταίο. Αναφέρεις ότι η απλ θα έχει πρόβλημα με δισκογραφικες και στούντιο. Δλδ όλοι οι άλλοι που τα έχουν ξεκλείδωτα είναι τσακωμενες με αυτούς και από "σπασιμο" επιτρέπουν την αποστολή αρχείων? Φυσικά δεν ισχύει αυτό. Το προβλημα της απλ είναι απλά και μόνο το δικό της ταμείο. Γιατί αν αγοράσω εγώ ένα τραγούδι και το στείλω στον φίλο μου δεν θα αγοράσει αυτός. Αποδεκτό μεν αυτό για την πειρατεία αλλά επειδή δεν μπορούσε να ξεχωρίσει με κάποιο τρόπο να μπορείς να στέλνεις προσωπικά αρχεία και αγορασμένα απλά έκοψε τα πάντα. Μην το δικαιολογούμε λοιπόν λες και είμαστε στο λογιστήριο της απλ εργαζόμενοι. Ας πούμε απλά ότι δεν ήθελε να χάσει φράγκα (δεκτόν) αλλά ότι ταυτοχρονα μας κάνει τη ζωή δύσκολη (κατάπτυστο για τις τιμές λιανικής της).

Για να στειλεις στον nokia φιλο σου φωτό μπορεις άνετα ειτε μεσω photostream (με web link) ειτε μέσω email που ειναι πανευκολο. Φυσικά, για οσους εχουν apple υπαρχουν και αλλες δυνατοτητες (airdrop) οπως αλλωστε και για οσους εχουν samsung (bump).
Οσο για τα studios: ΦΥΣΙΚΑ και δεν μπορει η apple να επιτρεψει την παρανομη διακινηση μουσικής/ταινιων/λογισμικου οχι μονο επειδη ειναι παράνομη, αλλα επειδή εχει δεσμευεται συμβατικα λογω itunes store! Αντιθετα, εαν δεν εχεις τετοιες δεσμευσεις, μπορεις να κανεις τα "στραβα ματια"..
Πραγματικα ρε παιδιά, αυτα ειναι elementary, μου κάνει εντυπωση που χρειαζεται να σας τα αναλυσω κιόλας!

.

Δεν τα ξερεις καλα περι icloud.. Οι φωτος ειναι ΗΔΗ στο cloud και εσύ απλα τις στελνεις με ενα κλικ στα idevices ή με ενα λινκ στους φιλους σου χωρις apple. Αυτο γινεται ταχυτατα και πανευκολα..