IP PBX

chillbill

New member
21 January 2026
4
Καλημέρα, έχει δοκιμάσει κανείς τηλεφωνικό κέντρο της yeastar να πάρουμε κάποια γνώμη ?

Καλημέρα, καταρχήν αν είναι αξιόπιστο, να μη χρειάζεται reset και restart και αν έχει καθαρό ήχο.
Είναι για μικρό χώρο βέβαια με 5 εσωτερικά και μια εξωρτερική.

Καλησπέρα,
Από το 2020 έχουν εγκατασταθεί 2 τηλεφωνικά κέντρα στην επιχείρηση για την οποία δουλεύω.
Τα καταστήματα είναι σε διαφορετική τοποθεσία, οπότε τα δύο τηλεφωνικά μιλάνε μέσω VPN Router.
Συγκεκριμένα στο κεντρικό κατάστημα υπάρχει ένα Yeastar S20 με 2 νούμερα πάνω τοπικά (4 γραμμές) και του έρχεται μέσω VPN άλλο 1 νούμερο (2 γραμμές).
Συνολικά έχει 11 εσωτερικά τηλέφωνα (τα 2 απομακρυσμένα). Μέχρι τώρα δουλεύει απροβλημάτιστα και όσες φορές κάτι δεν πήγαινε καλά δεν έφταιγε το ίδιο το τηλεφωνικό.
Μπορείς να ρυθμίσεις ωράριο λειτουργίας καθώς και αργίες ώστε να παίζει κάθε φορά άλλο μήνυμα και γενικότερα βρίσκω πως η βάση δεδομένων για να το χειριστείς (από τη στιγμή που θα μεπις στη λογική του πως δουλεύει) είναι υπεραρκετή. Από εκεί και πέρα εγώ βρήκα πως σε κάποιες περιπτώσεις είχαμε κάποια κολλήματα (στην αρχή ειδικά με χαλκό) και ήθελε restart το κεντρικό. Τα έχω ρυθμίσει και τα δύο να κάνουν ένα restart μόνα τους στις 3 το πρωί και έκτοτε δεν είχα ποτέ πρόβλημα.
Από ήχο είναι μια χαρά. Παίζουμε με Gigaset N510 IP Pro πάνω στα οποία κάνουν register οι ασύρματες τηλεφωνικές συσκευές, τα οποία όπως μου εξήγησαν από την εταιρία που έκανε την εγκατάσταση του Yeastar δεν είναι απολύτως συμβατά. Ωστόσο παίζουν απροβλημάτιστα εδώ και χρόνια. Overall ευχαριστημένος. Αν το έστηνα τώρα ίσως κοίταζα αμιγώς Voip λύσεις... (Αναλόγως του κόστους πάντα - δεν το έχω ψάξει - δουλεύει, δεν το πειράζω)

• Like
Reactions: athlon6401
Τα Dect IP phones θέλουν από μια ethernet το καθένα ή είναι ασύρματα, μόνο με την τροφοδοσία τους?

Ναι wireless, να συνδέονται με wifi.
Ναι βρε, αυτό σου είπα, υπάρχουν, δεν απαιτείται οπωσδήποτε ethernet. Απλά, ανάλογα με την απόσταση, θα χρειαστείς και WiFi repeaters. Οι οποίοι μπορεί να είναι wireless σε mesh ή σε ethernet. Γενικά εξαρτάται από το κτήριο που θα τα χρησιμοποιήσεις.

• Like
Reactions: chillbill