IP Power Management

Sotiris

Supreme Member
18 June 2006
5,554
Ενω εχω σεταρει τα παντα για remote desktop, wol κλπ, δυστυχως την πατησα μιας και το pc πιθανον να κολλησε σε μπλε οθονη (BSOD).
Οποτε σε αυτην την περιπτωση χρειαζομαι και μια ip remote πριζα για να μπορεσω να κανω shut down το κολλημενο pc.
Ξερετε καποια οικονομικη;
Επισης υπαρχει καποιο ups που να μπορω να το χειριζομαι remotely;

Επισης μπορεις να παρεις μια server motherboard με IPMI και KVM over IP ωστε να χειριζεσαι power cycling και ολο το BIOS καθως και αρχικο loading του λειτουργικου remotely μεσω ιντερνετ.. και μαλλον θα σου κοστισει φθηνοτερα απο IP enabled μπριζες και UPS.

Η πρίζα θα σου δημιουργήσει μόνο περισσότερα προβλήματα κυρίως με τους δίσκους. Ειδικά αν έχεις συχνά τέτοια θέματα, που μάλλον έχεις για να ψάχνεις τέτοιες λύσεις...

Πές μας για τι μηχάνημα πρόκειται και πως το χρησιμοποιείς, μήπως μπορέσουμε να σου δώσουμε καμιά πιο στοχευμένη άποψη.
Η δική μου προσέγγιση θα ήταν να βρώ τι προκαλεί τις μπλε οθόνες... συνήθως παλιατζίδικο λειτουργικό ή μηχάνημα, κακή μνήμη ή κακοί drivers.

Το μηχανημα εινα ενα απλο pc σπιτιου, απλα εχω το "κολλημα" να μπορω να εχω remotely προσβαση οποτε χρειαζομαι κατι.
Γι αυτο και ψαχνω καποια οικονομικη λυση.
Η μπλε οθονη οφειλεται ή στους drivers του πληκτρολογιου logitech mx 5500 (γιατι μετα απο boot περιμενω 20 δευτερα μεχρι να λειτουργησει το ποντικι) ή στον 1 απο τους 4 σκληρους ο οποιος εχει health 14% και εχω παρατηρησει οτι μετα απο μπλε οθονη μειωνεται κατα 1% health οταν τον τσεκαρω.
Παιζω με windows 7 64bit με τον intel i5 3570K και MoBo Gigabyte Z77X-D3H

Savan εχεις καποιο λινκ για την καρτα που λες;

Ε ναι. Μπλέ οθόνη και γείωμα του ρεύματος σημαίνει φθορά των δίσκων.
Ο έλεγχος δεν είναι λύση, απλά πολεμάς το σύμπτωμα. Σταδιακά θα φθείρεται όλο και περισσότερο το μηχάνημά σου.

Από θερμοκρασίες πως είσαι?

Στο skroutz δεν βρηκα κατι, αλλα δες πχ http://www.supermicro.com/products/motherboard/Xeon/C220/X10SLH-F.cfm και γενικα τις supermicro με καταληξη -F στο model name , περισσοτερα για το πως δουλευει http://www.supermicro.com/products/nfo/ipmi.cfm και http://www.supermicro.com/products/nfo/SMS_SD5.cfm.. μεσω ξεχωριστου embedded υπολογιστη και με διαφορετικο δικτυο, ελεγχεις το BIOS αλλ και το OS ( εφοσων χρησιμιποιοησεις ως καρτα γραφικων την embedded toυ IPMI ) μεσω δικτυου, ειτε intranet ειτε internet. εχει και watchdog ωστε αν κολλησει κανει αυτοματα reset η power cycle.

Απάντηση: Re: IP Power Management

Ε ναι. Μπλέ οθόνη και γείωμα του ρεύματος σημαίνει φθορά των δίσκων.
Ο έλεγχος δεν είναι λύση, απλά πολεμάς το σύμπτωμα. Σταδιακά θα φθείρεται όλο και περισσότερο το μηχάνημά σου.

Από θερμοκρασίες πως είσαι?

Μια χαρα ειναι οι θερμοκρασιες.
Τετοια εποχη παιζει idle στους 30 βαθμους.
Καρτα γραφικων δεν υπαρχει, παιζω με την On board.
Πραγματικα δεν ξερω τι φταιει και βαριεμαι να κανω format το pc.

@Savan
Ευχαριστω, θα το κοιταξω.
Αν και δεν νομιζω να ειναι πιο οικονομικο απο τα 100$ που ζηταει η ip πριζα