Ipad 3 (ποτε?)

Status
Not open for further replies.
Ρε σεις (Τακη – Μιχάλη), ειλικρινά δεν σας παλεύω :P

Γράφω μια γνώμη για το iOS, λεω ότι παρόλα αυτά προτιμώ το iPad και αμέσως να τρέξετε να υπερασπιστείτε το μόνο μείον που βρήκα σε ένα προιόν της Apple (και μάλιστα σε έναν τομέα αυτού – γιατί, είπα το smoothness και η ταχύτητα πιθανότατα οφείλονται και στην ‘’απλότητά’’ του).

Δλδ το iPad δεν έχει τπτ χειρότερο από τα Droids Tabs; Είναι σε ΟΛΑ καλύτερο;

Σου θίξαμε Μιχάλη το iOS, με συγκεκριμένα στοιχεια και η απάντηση ήταν ‘’το iPad είναι το καλύτερο γιατί πουλάει περισσότερο’’. Τώρα, είναι σοβαρή αντιμετώπιση αυτή, πες μου… (όταν μάλιστα γράφω ότι Overall θεωρώ το iPad καλύτερο).

Εκεί πάει το ‘’ξεκολλάτε’’ Μιχάλη. Εσύ το μετέτρεψες σε αντιπαράθεση.

Α και αν εσύ περιμένεις να ‘’ξεκολλήσεις’’ κρινοντας από τις πωλήσεις, άσε εμάς να το κάνουμε βάση την δική μας (και όχι των άλλων) κρίση

Τακη, η αίσθηση ελευθερίας δεν είναι κάτι που έχει να κάνει με την εμφάνιση και δεν είναι υποκειμενικό.

Το ότι δεν έχεις οθόνες μόνο με κουτακια στιβαγμένα από πανω μέχρι κάτω, το ότι μπορείς να βάλεις ένα usb stick και να πάρεις ότι θες κλπ είναι θεματα αντικειμενικής και όχι υποκειμενικής ελευθερίας.

Και φυσικά πουθενα δεν ειπα ότι το Android δεν είναι σταθερό ή ότι είναι πολύπλοκο. Ειπα απλά ότι δινει μεγαλύτερη ελευθερία.

Last edited:
Ρε Συριε, κουβέντα κάνουμε.. Δηλαδη, γραφεις ένα post και απαγορεύεις τον διάλογο;
Οσον αφορα την εμφάνιση ενός λειτουργικού, φυσικά και είναι υποκειμενικό θέμα: Εμενα πχ δεν μου αρέσει το πως είναι στημένο το android, προτιμώ την αυστηρότητα του IOS με τα κουτάκια, τι να κάνουμε; Κατα τα αλλα δεν είπα τίποτα άλλο από τα προφανή: Δεν κρίνεις ένα δώρο από το περιτύλιγμα του, thats all..
Απο εκεί και πέρα, μια χαρα είναι το android και από ότι φαίνεται, μια χαρα θα είναι και τα windows phones. Ζουμε σε καλες εποχές για gadget, κακές για την τσέπη μας..

Re: Απάντηση: Re: Ipad 3 (ποτε?)

Και το αγαπημένο σου android δεν είναι παρα μια (όχι απολυτα πετυχήμενη) αντιγραφή του ios που τόσο αντιπαθείς με δυο-τρία πραματάκια έξτρα..
Τακη, προφανως δεν εχεις δουλέψει το Android.

Άλλως θα ηξερες ότι δεν εχει καμία σχεση με το iOS (αυτό ακριβώς άλλωστε λέω παραπάνω!).

Αν κρινεις από τα facelift της Samsung προφανως διαλεξες λάθος τρόπο επαφης με το OS (ισως επειδη ''βολεύει - βλ. κατηγορίες (δίκαιες βέβαια) για αντιγραφή -> υπεράσπιση της Apple).

Και όπως θα έπρεπε να ξέρεις, το IOS είναι subset του Mac OSX, αρα σε τεχνικό επίπεδο είναι κορυφη..
Εκτος του οτι ειναι παντελως αδιαφορο απο που προερχεται (το αποτελεσμα μετραει), πολυ σιγουρο σε βλεπω για τεχνικές λεπτομέρειες....

Το να καταφέρεις να κανεις ένα παππού ή ένα παιδι, να δουλέψουν άνετα μια περιπλοκη συσκευή όπως ένα smartphone ή ένα ipad είναι επίτευγμα όχι μειονέκτημα..
Οχι οτι δεν δεχομαι τοι επιχείρημα αλλά άλλο ''απλό'' και άλλο ''απλοικό'' (και περιοριστικό).

Τεσπα, αυτό που θελω να πω (και δεν βλεπω να γινεται απο μερικους) ειναι οτι πρεπει να κραταμε ανοικτο το μυαλό μας.

Think about it...καποτε ήμασταν ''βολεμένοι'' με τα Win...τωρα με τα Apple....περιεργο αλλα true.....

Last edited:
Δεν υπερασπίζομαι τίποτα...άλλωστε έχω γράψει ότι το iPad δεν το έχω, δεν βρίσκω τον λόγο να το αγοράσω, ενώ το θεωρώ κ πανάκριβο.
Στο μόνο που στέκομαι είναι ότι τα νήματα στην κατηγορία γίνονται λίγο κ..ς, γίατι καταντούν μόνιμα σε αντιπαράθεση του ios με το android.
Αυτό έγραψα ότι καταντά κουραστικό.
Σε ότι αφορά τις πωλήσεις, αυτές επιβεβαιώνουν την αποδοχή ενός προϊόντος από το κοινό, ανεξάρτητα αν είναι το καλύτερο ή όχι.
πχ. οι πωλήσεις των mac υπολογιστών είναι πολύ χαμηλότερες από των pc γενικότερα, αυτό δεν σημαίνει ότι τα pc είναι κ καλύτερα...μικρές πωλήσεις οι ferrari σε σχέση με τα fiat...ποιό είναι καλύτερο ;
Κ για να το κλείσω, σαφώς μεγαλύτερη ευελιξία που ένα tablet με android μπορεί να διαχειρισθεί ένα usb stick, από ένα ipad που αρνείται πεισματικά να το κάνει !
Αλλά έτσι λειτουργεί σε όλα η Apple. Αν αποφασίσει να κάνει κάτι, δεν αλλάζει εύκολα ρότα...δεν στρίβει το πλοίο βρε παιδί μου...πάει...τέλος...καπούτ !
Αυτό έχει τα καλά του κ τα κακά του.

Re: Απάντηση: Ipad 3 (ποτε?)

Ρε Συριε, κουβέντα κάνουμε.. Δηλαδη, γραφεις ένα post και απαγορεύεις τον διάλογο;
Ποτε το έκανα βρε αυτό;

Απλως λεω, για πολλοστη φορα, οτι ειναι απογοητευτικό μόλις βρίσκουμε 1 αρνητικό για 1 υπο-τομέα για 1 προιόν της Apple (οταν την ιδια στιμή λέμε οτι εξακολουθούμε να προτιμούμε το προιόν έναντι άλλων!), να πέφτει η ''υπερασπιση'' τυπου ''η Apple ειναι η καλυτερη, πουλάει περισσότερο κλπ''.

Σας το χω πει 100 φορες, φαινται ασχημο, δεν το καταλαβαινετε....

Κριτική και Ανοικτά Μυαλά! Ειναι καλό για όλους μας!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ipad 3 (ποτε?)

Τακη, προφανως δεν εχεις δουλέψει το Android.

Άλλως θα ηξερες ότι δεν εχει καμία σχεση με το iOS (αυτό ακριβώς άλλωστε λέω παραπάνω!).

Αν κρινεις από τα facelift της Samsung προφανως διαλεξες λάθος τρόπο επαφης με το OS (ισως επειδη ''βολεύει - βλ. κατηγορίες (δίκαιες βέβαια) για αντιγραφή -> υπεράσπιση της Apple).

Εκτος του οτι ειναι παντελως αδιαφορο απο που προερχεται (το αποτελεσμα μετραει), πολυ σιγουρο σε βλεπω για τεχνικές λεπτομέρειες....

Οχι οτι δεν δεχομαι τοι επιχείρημα αλλά άλλο ''απλό'' και άλλο ''απλοικό'' (και περιοριστικό).

Τεσπα, αυτό που θελω να πω (και δεν βλεπω να γινεται απο μερικους) ειναι οτι πρεπει να κραταμε ανοικτο το μυαλό μας.

Think about it...καποτε ήμασταν ''βολεμένοι'' με τα Win...τωρα με τα Apple....περιεργο αλλα true.....

Συριε, φυσικά και έχω παίξει με droids και δεν αναφέρομαι στην ξεδιάντροπη αντιγραφή της samsung. Απλα, πέραν των widgets και των εφφε, ο τρόπος λειτουργιας είναι λίγο-πολύ clopy-right..
Και ναι, είμαι πολύ σίγουρος για τις τεχνικές λεπτομέρειες, και ξέρεις πολύ καλα, ότι όταν γραφω έχω ελέγξει τις πηγες μου (σε αντίθεση με κάποιους άλλους :p )

Νομιζω ότι συγχέεις το απλό με το απλοικο, αλλα σε κάθε περίπτωση είναι προφανές πως στην apple ο στόχος μετά τον jobs ήταν να γινουν απλα τα συνθετα πράγματα, κάτι που το έχουν καταφέρει σε μεγάλο βαθμό εξού και ο βαθμός απόλαυσης των συσκευών τους ανεξαρτήτως ηλικίας ή τεχνικού background.

Τωρα για το βόλεμα, συμφωνώ.. Μονο που τώρα είναι ακόμα πιο δύσκολο να ξεκολλήσεις, διότι δεν υπάρχουν χτυπητά ελλατωματα, όπως με τα windows..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ipad 3 (ποτε?)

Ποτε το έκανα βρε αυτό;

Απλως λεω, για πολλοστη φορα, οτι ειναι απογοητευτικό μόλις βρίσκουμε 1 αρνητικό για 1 υπο-τομέα για 1 προιόν της Apple (οταν την ιδια στιμή λέμε οτι εξακολουθούμε να προτιμούμε το προιόν έναντι άλλων!), να πέφτει η ''υπερασπιση'' τυπου ''η Apple ειναι η καλυτερη, πουλάει περισσότερο κλπ''.

Σας το χω πει 100 φορες, φαινται ασχημο, δεν το καταλαβαινετε....

Κριτική και Ανοικτά Μυαλά! Ειναι καλό για όλους μας!

Νομιζω ότι υποτιμάς την νοημοσύνη μας με πατροναριστικα σχόλια σαν και αυτά ...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ipad 3 (ποτε?)

Τωρα για το βόλεμα, συμφωνώ.. Μονο που τώρα είναι ακόμα πιο δύσκολο να ξεκολλήσεις, διότι δεν υπάρχουν χτυπητά ελλατωματα, όπως με τα windows..
''Ελαττώματα'' ισως όχι αλλα εμενα μου λειπει ωρες ωρες η ''ελευθερία'' των Win...anyway....

Δεν ειναι μονο αυτό, σκέψου ότι πλέον είμαστε ακόμα πιο ''old dogs'' και ειναι ακόμα πιο δυσκολο να (ξανα)μαθουμε new tricks....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ipad 3 (ποτε?)

Νομιζω ότι υποτιμάς την νοημοσύνη μας με πατροναριστικα σχόλια σαν και αυτά ...
Δεν το κανω με τετοια διαθεση, ειλικρινα (το χω ξαναπει).

Ετσι νομίζω (όχι μόνο εγώ) ότι βγαινει προς τα εξω.

Τεσπα, μακαρι να κανω λαθος.

Παλι καλα που υπαρχει και το φορουμ και ξελαμπηκαρουμε λιγο.... Εστω και με αντιπαραθεσεις!

Οσον αφορα τα τεχνικα τωρα, σιγουρα το ios ειναι subset του mac osx , γι αυτο και η ταχυτητα , ασφαλεια, σταθεροτητα.
Οι εφαρμογες γραφονται με τα ιδια ακριβως εργαλεια, xcode κλπ, και στην ιδια γλωσσα στην ουσια, objective c.

Η εμμονη της apple στην απλοτητα, σιγουρα εχει τα μειονεκτηματα της, αλλα αυτο ειναι που τη κανει προσιτη σε ολους.
Ειναι επιλογη της, γιατι αν εκανε αλλιως.... θα ητανε σαν τις υπολοιπες εταιρειες, κι αυτο δεν το θελουν οι περισσοτεροι πελατες της.
Ειναι φυσικο να υπαρχει ανταγωνισμος, μονο καλο μπορει να κανει αυτο.... Και φυσικα ειναι καλο να κοιταμε και αλλου.
Κι εγω θα ηθελα τωρα μια ταμπλετα εναλλακτικη με android ή ενα κινητο με win 7.5 , απλα δεν ειναι καιρος για σπαταλες....δυστυχως!

....να βοηθήσω λίγο...."αν μου επιτρέπεται"....´
το παράγοντα κόστος γιατί δεν το βάζουμε στην κουβέντα μας???
..προβληματίζομαι αν θα βγει στο ίδιο κόστος με το iPad2..με τα νέα χαρακτηριστικά...retina και καλύτερο επεξεργαστή στα ίδια λεφτά??
..εγώ θάλεγα ότι θάπρεπε να φτηνήνει με βάση τον ανταγωνισμό...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ipad 3 (ποτε?)

Δεν το κανω με τετοια διαθεση, ειλικρινα (το χω ξαναπει).

Ετσι νομίζω (όχι μόνο εγώ) ότι βγαινει προς τα εξω.

Τεσπα, μακαρι να κανω λαθος.

Ενταξει, είναι και ο γραπτός λόγος εύκολα παρεξηγήσιμος, είναι και το παθος μας για τα gadgets..
Το διαδικτυακό debate ακόμα και για ένα "χαζό θέμα" όπως τα gadgets, είναι μια εκτόνωση ασφαλειας σε σχέση με όλα τα μαυρα που μας περιτριγυρίζουν..

Re: Απάντηση: Ipad 3 (ποτε?)

..προβληματίζομαι αν θα βγει στο ίδιο κόστος με το iPad2..με τα νέα χαρακτηριστικά...retina και καλύτερο επεξεργαστή στα ίδια λεφτά??
Να σου πω: Θα ειναι λίγο πιο ακριβό από το 2.

Κι εγω θα ηθελα τωρα μια ταμπλετα εναλλακτικη με android ή ενα κινητο με win 7.5 , απλα δεν ειναι καιρος για σπαταλες....δυστυχως!
Κανόνισε να δω νεο νήμα ''Μολις παρέλαβα....'' :p

H τιμολογιακή της πολιτικη είναι σταθερή και εφόσον φέρνει τα προσδοκώμενα, γιατί να την αλλάξει; Αλλωστε, εάν δεν κάνω λάθος, όλα τα high end tablets περίπου στα ιδια λεφτά έρχονται...

Δε νομιζω... Απλα ανεβηκε το δολλαριο και μεγαλωσαν οι χωρητικοτητες.
Το ipad 3 ισως βγει λιγο πιο ακριβο.... Αλλα για τους Αμερικανους παλι φτηνο θα ειναι....

Καλά αυτό να είναι ίδιο το ποσό των δολλαρίων με τα ευρώ....άλλο κουφό κ απαράδεκτό ταυτόχρονα...κ φυσικά ισχύει σε όλη την Ευρώπη...τέλος πάντως...

εγώ ξέρω ότι για την ίδια χωριτικότητα από το 3G έως το 4S πλήρωνα περισσότερα...τ´άλλα μου είναι αδιάφορα...

Status
Not open for further replies.