iPad 3g και καρτοιντερνετ

spyrmak

Supreme Member
19 February 2007
4,748
Aθηνα
το ξερω οτι υπαρχει παρομοιο θεμα αλλα η ερωτηση μου ειναι πιο ειδικη

το ipad 3g θα μπορει να λειτουργησει με καρτοιντερνετ ?

γιατι με συμβολαιο ειναι υπερβολικο μονο για το ipad 3g ( κατα τη γνωμη μου )

απλα οταν χρειαζεσαι κατι και εχεις ipad 3g για ενα περιορισμενο διαστημα ( διακοπες κλπ )

να εχεις και 3g ιντερνετ

μεχρι τωρα λογικα οι καρτες του καρτοιντερνετ ειναι κανονικες σιμ οχι μικροσιμ

θα υπαρξει καρτοιντερνετ με μικροσιμ ?

θα μπορει κανεις με μια μικροσιμ του iphone 4 π.χ. να τη βαλει στο ipad 3g

και να αγορασει χρονο μεσω καρτας αγορας χρονου ?

επισης

- το ipad 3G θα μπορει να κανει tethering στον υπολογιστη ?

- το ipad 3g θα μπορει να παιρνει ιντερνετ απο το iphone ? με tethering ?

π.χ. θα ηθελα να εχω μια καρτα με τον κωδικο για 11 μερες ας πουμε και να εχω ιντερνετ και στον υπολογιστη και στο ipad 3g

στον υπολογιστη μεσω του iphone ( οπως εχω τωρα ) και στο ipad μεσω του ενσωματωμενου δεκτη 3g

με την ιδια καρτα χρονου ...

ζηταω πολλα ?

παντως συμβολαιο δε συμφερει για ipad 3g

δλδ συμβολαιο για ιντερνετ σπιτιου αντε και για κινητο με συνδεση το πολυ και με data plan στο κινητο ( iphone π.χ. )

αλλα συμβολαιο και στο ipad παει πολυ ...

( εγω π.χ. το iphone το χω με καρτα )

για την ελαχιστη χρηση ιντερνετ που του κανω ( καμια εφαρμογη - αππ στορε - cydia ) εχω το wi fi ... που το ανοιγω ειδικα γι αυτο ...

αλλιως ειναι κλειστο κι αυτο ...

το 3g στο iphone μου χρησιμευσε μονο τωρα με το καρτοιντερνετ που το χρησιμοποιω ως 3g modem και ελεγα αν μπορουσε να παιρνει ιντερνετ με καρτα και το ipad ... ( στο εαυτο του τουλαχιστον οχι και να το μοιραζεται με τον υπολογιστη )

με το καρτοιντερετ αν επαιρνε κανονικη σιμ δε θα υπηρχε προβλημα αυτο που με '' προβληματιζει '' ειναι η μικροσιμ ... αν θα μπορεις να αγορασεις χρονο ιντερνετ κανονικα

θα μου πειτε αφου δεν αλλαξα καρτα στο iphone ( δεν του βαλα τη σιμ του on the go ) και απλα ανοιξα το tethering με εβγαλε στη σελιδα της βοντα και εβαλα τον κωδικο θα γινεται το ιδιο κι εκει ...

η με χρεωση στο κινητο ( δινεις τον αριθμο και το αφαιρει απο την καρτα η το χρεωνει στο λογ/μο )

Last edited:
Πολυ φοβαμαι οτι εισαι σε λαθος χωρα....
Οι sim του καρτοκινιτου ειναι συγκεκριμενες. (και δεν υπαρχουν σε micro)

τι εννοεις ειναι συγκεκριμμενες ?

εχω εβαλα καρτοιντερνετ σε καρτοκινητο iphone 3gs και το '' δινει '' στον υπολογιστη και δεν αλλαξα καμια σιμ - δεν αγορασα δευτερη ξεχωριστη ...

- το ipad 3g θα μπορει να παιρνει ιντερνετ απο το iphone ? με tethering ?

Καταρχάς, σε βλέπω τις τελευταίες μέρες και ποστάρεις συνέχεια στον τομέα της Apple! Αλλά αλλεπάλληλα μηνύματα! Μπορείς να χρησιμοποιείς το κουμπί edit.

Είναι αφάνταστα κουραστικός ο τρόπος που γράφεις. Δεν στο λέω με κακία, αλλά για παράδειγμα δεν διάβασα τα μηνύματά σου έτσι όπως τα γράφεις. Δεν μπορώ να τα διαβάσω. Με κενά ανάμεσα στις προτάσεις, τέσσερα πέντε συνεχόμενα μηνύματα, κόβεις με enter τις προτάσεις συνέχεια...

Τέλος πάντων, το iPhone σε μη jailbroken μορφή δεν μπορεί να δώσει internet στο iPad. Σε υπολογιστή ναι, είτε με USB είτε με Bluetooth. Υπάρχει, πάραυτα, πρόγραμμα στο Cydia που σου επιτρέπει να μετατρέψεις το iPhone σε WiFi Hotspot και έτσι να χρησιμοποιείς το iPhone για να μπαίνεις στο internet με το iPad.

Όσο για τις υπόλοιπες ερωτήσεις σου για το καρτοίντερνετ με microsim και τα συναφή, γιατί δεν τηλεφωνείς στο τμήμα εξυπηρέτησης του παρόχου σου για να σου τις λύσει τις απορίες; Ό,τι και να σου πει κάποιος από εδώ, εν τέλει θα ρωτήσεις και θα πάρεις την απάντησή σου! :antlers:

Τέλος υπάρχει και η λύση του Vodafone MiFi αν σε ενδιαφέρει, που ενδεχομένως να μπορείς να βάλεις και καρτοίντερνετ σύνδεση μέσα.

τι εννοεις ειναι συγκεκριμμενες ?

εχω εβαλα καρτοιντερνετ σε καρτοκινητο iphone 3gs και το '' δινει '' στον υπολογιστη και δεν αλλαξα καμια σιμ - δεν αγορασα δευτερη ξεχωριστη ...

Η κοσμοτε δίνει μικρο-σιμ, πήρα χτές μία για αιπαντ θρι τζι:fahne90:

μαλιστα ... ενδιαφερον το οτι δινουν καρτες μικροσιμ για το ipad ηδη ...

ιντερνετ on the go ( 3g ) με καρτα δλδ ?
η με συμβολαιο ... ?

αυτη ειναι η απορια μου ... καρτες θα δωσουν οπωσδηποτε ...
το ζητημα ειναι αν απαιτειται συμβολαιο ...
η μπορεις και με καρτοιντερνετ ... και αγορα χρονου οποτε θελεις ...

Πήρα συμβολαιο γιατί το κόστος ανα ΜΒ ήταν χαμηλότερο και δεν με υποχρέωσαν για ελάχιστο χρόνο. Δηλ. οποτε θέλω το κόβω... Οι τιμές ήταν πολύ καλές για ελαφρούς χρήστες σαν εμένα (5Ε/100ΜΒ) και για βαριούς επίσης (20Ε/1GB) κατα τη γνώμη μου.

Εχω ακούσει για καλύτερες τιμές σε free to go αλλά και κάτι για απάτη στο ποσα ΜΒ σου δίνουν στα αλήθεια - αν μπορει κανεις ας μας ενημερώσει...

δε μιλαω για χρεωση καρτοκινητου ...

μιλαω για χρεωση καρτοιντερνετ ...

11 μερες ( 10 gb ) 19 ευρω ...

προσφερεται στο ipad ?

Last edited: