iPad as laptop replacement !

Απάντηση: Re: iPad as laptop replacement !

Δεν είμαι σίγουρος οτι αυτό είναι σωστό, ο Apple adaptor Lighting σε Usb που έχω είναι USB3 αν θυμάμαι καλά.

Με το Pen 1 o Γιάννης έχει δίκιο, όταν το χρειαστείς συνήθως είναι ξεφορτιστο, αδειάζει πολύ γρήγορα , για καποιο λόγο δεν μπαίνει σε standby mode όταν δεν το χρησιμοποιεις , αν το ηξερα δεν θα είχα δώσει ένα κατοσταρικο για αγορά.

Απο οτι εχω διαβασει, πρεπει να είναι USB-2:
"Apple hasn't released the full specifications of Lightning as such, but tests on the standard cables show that the speeds are that of USB 2.0. This equates to 480mbps, which is a long way short of USB 3.1."

https://www.macworld.co.uk/feature/mac/usb-c-vs-lightning-3666439/

Δεν είναι μόνο θέμα ταχύτητας, που υπάρχει διαφορά σίγουρα, είναι και το ρεύμα που δίνει μέσω αυτού,
Είχα δοκιμάσει παλιότερα, πολλά στικάκια usb, δίσκους κλπ και πολλά δεν παίζαν στο παλιό ipad με lightning , ενώ έπαιζαν σε αυτά με usb c.

Αυτοι μαζί με τον νέο pencil, όπως έγραψα πάλι, ήταν οι βασικοί λόγοι που επέστρεψα πάλι στο νεότερο pro με usb c.

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Το έψαξα λίγο και πρέπει να έχει δίκιο ο Κώστας. Τα παλιά iPad Pro εχουν δυνατοτητα ταχυτητας usb-3 μεσα απο lighting αλλα εφοσον εχουν αντιστοιχη υλοποιηση adaptors/ καλωδιων.
Βέβαια, δεν περνάει ρεύμα όπως είπε ο Γιάννης. Προφανώς τα νέα με usb-c ειναι πιο safe bet σε θεμα ταχυτητας και συμβατοτητας με περιφερειακα.

Re: Απάντηση: Re: iPad as laptop replacement !

Δεν είμαι σίγουρος οτι αυτό είναι σωστό, ο Apple adaptor Lighting σε Usb που έχω είναι USB3 αν θυμάμαι καλά.

Με το Pen 1 o Γιάννης έχει δίκιο, όταν το χρειαστείς συνήθως είναι ξεφορτιστο, αδειάζει πολύ γρήγορα , για καποιο λόγο δεν μπαίνει σε standby mode όταν δεν το χρησιμοποιεις , αν το ηξερα δεν θα είχα δώσει ένα κατοσταρικο για αγορά.

Για το pen 1 ρώτησα φίλο/χρήστη πολύ έμπειρο με το pen, μου ανέφερε ότι έχει powerdrain γύρω στο 5%-7% την ημέρα και υπάρχει λύση απλή το κάνεις forget device και πάει το Drain στο 1% ημερησίως και είσαι μια χαρά. Οταν θες να το δουλέψεις απλά το ξανακάνεις γρήγορα pair, αυτά φυσικά σε περίπτωση που δεν το δουλεύεις συνεχώς όλη την ώρα. Με αυτό τον τρόπο μου ανέφερε δεν θα έχεις θέμα με την μπαταρία. Μου ανέφερε επίσης ότι μόλις 1 λεπτό φόρτιση επαρκεί εύκολα για 20 λεπτά χρήσης. Αυτά.

Y.Γ. Μάλιστα για οικονομική λύση μου πρότεινε αυτό και ότι στην πράξη δεν διέκρινε κάποια διαφορά σε σχέση με το γνήσιο pen, καθώς το έχει και αυτό το pen σε άλλο Ipad που επίσης έχει.
https://www.amazon.de/-/en/Stift-Ku...ords=ipad+stift&qid=1588704102&s=ce-de&sr=1-3

Αν δε διέκρινε διαφορά μεταξύ του μούφα pen και του Apple Pencil....sorry , αλλά δεν είναι και τόσο έμπειρος!

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Γιάννη ακούω όλες τις απόψεις και δεν παίρνω τίποτα τις μετρητοίς. Και στο Amazon που κοίταξα κριτικές οι περισσότεροι είναι ευχαριστημένοι και μερικοί λένε ότι είναι και καλύτερο από το γνήσιο Pen... Τι να σου πω αν δεν δοκιμάσω κάτι δεν το χαρακτηρίζω. Τα ίδια διάβαζα εδώ μέσα και για το magic mouse και πόσο καλά συνεργάζεται με συσκευές Apple αλλά εγώ δεν διέκρινα να έχει κάποια διαφορά στην απόκριση από κάτι παφτηνα που δοκίμασα στο ipad που είχαν και καλύτερο κράτημα... Όλα σχετικά είναι λοιπόν.

Προφανώς και δεν είναι όλα σχετικά. Κάποια ναι, όλα όχι, όπως στο παράδειγμα του μούφα πενσιλ.

Προφανώς και δεν είναι όλα σχετικά. Κάποια ναι, όλα όχι, όπως στο παράδειγμα του μούφα πενσιλ.

Φαντάζομαι το έχεις δουλέψει το συγκεκριμένο Pen και έχεις άποψη;;; σωστά;; αν οχι πως ξέρεις ότι δεν δουλεύει αν όχι το ίδιο καλά κοντά στο γνήσιο Pen; Ναι ξέρω την απάντηση κάπου κάποτε δοκίμασες ένα δύο μουφα δεν βγήκαν καλά και έτσι θάβουμε οτιδήποτε δεν λέει Apple πάνω;; σωστά;; το πέτυχα;; Μετέφερα μια άποψη που έμαθα από πρώτο χέρι που ίσως βοηθήσει κάποιους.. Από κει και πέρα κάντε ότι νομίζετε. Δεν το συνεχίζω άλλο πείτε τα μόνοι σας...

Φαντάζομαι το έχεις δουλέψει το συγκεκριμένο Pen και έχεις άποψη;;; σωστά;; αν οχι πως ξέρεις ότι δεν δουλεύει αν όχι το ίδιο καλά κοντά στο γνήσιο Pen; Ναι ξέρω την απάντηση κάπου κάποτε δοκίμασες ένα δύο μουφα δεν βγήκαν καλά και έτσι θάβουμε οτιδήποτε δεν λέει Apple πάνω;; σωστά;; το πέτυχα;; Μετέφερα μια άποψη που έμαθα από πρώτο χέρι που ίσως βοηθήσει κάποιους.. Από κει και πέρα κάντε ότι νομίζετε. Δεν το συνεχίζω άλλο πείτε τα μόνοι σας...

Εξ ατόπου απαγωγής. Το pencil συνεργάζεται με την οθόνη συγκεκριμένων iPad ώστε να σκανάρει στα 240 hz και να έχει πρακτικά μηδενικό lag και εξαιρετική ακρίβεια. Δεν υπάρχει third party που να έχει τέτοιες δυνατότητες.
Εδώ τα αναλύει με απλά λόγια :

https://www.quora.com/How-does-the-Apple-Pencil-work

Το έψαξα λίγο και πρέπει να έχει δίκιο ο Κώστας. Τα παλιά iPad Pro εχουν δυνατοτητα ταχυτητας usb-3 μεσα απο lighting αλλα εφοσον εχουν αντιστοιχη υλοποιηση adaptors/ καλωδιων.
Βέβαια, δεν περνάει ρεύμα όπως είπε ο Γιάννης. Προφανώς τα νέα με usb-c ειναι πιο safe bet σε θεμα ταχυτητας και συμβατοτητας με περιφερειακα.

Έτσι ακριβώς , το iPad Pro 10.5 που έχω όταν το συνδέω με τον Usb 3 lighting adaptor απευθείας με την Olympus ΕΜ1.2 με το καλώδιο USB3 της μηχανής (έχει θύρα Usbc / USB3) τα αρχεία περνάνε σφαίρα στο ipad , αντίθετα με στικάκια , εξωτερικούς δίσκους που έχω δοκιμασει κλπ. που τέτοιες ταχύτητες μεταφοράς δεν έχω δει και θέλουν υποχρεωτικά ρεύμα, δεν ξέρω βέβαια αν πιάνει τις Max ταχύτητες του USB3 αλλά αδειάζει την κάρτα πανεύκολα. Θα κάτσω μόλις βρω χρόνο να το μετρήσω.

Για εμένα ο μόνος λόγος αλλαγής θα ήταν αυτός , να έχω καλύτερη συμβατότητα με περιφερειακά αποθήκευσης αλλά δεν με καίει τόσο πολύ (πιστευω άλλωστε οτι και το νέο iPadOS έχει περιθώρια βελτίωσης ακόμη στη συνεργασία με τους δισκους) γιατι είχα κάνει έξυπνη αγορά τότε (πιο ακριβή βέβαια αλλά feautureproof όπως αποδείχθηκε) και πήρα το ipad με 512Gb μνήμη, οπότε σπάνια καταφεύγω σε εξωτερικά περιφερειακά με καλώδιο και μόνο για να κάνω μαζικές μεταφορές, τα υπόλοιπα με WiFi. Αν βρει κανεις σε παλιά τιμή κάποιο παλιό pro με μπόλικη μνήμη είναι έξυπνη αγορά γιατί θα έχει σχεδόν ολα τα καλούδια του IPadOS και μπόλικη επεξεργαστική ισχύς για να κάνει σχεδόν τα πάντα (δεν κάνω επεξεργαδια βίντεο).

Τα φωτογραφικα αρχεία υψηλής ανάλυσης hires της ΕΜ1.2 πάντως τα σκίζει σε επεξεργασία στο Mobile LR , δεν κολωνει πουθενά όταν τα laptop μου βαριανασαίνει να τα επεξεργαστεί με i7

Για το pencil 1 καλό το tip Νίκο, θα το δοκιμάσω.

το πρωτο pencil εχει θεμα και με το proximity ...δηλ. οταν ειναι κοντα στο Ipad δε μπαινει σε deep sleep mode.
Θυμαμαι οτι αν το ειχα μακρια απο το ipad επεφτε ο ρυθμος πτωσης της μπαταριας....

Εννοειται οτι αν καποιος βρει το 10.5 σε καλη τιμη (το βρισκεις μεταχ/νο μιση τιμη απο το νεοτερο ipad pro 11) το χτυπαει ανετα.
Οσο το ειχα κι εγω (2 φορες) δεν μου ελειπε ταχυτητα.

Η αλλαγη εγινε καθαρα για τους λογους που ανεφερα ....μπορει καποιον να μην τον απασχολουν αυτα.

Re: Απάντηση: iPad as laptop replacement !

Έτσι ακριβώς , το iPad Pro 10.5 που έχω όταν το συνδέω με τον Usb 3 lighting adaptor απευθείας με την Olympus ΕΜ1.2 με το καλώδιο USB3 της μηχανής (έχει θύρα Usbc / USB3) τα αρχεία περνάνε σφαίρα στο ipad , αντίθετα με στικάκια , εξωτερικούς δίσκους που έχω δοκιμασει κλπ. που τέτοιες ταχύτητες μεταφοράς δεν έχω δει και θέλουν υποχρεωτικά ρεύμα, δεν ξέρω βέβαια αν πιάνει τις Max ταχύτητες του USB3 αλλά αδειάζει την κάρτα πανεύκολα. Θα κάτσω μόλις βρω χρόνο να το μετρήσω.

Για εμένα ο μόνος λόγος αλλαγής θα ήταν αυτός , να έχω καλύτερη συμβατότητα με περιφερειακά αποθήκευσης αλλά δεν με καίει τόσο πολύ (πιστευω άλλωστε οτι και το νέο iPadOS έχει περιθώρια βελτίωσης ακόμη στη συνεργασία με τους δισκους) γιατι είχα κάνει έξυπνη αγορά τότε (πιο ακριβή βέβαια αλλά feautureproof όπως αποδείχθηκε) και πήρα το ipad με 512Gb μνήμη, οπότε σπάνια καταφεύγω σε εξωτερικά περιφερειακά με καλώδιο και μόνο για να κάνω μαζικές μεταφορές, τα υπόλοιπα με WiFi. Αν βρει κανεις σε παλιά τιμή κάποιο παλιό pro με μπόλικη μνήμη είναι έξυπνη αγορά γιατί θα έχει σχεδόν ολα τα καλούδια του IPadOS και μπόλικη επεξεργαστική ισχύς για να κάνει σχεδόν τα πάντα (δεν κάνω επεξεργαδια βίντεο).

Τα φωτογραφικα αρχεία υψηλής ανάλυσης hires της ΕΜ1.2 πάντως τα σκίζει σε επεξεργασία στο Mobile LR , δεν κολωνει πουθενά όταν τα laptop μου βαριανασαίνει να τα επεξεργαστεί με i7

Λίγο πολύ την ίδια συμπεριφορά έχει και σε εμένα το Lighting με το απλό Ipad του 2018, ίσως εσένα είναι και πολύ πιο γρήγορο λόγω usb3? ενώ το δικό μου δεν ξέρω αν είναι το Lighting usb3, απλά με την μηχανή πάνω συνδεδεμένη με το γνήσιο καλώδιο κάνει αρκετά γρήγορα, ενώ με στικάκια κλπ. σέρνεται. Βέβαια συμφωνώ μαζί σου ότι το (παλιό) pro που έχεις είναι πολύ καλή περίπτωση αν βρεθεί στην κατάλληλη τιμή. Και για μένα παίζει ο αποθηκευτικός χώρος σημαντικότατο λόγο, ίσως και πιο σημαντικό από την γενιά του Ipad. Το απλό που έχω είναι με τα 128gb άλλα οριακά την παλεύω, δεν θέλω καν να ξέρω πως είναι με 64gb και ακόμα χειρότερα με 32gb που έχει η βασική έκδοση του απλού. Προσανατολίζομαι δε να πάρω το air 2019 άλλα με 256gb για να γλιτώσω σε ένα βαθμό από το βάσανο του αποθηκευτικού χώρου, παρά το pro με τα 128gb.

Και κάτι άσχετο που ίσως βοηθήσει κάποιους, επειδή τα περισσότερα ipads με Lighting έρχονται με το ερείπιο 10w φορτιστή ενώ υποστηρίζουν PD (Fast charge) έχω τα παρακάτω 2 προϊόντα που λειτουργούν εδώ και καιρό άψογα και επιβεβαιώνω ότι φορτίζουν Iphones (Τα 11 pro έχουν ήδη καλό φορτιστή μέσα στην συσκευασία) και ipads σε σχεδόν τον μισό χρόνο.
https://www.aliexpress.com/item/33017802793.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.699a3584CMHO7y&algo_pvid=e81c8f5e-1fe3-4334-8ed3-8659d2a5c1c9&algo_expid=e81c8f5e-1fe3-4334-8ed3-8659d2a5c1c9-10&btsid=0ab6d69f15887498930182433e4c70&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_
https://www.aliexpress.com/item/4000538747697.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.78d11054REnrWB&algo_pvid=f1ce674e-6134-4ee9-8775-9717ffed0a2e&algo_expid=f1ce674e-6134-4ee9-8775-9717ffed0a2e-23&btsid=0ab50f0815887503931047162e75c7&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_

Για Ongonig καταστάσεις και με καλώδιο με πιστοποίηση MFi προτείνω και το παρακάτω powerbank με usb C PD. Φορτίζει πλήρως και 100% οποιοδήποτε Ipad πολύ γρήγορα.
https://www.aliexpress.com/item/4000077689805.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.568773e28arvNU&algo_pvid=dbb72684-8d83-48bf-a6c5-ed2821c2ee24&algo_expid=dbb72684-8d83-48bf-a6c5-ed2821c2ee24-7&btsid=0ab6f82c15887513980433748ef541&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_

το πρωτο pencil εχει θεμα και με το proximity ...δηλ. οταν ειναι κοντα στο Ipad δε μπαινει σε deep sleep mode.
Θυμαμαι οτι αν το ειχα μακρια απο το ipad επεφτε ο ρυθμος πτωσης της μπαταριας....

Εννοειται οτι αν καποιος βρει το 10.5 σε καλη τιμη (το βρισκεις μεταχ/νο μιση τιμη απο το νεοτερο ipad pro 11) το χτυπαει ανετα.
Οσο το ειχα κι εγω (2 φορες) δεν μου ελειπε ταχυτητα.

Η αλλαγη εγινε καθαρα για τους λογους που ανεφερα ....μπορει καποιον να μην τον απασχολουν αυτα.

μα το θέμα είναι να το έχεις μαζί παντα και δυστυχως αυτο συμβαινει που λές, εχω θήκη προστασίας στο ipad με ειδική υποδοχή για το pen, στην ιδια θηκη προσαρμόζεται και το φωτιζόμενο πληκτρολόγιο της zagg ωστε να το δουλευω ως laptop αλλά αυτο είναι βαρύ (γιατί έχει μεγαλη μπαταρία και εξαιρετική αυτονομία) και το αφήνω στο γραφείο ή στο σπίτι, ενω το πεν είναι για παντού και πάντα. Η σκληρή θήκη της Zagg το βαραίνει λίγο και του χαλάει το image αλλά θέλω το πεν να το εχω μαζι πάντα τακτοποιημένο κα παρότι μου έχει πεσει αρκετές φορές το μηχανακι η θήκη έχει βγαλει τα λ7 της.

Σημερα δοκιμάζω το tip unpair που εγραψε ο Νικος , αν μειωσω έτσι τον χρόνο εκφόρτησης θα έχω λύσει ένα βασικό πρόβλημα που με βασανίζει καιρό τώρα και ισως ήταν και ένας απο τους λίγους λόγους που έριχνα μπινελίκια στην apple, γιατι με το νέο ipados είμαι ενθουσιασμένος , έχω αλλο μηχάνημα απο αυτό που είχα αγοράσει πριν 3-4 χρόνια και δεν νιώθω καθόλου μειονεκτικά σε σχέση με την νέα γενιά.

μα το θέμα είναι να το έχεις μαζί παντα και δυστυχως αυτο συμβαινει που λές, εχω θήκη προστασίας στο ipad με ειδική υποδοχή για το pen, στην ιδια θηκη προσαρμόζεται και το φωτιζόμενο πληκτρολόγιο της zagg ωστε να το δουλευω ως laptop αλλά αυτο είναι βαρύ (γιατί έχει μεγαλη μπαταρία και εξαιρετική αυτονομία) και το αφήνω στο γραφείο ή στο σπίτι, ενω το πεν είναι για παντού και πάντα. Η σκληρή θήκη της Zagg το βαραίνει λίγο και του χαλάει το image αλλά θέλω το πεν να το εχω μαζι πάντα τακτοποιημένο κα παρότι μου έχει πεσει αρκετές φορές το μηχανακι η θήκη έχει βγαλει τα λ7 της.

Σημερα δοκιμάζω το tip unpair που εγραψε ο Νικος , αν μειωσω έτσι τον χρόνο εκφόρτησης θα έχω λύσει ένα βασικό πρόβλημα που με βασανίζει καιρό τώρα και ισως ήταν και ένας απο τους λίγους λόγους που έριχνα μπινελίκια στην apple, γιατι με το νέο ipados είμαι ενθουσιασμένος , έχω αλλο μηχάνημα απο αυτό που είχα αγοράσει πριν 3-4 χρόνια και δεν νιώθω καθόλου μειονεκτικά σε σχέση με την νέα γενιά.

Πάντως το ότι το παλιό pencil φορτιζει ενα λεπτο και κραταει κανενα 20λεπτο ηταν γνωστο απο την αρχη (το ειχαν πει και στη παρουσιαση). Στην πραξη βεβαια δεν ξερω αν ισχυει, γιατι εχω μονο το νεο.

Re: Απάντηση: iPad as laptop replacement !

....

To Mobile LR είναι και αυτό με συνδρομή Κώστα?

Απάντηση: Re: Απάντηση: iPad as laptop replacement !

ναι αν θέλεις να σου ανοίξει τα πάντα και να έχεις επικοινωνιία με cloud, εμένα δεν με νοιάζει το cloud γιαυτό δεν το έχω αγοράσει και δουλευω μια χαρά, βασικά στερούμε μόνο την διόρθωση γεωμετρίας και τη διόρθωση RAW (εχω το Affinity για αυτό), τα hires jpeg εχουν πολυ πληροφορία και δυναμικό ευρος και με καλύπτουν πλήρως στο LRmobile και δυστυχως το Affinity που το εχω πληρωσει δεν τα επεξεργάζεται ακόμη