μετρησα και usb c στικακι, ακομα χειροτερα η εγγραφη , επεσε κατω απο 10 MB/sec
Η αναγνωση μια χαρα κοντα στα 90 MB/sec.
Οποτε αν καποιος θελει εξωτερικη αποθηκευση, μονο ssd για γραψε/σβησε.
Συμφωνω παντως οτι το wifi ειναι προτιμοτερο, αυτο κανω οταν ειμαι σπιτι (εχω 5Ghz) wifi οποτε εχω καλες ταχυτητες).
Εκανα ενα μονταζακι 4κ πριν λιγο και το ρενταρα κατευθειαν στο pc μου μεσω wifi (δεν ειχα χωρο στο ipad) , και το εστειλε πολυ γρηγορα .
Συμφωνω επισης οτι το ios εχει φτιαχτει με αυτη τη λογικη, ολα στα cloud , ολα ασυρματα...ισως με την ελευση του 5G και του wifi 6 αυτο να γινει πραγματικοτητα πια.
Εδώ πάντως μέτρησαν υψηλότερες ταχύτητες (αν και όχι αντίστοιχες της δυνατότητας των δίσκων):
https://barefeats.com/ipad-pro-ipados-external-usb-storage.html
Τι παίζει;
Τακη οι δικσοι που μετρησαν ηταν nvme με πολυ μεγαλυτερες πραγματικες ταχυτητες( 2-3 GB/sec) , οποτε τα 300-400 που επιασαν ειναι πολυ καλα για ipad , αλλα οχι για τους δισκους αυτους.
Οποτε αν θελει καποιος τις μεγιστες δυνατες ταχυητες αναγνωσης παει σε nvme εξωτερικο δισκο.
ειδα φυσικα οτι και καποιοι ssd κλασσικοι πηγαν τοσο, αλλα αυτοι ειναι αυστηρων προδιαγραφων V90 kai 2TB (που σημαινει μεγαλυτερη ταχυτητα ετσι κι αλλιως απο τους μικρους ) και γι αυτο μαλλον εφτασαν τοσο (300- 400 περιπου)
Κοστιζουν βεβαια και αναλογα 400 ευρω περιπου!
Προσοχη βεβαια στα φορματ που υποστηριζονται.... NTFS δεν υποστηριζεται.
Ευτυχως τα windows καταλαβαινουν πια και exFat, οπως και τα Mac αν θελεις να παιζεις και στα 2 λειτουργικα.
We were able to mount APFS, HFS+, and xFAT formatted drives.
But encrypted volumes will NOT mount.