iPad OS

evanfotis

Moderator
Staff member
26 March 2008
5,718
Κώστα με usb3 έχεις ή lightning?
Φοβάμαι έχουν τις λειτουργίες αυτές για τα νέα μοντέλα.

kbouk

Super Moderator
Staff member
8 January 2010
27,302
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Κώστα με usb3 έχεις ή lightning?
Φοβάμαι έχουν τις λειτουργίες αυτές για τα νέα μοντέλα.

Με lighting, την SD την είδε κανονικά στο files app αλλά το iMovie δεν την έβρισκε ξέχωρα όταν πήγα να φορτώσω αρχείο για project, δεν μου έβγαλε κάποια επιλογή κάν για να το ψάξω. Ίσως να πρέπει να φταιξουμε shortcuts.

22 June 2006
35,231
NEO HRAKLEIO
Re: Απάντηση: iPad OS

Που είναι αυτό και δεν το βλέπω;

ενω εισαι στο Notes , επελεξε το Share - Save to Files .

Διαλεξε ενα folder πχ downloads (ή φτιαξε ενα καινουργιο) και στο σωζει σαν PDF.
Πηγαινε μετα στο Files και θα το βρεις εκει που το εσωσες.

kbouk

Super Moderator
Staff member
8 January 2010
27,302
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Απάντηση: Re: Απάντηση: iPad OS

ενω εισαι στο Notes , επελεξε το Share - Save to Files .

Διαλεξε ενα folder πχ downloads (ή φτιαξε ενα καινουργιο) και στο σωζει σαν PDF.
Πηγαινε μετα στο Files και θα το βρεις εκει που το εσωσες.

Tο κάνει αυτό αλλά το αρχείο που παράγει είναι όνομα#.txt και όχι PDF

22 June 2006
35,231
NEO HRAKLEIO
Αν δε δουλέψει αυτό, υπάρχει κι άλλος τρόπος.

σε όλες τις συσκευές iOS και Mac, είναι εγγενής η δημιουργία pdf μέσω του printing.

Όποτε όπου και να είστε , σε οποιαδήποτε εφαρμογή πατήστε share -print.
Μην επιλέξετε κάποιο εκτυπωτή, απλά πατήστε πάνω στην εικόνα preview που θα σας βγάλει, και κάντε ζουμ ουτ (pinc out).
Θα σας βγάλει full screen τη σελίδα σε μορφή pdf.

Εσείς απλά πατήστε πάλι share - save to files, σε οποίο φάκελο θέλετε.

Αυτό δουλεύει σίγουρα.... σε όλες τις εφαρμογές.
Πχ δοκιμάστε το στο safari σε μια σελίδα....

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

kbouk

Super Moderator
Staff member
8 January 2010
27,302
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Γιάννη είσαι αρχηγός αυτό δουλεύει και είχα δοκιμασει με τη μέθοδο της εκτύπωσης αλλά δεν είχα πατήσει ποτέ πάνω στο preview και να το προχωρήσω. Το μόνο πρόβλημα σε αυτή τη μέθοδο είναι φτιάχνεις PDAF για κάθε σελίδα κάτι που δεν είναι καθόλου πρακτικό για μεγάλα κειμενα :furious3:

22 June 2006
35,231
NEO HRAKLEIO
Εγώ δοκίμασα στο notes να βγάλω 7 σελίδες και μου τις έβγαλε σε ένα pdf.... τι εννοείς;

ΥΓ...κοιτά στο range να έχεις επιλέξει όλες τις σελίδες , all pages.

michkal91

AVClub Addicted Member
23 May 2011
1,925
Ωραίο κόλπο αυτό και δεν το ήξερα. Υπάρχει η δυνατότητα να κάνουμε και φωτογραφίες pdf χωρίς όμως να αλλάζει το πλάτος; Το έκανα αλλά χάνει λίγο από πάνω κάτω δεξιά αριστερά.

kbouk

Super Moderator
Staff member
8 January 2010
27,302
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Εγώ δοκίμασα στο notes να βγάλω 7 σελίδες και μου τις έβγαλε σε ένα pdf.... τι εννοείς;

ΥΓ...κοιτά στο range να έχεις επιλέξει όλες τις σελίδες , all pages.

Ολόσωστα τα έκανα , 7 σελίδες είχα επιλέξει στο safari και τις έβλεπα, στο τελευταίο στάδιο που γράφεις να σώσω στο files σε οποιοδήποτε φάκελο έγινε η κέντα, το έσωσα σε υποφακελλο του προγράμματος Documents που χρησιμοποιούσα έως τώρα για αποθήκευσεις φωτό και άλλων αρχείων. Εκεί δυστυχώς σώνει μόνο μια σελίδα αυτή που βλέπεις εκείνη τη στιγμή ως μεγάλη και ας έχει δίπλα σε μικρογραφία και τις άλλες. Το έκανα 3 φορές πάντα μια σελίδα έσωνε.
Μόλις άλλαξα επιλογή φακέλου και το έστειλα στον υποφακελο με όνομα Downloads στον φάκελο Ipad, μου αποθήκευσε όλες τις σελίδες. Άντε βγάλτε άκρη τώρα :slapface:

kbouk

Super Moderator
Staff member
8 January 2010
27,302
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Απάντηση: Re: iPad OS

Ήδη την πήρα την κρυάδα στο ipad 10.5 pro, έσβησα τα αρχεία από ένα 250gb δισκο μου τον έκανα format σε exfat (ήταν NTFS) , τον δοκίμασα κενό από αρχεία στον USB3 adapter με ρεύμα και τον είδε για πρώτη φορά , μόλις ομως του πέρασα αρχεία και τον ξανασύνδεσα είδα ότι παρουσίασε το ίδιο πρόβλημα που αναφερθηκε στο βίντεο και δεν αναγνωρίστηκε απο το Ipad.

Δείχνει λοιπον να υπάρχει ασυμβατότητα με τους παλιους δίσκους (όχι με τους νέους SSD, δεν δοκίμασα) και να μην τους αναγνωρίζει ακόμη και ρεύμα να τους δώσεις εκτός και αν το ρεύμα το δώσεις σε εξωτερικό hub που θα ενώσεις στο USB . Εκεί όμως πρεπει να κουβαλάς έξτρα φορτιστή για το hub και το Ipad μένει επισης αφόρτιστο. Μύλος δηλαδή. Ξεχνας μάλλον τους παλιους δίσκους αν βγάζουν τέτοια θέματα και παίζεις μόνο με στικάκια και κάρτες SD μεγάλης χωρητικότητας.

kbouk

Super Moderator
Staff member
8 January 2010
27,302
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Ναι το ξέρω αλλά δεν είναι ώρα για έξοδα , έχω και την 512gb έκδοση που δυσκολα θα πιάσει τα χρήματα της.

chrisssb

Μέλος Σωματείου
26 August 2008
29,860
Kingdom of Rain
Οπότε λύση για Ipad με lightning και HDD δεν φαίνεται να υπάρχει?

Κατάλαβα σωστά?

Παρεπιπτόντως, την προηγούμενη εβδομάδα αγόρασα το 10.5 pro.

To πήρα φτηνότερα από το ipad air3.

Καταπληκτικό μηχανηματάκι. Πολύ γρήγορο (το προηγούμενο μου ήταν το ipad 2) με φανταστική οθόνη.

Το πήρα για να κρατάω σημειώσεις, να χειρίζομαι και να κάνω σημειώσεις πάνω σε pdf και ζωγραφική.

Είμαι πολύ ευχαριστημένος.

ΙΜΟ μόνο για την USB C δεν αξίζει κανείς να κάνει αναβάθμιση στο τελευταίο Ipad pro.

Να και η πρώτη μου προσπάθεια με το procreate (must προγραμμα για όσους ασχολούνται με σκίτσο και ζωγραφική):

71680818_10215389772081909_5335538572176916480_n.jpg

22 June 2006
35,231
NEO HRAKLEIO
το procreate ειναι Must !
για video το lumafusion.

Για photo editing to Affinity photo.

Για hdd δε ξερω...δεν εχω καποιον να δοκιμασω.
Μονο ssd εχω τωρα.

YG... η usb c ειναι must αν θελεις να κανεις σοβαρη δουλεια , με πολλα και μεγαλα αρχεια.
δοκιμασε να περασεις πχ 100 RAW photos ή 4k video , και θα καταλαβεις...πολυ μεγαλη διαφορα στη ταχυτητα μεταφορας!
δυστυχως εγω το εδωσα το δικο μου....

chrisssb

Μέλος Σωματείου
26 August 2008
29,860
Kingdom of Rain
το procreate ειναι Must !
για video το lumafusion.

Για photo editing to Affinity photo.

Για hdd δε ξερω...δεν εχω καποιον να δοκιμασω.
Μονο ssd εχω τωρα.

YG... η usb c ειναι must αν θελεις να κανεις σοβαρη δουλεια , με πολλα και μεγαλα αρχεια.
δοκιμασε να περασεις πχ 100 RAW photos ή 4k video , και θα καταλαβεις...πολυ μεγαλη διαφορα στη ταχυτητα μεταφορας!
δυστυχως εγω το εδωσα το δικο μου....

Καταλαβαίνω τι λες για τα μεγάλα αρχεία και έχεις δικιο.

Με SSD όμως δεν υπάρχει θέμα, έτσι δεν είναι?