IPBOX 9000HD και enigma2

Re: Απάντηση: Re: IPBOX 9000HD και enigma2

Με παρεξήγησες!
Είμαι χρήστης και θαυμαστής των DGS, IPBox κτλ κτλ από το 2005, ο δε 9000 που έχω στα χέρια μου είναι χωρίς S/N μιας και ήταν μοντέλο δοκιμών (με ορισμένα χαρακτηριστικά ξεκλείδωτα) και βρέθηκε στα χέρια μου αρχές του 2008. Πόσο πιο σωστή και ελεγμένη απάντηση μπορεί να του δώσει κάποιος άλλος; Το συγκεκριμένο μοντέλο (γενιά μοντέλων) αν και με ανώτερα τεχνικά χαρακτηριστικά από πολλούς άλλους, είναι ένας πονοκέφαλος σε όσους τον έχουν για καθημερινή χρήση.

Believe me.........

Τον έχεις δοκιμάσει πρόσφατα με enigma2; Εγώ νομίζω πως ο δέκτης θέλει 1-2 ακόμα bug fix (με κύριο πρόβλημα το sand effect) και θα είναι εφάμιλλος του DM8000, στη μισή τιμή.

Re: Απάντηση: IPBOX 9000HD και enigma2

-Σε οριζόντια θέση, πακεταρισμένος στο κουτί του, στο βάθος της ντουλάπας!
Γελασα τόσο πολύ με το χιουμορ σου που δεν πρόλαβα να παρεξηγηθώ.
Να είσαι πάντα καλά.
Εσύ πάντως ψωνησες από ότι θυμάμε καλά από τον απίθανο (άραβα) ιβριδιακό μοντέλο, γιαυτό έχεις και προβλήματα.
Εγώ έχω τον δέκτη 1,5 χρόνο χωρίς κανένα πρόβλημα.
είμαι απόλυτα ευχαριστημένος τόσο από το hardware (άλλαξα τον θορυβόδη ανεμιστήρα).
αλλά και από το soft με τα τελευταία Εnigma2.
πέζουν και τα δύο ενσωματωμένα reader οποιαδήποτε κάρτα.
Δεν κρασάρει σχεδόν ποτέ.
γράφει με Timer, από webinterfase και διαβάζει όλα τα αρχεία, έχει πολύ καλή εικόνα σε sd kai HD.
Τι αλλο να ζητήσει κάποιος.
Για σερβιτόρο δεν τον έχω χρειαστεί και δεν με ενδιαφέρει οπότε δεν μπορώ να τον αξιολογήσω.
Νομίζω ότι με το ιβριδικό μηχάνημα που έχεις δεν είσαι σε θέση να αξιολογήσεις σωστά και να είσαι αντικειμενικός με τον δέκτη.
Αν κάποιος έχει κάνει δοκιμές με τις ρυθμίσεις για την ανάλυση που δείχνει ο δέκτης ας μας δώσει τα φώτα του.

Φίλε "malakudi" τι εννοείς με τον όρο "sand effect";

Φίλε "malakudi" τι εννοείς με τον όρο "sand effect";

Sand effect είναι αυτό που παθαίνει ο δέκτης αν τον αφήσεις αρκετή ώρα σε κάποιο κανάλι που είτε έχει μέτριο προς κακό σήμα, είτε δέχεται καθυστερημένα CW από το CAM plugin. Κολλάει ο hardware mpeg decoder και στην οθόνη μένει μία εικόνα από πολλά διαφορετικά πολύχρωμα pixels. Δε το έχεις παρατηρήσει ποτέ;

Sand effect είναι αυτό που παθαίνει ο δέκτης αν τον αφήσεις αρκετή ώρα σε κάποιο κανάλι που είτε έχει μέτριο προς κακό σήμα, είτε δέχεται καθυστερημένα CW από το CAM plugin. Κολλάει ο hardware mpeg decoder και στην οθόνη μένει μία εικόνα από πολλά διαφορετικά πολύχρωμα pixels. Δε το έχεις παρατηρήσει ποτέ;
Με το iscan807 σε usb αλλά και με το PKT 0.6.0 στον σκληρό,
αλλά με ενεργοποιημένο το high symbolrate και σωστά settings, δεν μου το κάνει.
νομίζω ότι όλα αυτά + το newcs δημιουργούν κάτι τέτοιο.
Δεν μπορώ όμως να είμαι σίγουρος.
θα το αφήσω όλο το βράδυ σε οριακό κανάλι και θα σας πώ αύριο.
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: IPBOX 9000HD και enigma2

Τον έχεις δοκιμάσει πρόσφατα με enigma2; Εγώ νομίζω πως ο δέκτης θέλει 1-2 ακόμα bug fix (με κύριο πρόβλημα το sand effect) και θα είναι εφάμιλλος του DM8000, στη μισή τιμή.

Έχω υποσχεθεί στο εαυτό μου να τον ξεθάψω όταν η αρίθμιση στα Sbox images της DGS πάει από 15000 και πάνω. Για το E2 & E1 μόλις δουλέψουν και τα δύο tuner!!!

Το autoresolusion plugin μου δημιουργεί κολήματα στον δέκτη όταν κάνω γρήγορη εναλαγή καναλιών με διαφορετική ανάλυση.

Με το iscan807 σε usb αλλά και με το PKT 0.6.0 στον σκληρό,
αλλά με ενεργοποιημένο το high symbolrate και σωστά settings, δεν μου το κάνει.
νομίζω ότι όλα αυτά + το newcs δημιουργούν κάτι τέτοιο.
Δεν μπορώ όμως να είμαι σίγουρος.
θα το αφήσω όλο το βράδυ σε οριακό κανάλι και θα σας πώ αύριο.
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.

Δοκίμασα κι εγώ το iscan807. Μία βοήθεια παρακαλώ: Πως αλλάζει η γλώσσα του blue panel από τα ρώσικα; Άλλαξα στο /var/config/autostart.conf το bplang σε en αλλά και πάλι στα ρώσικα βγαίνει!!!

Δοκίμασα κι εγώ το iscan807. Μία βοήθεια παρακαλώ: Πως αλλάζει η γλώσσα του blue panel από τα ρώσικα; Άλλαξα στο /var/config/autostart.conf το bplang σε en αλλά και πάλι στα ρώσικα βγαίνει!!!

just copy all file from

/usr/lib/enigma2/python/Plugins/Extensions/PKT/lang/en

to

/usr/lib/enigma2/python/Plugins/Extensions/PKT

This should change the menu to english!

Δοκιμασα και εγω παλαιοτερα το E2 αλλα η γνωμη μου ειναι οτι το παρον firmware της DGS ειναι πλεον αρκετα σταθερο και ευχρηστο.
Και για σερβιτορος μια χαρα δουλευει και πελατης μια χαρα δουλευει (και CCcam πελατης)

Θελει λιγο ψαξιμο και λιγο τα κολπακια του αλλα ειναι λογικο για δεκτη linux (εδω PC με Linux θελει ψαξιμο και ιστοριες για αγριους, ξερετε τι αγωνα εκανα να ρυθμισω το rsyslog να αποθηκευει να logs του Zyxel router?)

Πιστευω ειναι ενας δεκτης που θα μεινει για παρα πολυ καιρο στο σαλονι.

Last edited:
Νέα έκδοση enigma2, 0.7.0, από τον Tideglo.

Αντιγράφω από forum.sifteam.eu

Originally Posted by README
release 0.7.0
- fixed mute volume on channel change
- mute over SPDIF is now working
- added mp4 runtime detection
- added http mp4 streaming
- added m2ts file
- added stty
- added netstat
- added traceroute
- added grab for GUI screenshots (it does not work with live-tv screenshots)
- fixed many bugs on video drivers (don't remember all because most of drivers code were completly reviewed)
- applied better quality on video drivers (IMHO now on sd channels is really better than before)
- fixed many bugs on audio drivers (most of them on codec side)
- fixed (??) snr/agc value on tuners (especially in the sharp tuner)
- fixed bug on starting network at boot
- changed bootlogo with a new default
- reorganized general driver structures
- fixed subtitles *.srt and *.ssa when there is '.' char in the file name
- fixed time in the frontpanel (now should be always get the right value, with GMT offset, also at enigma2 boot)
- fixed a bug that causes DNS to be rewritten at reboot or at network restart when dhcp is activated on the router/net (if you have dhcp activated dns will be always given by dhcp server)
- fixed a bug that make dhcp always activated
- fixed record from standby
- fixed record from deep-standby
- fixed timer bug for record scheduled events
- fixed volume bug on web-interface
- fixed menu factory reset (thanks skaman)
- fixed panscan mode on almost all possible cases
- fixed audio volume on SCART wich was lower than HDMI

να μη παρασυρθώ και το δοκιμάσω,
να μη παρασυρθώ και το δοκιμάσω
......

το πιο σταθερό που έχει βγεί μέχρι τώρα
ανακοινώθηκε χθές

HTML:
PKT mod 6.5 Tideglo rev 0.6.0 for Ipbox 9000HD

As promised, we publish version 6.5 - in brief it is a version 7.0 set for Tideglo Revie 0.6.0.
Spend it on an "as is" and will not further developed.

7.0 Points
+ Reconfigure the default settings
+ Set the default skin blackGlass-HD
+ Added a tool for monitoring temperature of HDD
+ Added Infocenter Points (Menu-> info-> Inf a tuner)
+ New mountmanager v0.7.2 (dynamically detects the device to be fitted)
+ New emumanager v0.9.6
+ Replace the tuner restart restart the GUI after the upgrade list ŢäÇÉ
+ Patch for mounting cifs
+ Fix startup wizard
+ Updated list of channels
+ Updated media center
+ Updated media player
+ Update font -> v6
+ Updated Spiner
+ Update system files
+ Added plugin to change Spiner
+ Bootlog to download the plug-ins

+ small changes:
- New mountmanager v0.7.3
- New emumanager v0.9.7
- Amendments skins
- Amendments scripts

Code:

http://uploadhyper.com/file/16641/90006.5.tar.gz.html

Από την τελευταία φορά που έγραψα για τον IPBOX 9000HD, το enigma2 έχει προχωρήσει αρκετά. Τώρα είμαστε στην έκδοση 0.9.2

Πρωτ' απ' όλα, μερικά changelog

release 0.9.2
- fixed Polsat HD channels and many other HD channels (i.e.: Sky Calcio HD, Sky Olimpia HD and so on)
- updated kernel to version 2.6.23.17-0123
- added gdata for python plugins
- added romanian language (thanks to otheitis and his team)
- improved remote controller responses time
- made general OS system optimizations
- updated Enigma2 CVS to the 13/03/2010
- fixed USB booting for: cuberevo-mini-fta, cuberevo-250hd, cuberevo-2000hd (usb file system must be ext2 type)
- added wifi drivers (zd1211 chipset, if you need them do an insmod /lib/modules/zd1211b.ko)

release 0.9.1
- fixed bad audio/video

release 0.9.0
- migrated to STLinux 2.3
- fixed DVDPlayer crashes with HD skins
- fixed DVDPlayer menus viewing
- fixed many other memory leak bugs
- added a patch on kernel to prevent from old wrong bootargs with bigphysarea param inside (thanks to skaman)
- updated cs language
- updated persian language
- added dropbear (similar to openssh, to start it add into rcS_user.sh the command "/etc/init.d/dropbear start" and the daemon will start)
- fixed epg bug

release 0.8.5
- fixed AC3 audio dropouts over SPDIF with downmix set to off on few HD channels (report if the bug still there on some channels)
- fixed the enable/disable 12v option in advanced enigma2 menu configuration
- fixed a high cpu usage bug on enigma2
- fixed pgup and pgdown buttons, now they are mapped to be used for channel changing
- added possibility to change bootlogo on flash images
- fixed a bug on few receivers that on 0.8.0 made them not working
- fixed a stability bug on all receivers
- fixed bug on the second tuner for scrambled channels
- added NTSC, 480i and 480p video modes support (i don't know if it works or not, i can't test it)

Και τώρα η ουσία.

Ουσιαστικά διορθώθηκε το μεγάλο πρόβλημα "sand effect". Και λέω ουσιαστικά γιατί ο Tideglo δεν είναι σίγουρος πως δεν υπάρχει ακόμα κάποιο πρόβλημα σε κάποιο συνδυασμό ανάλυσης/bitrate/λαθών στο stream κτλ. Στην πράξη όμως, μέχρι την έκδοση 0.8.5 αν έκανες zapping αρκετές φορές ανάμεσα σε SD και HD κανάλια, άρχιζε το πρόβλημα (πιξέλιασμα) και μετά από λίγη ώρα κρεμούσε όλος ο δέκτης με το "sand effect" στη οθόνη. Με την 0.9.2 άλλαζα επί 4 ώρες κανάλια, από SD σε HD και πάλι SD, ελεύθερα ή κρυπτογραφημένα, και ποτέ μα ποτέ δε παρουσιάστηκε πιξέλιασμα!!!

Παραμένει το πρόβλημα με την αδυναμία να αποκωδικοποιήσει μέσω emulator περισσότερα από ένα κανάλια. Έτσι, αν και PVR με δύο tuner, δε μπορείς να γράφεις 1 ή περισσότερα κανάλια και να βλέπεις κάποιο άλλο. Μόνο αν είναι ελεύθερα τα κανάλια μπορείς να γράφεις περισσότερα από ένα και να βλέπεις κάποιο τρίτο.

Με το νέο kernel 2.6.23 δε δουλεύουν πλέον τα internal smartcard readers. Οπότε, μέχρι να βγουν οι οδηγοί (που απ' ότι λέει ο Tideglo θα αργήσουν αρκετά) θα πρέπει να χρησιμοποιείτε κάποιο εξωτερικό usb reader.

Η ποιότητα εικόνας, απλά κορυφαία. Τόσο σε SD content upscaled όσο και σε HD content. Επειδή έχω πρόσφατες και τις συγκρίσεις VU+ και DM800, μπορώ να πω πως ο IPBOX 9000HD έχει μία κλάση πάνω ποιότητα εικόνας, ειδικά σε SD content που το κάνει upscale ο scaler του δέκτη.

Δε δοκίμασα ακόμα δυνατότητες για multimedia αρχεία με το τελευταίο image.

edit: Επίσης παραμένει το πρόβλημα με το incubusCamd. Ίσως είναι το χειρότερο emulator που έχω δει ποτέ. Κρεμάει συνέχεια! Σ' αυτό βέβαια δε φταίει ο Tideglo, αλλά αυτοί που γράφουν το incubusCamd. Οπότε αν θέλετε να συμμετέχετε με το δέκτη σε δίκτυα CS με cccam, θα απογοητευτείτε.

Last edited:
Αν εβγαζε καποιος ενα δεκτη σαν τον dm800-8000 ή τον vu+ με εικονα ipbox 9000 ή ακομα καλυτερα lyngbox θα ηταν ο τελειος δεκτης.

Αν εβγαζε καποιος ενα δεκτη σαν τον dm800-8000 ή τον vu+ με εικονα ipbox 9000 ή ακομα καλυτερα lyngbox θα ηταν ο τελειος δεκτης.

Τέλειος δεν θα ήταν ακόμα ;)

Θα χρειαζόταν να έχει δυνατότητες 4:2:2, Hardware Blind Scan και τις multimedia δυνατότητες του AZBox Premium Plus καθώς και τα ενσωματωμένα Diablo 2 CAMs που φοράει ο QBox HD !

Και ακόμα και έτσι, όλο και κάτι θα βρίσκαμε που θα έλειπε ! -bye--bye-

Τέλειος δεν θα ήταν ακόμα ;)

Θα χρειαζόταν να έχει δυνατότητες 4:2:2, Hardware Blind Scan και τις multimedia δυνατότητες του AZBox Premium Plus καθώς και τα ενσωματωμένα Diablo 2 CAMs που φοράει ο QBox HD !

Και ακόμα και έτσι, όλο και κάτι θα βρίσκαμε που θα έλειπε ! -bye--bye-

Να ψήνει και καφέ!