IPBOX 9000HD και enigma2

malakudi

Banned
24 April 2008
7,927
Με την τελευταία έκδοση enigma2 0.5.0 (sifteam) , ο δέκτης ipbox 9000hd αρχίζει να ... δουλεύει!

Πλέον λειτουργούν και τα 2 internal card readers (χρειάζεται και το sci-ng module update που δεν πρόλαβε να μπει στο 0.5.0) , newcs 1.66 λειτουργεί κανονικά, από emus έχουμε incubuscamd 0.86 για cccam, mbox 0.6 για mbox/gbox. Επίσης πλέον δουλεύουν και τα 2 CI slots και για τα δύο tuners (πριν δούλευε το πάνω για το tuner 1 και το κάτω για το tuner 2).
Το βασικό πρόβλημα στο δικό μου setup είναι πως δεν υποστηρίζει diseqc 1.2 goto stored position. Αντίθετα το USALS δουλεύει καλά.

Το enigma2 @ ipbox έχει ακόμα αρκετά bugs (κυρίως με υπότιτλους και teletext), αλλά πλέον είναι ένα 100% σε δυνατότητες enigma2 image (timeshifting/recording κτλ όλα λειτουργούν). Είναι ένα μήνα πίσω σε σχέση με το enigma2 των dreambox (το 0.5.0 έχει βάση το enigma2 cvs της 30/5/2009).

Συγκρίνοντάς τον με τον dm800hd, αναμφίβολα ο ipbox 9000hd έχει καλύτερη εικόνα με ενεργοποιημένους τους scalers (δεν υπάρχει ακόμα autoresolution plugin στο enigma2 για ipbox). Ειδικά ο deinterlacer του ipbox είναι πολύ καλύτερος από τον dm800 (εμφανής διαφορά σε SD κανάλια). Επίσης, σαν media player είναι πιο κοντά στις δυνατότητες του DM8000, αφού ο επεξεργαστής του μπορεί να αποκοδικοποιεί και divx.

Ίσως θα έπρεπε οι ABCOM/DGStation να χρηματοδοτήσουν 1-2 ομάδες να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο το enigma2 image από το να ασχολούνται με το δικό τους λογισμικό που εξακολουθεί να είναι προβληματικό.

Εν αναμονή της έκδοσης 0.6

συμφονω και εγω οσο αναφορα την εικονα σε αυτον τον δεκτη βγαζει καλυτερη απο τον 800 (παντα με τα ματια μου)

o 9000 είναι μέχρι 720p σύμφωνα με τις προδιαγραφές της cpu (τουλάχιστον της πρώτης γενιάς που έχω εγώ). Παρ' όλα, αυτά είναι και δική μου εκτίμηση τα περι ανώτερης εικόνας σε σχέση με τους HD της dream media. Φυσικά, όπου και αν το είπα αυτό έφαγα πολύ κράξιμο, ίσως γιατί οι περισσότεροι από αυτούς ήταν developer της DM. Πάντα μιλάμε για σύγκριση, ο ένας δίπλα στον άλλο, DM 8000, Dm 800 και o Cuberevo (ipbox 9000).

Άσχετο αλλά ακούστε και την συνέχεια, μιας και είχα αρκετό χρόνο είπα να δοκιμάσω και σε κανάλια SD. Οι τρείς προαναφερθέντες δίπλα δίπλα (πάντα σε ψηφιακή σύνδεση) και έβγαλα απο το κουτί τον DM7020, DM500, DGS 200s mutant και τον humax 5400z. Αυτούς τους σύνδεσα με scart σε rgb.
O DGS 200s είχε την καλύτερη εικόνα, ακολουθούσε ο DM7020, μετά ο humax 5400z και τελευταίος ο DM500. Για τον 5400z έχω κάποιες επιφυλάξεις ότι μπορεί καλύτερα αλλά "τεχνικοί" περιορισμοί δεν επέτρεψαν το ζάππινγκ σε πληθώρα καναλιών. Όσο για τους HD, δεν άλλαξε κάτι στην αρχική μου γνώμη, ίσως να έλεγα ότι ο 800 με τον 8000 δεν έχουν καμιά διαφορά.
Όλα αυτά είναι η άποψη που διαμόρφωσε το μάτι μου, που δεν είναι ούτε calibration, ούτε ευγενικής καταγωγής......

Και μένα η αίσθηση ότι ο ipbox έχει καλύτερη εικόνα είναι τελείως υποκειμενική, δεν έγινε κανενός είδους double-blind test. Είναι όμως τόσο μεγάλη η διαφορά σε interlaced SD content που δε μπορεί να κάνω τόσο λάθος.

Αυτό με το 720p που λες δεν το κατάλαβα πάντως. Ο δέκτης (rev2) δείχνει κανονικά 1080i σε όλα τα κανάλια που τον δοκίμασα. Ούτε φαίνεται να κάνει κάποιου είδους downsampling σε 720p.

edit: Να συμπληρώσω πως ο δέκτης συμπεριφέρεται καλύτερα από τον dm800 και σε network streaming 1080i HD καναλιών.

Last edited:
η μόνη επαφή που έχω με τους ipbox, είναι δυστυχώς το πολύ διάβασμα που έχω ρίξει γι´αυτούς. πάντα ψηνόμουν να δοκιμάσω ένα Ipbox αλλά ποτέ δεν αποφάσιζα να δώσω τα χρήματα μου σε κάτι τόσο αγνωστο. μετά το enigma 0.5 και τα τελευταία incubus τα πράγματα πρέπει να είναι πολύ καλύτερα, γι αυτό λέω επιτέλους να προχωρήσω σε αγορά. τώρα βέβαια δεν έχω αποφασίσει αν θα πάρω τον 91 ή αν αξίζει να δώσω κάτι παραπάνω για τον 910. καμιά ιδέα?

Μερικές επιπλέον εντυπώσεις:

- Το incubuscamd δεν υποστηρίζει decoding για περισσότερα από ένα κανάλια. Αποτέλεσμα αυτού είναι να μην μπορείς άλλο να βλέπεις και άλλο να γράφεις. Δε δοκίμασα ακόμα το mbox ώστε να δω αν είναι αδυναμία της υλοποίησης του enigma2 στον ipbox (στους dm7025/800/8000 υποστηρίζει μέχρι 8 decodes) ή αδυναμία του cam.

- Τα ενσωματωμένα card readers δουλεύουν κανονικά με το newcs 1.66 . Δοκίμασα κάρτα irdeto 2 και κάρτα viaccess.

@psybill: Προσωπικά πήρα τον ipbox για δοκιμές και με την ελπίδα πως αν τελικά λειτουργήσει σωστά το enigma2 σε 1-2 εκδόσεις ακόμα, θα έχω ένα δέκτη "κλάσης" dm8000 στα μισά λεφτά. Για την καθημερινή μου θέαση έχω έναν dm800. Αν δεν έχεις άλλο δέκτη και σκοπεύεις να έχεις μόνο τον ipbox, θα ταλαιπωρηθείς (προς το παρόν τουλάχιστο).

@psybill: Προσωπικά πήρα τον ipbox για δοκιμές και με την ελπίδα πως αν τελικά λειτουργήσει σωστά το enigma2 σε 1-2 εκδόσεις ακόμα, θα έχω ένα δέκτη "κλάσης" dm8000 στα μισά λεφτά. Για την καθημερινή μου θέαση έχω έναν dm800. Αν δεν έχεις άλλο δέκτη και σκοπεύεις να έχεις μόνο τον ipbox, θα ταλαιπωρηθείς (προς το παρόν τουλάχιστο).

έχω τον dm500, τον οποίο σκοπεύω να τον αφήσω στο ρευμα, έτοιμο ανά πάσα στιγμή να αναλάβει δράση σε περίπτωση που τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά με τον ipbox. επίσης μπορεί να αναλάβει χρέη σερβιτόρου του Ipbox κτλ.
dm800 είχα για ένα μήνα δανεικό από ένα φίλο. θα ήταν μια σίγουρη λύση, αλλά πρώτον τον θεωρώ ακριβό και δευτερο δεν θα πάρω την χαρά ότι πήρα κάτι εντελώς καινούριο για να "παίξω". αν έβγαινε αυριο ο 500HD θα τον έπαιρνα και θα τελειωνε το θέμα, αλλά επειδή είναι αγνωστο ακόμα το πότε, λέω να τολμήσω τον Ipbox. τουλάχιστον μετά θα έχω την δική μου γνώμη για τον δέκτη και όχι μόνο ότι διαβάζω από τους άλλους....

Για όσους δεν φοβούνται αγορές από ebay, ο Εσθονός αντιπρόσωπος των cuberevo πουλάει αρκετά φτηνά (σε σχέση με τους Έλληνες μεταπωλητές)

http://stores.shop.ebay.co.uk/satbo...26QQ_sidZ200903116QQ_trksidZp4634Q2ec0Q2em322

Cuberevo HD Twin DVB-S2 (similar IPBOX 9000HD twin): 449 euro + 18 euro μεταφορικά
Cuberevo HD Single DVB-S2 (similar IPBOX 9000HD single): 379 euro + 18 euro μεταφορικά
Cuberevo HD mini DVB-S2 (similar IPBOX 900HD): 249 euro + 15 euro μεταφορικά
Cuberevo 250 HD DVB-S2 (similar IPBOX 91HD): 199 euro + 15 euro μεταφορικά
DVB-S2 tuner module : 65 euro + 4 euro μεταφορικά
DVB-T tuner module : 55 euro + 4 euro μεταφορικά

Last edited:
Έχω και εγώ τον IPBOX 9000HD, αλλά δεν έχω δεί μέχρι στιγμής κάποιο εύκολο τρόπο για την εγκατάσταση του enigma2.
Έχω διαβάσει πάρα πολύ, αλλά δεν έχω καταλάβει ούτε τα βασικά.
Π.χ.
-αν εγκαταστήσω το enigma2, θα αφαιρέσει το υπάρχον image (sifream), ή κάθεται πάνω από το παλιό image σαν ένα νέο πρόγραμμα ?

-μπορώ να το βάλω με το FlashTools ?

Εγώ δεν έχω μεγάλη εμπειρία, και θα ήθελα την γνώμη κάποιου που έχει μεγάλη εμπειρία, για το άν θα πρέπει να περιμένω και πόσο περίπου για να βάλω enigma2.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Re: Απάντηση: IPBOX 9000HD και enigma2

Φυσικά, όπου και αν το είπα αυτό έφαγα πολύ κράξιμο, ίσως γιατί οι περισσότεροι από αυτούς ήταν developer της DM. Πάντα μιλάμε για σύγκριση, ο ένας δίπλα στον άλλο, DM 8000, Dm 800 και o Cuberevo (ipbox 9000).

σιγουρα ετσι θα ηταν :flipout:να δεις εγω τι εχω τραβηξει οταν εκφραστικαν τα ματακια μου:operator:

Έχω και εγώ τον IPBOX 9000HD, αλλά δεν έχω δεί μέχρι στιγμής κάποιο εύκολο τρόπο για την εγκατάσταση του enigma2.
Έχω διαβάσει πάρα πολύ, αλλά δεν έχω καταλάβει ούτε τα βασικά.
Π.χ.
-αν εγκαταστήσω το enigma2, θα αφαιρέσει το υπάρχον image (sifream), ή κάθεται πάνω από το παλιό image σαν ένα νέο πρόγραμμα ?

-μπορώ να το βάλω με το FlashTools ?

Εγώ δεν έχω μεγάλη εμπειρία, και θα ήθελα την γνώμη κάποιου που έχει μεγάλη εμπειρία, για το άν θα πρέπει να περιμένω και πόσο περίπου για να βάλω enigma2.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Ο πιο απλός τρόπος είναι να περάσεις ένα image για flash, όπως ακριβώς περνάς και το επίσημο image. Ένα τέτοιο είναι το "PKT mod 5.1 Tideglo rev 0.5.0 flash full 9000HD" . Θα το βρεις σε διάφορα φόρα (εγώ το κατέβασα από το sat-universe.com). Θα αντικαταστήσει το sifteam image που έχεις.

Υπάρχει τρόπος να κρατήσεις το sifteam image στη flash και να έχεις το enigma2 σε usb stick, οπότε μπορείς και να εναλλάσεσαι από το ένα στο άλλο. Υπάρχουν αναλυτικοί οδηγοί σε διάφορα φόρα, αλλά απαιτεί χρήση putty για αλλαγή του boot loader κτλ - είναι δηλαδή μία αρκετά πιο δύσκολη διαδικασία.

Ο πιο απλός τρόπος είναι να περάσεις ένα image για flash, όπως ακριβώς περνάς και το επίσημο image. Ένα τέτοιο είναι το "PKT mod 5.1 Tideglo rev 0.5.0 flash full 9000HD" . Θα το βρεις σε διάφορα φόρα (εγώ το κατέβασα από το sat-universe.com). Θα αντικαταστήσει το sifteam image που έχεις.

Υπάρχει τρόπος να κρατήσεις το sifteam image στη flash και να έχεις το enigma2 σε usb stick, οπότε μπορείς και να εναλλάσεσαι από το ένα στο άλλο. Υπάρχουν αναλυτικοί οδηγοί σε διάφορα φόρα, αλλά απαιτεί χρήση putty για αλλαγή του boot loader κτλ - είναι δηλαδή μία αρκετά πιο δύσκολη διαδικασία.

Ευχαριστώ για την ανταπόκριση, νομίζω ότι θα το τολμήσω επιτέλους.

Έκανα μερικές δοκιμές ακόμα το Σ/Κ.

Τελικά το πρόβλημα του να μη μπορεί να αποκωδικοποιεί το incubuscamd 2 ή περισσότερα streams ταυτόχρονα δεν οφείλεται στο cam (έγιναν και δοκιμές και μία non-public έκδοση του mgcamd για ipbox με enigma2) αλλά στην υλοποίηση του enigma2 στον ipbox και συγκεκριμένα η υλοποίηση του demuxer. Ακόμα και με FTA κανάλια, δε μπορεί να κάνει stream πάνω από 1 κανάλι (ενώ το enigma2 στους dreambox φτάνει άνετα μέχρι τα 6). Το ερώτημα είναι αν ο περιορισμός είναι απλώς στο software και στο μέλλον θα διορθωθεί, ή αν είναι στο hardware.

Νέα έκδοση, 0.5.5

- Διορθώθηκε το πρόβλημα με την ένδειξη του signal
- Πλέον μπορεί να κάνει stream περισσότερα από ένα κανάλι από τον ίδιο transponder (όχι όμως με χρήση softcam ακόμα).
- Το πρόβλημα με το diseqc 1.2 οφειλόταν σε ασυμβατότητα των cuberevo με τα diseqc 1.2 vbox της superjack. Με gbox 500 ή με motek vbox παίζει κανονικά.
- Διορθώθηκαν διάφορα προβλήματα με υπότιτλους.

Επειδή εχω έναν 9000 για λίγες μέρες, θέλω μερικές διευκρινήσεις.

Σε τι επίπεδο βρίσκεται ο δέκτης σήμερα?
Ενιγκμα 2 ή κάτι άλλο?
Αν περαστεί Ε2 είναι εύκολη η επαναφορά με γνήσιο Image?
Υπάρχει κάποιο εργαλείο για την αναβάθμιση ή γίνεται απευθείας μέσω web interface ή usb stick?

Ισχύει αυτός ο τρόπος αναβάθμισης ή μήπως υπάρχεις άλλη επιλογή:

How to flash your Cuberevo / Ip Box

When you have set up your new box it will/should be in its virgin state so here's how to 'flash your box' with an image of your choice

Download & unzip flashtools v1.02 from this site & install

1) Connect usb lead (same as printer lead) from pc to Cuberevo

2) Hold & press power & ok button on front panel -to 'cold shut down' box-Time (if set on initial installation) should appear on front display

3) Hold power button on front -You should get booting message-followed by USB upgrade on front

4)PC should flash message saying 'detecting new hardware'

5)The set up program should then attempt to locate drivers/software to run with with new hardware-you may need to browse through your storage directories to locate -select 'USB for vesta'-ok & finish

6)Open flashtools program -you will see 2 icons on left hand side -'Serial & Usb -select USB

7)Select file & locate image you wish to install- You may wish to install the latest DGS image first & then load image of your choice afterwards (SIF, NLB,etc)

8)Select 'Down' option

9)Download bar will move from 0 to 100% on Flashtools program

10)Once it reaches 100% -message will appear on front display 'Erasing' from 0 to 100%

11)'Writing flash' will follow on front panel

12)'Done appears when complete

13) Hold front power & ok buttons -clock appears & then press power button

14)Box will reboot with new image - language & subtitle menu should appear on screen

15)If no commands are accepted by remote -hold power & ok button
on front -then press power to reboot box as normal

To turn off subtitles -select 'russian' option on menu of subtitle language

There should be no need to switch A/C power button on or off at rear to reboot

Please note i accept no responsibilty for damage to your box these instructions have worked for me & are here to help you

Alex, μην σπαταλήσεις τον χρόνο σου με Enigma1 αλλά ούτε και με enigma2 γιατί πολύ απλά στο πρώτο δεν υπάρχουν Emu και δεν δουλεύουν και τα δυο tuner ενώ στο δεύτερο υπάρχουν emus (χμμμμμμ) αλλά θέλει να περάσεις drivers για τα card readers (ούτε και εδω υποστήριξη δύο tuners και ΑΝ δουλέψουν τα CI slots). Το πιο αξιόπιστο λογισμικό είναι τα sbox images, αυτά της μάνας τους δηλαδή, ειδικά τα τροποποιημένα από διάφορες ομάδες πχ SFteam ή ακόμα και τα original με προσθήκη "πακέτων plugins".
...
...
Ναι, τα φρέσκα image τα περνάμε με στικάκι στην flash πατώντας κάποιον συνδυασμό πλήκτρων στο ξεκίνημα, συνδυασμό που δεν μπορώ να ανακαλέσω απο μνήμης, πρέπει να το κοιτάξω...

Με ..πάγωσες!
Περίμενα περισσότερα, ειδικά από το Ε2.
Με προβλημάτισε το γεγονός ότι εδώ και 24 ώρες δεν απάντησε κανείς..

Θα σε βάλω σε κόπο. Δώσε μου κάποιο λινκ για να κατεβάσω ένα σταθερό Image με το οποίο θα δουλεύουν τα card readers και λίγα λόγια για το φλασάρισμα.

Εγώ προτιμώ το enigma2 από το επίσημο image. Το εγκαθιστώ σε usb stick με τον multiboot loader και έτσι μπορώ να εναλάσομαι με το επίσημο image στην flash.

Η τρέχουσα έκδοση είναι η 0.6 Προσωπικά εγκαθιστώ τα PKT mod versions.

Τα προβλήματα του enigma2 στον ipbox 9000 εντοπίζονται στα εξής:
1. Δεν υποστηρίζει προς το παρόν πολλαπλό decoding, οπότε δεν μπορείς άλλο να βλέπεις και άλλο να γράφεις, είτε με ένα είτε με δύο tuner. Ο tideglo έχει πει πως θα διορθωθεί στην επόμενη έκδοση.
2. Υπάρχει πρόβλημα όταν κάνεις zapping από SD σε HD κανάλια. Κάποιοι buffers του STB chipset δεν καθαρίζουν σωστά και έτσι αρχίζουν τα πιξελιάσματα. Αν κάνεις zapping μόνο σε HD ή μόνο σε SD κανάλια, δεν έχει πρόβλημα. Επίσης έχει πει ο tideglo πως θα διορθωθεί στην επόμενη έκδοση.
3. Προβλήματα με υπότιτλους, παρόμοια με αυτά που έχει το e2 και σε dreambox.
4. Πρόβλημα με το teletext.

Από softcams έχει υποστήριξη από mgcamd/newcs/mbox και για CCcam το incubuscamd το οποίο είναι πολύ ασταθές.

Αν διορθωθούν αυτά τα τελευταία προβλήματα, ο δέκτης θα είναι σχεδόν ανάλογος του DM8000, αλλά στη μισή τιμή.

Επειδή δεν υπάρχει ενημέρωση για τον δέκτη, προτείνετε ένα Image για την flash. Βασικό ζητούμενο να λειτουργούν τα card reader, οι εγγραφές και αν υπάρχει κανένα emu καλοδεχούμενο.

link από που να το κατεβάσω και λίγα λόγια για το update.