iphone 3 - προγράμματα που τρέχουν στο background ...

Δημοκηδής

Μέλος Σωματείου
23 June 2006
10,230
Για κάποιο ηλίθιο λόγο, κάποιος μου ''απενεργοποίησε'' τα προγράμματα που τρέχουν στο backgorund, ισχυριζόμενος ότι με αυτό τον τρόπο η μπαταρία διαρκεί περισσότερο .... εγώ δεν ήμουν παρών στην σκηνή, το τηλέφωνο το είχα δανείσει στην σύζυγο για ένα πρωινό κλπ. κλπ. ... μου είπαν ότι πάτησε δύο φορές γρήγορα το βασικό πλήκτρο και στην συνέχεια απενεργοποιούσε ένα ένα τα προγράμματα... κατ' αυτόν τα προγράμματα, όταν απαιτηθεί θα τρέξουν κανονικά, πλην θα φορτώνουν ''εξ αρχής'' ...

... ελπίζω να σας τα περιγράφω καλά...

...ωστόσο, παρατηρώ πλέον ότι το τηλέφωνο κάνει μικροκολλήμματα, και μικροσπασίματα, όταν πχ. πάω να παίξω το angry birds, ή απλώς να περιηγηθώ στον κατάλογο μου ... έκανα επαναφορά από το μενού των ρυθμίσεων αλλά δεν είδα προκοπή...

πως μπορώ να αναστρέψω αυτό που έγινε ;;;

ευχαριστώ !

Δημοκηδή, ποιό λογισμικό έχεις ;
Γιατί αυτό που περιγράφεις είναι λογισμικό τελευταίας έκδοσης.
Αν το έχεις πράγματι, τότε θα πρέπει να ξέρεις ότι, όταν εκτελείς ένα πρόγραμμα κ κάποια στιγμή το κλείνεις για να κάνεις κάτι άλλο, αυτό μένει στο παρασκήνιο για κάποιο διάστημα, ενώ αν περάσει πολύς καιρός που δεν χρησιμοποιείται, τότε στην ουσία δεν καταναλώνει πολλούς πόρους. Υπάρχουν δε μερικά προγράμματα που αν μείνουν πολύ καιρό στο παρασκήνιο χωρίς να επανεκτελεστούν, τότε κλείνουν τελείως.
Από την διαδικασία που περιέγραψες, πρόβλημα δεν θα έπρεπε να αντιμετωπίζεις. Αυτό που σου έκανε στο τηλ σου, είναι σωστό πράγματι. Είναι δλδ σωστό να κλείνουμε, αν θέλουμε βέβαια, τις εφαρμογές που είναι στο παρασκήνιο, για να μην καταναλώνουν, έστω κ ελάχιστους πόρους από το σύστημα.
Πάντως, όσο εσύ θα εκτελείς προγράμματα, αυτά θα παραμένουν όπως σου περιέγραψα παραπάνω, στο παρασκήνιο.

Μιχάλη, ευχαριστώ για την απάντηση... το λογισμικό πρέπει να είναι τελευταίας κοπής, αν θυμάμαι πρέπει να το εγκατέστησα στα τέλη του Δεκεμβρίου ...

Καταλαβαίνω την λογική των γραφομένων σου... ωστόσο, όπως ανέφερα έχω προβλήματα ομαλής λειτουργίας ... μάλλον θα το συνδέσω στο λαπτοπ για κανένα restore ...

ευχαριστώ και πάλι !