iPhone 4 vs Samsung Galaxy S

Απάντηση: Re: iPhone 4 vs Samsung Galaxy S

Με 80 ευρώ το μήνα συνδρομή, παίρνεις το GALAXY S με 99 ευρώ από cosmote.

Ποιο πακέτο είναι αυτό, που σε ένα έτος θα έχεις δώσει 1060 ευρώπουλα στην κοσμοτέ?

Δεν ρωτάτε για κανά portability μήπως παίζει καμιά προσφορά?
Βλέπω επιλογές για (καλά με τα δικά μου κριτήρια) unlimited προγράμματα, με μικρότερο κόστος...

edit: βέβαια διαφορετικές οι ανάγκες του καθενός για τι πακέτο χρειάζεται...

Last edited:
Λοιπόν το είδα στο Πλαίσιο.

Να ρωτήσω κάτι για το Android: πως αλλάζετε γλώσσα ελληνικά-αγγλικά στο πληκτρολόγιο την ώρα που γράφετε;
Δεν θέλω να πιστέψω ότι πρέπει να πατήσετε παρατεταμένα το γρανάζι για να πάτε στις ρυθμίσεις του πληκτρολόγιου και να επιλέξετε τα αγγλικά και ξανά το ίδιο για να γυρίσετε στα ελληνικά....

όχι το γρανάζι το πατάς όταν δεν έχει ορίσει ποτε πληκτρολόγιο. εάν επιλέξεις δεύτερη γλώσσα μετά εμφανίζεται ένα toggle en/gr

Re: Απάντηση: iPhone 4 vs Samsung Galaxy S

Λοιπόν το είδα στο Πλαίσιο.

Να ρωτήσω κάτι για το Android: πως αλλάζετε γλώσσα ελληνικά-αγγλικά στο πληκτρολόγιο την ώρα που γράφετε;
Δεν θέλω να πιστέψω ότι πρέπει να πατήσετε παρατεταμένα το γρανάζι για να πάτε στις ρυθμίσεις του πληκτρολόγιου και να επιλέξετε τα αγγλικά και ξανά το ίδιο για να γυρίσετε στα ελληνικά....

............ και ; τι άλλο ; πες μας εντυπώσεις ...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: iPhone 4 vs Samsung Galaxy S

Για πες κανά κατάστημα που να έχει το 16άρι 600 ευρώ.
629 για την ακρίβεια...:a0210:
http://www.egalaxy.gr/samsung-galaxy-s-i9000-16gb.html

Εγω το κερδισα σε μια δημοπρασία στο ebay στα 450 τελικά, οποτε μολις το παραλαβω θα γραψω εντυπώσεις!:2thumb22sup:

Απάντηση: Re: Απάντηση: iPhone 4 vs Samsung Galaxy S

............ και ; τι άλλο ; πες μας εντυπώσεις ...

Δυστυχώς ήταν κλειστό το wifi και δεν ζητησα να το ανοίξουν οπότε δεν μπόρεσα να δω internet και youtube HD.

Οσο για το scrolling των οθονών, άνοιγμα-κλείσιμο εφαρμογών, πληκτρολόγηση, πραγματικά το θεωρώ τέλειο cLopyright του iPhone. Δεν δυσανασχέτησα καθόλου.
Δύο πράγματα μπορεί να χαλάσουν τους iPhonάκηδες:
- Η όλη λειτουργία των menu δεν είναι animated , αυτό το στυλ που έχουν και τα mac. π.χ. θα κλείσει μια εφαρμογή μπαμ. Οχι με fade out και καλά. Αν διαγράψεις ένα σημείωμα θα κλείσει μπαμ. Δεν θα το "ρουφήξει" και καλά ο κουβάς. Ξέρετε αυτό το στυλ που έχει γενικά η apple και στα mac και παντού το animation των menu.

- Πρέπει να μάθεις το λειτουργικό διότι οι λειτουργίες δεν είναι straight όπως στο iphone. π.χ. δείτε το παράδειγμα παραπάνω που ψαχνόμουν κι εγώ. Θες να αλλάξεις μια ρύθμιση στο iphone ξέρεις ότι παντα θα πας setting κλπ. Εδώ μπορείς να πας και με παρακαμπτήριους δρόμους π.χ. δεξί κλικ. Το δεξί κλικ εδώ είναι το παρατεταμένο πάτημα. Υπαρχουν δηλαδή πολλές κρυφές λειτουργίες (βλ. shortcuts) όπως δουλεύουν και τα windows. Αλλοι εξιτάρονται με αυτό και άλλοι το βρίσκουν σπαστικό.

Η μεγάλη όμως ανταμοιβή έρχεται με την οθόνη. ΤΕΡΑΣΤΙΑ. το 3.5" με το 4" έχει και φαίνεται η διαφορά. Εχεις μέρος να απλωθείς βρε παιδί μου. σου δίνει την αίσθηση ότι Βάζεις βάζεις εικονίδια και έχεις ακόμα χώρο και για άλλα. Χωρίς υπερβολή μετά που έπιασα το iPhone είπα υποσυνείδητα μέσα μου: "τόσο μικρή ήταν πάντα η οθόνη του iPhone; " :flipout::flipout:

Οπως είπα όμως, δεν επαιξα με το κυρίως θέμα που είναι internet και βίντεο και πρέπει να το ξαναδώ οπωσδήποτε.

Αν ήμουν πάντως στη θέση του Steve θα ανησυχούσα και θα προσπαθούσα το iphone5 να είναι κάτι πρωτοποριακό και όχι ξαναζεσταμένο φαϊ, διότι έτσι και κυκλοφορήσει το S2 θα πέσει πολύ κλάμα.....

αν ανεβει το android σε μεριδιο αγορας ... μπορει να πεσει η τιμη του iphone ...

629 το 16 αρι ?

δεν ειναι και μεγαλη η διαφορα απο το iphone 4 ...

Απάντηση: Re: iPhone 4 vs Samsung Galaxy S

αν ανεβει το android σε μεριδιο αγορας ... μπορει να πεσει η τιμη του iphone ...

629 το 16 αρι ?

δεν ειναι και μεγαλη η διαφορα απο το iphone 4 ...

Ξεχνάς κάτι πολύ σημαντικό! Ότι το iPhone δεν παίρνει πρόσθετη μνήμη, ενώ το Samsung και άλλα παρεμφερή τηλέφωνα έχουν υποδοχή για sd cart. Έτσι αν πάρεις το Samsung Galaxy S (το βρίσκεις με 500) και του βάλεις και μια μνήμη 16GB τότε αμέσως έχεις πάει στα 24GB και με τιμή τουλάχιστον 100 κάτω από το iPhone.
Αλλά σωστά είπαμε ότι σε αυτά τα επίπεδα τιμών δεν έχει και τόση σημασία... όποιος αποφασίσει να αγοράσει, δεν νομίζω να σκεφτεί και τόσο αυτές τις διαφορές.

Τώρα που λέμε για μνήμες και χωρητικότητες θα ήθελα να ρωτήσω πως τις διαχειρίζονται τις μνήμες αυτά τα τηλέφωνα;
π.χ. στο iphone ξέρεις έχει 32 ή 16 και χώνεις μέσα υλικό και δεν σ' ενδιαφέρει που πάει

Στο samsung τι γίνεται αν βάλεις ένα app; ή ένα τραγούδι; σε ποιά μνήμη πάει;
ή επιλέγεις κάθε φορά που να πάνε; κι αν κατά λάθος βάλεις apps στην κάρτα και την βγάλεις την κάρτα ή χαλάσει η κάρτα πάνε και τα apps;

Μήπως το iphone είναι καλύτερο σ' αυτό το θέμα ότι δεν πρέπει να απασχολεί τον χρήστη η διαχείριση της μνήμης;

Πάντως το να έχει ένα τηλ μια θύρα επέκτασης της μνήμης, μόνο καλό μπορεί να είναι κ κακώς που δεν το έχει μέχρι τώρα το iPhone, όταν πχ τα νέα mac μηχανήματά της έχουν πια.

Τάσο, σε φόρουμ που διάβασα, λένε ότι το Froyo 2.2 που θα βγει στα Android, σε ρωτάει πού θέλεις να εγκαταστήσεις το καθετί. Αν θέλεις δηλαδή να το βάλεις στην κάρτα ή στην ROM του τηλεφώνου.
Φυσικά δεν γνωρίζω περισσότερα και δεν ξέρω αν ήδη το κάνει αυτό. Πάντως η Cosmote που το δίνει προς το παρόν, τους χάρτες που δίνει δώρο τους δίνει σε κάρτα sd. Επομένως το application είναι φορτωμένο στην κάρτα κι όχι στην ROM του τηλεφώνου.

Οπότε μέχρι τώρα τι ισχύει; ξεκινάει να φορτώνει ΤΑ ΠΑΝΤΑ από την εσωτερική μνήμη και όταν την τιγκάρει προχωράει να φορτώνει την εξωτερική; (αν υπάρχει).
Ας μας πει κάποιος βρε παιδιά που δουλεύει το 2.1

Τάσο, σε φόρουμ που διάβασα, λένε ότι το Froyo 2.2 που θα βγει στα Android, σε ρωτάει πού θέλεις να εγκαταστήσεις το καθετί. Αν θέλεις δηλαδή να το βάλεις στην κάρτα ή στην ROM του τηλεφώνου.
Φυσικά δεν γνωρίζω περισσότερα και δεν ξέρω αν ήδη το κάνει αυτό. Πάντως η Cosmote που το δίνει προς το παρόν, τους χάρτες που δίνει δώρο τους δίνει σε κάρτα sd. Επομένως το application είναι φορτωμένο στην κάρτα κι όχι στην ROM του τηλεφώνου.

Όπου αν την βγάλεις αυτή την κάρτα της cosmote, δεν παίζουν αλλού οι χάρτες, ενώ δεν αντιγράφονται κιόλας σε άλλη μεγαλύτερη κάρτα...

Όπου αν την βγάλεις αυτή την κάρτα της cosmote, δεν παίζουν αλλού οι χάρτες, ενώ δεν αντιγράφονται κιόλας σε άλλη μεγαλύτερη κάρτα...

Ναι, κάτι διάβασα ότι τις κλειδώνει η Cosmote την συγκεκριμένη που δίνει με το τηλέφωνο.

Ναι, κάτι διάβασα ότι τις κλειδώνει η Cosmote την συγκεκριμένη που δίνει με το τηλέφωνο.

Ναι, κλειδώνει την ίδια την κάρτα με τους χάρτες, οπότε αν την βγάλεις, δεν παίζουν οι χάρτες, ούτε αντιγράφονται σε άλλη...:BDBDG54: