iPhone 5S: Καθυστερήσεις λόγω αλλαγής στο μέγεθος της οθόνης ;

darth_kospo

Established Member
4 March 2009
224
'' Η Apple φημολογείται ότι καθυστερεί την παραγωγή του iPhone 5S λόγω αλλαγής των προδιαγραφών στο μέγεθος της οθόνης.
Σύμφωνα με την έκθεση, που μας έρχεται κατευθείαν από την Ασία, η Apple αποφάσισε να καθυστερήσει την κυκλοφορία του iPhone 5S,
προκειμένου να έχει χρόνο ώστε να αυξήσει το μέγεθος της οθόνης. ''

Καιρός ήταν ! Επιτέλους να μπορέσει να ανταγωνιστεί όλες τις ανερχόμενες Android Συσκευές.

http://techmaniacs.gr/η-apple-καθυστερεί-το-iphone-5s-λόγω-αλλαγής-του-μέ/?fb_source=pubv1

μα αφου οι 4 ειναι ιδανικές φτανει το δακτυλο παντού κλπ κλπ, μετα τις 3.5 (που κι αυτες ηταν ιδανικές εφτανε το δάκτυλο παντου)

ερε γλέντια που θα γινουν..... (αν και δε πιστευω οτι θα αλλάξει σε S μοντελο)

Re: Απάντηση: iPhone 5S: Καθυστερήσεις λόγω αλλαγής στο μέγεθος της οθόνης ;

μα αφου οι 4 ειναι ιδανικές φτανει το δακτυλο παντού κλπ κλπ, μετα τις 3.5 (που κι αυτες ηταν ιδανικές εφτανε το δάκτυλο παντου)

Να ξέρεις, ότι ο άνθρωπος εξελίσεται και ο αντίχειρας χρόνο με το χρόνο μεγαλώνει...
Γι αυτό και η Apple οφείλει να συμβάλει στην εξέλιξη του ανθρώπου

Να ξέρεις, ότι ο άνθρωπος εξελίσεται και ο αντίχειρας χρόνο με το χρόνο μεγαλώνει...
Γι αυτό και η Apple οφείλει να συμβάλει στην εξέλιξη του ανθρώπου

Επίσης υπάρχουν κάποιοι εκπρόσωποι του Homo Sapiens που έχουν μάθει να πληκτρολογούν με τα δύο χέρια, ένα Quantum Leap στην εξελικτική διαδικασία του ανθρωπίνου γένους.:award:

Επίσης υπάρχουν κάποιοι εκπρόσωποι του Homo Sapiens που έχουν μάθει να πληκτρολογούν με τα δύο χέρια, ένα Quantum Leap στην εξελικτική διαδικασία του ανθρωπίνου γένους.:award:

Αν και θα ανοιξουμε τη γνωστη κουβεντα, να προσθεσω επι του θεματος το εξης:

Η γελοιότητα του ''επιχειρηματος'' της Apple αποδεικνύεται απο την πραξη.

Εγω πχ, με μικρα χερια σχετικα, οταν επιασα το HTC One (5'') δεν ειχα κανενα προβλημα.

Γιατι απλούστατα, οταν το δακτυλο δεν φτανει καπου, αντανακλαστικα μετακινεις το κινητο στην παλαμη (το ''κυλας'' δλδ ελαχιστα λιγο πανω / κατω - αριστερα / δεξια) - χωρις τη χρηση 2ου χεριου - με αποτελεσμα να εχεις προσβαση σε όλη την επιφανεια της οθόνης.

Το να εχεις ''καρφωμενο'' δλδ το κινητο στην παλαμη δεν ειναι δεδομένο και αναγκαστικο.

εγω παλι, με μετρια χερια , οταν επιασα στο χερι μου (για 1 μηνα τουλαχιστον) το HTC ONE X δεν το χειριζομουνα ανετα , ειχα συνεχως την αισθηση οτι θα μου πεσει, ή οτι επρεπε να το χειριστω με 2 χερια.
Το εχω αναφερει ξανα… μεχρι 4 , το πολυ 4.3" ειναι το ιδανικο (για μενα).

ΥΓ… για τη γυναικα μου και πολλες κοπελες στη δουλεια μου, ακομη και οι 4" του iphone 5 φανταζουν πολλες και δε νοιωθουν καθολου ανετα μ αυτο.

Last edited:
ειχα συνεχως την αισθηση οτι θα μου πεσει, ή οτι επρεπε να το χειριστω με 2 χερια.
Αυτο εχει να κανει με το grip Γιαννη και την επιφανεια κινητου / θηκης κλπ.

Και με το 4/S πχ χωρίς θηκη, αυτό νομίζεις.

Γενικα, τωρα συνειδητοποιησα ότι το θεμα (και η μουφα της Apple) ειναι το grip.

Εγω (και καθε φυσιολογικός νομίζω άνθρωπος) πιάνει το κινητό όχι σαν γροθια (φωτο 2), αλλά σαν τη φωτο 1 με τη μια επιφανεια του δλδ να ειναι στην ακρη των 4 δακτυλων και την αλλη στη βάση τους (και οχι στη βάση του αντίχειρα), με αποτέλεσμα να εχεις πολυ αερα να μετακινησεις τον αντιχειρα και να αποκτησεις προσβαση σε όλη την επιφανεια της οθονης.

Δειτε δλδ πως στη μια φωτο ο αντιχειρας ισα ισα καλυπτει το πλατος της οθονης και στην 2η περισσεύει.

Last edited:
εγω προσπαθησα να βρω εναν τροπο για να κραταω ευκολα και με σιγουρια τα μεγαλα κινητα και δε τα καταφερα.
Κραταω το κιντο οπως στη φωτο 1, και αυτο μου φαινεται πιο φυσικο.
Με τη δευετρη μεθοδο δεν μπορω να το κρατησω σωστα , ουτε με "ασφαλεια" .
Στη δευτερη μεθοδο, δεν μπορεις να τοποθετησεις τον αντιχειρα ευκολα στις κατω περιοχες του κινητου… δοκιμασε το και θα δεις … ειναι θεμα εργονομιας , οχι βιτσιου!

εγω προσπαθησα να βρω εναν τροπο για να κραταω ευκολα και με σιγουρια τα μεγαλα κινητα και δε τα καταφερα.
Στη δευτερη μεθοδο, δεν μπορεις να τοποθετησεις τον αντιχειρα ευκολα στις κατω περιοχες του κινητου… δοκιμασε το και θα δεις … ειναι θεμα εργονομιας , οχι βιτσιου!

Εντάξει, και μένα μου αρέσουν τα προϊόντα της Apple (δεν είχα ποτέ υπολογιστή άλλης μάρκας) αλλά δεν κάνω έτσι. Δηλαδή όλες οι άλλες εταιρείες που βγάζουν κινητά 5ιντσα χαζές είναι; Ή μήπως απευθύνονται σε γορίλλες και χιμπαντζήδες; (αναφέρομαι στα συμπαθή πρωτεύοντα θηλαστικά και όχι στους συνανθρώπους μας που είναι μέλη της ΧΑ).

Απλα, σημαινει οτι πρεπει να διαφοροποιηθουν καπως και το μεγεθος ειναι ενας ευκολος τροπος (και εντυπωσιακος).

Αν εσυ μπορεις να τα χειριστεις ευκολα , ολα καλα.

Εγω δε μπορω, ουτε και πολλοι συναδελφοι μου…. τι να κανουμε τωρα ?

Καλά, εγώ ήξερα ότι οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν δύο χέρια, γιατί σώνει και καλά να χρησιμοποιούν τα κινητά με ένα χέρι; Με ένα χέρι οδηγούν;

γιατι με το ενα χερι ειναι πιο ευχρηστο, ενω με το αλλο κανεις αλλες δουλειες (οπως το να οδηγεις).

ΥΓ ... δε νομιζω οτι εχει νοημα η συζητηση, ο καθενας οπως βολευεται.
Δεν υπαρχει γιατι σ αυτο.

γιατι με το ενα χερι ειναι πιο ευχρηστο, ενω με το αλλο κανεις αλλες δουλειες (οπως το να οδηγεις).

Ιδανικός τρόπος να φάει κανείς τα μούτρα του (ή άλλων)

Υπάρχει, γιατί αν δεν υπήρχε δεν θα το έκαναν θέμα (τι μέγεθος οθόνης βολεύει περισσότερο τη χρήση με αντίχειρα).

Παρεμπιπτόντως πάντως, φαντάζομαι ότι ο Αντετοκούμπο θα δουλεύει άνετα κινητά με 7-8 ίντσες με το ένα χέρι! :afro:

Against the law. ..

Την έχουμε κουράσει αυτή την κουβέντα. Οπως βολεύεται ο καθένας.
Για εμένα πάντως η χρήση με το ένα χέρι είναι απαραίτητη (πχ στο metro όρθιος όταν το άλλο χέρι πιάνει το χερουλι).
Και φυσικά υπάρχουν λόγοι εργονομιας και γι αυτό η apple στο 5αρι αυξησε λιγο μόνο το ύψος και όχι το πλάτος.

Την έχουμε κουράσει αυτή την κουβέντα. Οπως βολεύεται ο καθένας.
Για εμένα πάντως η χρήση με το ένα χέρι είναι απαραίτητη (πχ στο metro όρθιος όταν το άλλο χέρι πιάνει το χερουλι).
Και φυσικά υπάρχουν λόγοι εργονομιας και γι αυτό η apple στο 5αρι αυξησε λιγο μόνο το ύψος και όχι το πλάτος.

Να δω τι θα λες όταν θα αλλάξει και το πλάτος αναγκαστικά... :P

Να δω τι θα λες όταν θα αλλάξει και το πλάτος αναγκαστικά... :P
Ότι θα πει η μαμά Apple.
Βγάζει γραμμή με κάθε "innovation" σαν πολιτικό κόμμα ένα πράγμα.
Το πιθανότερο είναι να πάει με κάποιο moto
"Apple reinvents screen and your fingers" :Banane0:

Βρε παιδί, το ιδιο ακριβώς λέμε.

Η Apple ομως για να στηριξει το αστειο επιχειρημα της, βασιζεται στην 2η φωτο / μεθοδο. Αυτό λεω.