iPhone 5S: Καθυστερήσεις λόγω αλλαγής στο μέγεθος της οθόνης ;

Απάντηση: Re: iPhone 5S: Καθυστερήσεις λόγω αλλαγής στο μέγεθος της οθόνης ;

Το εν λόγω grip (με την αριστερη πλευρά του κινητού να ακουμπάει στην βάση του αντίχειρα) μπλοκάρει τις κινήσεις του αντίχειρα (ειδικά την πρόσβαση στο κάτω αριστερό τμήμα της οθόνης).

Στοιχειώσης (αντι)εργονομία...

Εχεις την εντύπωση πως αυτος που έβγαλε αυτη την φωτο δεν ξερει το πόσο άκυρη ειναι;
Με τον τροπο που το κρατάει ειναι βεβαιο πως θα μετακινήσει την συσκευή μεσα στο χερι του ( και ας ειναι μικρη) εαν θελει να πιασει κατω αριστερά και να πατήσει το εικονίδιο του τηλεφώνου.

Re: Απάντηση: iPhone 5S: Καθυστερήσεις λόγω αλλαγής στο μέγεθος της οθόνης ;

iphone-5-screen-size.jpg

Σφίγγει το κινητό αντί να το κρατά για δημιουργία εντυπώσεων. O σωστός τρόπος εργονομικά είναι αυτός...

HoldPhones_Figure-2.png

ΥΓ. Αυτά τα περιθώρια πάνω κάτω πότε θα τα μειώσει η Apple , ακόμη και στα Huawei μικρότερα είναι.

Εχεις την εντύπωση πως αυτος που έβγαλε αυτη την φωτο δεν ξερει το πόσο άκυρη ειναι;
Με τον τροπο που το κρατάει ειναι βεβαιο πως θα μετακινήσει την συσκευή μεσα στο χερι του ( και ας ειναι μικρη) εαν θελει να πιασει κατω αριστερά και να πατήσει το εικονίδιο του τηλεφώνου.

iphone-5-screen-size.jpg

Σφίγγει το κινητό αντί να το κρατά για δημιουργία εντυπώσεων. O σωστός τρόπος εργονομικά είναι αυτός...

HoldPhones_Figure-2.png

Αυτο λέω τόση ώρα....

Αλλα η πλύση εγκεφάλου της Apple θα μας κανει να ξεχασουμε ποσο κανει 1 + 1...

Ναι μωρε, όλοι οι φωστήρες εδώ μέσα είναι μαζεμενοι, τι να μας πει το R&D department της apple..
:p

Και για να τελειωνουμε με τις αμπελοφιλοσοφιες περί αντι-εργονομίας (sic) στο δικο μου το χερι (και εκατομμύριων αλλων χρηστων στον κοσμο φαντάζομαι) αυτος ειναι ο φυσιολογικος τροπος πιασιματος του iphone με το ένα χέρι:
IMG_0055.jpg

Με αυτον τον τρόπο λοιπόν, ο δικός μου αντιχειρας οπως έγραψα οριακα φτάνει το άνω δεξί άκρο της οθόνης. Αρα, με πιο πλατια ή μεγαλη οθόνη, ειναι εργονομικα προβληματικη η χρήση με το ενα χέρι με φυσιολογικό grip.
Τωρα εαν καποιος βολευεται με άλλο grip χωρις να κινδυνευει να του πεσει το κινητο απ το χερι, μεγεια του και χαρα του.
Μην κάνουμε ομως το ασπρο-μαυρο.

Και ΦΥΣΙΚΑ δεν μετακινείς καθολου την συσκευη στο χέρι σου για να πιασεις το κάτω αριστερα εικονίδιο. Πιασε ενα iphone 5 στο χερι σου (οπως εγω τωρα που μιλάμε) και θα το διαπιστωσεις μονος σου..
Ναι ειναι το πιο "δύσκολο" σημείο επαφης το κάτω αριστερα εικονίδιο, αλλα γίνεται με σταθερο grip χωρις να γλιστρά η συσκευη στο χερι σου.
Το iphone παντως παραμενει πληρως λειτουργικο με το ενα χέρι και αυτο ειναι ενα απο τα μεγαλα πλεονεκτηματα του.

Last edited:
Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τρώγεστε. Είναι δεν είναι το ιδανικό μέγεθος οι 4 ίντσες, η Apple θα ανέβει σε παραπάνω γιατί δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Το πως θα το επικοινωνήσει είναι άλλο θέμα (καθαρά marketing) και εκεί πραγματικά δεν έχει κάποιο πρόβλημα.
Από εκεί και πέρα, το εάν μπορείς να δουλέψεις ένα κινητό μόνο με το ένα χέρι ή ενίοτε πρέπει να χρησιμοποιήσεις και το άλλο, πόσο σοβαρό σαν επιχείρημα αγοράς τηλεφώνου μπορεί να είναι? Δηλαδή εάν πρέπει μια στο τόσο να μετακινήσω στο χέρι μου το κινητό ή να το κρατάω και να του βάζω δάχτυλο με το άλλο, είναι ο λόγος που θα πάρω κινητό? Εάν είμαι γυναίκα, το καταλαβαίνω, αλλά εκεί δεν θα με ενδιαφέρανε τόσο οι λειτουργίες όσο το design.
Για αυτό έχει εστιάσει τόσο πολύ η Apple σε αυτό το θέμα. Ξέρει ότι το design πουλάει. Τώρα όμως που και άλλοι έχουν φτάσει και ξεπεράσει το design της, θα αναγκαστεί (όπως έκανε ήδη με το IOS) να εκσυγχρονιστεί και αυτή.
Μετά λοιπόν από το πλαστικό cheap iphone, να θεωρείται δεδομένο την αύξηση της οθόνης, έστω και στις 4.3".

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τρώγεστε. Είναι δεν είναι το ιδανικό μέγεθος οι 4 ίντσες, η Apple θα ανέβει σε παραπάνω γιατί δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Το πως θα το επικοινωνήσει είναι άλλο θέμα (καθαρά marketing) και εκεί πραγματικά δεν έχει κάποιο πρόβλημα.
Από εκεί και πέρα, το εάν μπορείς να δουλέψεις ένα κινητό μόνο με το ένα χέρι ή ενίοτε πρέπει να χρησιμοποιήσεις και το άλλο, πόσο σοβαρό σαν επιχείρημα αγοράς τηλεφώνου μπορεί να είναι? Δηλαδή εάν πρέπει μια στο τόσο να μετακινήσω στο χέρι μου το κινητό ή να το κρατάω και να του βάζω δάχτυλο με το άλλο, είναι ο λόγος που θα πάρω κινητό? Εάν είμαι γυναίκα, το καταλαβαίνω, αλλά εκεί δεν θα με ενδιαφέρανε τόσο οι λειτουργίες όσο το design.
Για αυτό έχει εστιάσει τόσο πολύ η Apple σε αυτό το θέμα. Ξέρει ότι το design πουλάει. Τώρα όμως που και άλλοι έχουν φτάσει και ξεπεράσει το design της, θα αναγκαστεί (όπως έκανε ήδη με το IOS) να εκσυγχρονιστεί και αυτή.
Μετά λοιπόν από το πλαστικό cheap iphone, να θεωρείται δεδομένο την αύξηση της οθόνης, έστω και στις 4.3".

Η λειτουργικη χρήση με το ένα χέρι προφανώς και είναι σημαντικό ζήτημα για πολύ κόσμο που θέλουν να χρησιμοποιούν το κινητό τους έν κινήσει. Εάν βάλεις και τον παράγοντα "γυναίκες" που εκ των πραγμάτων έχουν μικρότερα χέρια , καταλαβαίνεις γιατί η apple είναι διστακτικη στο να μεγαλώσει τις ιντσες.
Τώρα για το ότι οι ανταγωνιστές έχουν "φτάσει και ξεπεράσει" το design της, μάλλον σαν αστείο μου ακούγεται..

Η λειτουργικη χρήση με το ένα χέρι προφανώς και είναι σημαντικό ζήτημα για πολύ κόσμο που θέλουν να χρησιμοποιούν το κινητό τους έν κινήσει. Εάν βάλεις και τον παράγοντα "γυναίκες" που εκ των πραγμάτων έχουν μικρότερα χέρια , καταλαβαίνεις γιατί η apple είναι διστακτικη στο να μεγαλώσει τις ιντσες.
Τώρα για το ότι οι ανταγωνιστές έχουν "φτάσει και ξεπεράσει" το design της, μάλλον σαν αστείο μου ακούγεται..

Η χρήση οποιουδήποτε κινητού εν κινήσει, γίνετε με ευκολία ακόμα και στις 4.7", εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις, που μετριούνται στο δάχτυλο (όχι δάχτυλα). Η Apple δεν είναι διστακτική να μεγαλώσει τις ίντσες λόγω των γυναικών, αλλά λόγω του hype στο οποίο έχει επενδύσει τόσα χρόνια και θα είναι ένα ακόμη epic fail να το παραδεχτεί.
Όσο για το ότι σου ακούγεται αστείο, επειδή ξέρω πόσο κολλημένος είσαι σε αυτό το θέμα, απλά το ξεπερνάω ως προσωπική σου άποψη. Αν μη τι άλλο, όλοι την δικαιούμαστε, και όλοι έχουμε άλλα κριτήρια. Εάν εσύ θεωρείς το 5άρι πιο όμορφο από το One, τι να πω, δικαίωμα σου. Κανείς δεν θα αντικρούσει το καλό design των προϊόντων της Apple, αλλά δεν είναι πάντα και συνέχεια τα μοναδικά και τα καλύτερα.

Ε κάτσε πρώτα να το πει και το R&D department της apple.

Η χρήση οποιουδήποτε κινητού εν κινήσει, γίνετε με ευκολία ακόμα και στις 4.7", εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις, που μετριούνται στο δάχτυλο (όχι δάχτυλα). Η Apple δεν είναι διστακτική να μεγαλώσει τις ίντσες λόγω των γυναικών, αλλά λόγω του hype στο οποίο έχει επενδύσει τόσα χρόνια και θα είναι ένα ακόμη epic fail να το παραδεχτεί.
Όσο για το ότι σου ακούγεται αστείο, επειδή ξέρω πόσο κολλημένος είσαι σε αυτό το θέμα, απλά το ξεπερνάω ως προσωπική σου άποψη. Αν μη τι άλλο, όλοι την δικαιούμαστε, και όλοι έχουμε άλλα κριτήρια. Εάν εσύ θεωρείς το 5άρι πιο όμορφο από το One, τι να πω, δικαίωμα σου. Κανείς δεν θα αντικρούσει το καλό design των προϊόντων της Apple, αλλά δεν είναι πάντα και συνέχεια τα μοναδικά και τα καλύτερα.

To ποιος ειναι κολλημένος ειναι προφανες, με ατακες του στυλ " Η χρήση οποιουδήποτε κινητού εν κινήσει, γίνετε με ευκολία ακόμα και στις 4.7"
Σε λιγο θα μας πεις ποσο ανετο στην χρηση ειναι το galaxy note με το ενα χέρι.
Οσον αφορα το design, ακομα και οι πιο φανατικοί πολεμιοι της apple αναγνωριζουν το ποσο μπροστα ειναι σε αυτον τον τομεα, αναγκαζοντας ολο το industry να την αντιγραφει μονιμως. Το οτι το one μου αρέσει, προφανως ειναι επειδή θυμίζει apple με το unibody design και το αλουμίνιο. Αλλα το 5αρι μαλλον μου αρεσει περισσοτερο ειδικα στο πισω μερος.

Last edited:
Ναι μωρέ, η apple αντιγραφει τους Κορεάτες και τους Κινέζους, απλα σε ένα παραλληλο σύμπαν! :p

Ναι μωρέ, η apple αντιγραφει τους Κορεάτες και τους Κινέζους, απλα σε ένα παραλληλο σύμπαν! :p

Nαί τό δαμε στο IOS 7... τα μισά νέα χαρακτηριστικά είναι απ το android και άλλα λειτουργικά γυρισμένα κατά 90 ή 180 μοίρες... :p

Πάντως οι 4.8 ίντσες είναι μεγάλες, δεν είναι βολικό μέγεθος... το S3 τό χω μερικούς μήνες και ναι το iphone μoυ καθόταν πολύ πιο εύκολα στο χέρι και στο χειρισμό...

Nαί τό δαμε στο IOS 7... τα μισά νέα χαρακτηριστικά είναι απ το android και άλλα λειτουργικά γυρισμένα κατά 90 ή 180 μοίρες... :p

...

Μιλούσαμε για το design και όχι για τα χαρακτηριστικά που είναι μεγάλη κουβέντα ποιος έκλεψε τι (και φυσικά όλοι το iPhone στην αρχή).
Για το design λοιπόν του iOS 7 με το 3d background και τα transparent layers να δούμε πόσο καιρό θα τους πάρει να το αντιγράψουν..

Μακάρι να το αντιγράφανε να μην είχε το android αυτά τα ενοχλητικότατα χωρίς νόημα touch κουμπάκια....

Όσο για την αρχική αντιγραφή του iPhone, περισσότερο μου θυμίζουν το παλιό pad της ΗΡ που είχα, παρά το iPhone...

σωστος!! οχι μονο το ΟΝΕ αλλα μεχρι και το φρέσκο p6 δίνει μαθήματα σχεδιασμού και κομψότητας...