iPhone από Γερμανία

AlexTheodin

Supreme Member
25 December 2007
5,912
Athens, Thessaloniki, Köln
Γρήγορη ερώτηση.

Η κοπέλα μου ανανεώνει το συμβόλαιο κ το υπολογίσαμε οτι βγαίνει φθηνότερο αν αγοράσει την συσκευή ξέχωρα, απο το να τις δωσουν επιδότηση.

Εδώ σε μένα (γερμανία) το βρίσκω απο Σατουρν κ Μεδια Μαρκτ γύρω στο κατοστάρικο φθηνότερα απο ότι στην Ελλάδα, οπότε συμφέρει να το πάρει άπο εδω. Καινούργιο κ ξεκλείδωτο.

Το ερώτημα είναι, είναι κανονικά συμβατό με τα ελληνικά δικτυα; Δλδ βάζοντας τη ΣΙΜ κ ενεργοποιώντας το απο iTunes θα λειτουργεί κανονικά ή θα θέλει jailbreak?

Εαν ειναι unlocked, δεν εχεις κανενα θεμα. Εαν ειναι locked σε καποιο Γερμανικο δικτυο θα χρειαστεις ειδικη καρτα. Σαν μπαντα λειτουργιας (3G, 2G) και τεχνολογια ειναι το ιδιο.

Αν ειναι ξεκλείδωτο δεν έχεις κανένα πρόβλημα. Ειναι το ίδιο μοντέλο με τα "Ελληνικά".
Αν ειναι κλειδωμενο πας για official unlock.
Μάλλον όμως ανήκεις στην πρώτη κατηγορία

Re: iPhone απο Γερμανια

Τα προηγουμενα παιδια εχουν δικιο , αν ειναι ξεκλειδωτο τσιμπα το , ενα 100αρικο λιγοτερο δεν ειναι και μικρο ποσο

Κανένα απολύτως πρόβλημα για λειτουργία σε Ελληνικά δίκτυα (συμπεριλαμβανομένου του LTE) αρκεί να είναι Factory unlocked.

Οκ κατάλαβα.
Είναι unlocked. Τα δίνει κ η ίδια η Apple απο το Apple store σε παρόμοια τιμή, ξεκλείδωτα. Το 4S 560E το 5 660Ε αν θυμάμαι καλά. Είναι γύρω στο κατοστάρικο φθηνότερα.

Οκ κατάλαβα.
Είναι unlocked. Τα δίνει κ η ίδια η Apple απο το Apple store σε παρόμοια τιμή, ξεκλείδωτα. Το 4S 560E το 5 660Ε αν θυμάμαι καλά. Είναι γύρω στο κατοστάρικο φθηνότερα.

Alex, το iphone 5 16GB ξεκινάει από τα 567 στην Ελλάδα. Δεν χρειάζεται να το πάρεις από το Πλαίσιο ή άλλο και καλά επίσημο. http://www.skroutz.gr/c/40/kinhta-thlefwna.html?from=catspan&keyphrase=iphone+5

Απο τα μαγαζιά που βγάζει το Σκρουτζ σε αυτές τις τιμές, δεν μου φαίνεται κανένα εμπιστοσύνης. Στην καλύτερη περίπτωση παραεισαγωγή. Τέτοιες τιμές βρίσκω και εδώ σε "μαγαζιά", αλλά αν πάθει κάτι και χρειάζεται επιδιώρθωση τρέχεις. Ενώ απο authorised έχεις εγγύηση (που τουλάχιστον στην Γερμανία την τιμάνε και άμεσα).

ασε το iphone και πηγαινε σε android συσκευη να δεις το φως σου...

το εχω παρει κι εγω (για χαρη φιλου μου) απο Ελλαδα και τα "γνωστα" μαγαζια του skroutz.
Δεν υπαρχι κανενα προβλημα , ειναι πολυ καλη η τιμη και τα μαγαζια ειναι ενταξει.

Απο τα μαγαζιά που βγάζει το Σκρουτζ σε αυτές τις τιμές, δεν μου φαίνεται κανένα εμπιστοσύνης. Στην καλύτερη περίπτωση παραεισαγωγή. Τέτοιες τιμές βρίσκω και εδώ σε "μαγαζιά", αλλά αν πάθει κάτι και χρειάζεται επιδιώρθωση τρέχεις. Ενώ απο authorised έχεις εγγύηση (που τουλάχιστον στην Γερμανία την τιμάνε και άμεσα).

Δεν υπάρχει παραεισαγωγή Alex. Η εγγύηση είναι Apple και είναι πανευρωπαϊκή. Δεν υπάρχει κανένα θέμα και τα μαγαζιά είναι αξιόπιστα. Στην χειρότερη το play247 το οποίο είναι και γνωστό και απολύτως αξιόπιστο, το δίνει 610. Πάλι κερδισμένος είσαι.

Να προσθέσω ότι τα iphone που δεν εισάγονται από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας, αλλά απευθείας από τα σκτρουτζομάγαζα, σε περίπτωση βλάβης επιλαμβάνεται η ίδια η infoquest και όχι οι πάροχοι (που τα στέλνουν για επισκευή στην arvato). Αυτό θεωρείται ως θετικό από άτομα άλλων φόρα.
H εγγύηση ισχύει κανονικά σε οποιαδήποτε περίπτωση εισαγωγής.

Δυστυχώς για όλους μας (γιατί το πληρώνουμε μακροπροθεσμα μέσω φορολογιας) ευτυχώς για τον εκάστοτε αγοραστή, οι περισσότερες τιμές από αυτές που βλέπουμε προέρχονται από vat games. Λυπάμαι που το γράφω. Γιατί ιδιώτες και έμποροι έχουμε φτάσει όλοι από την γνωστή κατάσταση να κάνουμε το παν για κέρδος λίγων ευρώ. Σημερινή χονδρική τιμή (χωρίς φπα) στη Γερμανία για το 5 είναι περί τα 525 ευρώ. 3-4% κέρδος + μεταφορικά και βγήκε η γνωστή τιμή. Και ο ΦΠΑ? Θα ρωτήσει κάποιος. FPA? Last year....

Δυστυχώς το βαρέλι δεν έχει πάτο για όλους μας.

Όποιος πάντως θέλει να αγοράσει να προσέξει είτε στην επιτόπια παραλαβή είτε στην παραλαβή με κούριερ το κουτί να είναι σφραγισμένο. Ακούγεται τραβηγμένο στο 2013 αλλά σε άλλο φόρουμ αγοράστηκε νοτε2 από επαρχία σε κανονική τιμή και το κουτί ήταν ανοιγμένο. Η αιτιολογία ήταν ότι ανοίχτηκε για να σφραγίστει η εγγύηση. Βέβαια το ότι το αυτοκόλλητο γράφει να μην παραληφθεί αν έχει σκιστεί τον αυτοκόλλητο δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία. Το κατάστημα πουλούσε και ελαφρώς μεταχειρισμενα σαν καινούρια όπως γράφτηκε εκ των υστέρων από άλλους χρήστες..

Ευχαριστώ πολύ όλους τους φίλους για τις προτάσεις τους.
Αν ήταν για μένα μπορεί και να το έπαιρνα απο τα σκρουτζ (δλδ όχι, μιας και για μένα στην Γερμανία με συμβόλαιο το δίνουν σχεδόν δωρεάν...) αλλά η κοπέλα ήθελε "κανονικό" μαγαζί. Οπότε αγοράστηκε απο το Σατουρν εδώ στα 559Ε.