Iphone. Κόλλησε στο τελωνείο? Θα πληρώσω?

nssa

Established Member
3 November 2006
119
Παρηγγειλα το iphone απο Αμερική. Μου το έστειλε ο τύπος γραφοντας gift και δηλωνοντας το 49$. Mένω Θεσσαλονίκη.

31/10/2007 22:41:00 IPS ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
02/11/2007 14:34:00 IPS ΠΡΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
04/11/2007 03:08:00 IPS ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
04/11/2007 03:35:00 IPS ΠΡΟΣ ΤΕΛΩΝΕΙΟ
04/11/2007 04:03:00 ΤΑΧ/ΡΕΣ ΚΑΤ (Κέντρο Ταχ/ράς) ΕΝΤΟΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ
05/11/2007 09:09:00 ΥΠ.ΕΚΤ.ΔΕΜ.ΘΕΣ. ΕΚΤΟΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ
05/11/2007 12:09:00 ΥΠ.ΕΚΤ.ΔΕΜ.ΘΕΣ. ΕΝΤΟΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ

Όπως βλέπεται έχει κολλησει στο τελωνείο. Αυτό μου έχουν πει και στα Ελτά.

Εχω μάθει το τηλέφωνο του τελωνείου που βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη και αύριο θα τους πάρω και αν είναι όντως εκεί θα πάω να το πάρω και δεν θα περιμένω να μου το φέρουν τα ελτά με το κουριερ τους.

Το θέμα είναι.

Απο ότι φαίνεται το έχουν ανοίξει στις 05/11/2007 09:09:00 και το έχουν κλέισει το πακέτο στις 05/11/2007 12:09:00. Απο τότε δεν έχει ενημερωθέι το στατους.

Λέτε να το άνοιξαν τυπικά ή μου έχουν χρεώσει και φόρο?
Δεν υπάρχει καμία απόδειξη μέσα στο κουτί. Μπορούν να μου το φορολογήσουν? Μίλησα με τον πωλητή και μου είπε οτι μπορω να αρνηθώ να πληρώσω φορο γιατί είναι δώρο.. Ετσι μου το έχει στείλει.. Εχει δίκαιο?

Πιστεύετε οτι θα πληρώσω τελικά και αν ναι πόσο περίπου?

Παρακαλω απαντήστε συντομα γιατί η αγωνία μου είναι μεγάλη..

Περίμενε ειδοποίηση, εμένα που μου κώλυσε μια φορά στο τελωνείο ένα pda, την πλήρωσα ακριβά την νύφη..... 160 .... Η ανάλυση να δεις γέλιο... 20 φόρος, 120 εκτελωνιστικά και 20 για αποθήκευση !!!! Μάλιστα έστειλα κουριερ να το παραλάβει από το τελωνείο γιατί για κάθε μέρα θα χρεωνόμουν 20 αποθήκευση.... (απορώ σε σουίτα το φυλάγανε???)...

Με τι στο έστειλε? USPS, FED EX , DHL???

Last edited:
USPS. Σκέφτομαι αύριο να πάω ο ίδιος... Γιατί να μην το κάνω.. Βασικά το βιάζομαι..

Δηλ απο την στιγμή που μπηκε πληρώνεις ε?

Απορώ πως θα το εκτελωνίσουν χωρίς να ξέρουν ποσο έχει...

Και αυτό με το δώρο ρε παιδιά μπορεί να ξεκαθαρίσει κάποιος πως έχει η κατάσταση? Μπορώ να αρνηθώ να πληρώσω λόγω αυτου?

Aυτο που λεει ο Τασος ισχυει. Ο,τι γραφει η τιμη. Πρεπει οπωσδηποτε να γραφει μια τιμη, γιατι ειναι ασφαλισμενο. Εαν γραφει 49$ τοτε δεν νομιζω να πληρωσεις. Αλλα διατηρω μια επιφυλαξη, διοτι στα τελωνεια κανουν ο,τι θελουν και αντε βγαλε ακρη μαζι τους. Υπαρχει μια πιθανοτητα να το φορολογησουν βαση καποιου ποσου που θα εχουν πχ για κινητα τηλ.

Koίτα αν μου πεις εσύ ή κάποιος άλλος ότι αν γράφει μόνο 49$ ΚΑΝΟΝΙΚΑ δεν πληρώνω, δεν προκειται να πληρώσω αύριο. Και θα πουν και ευχαριστώ τον πατέρα μου οταν φεύγει... Ισχύει αυτο με τα 49$?

Moυ έστειλε και το receipt της αποστολής. Το έχει δηλωμένο ως music player, gift αξίας 49$.

Απορώ πως θα το εκτελωνίσουν χωρίς να ξέρουν ποσο έχει...

Κατα δήλωση (και να εύχεσαι να το κάνουν έτσι).

Και αυτό με το δώρο ρε παιδιά μπορεί να ξεκαθαρίσει κάποιος πως έχει η κατάσταση? Μπορώ να αρνηθώ να πληρώσω λόγω αυτου?
Όχι

H anagrafomeni timi metraei.

+ μεταφορικά

Μίλησα με τον πωλητή και μου είπε οτι μπορω να αρνηθώ να πληρώσω φορο γιατί είναι δώρο.. Ετσι μου το έχει στείλει.. Εχει δίκαιο?

Όχι.

USPS. Σκέφτομαι αύριο να πάω ο ίδιος... Γιατί να μην το κάνω.. Βασικά το βιάζομαι..

Πας δεν πας η διαδικασια θα είναι η ίδια. Πάλι στα ελτά θα το δώσουν να στο φέρουν και να πληρώσεις (αν χρέωσαν) αντικαταβολή. Στο χέρι εκείνη την στιγμή δεν θα στο δώσουν.

Last edited:
Oταν λες κατα δήλωση τι εννοείς?

Πας δεν πας η διαδικασια θα είναι η ίδια. Πάλι στα ελτά θα το δώσουν να στο φέρουν και να πληρώσεις (αν χρέωσαν) αντικαταβολή. Στο χέρι εκείνη την στιγμή δεν θα στο δώσουν.

Αυτό γιατί να το κάνουν?

Γιατί έχει σταλεί με usps και πρέπει να ολοκληρωθεί η μεταφορά και σαν τελωνείο ταχυδρομείου δεν εξυπηρετούν απ'ευθείας το κοινό.

Ετσι τουλάχιστον ισχυρίστηκαν σε μένα.

Απάντηση: Re: Iphone. Κόλλησε στο τελωνείο? Θα πληρώσω?

Αυτό γιατί να το κάνουν?

Για να φύγεις μετανάστης .
Κανένα μας δεν θέλουνε εδώ τα γομάρια , μόνο να κάθονται και να πληρώνονται . Αλήθεια γιατί ήταν περίπου 3 ώρες ανοιχτό το δέμα ?

Παιδιά οι ώρες των ενημερώσεων είναι ενδεικτικές με την USPS. Αυτό έλειπε με το απλό ταχυδρομείο να είναι κάποιος από πάνω και να ενημερώνει real time. Μου χει τύχει να έχει έρθει το δέμα και να λέει η ενημέρωση ότι είναι ακόμα στο τελωνείο...

Οι πραγματικές ενημερώσεις γίνονται μόνο με couriers DHL-UPS κλπ όπου βλέπεις ακόμα κι αν έχει σταματήσει ο πιλότος για κατούρημα..... :flipout: και φυσικά δεν έχει καμία σχέση το κόστος αποστολής με της USPS.

Φίλε nssa ενημέρωσέ μας τι έγινε, αν είχε τελικά τελωνείο ή όχι.

Κάτι άλλο: ήταν με απλό USPS ή Express (EMS);

Αυτό γιατί να το κάνουν?

Οταν ανοίγουν ένα πακέτο χωρίς να υπάρχει μέσα απόδειξη, σε ρωτάνε πόσο στοιχίζει. Φυσικά δεν του λές εκεί την πραγματική τιμή, του κόβεις κατι τις... Γι αυτό και σου λέει ο Νίκος καλύτερα αυτό, παρά να ανοίξουν κανα κατάλογο και να δουν πόσο πραγματικά κάνει και να το φορολογήσουν βάσει της πραγματικής αξίας.

Οσο για τον πωλητή , όπως τους λέω κι εγώ , πες του THIS IS GREECE (όπως λέμε This is Sparta :grinning-smiley-043 ) και δεν ισχύει τίποτα από αυτά που ξέρει.

Αλήθεια γιατί ήταν περίπου 3 ώρες ανοιχτό το δέμα ?

Επιβάλλεται! Το αναφέρει και στο manual: πριν το θέσετε σε λειτουργία, είναι απαραίτητη η προσαρμογή την συσκευής στην τοπική θερμοκρασία και υγρασία :flipout:

Re: Απάντηση: Re: Iphone. Κόλλησε στο τελωνείο? Θα πληρώσω?

Οταν ανοίγουν ένα πακέτο χωρίς να υπάρχει μέσα απόδειξη, σε ρωτάνε πόσο στοιχίζει. Φυσικά δεν του λές εκεί την πραγματική τιμή, του κόβεις κατι τις... Γι αυτό και σου λέει ο Νίκος καλύτερα αυτό, παρά να ανοίξουν κανα κατάλογο και να δουν πόσο πραγματικά κάνει και να το φορολογήσουν βάσει της πραγματικής αξίας.

μια στιγμή, και με τους κινέζους? Δεν μιλάμε για προϊόντα που κυκλοφορούν, που μπορούν να βρεθούν σε κατάλογο! Έστω ότι παίρνω έναν ενισχυτή ακουστικών (μια εξειδικευμένη τελοσπάντων συσκευή). Ξέρουν τι είναι και πόσο κοστολογούνται?
Αυτό που ξέρει είναι ότι η αξία ενός τέτοιου προϊόντος στην Κίνα (γιατί επί αυτής πρέπει να φορολογηθεί) είναι το 1/10 της αντίστοιχης εδώ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Iphone. Κόλλησε στο τελωνείο? Θα πληρώσω?

μια στιγμή, και με τους κινέζους? Δεν μιλάμε για προϊόντα που κυκλοφορούν, που μπορούν να βρεθούν σε κατάλογο! Έστω ότι παίρνω έναν ενισχυτή ακουστικών (μια εξειδικευμένη τελοσπάντων συσκευή). Ξέρουν τι είναι και πόσο κοστολογούνται?
Αυτό που ξέρει είναι ότι η αξία ενός τέτοιου προϊόντος στην Κίνα (γιατί επί αυτής πρέπει να φορολογηθεί) είναι το 1/10 της αντίστοιχης εδώ.

Καλά... τέτοια λέγε στους τελωνειακούς να γελάνε όλη μέρα....

Τα πάντα ξέρουν πόσο κάνουν..... κι αν δεν ξέρουν βάζουν μια τιμή και αν σ' αρέσει....
αν όχι , πήγαινε να τους αποδείξεις πόσο κάνει.....κι ωστόσο καθυστερήσεις επί καθυστερήσεων και το δέμα θα είναι στην αποθήκη αντί στα χέρια σου....

Δεν βρίσκεις άκρη σου λέω. Αστο.

Υ.Γ. Φυσικά μιλάμε για περιπτώσεις που πας σαν άσχετος, διότι αν έχεις γνωστό αλλάζουν τα πράγματα, όπως φυσικά συμβαίνει σε όλα στο Ελλάντα...

Last edited:
Είπαμε κατα δήλωση.. Εκτός αν βγάζει μάτι, ή πέσεις σε κάποιον που δεν βαριέται εκείνη την ώρα οπότε το ψάχνουν λίγο ή εκτιμούν τιμή και προσαυξάνουν ανάλογα όπως λέει ο Τάσος.
2 φορές με έχουν πάρει τηλ να πάω απο κει για διευκρινήσεις για κάποια προιόντα.

Δυστυχώς το κουτί του iphone βγάζει μάτι....
Λίγο σχετικός να είναι ο άλλος και να μην βαριέται που λέει κι ο Νίκος, δεν το γλυτώνεις το μπιλιετάκι....

Εxpress Mail είναι. Και πόσο περίπου να κάνει το τελωνείο?

Τους πέρνω τηλ τωρα...

Last edited: