iphone παρενέργειες

esykas

AVClub Enthusiast
27 June 2006
1,220
Πειραιάς
Ψάχνοντας στο ebay για κάποια θήκη έπεσα πάνω σε δύο παρενέργειες της υστερίας που έπιασε τους κατασκευαστές για κάτι παρεμφερές στο κανονικό iphone.

http://cgi.ebay.co.uk/New-CECT-Net-...60QQihZ014QQcategoryZ3312QQrdZ1QQcmdZViewItem
 
http://www.enet.gr/online/online_text/c=111,id=85529048

iPhone και πολιτική

Του ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΙΤΣΑ

ΟΙ ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΕΣ του μάρκετινγκ, στην Apple, έφεραν το iPhone στην κορυφή της λίστας κατανάλωσης ηλεκτρονικών ειδών φέτος το καλοκαίρι, χωρίς να χρειαστεί να πληρώσουν εκατομμύρια δολάρια για τη διαφήμισή του. Ομως, ενώ όλοι μιλούν για την υπέροχη συσκευή, κάποιοι πολιτικοί ακτιβιστές, εντελώς απροσδόκητα, μπήκαν στο παιχνίδι.

Αισθητή την ενόχλησή του σχετικά με τον ενθουσιασμό για το iPhone έκανε προ ημερών ο χάκερ Ντέιβιντ Μέινορ, όταν ανακοίνωσε ότι είχε βρει έναν κοριό στο Safari (Web browser του iPhone) ο οποίος θα έδινε τη δυνατότητα να αποκτηθεί από απόσταση ο έλεγχος των iPhones. Μια ομάδα ακτιβιστών ξεκίνησε επίσης μια εκστρατεία «Ελευθερώστε το iPhone» (freetheiphone.org), η οποία έχει σκοπό να παρακινήσει την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και το Κογκρέσο, ώστε να περάσουν κανονισμούς που θα αναγκάζουν την Apple να κάνει τα κινητά τηλέφωνα λειτουργικά με όλους τους χρήστες του δικτύου τηλεφώνων και όχι αποκλειστικά με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ΑΤ&Τ, που διάλεξε η Apple για να προωθήσει το δημιούργημά της.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ, οι εραστές της ψηφιακής ελευθερίας διαμαρτυρήθηκαν, γιατί το iPhone δεν είναι μόνο κλειδωμένο ώστε να χρησιμοποιούν την ΑΤ&Τ αλλά, επίσης, τα iPhones είναι σχεδιασμένα με τέτοιον τρόπο ώστε να εμποδίζουν τους χρήστες από το να γράψουν επιπλέον λογισμικό γι' αυτά. Τίποτα άλλο από το λογισμικό της Apple δεν μπορεί να τρέξει στο iPhone. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες που θέλουν να παίξουν μουσική στο iPhone θα αντιμετωπίσουν τα ίδια προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τα iTunes στο iPod -μπορείς να βάλεις όση μουσική θέλεις στο τηλέφωνο, αλλά δεν μπορείς να τη μεταφέρεις σε άλλη μικροσυσκευή.

ΟΠΟΤΕ, ΤΙ ΕΓΙΝΕ; Γιατί οι άνθρωποι θέλουν ένα τηλέφωνο 600 δολαρίων και γιατί αυτή η συσκευή, που είναι πραγματικά ένα είδος πολυτελείας, έγινε ένα τόσο καυτό πολιτικό ζήτημα; Η απάντηση στο πρώτο ερώτημα είναι εύκολη: το iPhone είναι το πρώτο πραγματικά μοδάτο τηλέφωνο που συνδυάζει πολυμέσα με αγαθά πολυφασματικά, όπως το Bluetooth, το wi-fi και, φυσικά, ένα τηλεφωνικό δίκτυο. Ποιος δεν θα ήθελε να συνδυάσει τηλέφωνα, iPods και laptops μέσα σε ένα πολύ ελκυστικό αντικείμενο;

ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ εμπλέκεται η πολιτική. Στις ΗΠΑ υπάρχει μακράν ιστορία σε ό,τι αφορά τους κανονισμούς της κυβέρνησης σχετικά με τα τηλεφωνικά δίκτυα. Επειτα η τηλεφωνική εταιρεία που επέλεξε η Apple για το iPhone, η ΑΤ&Τ, έχει βεβαρημένο παρεθλόν στο να επιτρέπει στην κυβέρνηση να κατασκοπεύει τα τηλεφωνικά της δίκτυα. Το iPhone είναι πολιτικό, διότι με κάποιον τρόπο καταφέρνει να αιχμαλωτίσει την ουσία του απολυταρχισμού στο γυαλιστερό μικρό κουτί του. Ολοκληρωτικά κλειδωμένο, τρέχει μόνο προ-εγκεκριμένο λογισμικό σε προ-επιλεγμένο τηλεφωνικό δίκτυο, που υπόκειται στην εποπτεία της κυβέρνησης...


[email protected]


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 27/07/2007
 
χθες ήρθε ο γαμπρός μου από Αμέρικα και μου είπε ότι είχε γίνει τρομερός ντόρος με το γκατζετάκι, αλλά τελικά λόγω της υψηλής του τιμής και λόγω κάποιων προβληματακίων που είχε πολλοί προτίμησαν να περιμένουν για...αργότερα.

Πέσαν έξω στις αρχικές πωλήσεις για περίπου 200.000 κομμάτια.
 
Όλοι??? Το πήραν στα σοβαρά δηλαδή?

Για πες...

Κάθε μέρα μαθαίνουμε από μία φήμη,από ένα μοντέλο άλλης εταιρείας που θα ανταγωνίζετε το iphone,από ένα πρόβλημα του τηλεφώνου που υπάρχει,και άλλα πολλά,εάν αυτό δεν κολλάει στο όλοι δεν ξέρω.................αποψη.
http://www.macrumors.com/site.php?mode=search&term=iphone&submit=Search+Site
 
Last edited:
[off topic]Άσχετο αλλά στο λίνκ που έδωσες είναι και μια εφαρμογή για να φτιάχνεις έυκολα ringtones για το iPhone. Το έχεις δει?[/off topic]

Όσο για τα άλλα που λες, εννοείται οτι πολύς κόσμος έχει χάσει τον ύπνο του με το iPhone.

Επίσης επειδή είναι από τα πια καυτά θέματα τις gadget επικαιρότητας, πολλοί επιλέγουν να γράψουν μερικές ασυναρτησίες για αυτό προκειμένου να έχουν κάποιο θέμα που θα προκαλέσει αίσθηση.
Στο παράδειμα του άρθρου του Τσίτσα, όχι μόνο δεν ισχύουν αυτά που έγραψε, αλλά η μεταφραση του είχε bugs (το κοριός που αναφέρει :flipout:)
 
Last edited:
[off topic]Άσχετο αλλά στο λίνκ που έδωσες είναι και μια εφαρμογή για να φτιάχνεις έυκολα ringtones για το iPhone. Το έχεις δει?[/off topic]

Όσο για τα άλλα που λες, εννοείται οτι πολύς κόσμος έχει χάσει τον ύπνο του με το iPhone.

Επίσης επειδή είναι από τα πια καυτά θέματα τις gadget επικαιρότητας, πολλοί επιλέγουν να γράψουν μεριές ασυναρτησίες για αυτό προκειμένου να έχουν κάποιο θέμα που θα προκαλέσει αίσθηση.
Στο παράδειμα του άρθρου του Τσίτσα, όχι μόνο δεν ισχύουν αυτά που έγραψε, αλλά η μεταφραση του είχε bugs (το κοριός που αναφέρει :flipout:)

την εφαρμογή την έχω βάλει και δουλεύει περίφημα έβαλα ctu και crank :BDGBGDB55:





τώρα πάμε για βουτιές-bye- τα ξαναλέμε
 
την εφαρμογή την έχω βάλει και δουλεύει περίφημα έβαλα ctu και crank :BDGBGDB55:

Πρόσεχε με τα cracks γιατι σε παρακολουθεί η C.I.A.,το F.B.I και τα K.F.C.:flipout:




τώρα πάμε για βουτιές-bye- τα ξαναλέμε


Κάνε μια κια για μας... Χτες ψιλοάρπαξα λίγο οπότε σήμερα δεν έχει μπάνιο..
 
Ρε παιδιά μου καταστρέψατε το ονειρό μου. Ήθελα να το πάρω.
Τελικά αυτή η κοινωνία δε σε αφήνει να ευχαριστηθείς απολυτως τίποτα.
Κάθε τι ωραίο έρχεται κάποιος πολιτικός τελικά και το χέζει.
 
Είπαμε οτι το iphone δεν έχει σχέση με πολιτική καθώς το άρθρο δεν ευσταθεί.
Και εφαρμογές τρίτων υπάρχουν, και τρόπο για να κανει κάποιος εφαρμογές δίνεται απο την Αpple.
Eνας απο τους λόγους που δημιουργήθικε το Safari για Win. (τα web apps τα κάνεις τεστ εκεί για το iphone).
Το iphone περίμενε η CIA για να κατασκοπεύει..
Τις βλακίες του κάθε δημοσιογράφου μην τις πέρνετε τοις μετρητοίς (ειδικά στην Ελλάδα σε θέματα τεχνολογίας μην ποντάρετε και πολύ πάνω τους)
 
Last edited:
ρε παιδιά εδώ λένε ότι το wi-fi είναι κλειδωμένο και μπαίνεις μόνο με την AT&T
 
Last edited:
Για μεταφράστε αυτό εδώ :operator:
http://www.engadget.com/2007/10/06/iphone-delayed-in-france-due-to-unlocking-laws/

We're not exactly up on our French, let alone our French telecommunications law, but we're hearing that Apple's supposed launch of the iPhone in that country is being held up by two different regulations that prevent the iPhone from being the locked-down revenue-generating machine Apple wants it to be. The first, a law passed in 1998, requires that carriers unlock any phone upon customer request -- for a fee during the first six months of a contract and for free after that. Notably, all three major French carriers -- including Orange, which was supposed to get the iPhone -- have lost lawsuits challenging this law. The second, which we're slightly less clear on, apparently requires carriers to sell both locked and unlocked phones. Tensions over the regulations have apparently strained the relationship between the companies to the point where Orange spokespeople are saying things like "the risk we're evaluating this week is that Apple crosses France off," but really, who expected Apples and Oranges to mix without someone getting a little bruised?

διότι κάτι μου λέει ότι θα έχει πλάκα η συνέχεια στην Γαλλία και ίσος σώσει και μας.