Ipod classic 160gb εναλλακτική

filippos69

New member
1 November 2010
42
Καλημέρα σε όλους!

Έχω αγοράσει εδώ και 3 χρόνια ένα ipod classic 160gb.
Το ipod λόγο του μικρού του μεγέθους είναι απίστευτα βολικό στη μεταφορά, καθώς το χρησιμοποιώ αποκλειστικά για τα ταξίδια μου ώστε να μπορώ να βλέπω ταινίες και σειρές στις τηλεοράσεις των ξενοδοχείων.... μαζί έχω αγοράσει και δυο καλώδια για να μπορώ να βλέπω απευθείας στις τηλεοράσεις, ενα composite / scart και ένα component (ανάλογα την τηλεόραση).
Ομολογώ ότι αυτό το μικρό θαύμα της τεχνολογίας καταφέρνει και μου δίνει πάρα πολύ καλή εικόνα και μέχρι τώρα είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Βέβαια όχι HD αλλά τουλάχιστον μέχρι 576p και 480p όπως τον παλιό καλό καιρό των dvd. Μέχρι εδώ όλα καλά. Το πρόβλημα είναι ότι το ipod έχει την δυνατότητα να παίξει video μόνο mp4, m4v αρχεία, και αυτό συνεπάγεται με πάρα πολύ χάσιμο χρόνου μετατρέποντας όλα τα dvd, avi, mkv κτλ. σε mp4. Να είναι καλά το Handbrake το πρόγραμμα που μου έχει λύσει τα χέρια .. για οποίον δεν το γνωρίζει (αμφιβάλω) το συνιστώ για οποιοδήποτε μετατροπή και σε mkv HD υλικό ..
Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι εάν υπάρχει κάτι αντίστοιχο σε μέγεθος που να έχει και εσωτερικό σκληρό δίσκο και είναι συμβατό με όλα τα γνωστά αρχεία... ότι έχω βρει μέχρι σήμερα στο internet είναι αρκετά πιο μεγάλο. Το μόνο αντίστοιχο αλλά αρκετά πιο μεγάλο είναι το iplay HD3…
Οποιοδήποτε γνώμη θα βοηθούσε πολυ...

Ευχαριστώ,
Φιλιππος