Ipod / iPhone ως πηγή ?

Sotos_

New member
3 January 2011
50
με όλη αυτη την γνωση και εξειδικευση που υπαρχει εδω μεσα... σιγουρα νιωθω λιγο αβολα να ρωταω το παρακατω... αλλα δεν εχω και άλλη λυση...

Αποφασισα να μπω στον θαυμαστο χωρο του λιιιιγο καλύτερου ηχου... και ετσι προμηθευτηκα εναν arcam ενισχυτη (εχω βαλει και στο ματι τα monitor audio RX2, αλλα σε δευτερη φαση αυτα).

Για συγκεκριμένους λόγους λοιπον, η μόνη πηγή ηχου που μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτή την στιγμή, είναι το Iphone μου... (ειπαμε.. μη βαρατε!) οπου εχω ripariσμενα όλα τα CD μου.

ο ηχος ομως... οταν βγαινει απο τον ενισχυτη, ειναι για κ λ α μ α τ α !
Δεν εχει καμια απολυτως σχεση με την απόδοση ενος CD ας πουμε. Ακομα και του radio...
Αναμενομενο θα μου πειτε.ΟΚ... Απλά δεν περίμενα να είναι τόσο πολύ χάλια.

Προσωπικα χρησιμοποιω το dock της apple.

Βρηκα σε καποια ξενα φορα, οτι ακριβως το ιδιο αποτελεσμα υπαρχει και με το irDock (το αντιστοιχο dock της arcam) μιας και αυτό απλα παιρνει την αναλογικη εξοδο του iPhone και την μεταφερει στον ενισχυτη. καμια διαφορα δηλαδη.

πολυ καλες κριτικες διαβασα για το doc της Onkyo ND S1, το οποιο παιρνει το ψηφιακο σημα και το μετατρεπει σε αναλογικο με δικό του DAC.

Εχει βρει κανεις καμια λυση να προτεινει για το θέμα μου ρε παιδιά?
Και μην μου πειτε να γυρισω στα CD, Για κανα δυο χρόνια ακόμα τουλαχιστον, δεν γίνεται...

ευχαριστω πολυ εκ των προτερων.

:-) ευστοχη η ερωτηση σου... χρησιμοποιω αλλη συσκευη τηλεφωνου...

ευχαριστω για το link.
πολυ διαβασμα!

Υπάρχει και της wadia ipdod doc http://www.wadia.com/products/transports/170i/ . Αλλά κοστίζει αρκετά… Μια λύση σαν το Logitech σίγουρα έχει πολλά πλεονεκτήματα, κάποιοι χρησιμοποιούν το τηλέφωνο σαν τηλεχειριστήριο μετά ;-)

Ειχα ακριβως αυτο το θεμα,
Πριν αρκετο καιρο με διαφορα*
Ipod και iphone. Ο ηχος ειναι*
Μετριος και ουσιαστικα ειναι
Μια εξοδος ακουστικων *με*
Οτι συνεπαγεται αυτο στο δεσιμο με τον ενισχυτη. Αναφερομαι σε απευθειας οδηγηση του ενισχυτη. Δεν ειναι
Αρκετη με τπτ να οδηγησει τελικο. *Σε καθε περιπτωση αν*
Εχεις διαθεσιμο χωρο στο iphone χρησιμποιησε- μετετρεψε*
Τα cd σου σε ALAC, το κανει το*
Itunes βεβαια ειναι περιπου*
Δεκαπλασια σε μεγεθος απο ενα
128αρη mp3. Μελλοντικα χρησιμοποιησε η υπολογιστη, η
Ενα απλο cdplayer και στην χειροτερη κανενα αξιολογο dvdplayer.

Αν παίζεις MP3 με χαμηλό bitrate δεν πρόκειται να ακούσεις καλύτερα.
Αν έχεις κάνει σοβαρό ριπάρισμα σε Apple lossless, τότε χρειάζεσα ένα docking station που να πάιρνει το ψηφιακό σήμα από το iPod και να το στέλνει σε ένα σωστό DAC. Με αυτή τη συνθήκη είναι μια πολύ καλή πηγή.

Με τα λεφτα που κανει το ipod + docking station παιρνεις:
media player
ή
ενα καλο bluray player
ή
PC
...

Αν έχεις κάνει σοβαρό ριπάρισμα σε Apple lossless, τότε

...τοτε εισαι εγκλωβισμενος σε μηχανακια apple.
Χαλασε;
Το κλεψανε;
Το εχασες;

Κλαφτα.
Αντε παρε ξανα ενα apple.

Πηγες στο εξοχικο , αυτοκινητο, φιλο; (σε περιπτωση που μιλαμε για mac)
Μουγκα.

Ειναι σοβαρος περιοριστικος παραγοντας.

Γενικα εχω ριπαρει ολα τα cd μου σε 320.
Εδω μεσα διαβαζοντας εμαθα και για τα flac και σκοπευω τα πολυ αγαπημενα μου να τα ριπαρω ετσι μετα απο δοκιμη βεβαια για να δω οτι οντως ακουω διαφορά.

διαβασα σχεδον όλο το νημα για το media player της logitech, και ψηνομαι... με χαλαει λιγο που δεν παιζει και ταινιες, μιας και θα μπει διπλα στην τηλεοραση ωραια θα ηταν να ειναι τοσο καλο στον ηχο και να παιζει και μια ταινια τον μηνα...

Ευχαριστω παντως για όλες τις συμβουλες. Ψαχνομαι ακομα.
Με τα καινουρια ηχεια (Monitor Audio RX6) βελτιωθηκε πολυ η κατασταση. Τα προηγουμενα ηταν εντελως για πεταμα!