Ipod και καλη μουσικη.Γινεται???

galinios

New member
15 December 2007
26
γεια σας παιδια.

η8ελα τα φωτα σας.Εχω αγορασει ενα NAD C352 και τα ηχεια Klipsch rf-82.το 8εμα ειναι το εξης

οτι η μουσικη που ακουω ειναι μονο απο ipod.Εχω αγορασει ενα καλωδιο το οποιο συνδεεται κατω απο το ipod και καταληγει σε 2 rca τα οποια τα εχω στον ενισχυτη.ετσι ουσιαστικα απο οτι διαβασα παιρνω πιο κα8αρο σημα.

αλλα γενικα δεν ειμαι ικανοποιημενος.διαβαζω και ψαχνω λυσεις για πιο κα8αρο ηχο.

το να παω σε ενισχυτη υβριδικο λαμπατο 8α ζεστανει τον ηχο,η απλα ειναι εξτρα λεφτα σε αναζητηση χωρις νοημα??

καμμια προταση?

αυτο φανηκε ενδιαφερον αλλα ο ενισχυτης μου δεν εχει dac .αρα?
http://www.avmentor.gr/reviews/wadia_170_itransport_1.htm

ευχαριστω προκαταβολικα.

Καλσηπερα Galinios,

Πιστευω οτι (κατ' αρχην) 2 πραγματα να κοιταξεις, μιας και ο ενισχυτης σου ειναι μια χαρα, οπως και τα ηχεια σου:

1. Το πρωτογενες υλικό σου! Εαν ακους κακο-φτιαγμενα MP3, με τα μηχανηματα που εχεις.... ε, τοτε τιποτε δε σε σωνει! Εαν ακους lossless (π.χ. apple lossless, αλγοριθμος με τον οποιο δεν εχουμε τη "χαμενη" πληροφορια του MP3), να το δουμε αλλιως. Και εγω, οσο το συστημα μου γινονταν καλυτερο, σταματησα τα MP3, γιατι ακουγονται χαλια - τα χρησιμοποιω σαν preview, να δω τι μου αρεσει. Ειναι μια πρωτη επαφη με αυτο που ονομαζουμε "αναλυτικο συστημα", το οποιο και ξεσκεπαζει το χαλι πρωτογενες υλικο...

2. Οντως, αυτο που θα σε βοηθουσε (εαν το παραπανω το καλυπτεις!) ειναι ενα καλυτερο DAC - το link που παραθετεις αναφερεται σε ενα προιον που απλα κανει pass-through την αναλογικη εξοδο του iPod = μακρυτερη διαδρομη = περισσοτερα σταδια = χειροτερος ηχος.

Τριτον, αλλα το αφησα τελευταιο, υπαρχει και η διαβοητη ιστορια με τα καλωδια. Χωρις υπερβολη, κανουν διαφορα. Δεν υπαρχει λογος να δωσεις μια περιουσια, αλλα μη δω μαυρο/κοκκινο καλωδιακι στα ηχεια και φτηνο minijack->RCA των 3 ευρω!

Μια δοκιμη που θα εκανα ειναι μια φτηνη βαση iPod, με καλα βυσματα, συνδεδεμενη με ενα ικανοποιητικο καλωδιο με την εισοδο του ενισχυτη σου και φυσικα καλυτερα αρχεια... κατεβασε καποιο demo AAC lossless εαν δεν εχεις, να δεις.

Πρεπει να πω, βεβαια, οτι δεν ειμαι φιλος του iPod, γιατι ακριβως δεν παιζει flac (αλλη μορφη lossless ψηφιακων αρχειων)... ΣΙΓΟΥΡΑ παντως μην πεταξεις τα λεφτα σου για αλλο ενισχυτη (ακομα) - ο NAD ειναι τιμιος!

Αλλοι φιλοι iPodακηδες καμια προταση?

-bye-

ευχαριστω φιλε

ξερω οτι η πηγη ειναι το ελαττωμα αλλα τι να κανεις οταν οληηηηη η μουσικη ειναι μπ3?

ισως ενα καλο dac ειναι η λυση

Πραγματικα, θα ξοδεψεις τα λεφτα σου...ενα DAC δεν κανει μαγικα... αρχισε να ψαχνεις για αλλα format! (FLAC -> AAC)

-bye-

Κατ'αρχήν μία διόρθωση, το συγκεκριμένο wadia ΔΕΝ κανει απλώς pass-through την αναλογικη εξοδο του iPod (τότε ποιός ο λόγος ύπαρξής του ρε παιδιά), αυτό που κάνει είναι να σου δώσει ψηφιακή έξοδο από το ipod για να οδηγήσεις κάποιο dac, και είναι το πρώτο docking station που κυκλοφόρησε με τέτοια δυνατότητα.

Όσον αφορά τα mp3, φυσικά και ΔΕΝ είναι όλη η μουσική mp3!!! Υπάρχουν και τα cd ας πούμε, κι ακόμη κι αν εννοείς οτι εσύ μόνο από internet και μόνο τζάμπα καταδέχεσαι να βρίσκεις τη μουσική, θα σου έλεγα πρώτον τότε καλά να πάθεις, και δεύτερον ψάξε να βρεις ασυμπίεστη μουσική στο internet, κυκλοφορεί...

Πάντως για τα mp3 σίγουρα δεν είναι λύση ένα dac! Ή σου αρέσει ο ήχος τους και δεν παραπονιέσαι, ή τα ξεφορτώνεσαι και τα αντικαθιστάς με flac, τα οποία το ipod παίζει μιά χαρά (ψάξε για rockbox στο google).

η ακρόαση από ipod μέσω του ολοκληρωμένου του και rca δεν είναι ό,τι καλύτερο.
Αν ακούς από εκεί η υποβάθμιση είναι τέτοια που ακόμα και wav να γράψεις ή flac (alac) θα έρθουν σε ίδιο επίπεδο με 128άρια mp3.

Ούτε τα καλώδια κάνουν την παραμικρή βελτίωση.

Ούτε τα docking station διότι και αυτά περνάνε ουσιαστικά από το ολοκληρωμένο του.

Αν εξαιρέσουμε τις ακριβές λύσεις wadia κλπ μιά next best εναλλακτική (με ερωτηματικά) είναι κάτι ενισχυτές ή προ λαμπάτοι με υποδοχή γιά ipod και ΜΟΝΟΝ ΕΑΝ έχουν δυνατότητα μέσω του bus να πάρουν σήμα καθαρό line out.

Και τέλος, μιά και έχεις ipod υποτίθεται ότι έχεις και Pc και itunes.
Βάλε το pc λοιπόν να παίζει, κάντα και flac πάρε και ένα dac των 100 ευρώ, (υπάρχουν πολλά) και ΑΣΕ το ipod στην ΤΣΕΠΗ σου.