ipod touch η επανάσταση

velkus

Senior Member
27 November 2007
305
hero_overview_20070905.png

Size and weight
Height: 4.3 inches (110 mm)
Width: 2.4 inches (61.8 mm)
Depth: 0.31 inch (8 mm)
Weight: 4.2 ounces (120 grams)

In the box

iPod touch
Earphones
USB 2.0 cable
Dock adapter
Polishing cloth
Stand
Quick Start guide

Capacity

8GB or 16GB flash drive1
Holds up to 1,750 or 3,500 songs in 128-Kbps AAC format2
Holds up to 10,000 or 20,000 iPod-viewable photos3

Display

3.5-inch (diagonal) widescreen multi-touch display
480-by-320-pixel resolution at 163 pixels per inch
Holds up to 10 hours or 20 hours of video4

Audio

Frequency response: 20Hz to 20,000Hz
Audio formats supported: AAC (16 to 320 Kbps), Protected AAC (from iTunes Store), MP3 (16 to 320 Kbps), MP3 VBR, Audible (formats 2, 3, and 4), Apple Lossless, AIFF, and WAV

Video

H.264 video, up to 1.5 Mbps, 640 by 480 pixels, 30 frames per second, Low-Complexity version of the H.264 Baseline Profile with AAC-LC audio up to 160 Kbps, 48kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formats; H.264 video, up to 2.5 Mbps, 640 by 480 pixels, 30 frames per second, Baseline Profile up to Level 3.0 with AAC-LC audio up to 160 Kbps, 48kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formats; MPEG-4 video, up to 2.5 Mbps, 640 by 480 pixels, 30 frames per second, Simple Profile with AAC-LC audio up to 160 Kbps, 48kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formats

Wireless data5

Wi-Fi (802.11b/g)

Headphones
Earphones
Frequency response: 20Hz to 20,000Hz
Impedance: 32 ohms
Mac system requirements
Mac computer with USB 2.0 port
Mac OS X v10.4.10 or later
iTunes 7.4 or later6

Windows system requirements
PC with USB 2.0 port
Windows Vista or Windows XP Home or Professional with Service Pack 2 or later
iTunes 7.4 or later6

Languages

English, French, German, Japanese, Dutch, Italian, Spanish, Portuguese, Danish, Finnish, Norwegian, Swedish, Korean, Simplified Chinese, Traditional Chinese, Russian, and Polish
International keyboard support for English, UK English, French, German, Japanese, Dutch, Italian, Spanish, Danish, Finnish, Norwegian, Swedish, Polish, and Portuguese
Dictionary support for English, UK English, French, and German

Environmental requirements

Operating temperature: 32° to 95° F (0° to 35° C)
Nonoperating temperature: -4° to 113° F (-20° to 45° C)
Relative humidity: 5% to 95% noncondensing
Maximum operating altitude: 10,000 feet (3000 m)

Input and output

Dock connector
3.5-mm stereo headphone jack

Power and battery7

Built-in rechargeable lithium ion battery
Playback time
Music playback time: Up to 22 hours when fully charged
Video playback time: Up to 5 hours when fully charged

Charging via USB to computer system or power adapter (sold separately)
Fast-charge time: about 1.5 hours (charges up to 80% of battery capacity)
Full-charge time: about 3 hours

Last edited:
Λοιπον ανοιξα αυτο το thread για να μπορουμε και εμεις οι δακτυλοπατουμενοι να λεμε τις αποψεις μας γυρο απο ipod touch γιατι απο οτι ειδα πανε συνεχεια στο iphone και ειμαστε off topic περιμενω σχολια και οσοι πιστοι προσελεθετε...

Και εγω νεος στο αθλημα ειμαι τωρα το πηρα...

Μy ipod touch 16GB Jailbreak..

Ευκαιρια λοιπον να ρωτησω κι εγω καποια πραγματα που θελω. Το συγκεκριμενο, εκτος απο player μουσικης, ειναι και ηλεκτρονικη ατζεντα??? Γιατι θελω αμεσα μια ατζεντα κι αν ειναι, τοτε θα παω να το αγορασω.
Θελω ομως να εχει ημερολογιο, να ανοιγει εγγραφα,...να ειναι γενικα organizer κι οχι μονο να παιζει μουσικη και ταινιες.

Ευκαιρια λοιπον να ρωτησω κι εγω καποια πραγματα που θελω. Το συγκεκριμενο, εκτος απο player μουσικης, ειναι και ηλεκτρονικη ατζεντα??? Γιατι θελω αμεσα μια ατζεντα κι αν ειναι, τοτε θα παω να το αγορασω.
Θελω ομως να εχει ημερολογιο, να ανοιγει εγγραφα,...να ειναι γενικα organizer κι οχι μονο να παιζει μουσικη και ταινιες.

Από λειτουργίες ατζέντας συμπεριλαμβάνεται μόνο το iCal (ημερολόγιο με δυνατότητα καταχώρησης αλλά μόνο στην αγγλικήν), και το Contacts για επαφές. Τίποτε άλλο. Το iPod touch δεν είναι organizer.

Σωστα τοι εθεσε ο μιχαλης δεν ειναι organizer αν και μπορεις να βαλεις πραγματα μεσα στο ημερολόγιο και να βλεπεις καποια πραγματα εγω πχ εχω mac και ολα τα φτιαχνω στο ιcal του laptop η του mini αν θελω να ειναι στα ελληνικα και κανω ενα συχγρονισμο και σε 10 sec ειμαι ετοιμος αλλιως αν ειμαι καπου εξω αναγκαστικα με λατινικα αλλα και παλι εδω που τα λεμε την κανεις την δουλεια σου χωρις βεβαια να ζητας παπαδες..

Αν το ξεκλειδωσεις (το δικο μου ειναι) εκει κανεις και αλλα πραγματα εχεις τις εφαρμογες του iphone πχ το mail (παντα με wifi) και εχεις το λογαριασμο σου και στελνεις οτι αρχειο θες...

Εγω προσπαθησα να κατεβασω ενα mp3 με το ishare απο την sendspace και μονο.

Εχεις ενα free λογαριασμο στο sendspace και ανεβαζεις και κατεβαζεις, το κατεβασα αλλα δεν παιζει πουθενα απλα το βλεπει με τον finder λογικο ...Ειπαμε μονο απο το itunes βαζεις οτι θες...

Και εκει ερχετε το iphonedrive που ειναι μονο για mac που βλεπει το ipod σαν σκληρο δισκο (Προσοχη ειναι μονο για αναγνωση και αποθηκευση στο ipod dld αν βαλεις ενα αρχειο δεν το βλεπει παρα μονο απο αυτο το προγραμμα και απο τον finder μεσα απο το ipod χωρις να μπορεις να το κανεις τιποτα) και τσακωνεις και το βαζεις το βαζεις στον υπολογιστη σου..

Να και νας καλος Dvd Converter για Mac και για Win ...Kαι οχι μονο Dvd...

LINK:

Δεν ειναι free αλλα οποιος εχει mac και το iSerial το εκανε δικο του για παντα...

Last edited:
Re: Απάντηση: ipod touch η επανάσταση

Άντε επιτέλους βρήκα και εγώ συμπαράσταση.
Welcome to the club.

Για να μην εισαι μονος σου το ανοιξα γιατι διαβασα το post σου στο iphone...:2thumb22sup:

Pano αμα το ξεκλιεδωσεις μεχρι και pdf αρχεια διαβαζει με το PDFviewer..:2thumb22sup:

Μπερδευτηκα τωρα...ποιο να ξεκλειδωσω, το iphone ή το ipod touch??? Το 2ο αφου το πουλαει και το ΠΛΑΙΣΙΟ και γενικα τα καταστηματα, ειναι και κλειδωμενο?

Εδω δεν μιλαμε για το iphone (ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ IPOD TOUTCH)

Οταν το παιρνεις εχει δυο πραγματα και με μια χακια εχει δλδ βαζοντας το appinstaller εχεις 500 πραγματα πια μεσα + τις εφαρμογες του iphone και οχι μονο οτι μπορεις να φανταστεις απο apps games tools netowrk... Απλα δεν παιρνει τηλ....
Aλλα μην κανεις update σε 1.1.2...

Το πλαισιο το εχει 440 και το pixmania το εχει 380 (παντα για το 16gb μιλαω)

Last edited:
Μαλιστα. Αυτο με τα 8GB δεν ειναι αρκετο? Δεν θελω και τοσο πολυ να ακουω μουσικη, οσο για να κρατω τις επαφες μου.
Τηλεφωνικο καταλογο εχει?? Και κατι τελευταιο...οταν λες να το χακαρουμε, εννοεις οτι απλα περνας ενα προγραμμα κι αυτο ειναι ολο ή θελει περισσοτερα?

Μαλιστα. Αυτο με τα 8GB δεν ειναι αρκετο? Δεν θελω και τοσο πολυ να ακουω μουσικη, οσο για να κρατω τις επαφες μου.
Τηλεφωνικο καταλογο εχει?? Και κατι τελευταιο...οταν λες να το χακαρουμε, εννοεις οτι απλα περνας ενα προγραμμα κι αυτο ειναι ολο ή θελει περισσοτερα?

Κοιτα ο καθενας με τις αναγκες του εμενα ας πουμε του εβαλα τα μισα απο αυτα που ηθελα απο mp3 κα μια ταινια και εφτασες μπαμ μπαμ τα 6.5GB...

Tηλεφωνικο καταλογο εχει?:ΝΑΙ

Οσο για το τελευταιο ερωτημα εχει ψωμι η ιστορια δεν ειναι τοσο απλο αλλα και οχι τελικα ακατορθωτο.

Αν αποφασισει καποιος να το κανει το κανει με δικο του ρισκο παντα οπως εκανα και εγω (ολομοναχος με εναν τυπο που μου ελεγε απο ενα blog βημα βημα) και τελικα τα καταφερα μια χαρα....

Last edited:
Για να καταλαβω...πρεπει να το χακαρω για να εχω ολα αυτα (τηλεφωνικο καταλογο, browser, PDF, docs,...)?

Πάνο, το iPod touch έχει Ημερολόγιο, επαφές, Safari (browser), μουσική, αναπαραγωγή βίντεο, φωτογραφίες, youtube, κομπιουτεράκι και iTunes mini store. Οτιδήποτε άλλο για να του περάσεις, θα πρέπει όπως πολύ σωστά ειπώθηκε από τους προλαλήσαντες, να το χακέψεις. Βέβαια αυτό σημαίνει πως αν η Apple βγάλει update με νέα χαρακτηριστικά και αποφασίσεις να το περάσεις, χάνεις ότι είχες βάλει μέσα και πρέπει να το χακέψεις ξανά όταν φυσικά βγεί η νέα μέθοδος, γιατί προφανώς η Apple με το update θα έχει κλείσει τις "πόρτες".

Από την στιγμή που δεν θέλεις να ακούς μουσική το iPod touch σου είναι άχρηστο γιατί πρωτίστως είναι iPod! Γι' αυτό που ψάχνεις μάλλον πρέπει να κοιτάξεις για PDA.

Βασικα το θελω για να κρατω προχειρες σημειωσεις, να καταχωρω τα ραντεβου μου με τους πελατες μου και να εχω και τα τηλεφωνα περασμενα μεσα. Αυτα θελω βασικα. Εαν το παρω, ειμαι καλυμμένος Μιχαλη?

Mac έχεις; Δεν θυμάμαι. Γιατί αν δεν έχεις Mac το ξεχνάμε τελείως.

- Σημειώσεις νιέτ.

- Πρόχειρα ραντεβού στην συσκευή μόνο με αγγλικά ή greeklish πρός το παρόν. Από το iCal του Mac OS X κάνεις ότι θέλεις φυσικά αλλά δεν το βρίσκω πρακτικό.

- Τηλέφωνα μέσα κανονικά.

Θα επιμείνω πάντως ότι δεν κάνει για την δουλειά που το θέλεις. Φυσικά τον Φεβρουάριο που θα βγεί το SDK για την συσκευή και οι τρίτοι developers θα αρχίσουν να γράφουν native εφαρμογές, θα μιλάμε επί άλλης βάσης.

Νομίζω είναι ξεκάθαρο τι μπορείς να κάνεις. Δές και το βίντεο εδώ και αποφασίζεις.

iMAC εχω Μιχαλη και για αυτο ψηνομαι για το συγκεκριμενο. Τα εχω βαρεθει πια τα Windows, ακομα και στα κινητα...
Θα παω να το δω κι απο κοντα, να παιξω λιγο μαζι του κι αν μου κανει θα το χτυπησω επι τοπου :operator:

Ευχαριστω για ολες τις πληροφοριες -bye-

Μολις μπηκα σπιτι και βλεπω οτι ο μιχαλης με εχει καλυψει πληρως..

Aν το δεις απο κοντα σιγουρα δεν θα σου κανει με το χακ αλλαζει ραγδεα..

Αν και φιλε μιχαλη δεν πιστευω να σου δωσει παραπανω η apple απο αυτο που εχω αυτη την στιγμη.

Και δεν ειμαι κανενας χακερας (πρωτη φορα εκανα σε κατι χακια) λιγο προσοχη εδωσα σε αυτα που ειπαν και εγινε αγνωριστο. Και μην ξεχναμε ειναι OSX ολα ειταν κατανοητα..

Γιατι αμα ειταν για pc ουτε του χρονου δεν θα το εκανα..

Kαι βεβαια αν εχεις και mac ειναι ακομα πιο ευκολο να συνεργαστει το ipod και χωρις χακια σε πολλα θεματα οχι σε μουσικη και video π.χ να παρει μονομιας τα event απο απο iCal και ολες τις επαφες απο το Addres Book οπως τις εχεις στο υπολογιστη σου (αυτο νομιζω γινετε και στο pc με το outlook)και αυτο που δεν ηξερα να παρει ολο το bookmarks απο τον σαφαρι αυτο ειταν τελειο...

Last edited:

(1) Βασικα το θελω για να κρατω προχειρες σημειωσεις, (2) να καταχωρω τα ραντεβου μου με τους πελατες μου (3) και να εχω και τα τηλεφωνα περασμενα μεσα. Αυτα θελω βασικα. Εαν το παρω, ειμαι καλυμμένος Μιχαλη?

1 Aυτο μονο με χακ μπαινει το note στο ipod δεν ειπαρχει απο μονο του.

2 Αυτο το κανεις με το ical αν βαλεις τη 1.1.2 και παντα οπως λεει ο μιχαλης λατινικα. Στην 1.1.1 δεν εχει να καταχωρεις ραντεβου απο το ipod αλλα και παλι ερχετε το χακ που σου εχει ενα app το Τouch calendar fix και πια το κανει.

3 Αυτο το εχει ετσι και αλλιως.