Ips panel

Απο κει και περα .... να ευχεσαι να πεσεις σε καλη φουρνια IPS panel .... με οσο το δυνατον λιγοτερο clouding.
Θα καταλαβεις ποσο ενοχλητικο ειναι (το clouding) ..... βραδυ με σβησμενα ολα τα φωτα του σαλονιου (δωματιου).

Θάνο είναι πολλά που παίζουν ρόλο, πχ τα hz και η αντίθεση δεν είναι όπως τα γράφουν στο κουτί, η κάθε εταιρία τα μετράει όπως θέλει... μετά μετράει πολύ και η κίνηση στο μέσο προβολής, τι να την κανω πχ μια tv που σε σταθερα πλανα μοιαζει να χει τέλεια εικόνα και μετά όταν παναρει το πλάνο αρχίζουν τα κρακαρισματα και οι θολούρες.

καταλαβα..εγω παω για αντικατασταση μιας Plasma 42 που ειχα εσως τωρα οποτε απειχα καιρο απ το σπορ..

Επίσης διάβασε λίγο και περί clouding, flashlighting, halos, stuttering, local dimming, ful array local dimming κτλ κλτ στο ίντερνετ για να έχεις και μια σφαιρική γνώση για τις tv γενικά πριν αγοράσεις κάτι. Χάζεψε λίγο και στο φορουμ σε διάφορα νήματα. Εγώ σου έστειλα σε π.μ και το κιν μου αν δυσκολευτείς να με πάρεις ότι ώρα θες (δεν ενοχλείς) για να σου πω εν τάχει ότι ξέρω για να κερδίζεις χρόνο. -bye-

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πάντως από plasma αν πας σε lcd θα απογοητευτείς. Έχει και καλές αλλά είναι πολύ ακριβές.

καλα ειναι αρχαια και η πλασμα μπορει να εκανε 2500 τοτε αλλα πλεον τα εχει φαει τα ψωμια της..οποτε οι led ειναι μονοδρομος τωρα

Ισως με την αναβαθμιση των digea απο 576 σε 1080i ο scaler μιας 4Κ tv να εχει λιγοτερη δουλεια να κανει και το αποτελεσμα να ειναι λιγο καλυτερο. Εχει καμια λογικη αυτο που λεω ή πεταξα μπαρουφα. ? :confused:

Επίσης διάβασε λίγο και περί clouding, flashlighting, halos, stuttering, local dimming, ful array local dimming κτλ κλτ στο ίντερνετ για να έχεις και μια σφαιρική γνώση για τις tv γενικά πριν αγοράσεις κάτι. Χάζεψε λίγο και στο φορουμ σε διάφορα νήματα. Εγώ σου έστειλα σε π.μ και το κιν μου αν δυσκολευτείς να με πάρεις ότι ώρα θες (δεν ενοχλείς) για να σου πω εν τάχει ότι ξέρω για να κερδίζεις χρόνο. -bye-

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πάντως από plasma αν πας σε lcd θα απογοητευτείς. Έχει και καλές αλλά είναι πολύ ακριβές.

Εγω θα σου προτεινα να μην διαβασεις τιποτα απο οσα αναφερονται παραπανω γιατι θα τρελαθεις με οσα γραφωνται στο διαδικτυο !!
Μολις προσφατα αγορασα 55' LG uh750v 4K HDR και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος απο την αγορα μου ακομα και στα τηλεοπτικα καναλια .
Ακομα και η αναπαραγωγη απο DVD/BLU RAY εχει απογειωθει .
εχω βγαλει απο το μυαλο μου το να ψαχνω για τα προβληματα της καθε τεχνολογιας που ναι υπαρχουν και παντα θα υπαρχουν ,και απλως απολαμβανω τις ταινιες μου και τα αθλητικα μου αδιαφορωντας για τα clouding .... etc
Ειναι μια φιλοσοφια που μου εμαθε το hi-end μετα απο 25 χρονια αναβαθμισεων με τα μηχανηματα καλωδια κτλ πλεον ακουω την μουσικη και οχι τα μηχανηματα με τα οποια προβληματα τους.
Αυτο σου προτεινω να κανεις και εσυ βρισκωντας μια τηλεοραση σε προσφορα που να σου αρεσει και στο ματι και κατσε να απολαυσεις τις αγαπημενες σου ταινίες και του Ολυμπιακους αγωνες που ερχονται & το ποδοσφαιρο τον αλλο μηνα.
Και εγω προερχομαι απο 10 ετη συντροφια με panasonic plasma που συνεχιζει την ζωη της σε υπνοδωματιο και παιζει ακομα πολυ καλά,
αλλα δεν το μετανιωσα καθολου για την αγορα μου.
Μια καλη 50 fullhd ειναι στα λεφτα που διαθετεις οποτε χτυπα οποια προσφορα σου γυαλιζει στο ματι!!
Καλες αγορές.

Last edited:
Ναι η Plasma ηταν μονοδρομος οσο υπηρχαν στην παραγωγη φοβερη εικονη απο καθε αποψη, αλλα πλεον οι LCD ειναι ο μονοδρομος την σημερινη εποχη ....

Υπάρχουν και οι oled όμως, εγώ θα περίμενα λιγάκι ακόμα και θα μάζευα λίγα έξτρα χρήματα. Αυτό κάνω βασικά και εγώ....μαζεύω για την 910 της lg και ελπίζω μέσα στο καλοκαίρι να πέσει στα 1500.

Αυτό που λες Χρήστο σαν νοοτροπία είναι μεν σωστό (το να απολαμβάνουμε τις μουσικές μας και τις ταινίες μας χωρίς πολλές σκοτούρες) αλλά οι διαφορές μιας oled με μια lcd είναι η μέρα με την νύχτα και δεν είναι σαν το high end και τα καλώδια. Αν όμως ο thanos βιάζεται να πάρει μια εδώ και τώρα, φυσικά και με οποιαδήποτε tv θα μπορεί να δει τις ταινίες του μια χαρά.

Αλλά επειδή έχεις δίκιο οτι δεν πρέπει να τον ζαλίζουμε τον άνθρωπο, εγώ προτείνω να πάει μια βόλτα από ένα μαγαζί με ένα usb stick με ένα καλό 1080p αρχείο μέσα και να δει μόνος του για τι διάφορα μιλάμε και ας κρίνει αν αυτή η διάφορα αξίζει το έξτρα κόστος. (προσοχή όμως, με δικό σου αρχείο, μην κοιτάς το οποιο βίντεο παίζουν εκεί).

Εγω στο public συνδεσα laptop:music-smiley-005:
Α τους εξηγησεις τι θες να κανεις και εισαι ελαφρως πιεστικος οτι θες κανεις. Μου εχει τυχει να παω ομως και στο ιδιο public με στικακι και να μου πει ο υπαλληλος...τωρα δεν γινεται ελα αυριο πρωι. Πηγαινε μολις ανοιξουν κατα τις 9 και μιση και θα δεις.

Eγω προτεινω ορθα κοφτα ο φιλος Θανος ... να περιμενει μεχρι το Φθινοπωρο.

Για μια OLED φυσικα (σε FHD 2Κ γιατι σε UHD 4Κ δεν θα πεσει η τιμη, ουτε μεχρι τοτε).

Kατα 90% δεν προβλεπεται να βγει καποια αλλη απιθανη τεχνολογια (σε πανελ) μεχρι τοτε.

Ομως απεχουμε ... και 3-4 μηνες μεχρι τον Σεπτεμβριο !

Last edited:
Καλημέρα ,προσωπικα πιστευω οτι μεχρι την περιοδο των Ολυμπιακων αγωνων του Ριο θα πρεπει να σκασουν καλες προσφορες και οσο για το θεμα των OLED ναι ειναι καλες αλλα πολυ ακριβες οποτε δεν εχει νοημα ο ανθρωπως απο τα 600 να παει στα >= 1700 , εγω βαρεθηκα να περιμενω και πηγα σε μια μερα και την χτυπησα την 55'
ετσι οπως θα τρεχει η τεχνολογια και το marketing θα περιμενει μια ζωη !!!