- 24 September 2012
- 50
IPs panel vs VA ποιο θεωρειτε καλυτερο? αλλοι προτεινουν το ips αλλοι το VA σε γωνιες θεασεις το ips σε θεμα μαυρου το va χανεις τον μπουσουλα βοηθεια παρακαλω..
Δεν είναι και τόσο πολύπλοκο, όπως το γράφεις είναι. Η αντίθεση και το μαύρο που αποδίδει μια τηλεόραση παίζουν καταλυτικό ρόλο στην ποιότητα εικόνας, ειδικά σε σκοτεινό χώρο.
Αν λοιπόν έχεις την δυνατότητα να παρακολουθείς τηλεόραση απο μικρή γωνία θέασης, διαλέγεις μια με VA panel, άν όχι ή αν η θέαση θα γίνεται αποκλειστικά με φως, μια με IPS panel.
τοσο απλα?? αρα επειδη ο χωρος που ειναι η τηλεοραση εχει παντα φως ειτε φυσικο ειτε με λαμπες... αρα πρεπει να προτιμησω IPS
Kι εμένα με απασχόλησε λίγο το θέμα (και συνεχίζει να με απασχολεί αφού ακόμα περιμένω την 55άρα Sony με VA panel). Ανησυχώ διότι, ενώ δεν παρακολουθώ την τηλεόραση από μεγάλη γωνία (είναι σε έπιπλο τηλεόρασης μπροστά στον καναπέ), η θέση του καναπέ είναι οριακά χαμηλότερη από το "κέντρο" της οθόνης, άρα θεωρητικά θα υπάρχει κάποια γωνία στη θέαση.
Βεβαίως αυτό που δεν ξέρω είναι από ποια γωνία και πάνω αρχίζεις να έχεις αισθητές απώλειες (στα reviews βλέπω κάτι σαν 15 μοίρες, αλλά μου φαίνεται μάλλον υπεραισιόδοξο). Έχει κανείς άποψη;
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.