Απάντηση: Re: IPTV από τον ΟΤΕ
Ontelecoms είχα(?) και να μου λείπει το βύσσινο! Το ότι τις κόβει επειδή είναι 4:3 οκ, γνωστό. Υπάρχει κανείς που να το έχει παραπάνω καιρό και να το χει ψάξει αν γίνεται να το "απλώσεις"?
Στις ρυθμίσεις έχει επιλογή τι είναι η τηλεόραση σου. 4:3 ή 16:9. Πατάς το μενού και μετά ρυθμίσεις.
Χθες την εγκατέστησα και εγώ. Να πω μερικά λόγια για την γενική εμπειρεία.
Η εγκατάσταση σχετικά εύκολη. Επειδή ο router είναι σχεδόν έτοιμος, το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να βάλεις το σωστό username/password της adsl συνδεσης και να συνδέσεις το tvbox (αποκλειστικά στην θύρα 4 του router). Μόλις ανάψεις το box περιμένεις περίπου 5-10 λεπτά για να κάνει το setup του από το ίντερνετ. Ενδιαφέρον το ότι μέχρι να βρει δίκτυο και να αρχίσει το setup του, δεν σου δίνει κανένα σήμα στη TV. Αφού λοιπόν σετάρει, σου εμφανίζει μια οθόνη στην οποία καταχωρείς το νούμερο πελάτρη και τον κωδικό σου.
Μετά είσαι έτοιμος να απολαύσεις την χειρότερη ίσως εικόνα που έχω δει στην ζωή μου. Ειδικά στην 40'' Samsung ήταν ένα δράμα. Κάτα τα άλλα δεν είδα κοψίματα στην εικόνα. Η απόκριση του τηλεκοντρόλ λογική για ένα box που βασίζεται στο ίντερνετ αν και όταν θέλεις να μπεις στο μενού αργεί λίγο.
Για να νοικιάσεις ταινία μπαίνεις στο βιντεοκλάμπ και αφού βρεις αυτήν που θέλεις τότε διαλέγεις, βάζεις τον κωδικό σου και έχεις 24 ώρες να την δεις όσες φορές θέλεις.
Προσωπική άποψη, ότι δεν αξίζει ούτε 5 ευρώ το μήνα αυτή την στιγμή.
Και να μην ξεχάσω την φαεινή ιδέα των προγραμματιστών στις αρχικές ρυθμίσεις parental control να σου έχουνε κομμένα μέχρι και την ΕΤ1. Πρέπει να βρεις τη ρύθμιση για να δεις.
Το μόνο που μου άρεσε πολύ είναι η ποιότητα του TVbox και η εμφάνιση του. Δεν συγκρίνεται ούτε με της Ον ούτε με της Tellas.