iQ DVB-T750HD

Απάντηση: IQ SMART DVB-T750 HD

Δεν εχει ntfs και οι υποτιτλοι κοβονται ελαχιστα στην δευτερη γραμμη σαν του abeo .

Re: IQ SMART DVB-T750 HD

Είμαι σίγουρος ότι to EMTEC n150h με ίδιο επεξεργαστή χρησιμοποιά μόνο το 1080p 24fps για FULL HD progressive video playback (όχι το 1080p 25fps ή 30fps). Αφού δεν υπάρχει διαφορά στο bandwidth μεταξύ 1080p 24fps vs 1080i 50fps/60fps γιατί δεν προσφέρουν μέσο αναβάθμισης 1080p 24fps για video playback?

I wanted to make a correction mea culpa (my fault) should be frames per second (fps) and not hz.

1080p/24fps for both pal & ntsc HDTVs

1080p/24fps playback is the correct format as most blu-ray films are encoded in 24fps (film frame rate) so will all HD video files. This will be easier and quicker to develop, as both pal and ntsc Tvs support this.

There are 2 options

1) 1080p/25fps or 1080p/30fps
2) 1080p/24fps

Droulis ευχαριστούμε για την απάντηση

Προσέξετε ότι το EMTEC N150h έχει HDMI 1.2: από το troubleshooting guide
The image is flickering or not displayed in some TV set when you are in multimedia menu and 1080P. Normal behavior, this is a hardware limitation
due to HDMI 1.2

http://www.emtec-international.com/sites/default/files/n150h_troubleshooting_tool_en.pdf

Last edited:

Τελικά το firmware του xoro HRT-7500 κάνει video decode up to 1080p&30fps αλλά το κάνει downscale σε 1080ι. Δοκίμασα ένα mkv 1920x1080p στον IQ T750HD και παίζει κανονικά.

:Banane0:

Κι εγώ επιβεβαιώνω ότι ο δέκτης με αναβαθμιση την τελευταία για xoro HRT-7500 μπορεί και διαβάζει αρχεία κανονικά από ntfs usb, και μάλιστα mkv. Υποστήριξη για υπότιτλους σε αγγλικά srt υπάρχει. Το μόνο που ακόμα δεν είδα να υπάρχει είναι η υποστήριξη για ελληνικά, αφού δοκίμασα ταινία σε 720p (που είχε και ενσωματωμένους υποτίτλους στα αγγλικά) και δύο φορές το αρχείο srt μια με ANSI και μια με utf-8. Και τις δύο φορές όταν πατούσα το πλήκτρο subtitles από το τηλεχειριστήριο έβγαζε επιλογές το off και το 0 (δηλαδή τα αγγλικά).

Όταν βγει κάποια νέα αναβάθμιση ας την κάνει κάποιος post εδώ.

Καλσπέρα παιδια!

Μήπως κάποιος κάτοχος γνωρίζει αν ο IQ 750 έχει εξόδους audio με rca?

PSY_gr
Υπάρχει adaptor scart σε rca/video. Η κατανάλωση είναι μόνο 8watt. Δεν επέλεξαν να προσθέσουν άλλες εξόδους για οικονομία στην κατανάλωση ρεύματος.

seki112
υπάρχει προγραμματακι mkvtoolnix για να αφαιρέσης ενσωματωμένους υποτίτλους που δεν αναγνωρίζονται. Πρόσθεσε με το ίδιο όνομα υποτίτλους .srt .

Φίλε violanto ευχαριστώ για την απάντηση.
Το θέμα είναι οτι θέλω να έχω ήχο ενώ έχω συνδέσει τον αποκωδικοποιητή μεσω hdmi σε monitor.

π.χ
decoder hdmi --> monitor
decoder rca --> analog speakers

Έχει καμία καλύτερη ιδέα??

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Τελικά, ελληνικούς υποτίτλους παίζει μόνο αν χρησιμοποιήσω το mkvtoolnix? Γιατί χωρίς αυτό πάντως εμένα δεν τους έπαιζε, μόνο τους ενσωματωμένους είχε σαν επιλογή. Στους υπόλοιπους τους αναγνωρίζει με ξεχωριστά αρχεία;...

thanks

Αν ο δέκτης είναι ενωμένος με την TV με HDMI, θα ακούω ήχο όταν παίζω κάποιο mkv με DTS?

Μια λυση ειναι να συνδεσεις τον δεκτη με πολυκαναλο ενισχυτη . Αν δεν εχεις τοτε αναγκαστικα μετατρεπεις τον ηχο απο τις ταινιες απο DTS σε AC3 ( popcorn converter , xvidforpsp , MKV2AC3 ειναι μερικα απο τα προγραμματα για αυτη τη δουλεια .

Τελευταια λυση παιρνεις ενα picoHD για τις ταινιες σου . Τα λεφτα του τα αξιζει .

Re: Απάντηση: IQ SMART DVB-T750 HD

Μια λυση ειναι να συνδεσεις τον δεκτη με πολυκαναλο ενισχυτη . Αν δεν εχεις τοτε αναγκαστικα μετατρεπεις τον ηχο απο τις ταινιες απο DTS σε AC3 ( popcorn converter , xvidforpsp , MKV2AC3 ειναι μερικα απο τα προγραμματα για αυτη τη δουλεια .

Τελευταια λυση παιρνεις ενα picoHD για τις ταινιες σου . Τα λεφτα του τα αξιζει .

Αν ο ενισχυτής δεν έχει HDMI, μπορώ να παίρνω εικόνα από HDMI και ήχο μέσω scart;

Λογικα απο την coaxial θα παρεις ηχο για τον ενισχυτη .