Iron Maiden - Iron Maiden

Re: IRON MAIDEN - IRΟN MAIDEN

Μάλλιστα, ΙRON MAIDEN, η έκρηξη της έκφρασης του New Wave on British Ηeavy Metal, έχει σαν κύριους εκφραστές την μπάντα με τα αλήτικα φωνητικά του DiAnno και την μαγική μπαγκέτα του δημιουργού και κύριου συνθέτη τους Steve Harris, από την μια και τους Diamond Heads από την άλλη την άλλη που επηρρέασαν τους Metallica.

Νέα Φιλαδέλφεια, καλοκαιράκι, μπαίνω στο γήπεδο, αφού γίνεται ενδελεχής έλεγχος από τους αστυφύλακες, έκπληξη οι στοίβες από περικάρπια, καρφιά και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς.

Η 7th Son of the 7th Son, έχει απογειώσει το συγκρότημα, στα φωνητικά ο Air siren Bruce Dickinson, έχουν ωριμάσει απίστευτα, ήχος μεστός, ριφς που στέλνουν απίστευτο live o Eddie δίνει ρέστα!!

Από το σετ μπορώ να θυμηθώ κομμάτια, όπως Running Free, Phantom of the Opera, αλλά και το Charlott the Harlot, που βρίσκονταν εκεί στο πρώτο άλμπουμ.

Μήτσε,:music-smiley-005::worshippy::music-smiley-005::worshippy:

Προσωπική εκτίμηση το Killers, είναι για μένα καλύτερη στιγμή, ειδικά με το σπάνιο εξώφυλλο του Eddie με την Thatcher!!

Last edited:
Απάντηση: IRON MAIDEN - IRΟN MAIDEN

Επ, λίγο αδιάβαστος.
Το γράφω άλλωστε στην παρουσίαση. Το εξώφυλλο που λες είναι απ το single Sanctuary.

Maidensanctuary.jpg

15ο άλμπουμ,αναφέρεται ότι ετοιμάζουν σύμφωνα με δηλώσεις του κιθαρίστα της μπάντας, Janick Gers, ( ναι αυτός που αντικατέστησε τον Andrian Smith )οι Iron Maiden.
To στούντιο έχει κλειστεί.

Το σχέδιο έχει περίπου ως εξής: Συναντιόμαστε κάπου, πιθανώς στην Ευρώπη, για να γράψουμε τον δίσκο.

Όλοι ζούμε σε διαφορετικές γωνίες του πλανήτη και είναι λίγο δύσκολο να μαζευτούμε όλοι μαζί χωρίς κάποιο πλάνο.

Έχουμε στο νου μας, μα αρχίσουμε δουλειά από τις αρχές του Νοεμβρή, μέχρι λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Ανυπομονώ να βρεθούμε πάλι με τα παιδιά, να γράψουμε τραγούδια και φυσικά να τα παίξουμε ζωντανά”.

από το www.rocking.gr

Μπράβο Δημήτρη για την παρουσίαση. :grinning-smiley-043 -bye-
Και για μένα ήταν σημαντικός δίσκος εκείνα τα χρόνια (σε κασέτα) και επίσης είχα κολλήσει να μάθω μπάσο λόγω Harris. Με τη διαφορά ότι εγώ δεν το ξεκίνησα ποτέ :D
Τους άκουγα μέχρι το live after death. To πρώτο τους έχω στο μυαλό μου σαν καλύτερο, θα ξανακούσω το killers που επιμένει ο Μουκ, κάτι θα ξέρει...

Μπράβο πάντως ρε Μήτσο.
Τελικά χαμός έγινε σήμερα στήν ´παρένθετη´Κατηγορία..:music-smiley-005::music-smiley-005:

Συζητήσεις σε 6 θέματα ταυτόχρονα.
Πάντα τέτοια.:worshippy:

Να σου πω Σπύρο, (μιας και σήμερα βγήκε πολύ συναίσθημα), οι "παρένθετες" κατηγορίες του avclub με βοήθησαν (μέσα απ τους καβγάδες, τους τσακωμούς, τα μπινελίκια πολλές φορές, χωρίς όμως κακία, ούτε υστεροβουλία, ούτε συμφέροντα, αλλά και μέσα απ τις συζητήσεις, τις παρουσιάσεις, τις εκδηλώσεις), να γνωρίζω κόσμο με τέτοιο εσωτερικό πλούτο, με τόσες γνώσεις, αλλά πάνω απ όλα Ανθρώπους (δεν αναφέρω ονόματα, δεν χρειάζεται).
Και αν ξανάρχισα να ακούω μουσική (τώρα ο Λύμπε θα πει ότι το μέταλ δεν είναι μουσική :D :D :D) το χρωστάω σ αυτήν την κατηγορία, που τόσοι και τόσοι έχουν ζηλέψει.
Ένθεν και εκείθεν

Έλα Μήτσο, ρίχτα... :music-smiley-005:
Κι ας μην είμαι οπαδός. Τά γράφεις ωραία και με πάθος όμως! Αυτό θέλουμε! :ernaehrung004:

Να σου πω Σπύρο, (μιας και σήμερα βγήκε πολύ συναίσθημα), οι "παρένθετες" κατηγορίες του avclub με βοήθησαν (μέσα απ τους καβγάδες, τους τσακωμούς, τα μπινελίκια πολλές φορές, χωρίς όμως κακία, ούτε υστεροβουλία, ούτε συμφέροντα, αλλά και μέσα απ τις συζητήσεις, τις παρουσιάσεις, τις εκδηλώσεις), να γνωρίζω κόσμο με τέτοιο εσωτερικό πλούτο, με τόσες γνώσεις, αλλά πάνω απ όλα Ανθρώπους (δεν αναφέρω ονόματα, δεν χρειάζεται).
Και αν ξανάρχισα να ακούω μουσική (τώρα ο Λύμπε θα πει ότι το μέταλ δεν είναι μουσική :D :D :D) το χρωστάω σ αυτήν την κατηγορία, που τόσοι και τόσοι έχουν ζηλέψει.
Ένθεν και εκείθεν

:worshippy::worshippy:
Ολοι περάσαμε ανάλογες καταστάσεις,αλλά τελικά επικρατεί η παρέα .:ernaehrung004:

Re: Απάντηση: IRON MAIDEN - IRΟN MAIDEN

(τώρα ο Λύμπε θα πει ότι το μέταλ δεν είναι μουσική :D :D :D)

ο Λύμπε ποτέ δεν θα το πεί αυτό.
γιατί μετά θα πρέπει να βρεί μία καινούργια ταμπέλα για τύπους που αγαπάει πάρα πολύ: τους Stooges, τους Motorhead, τους Blue Oyster Cult και άλλους. Πολλούς άλλους. :ernaehrung004:

:worshippy::worshippy:
Ολοι περάσαμε ανάλογες καταστάσεις,αλλά τελικά επικρατεί η παρέα .:ernaehrung004:

H Μουσική είναι το μαγικό φίλτρο της παρέας Σπύρο.
Μαγικό με θαυματουργές ιδιότητες από τη φύση του.
Ούτε που θυμάμαι πόσες φορές στη ζωή μου έχω νιώσει τόσο τυχερός που τη γνώρισα και ζω μαζί της.
Και όλοι εδω μέσα λίγο πολύ έτσι νιώθουμε.

Re: Απάντηση: IRON MAIDEN - IRΟN MAIDEN

το καλύτερο iron maiden είναι το Seventh Son of the Seventh Son . Μήτσος.

και γιατί όχι τo Powerslave?
από τα ίδια υλικά ακριβώς είναι και τα δυο:popcorn:

το ssoss (αξιοπρπέστατο άλμπουμ κατά τα άλλα και μέσα στα καλύτερά τους συνολικά) απλά έσωσε πρόσκαιρα τη παρτίδα, αφού σε εκείνο το διάστημα εντοπίζω εγώ τη λήξη του ενδιαφέροντός τους ως συγκρότημα.

p.s. με τη κυκλοφορία του ssoss είχαν πρωτοέρθει στην Αθήνα τότε...

Από τα τελευταία ακούστε to Brave New World και το A Matter of Life and Death. Πολύ καλά

Μπράβο Δημήτρη .Πολύ όμορφη παρουσίαση :worshippy:
Και ρε συ, την διαβάζω και νομίζω ότι είσαι απέναντι και μου τα λες. Αμεσότατος!!

τα 2 πρώτα με Dianno είναι τρομεροί δίσκοι. όχι ότι υστερούν μετά. αν και ο The final frontier είναι ένας πολύ μέτριος δίσκος. μεγάλη μπάντα, φανταστικά live