Iron Man 3

Ψηφίστε την ταινία:

• Total voters
    0
Re: Iron Man 3 (2013)

Όταν όμως κατα γενική ομολογία (στατιστική) μια ταινία είναι πολύ καλή, έχει πάντοτε μεγάλες εισπράξεις (νούμερα).
Τόσο απλά

Εξαρτάται από την ερμηνεία που δίνει κάποιος στο "καλή ταινία".

Μην ξεχνάμε ότι οι εισπράξεις προέρχονται στην μεγάλη τους πλειοψηφία από εφήβους (ειδικά στην Αμερικανική αγορά δεν μιλάμε και για τέρατα μόρφωσης και γούστου) , και γενικά η ποιότητα δεν συμβαδίζει πάντα με την ποσότητα.

Σαν παράδειγμα καλής ταινίας τυχαίο.
Ειλικρινά ρώτησα, άραγε ήταν εισπρακτική επιτυχία στην Ιταλία;
Είναι όλες οι καλές ταινίες και εισπρακτικά επιτυχημένες;

Ενα άλλο παράδειγμα που μου έρχεται είναι το shawshank redemption. Δε νομίζω να μάζεψε λεφτά επιπέδου μπλοκμπαστερ κι όμως θεωρείται και είναι κορυφαία.

Eίναι άστοχο να συγκρίνουμε τελείως ανόμοια πράγματα, ειδικά σε ένα θέμα που στατιστικά συνδυάζει ποσοτικά και ποιοτικά δεδομένα.
Συγκρίνουμε πάντοτε συγκεκριμένα είδη ταινιών μεταξύ τους. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τις ταινίες του david lynch με αυτές του
david cameron σε κανέναν τομέα.
Να μην ξεχνάμε ότι το θέμα προέκυψε από μια απλή απορία που είχα. Το γεγονός ότι το iron man 3 βρίσκεται 5ο στη λίστα με τις
μεγαλύτερες εισπράξεις ever σε συνδυασμό με το θάψιμο που έχει φάει, βαθμολογίες στα διάφορα site και κριτικές.

Η απάντηση είναι ότι οφείλεται στο επιτυχημένο marketing και στο προφίλ του super ήρωα που είναι πιο αποδεκτό στο ευρύ κοινό.
Λέω στο ευρύ κοινό, διότι ο iron man ''πλησίασε'' και τελέιως άσχετους με τα κομικ ή με τον ήρωα. Συνδυάζει όμως πλούτο,
γυναίκες, αυτοκίνητα, κοφτερό μυαλό, cutting edge gadgets και γενικότερα γαματοσύνη στο έπακρο (lol). Πως να μην έχει εισπράξεις?
Αποτελεί κατά τη γνώμη μου μια από τις ιδιαίτερες περιπτώσεις.

Ενα άλλο παράδειγμα που μου έρχεται είναι το shawshank redemption. Δε νομίζω να μάζεψε λεφτά επιπέδου μπλοκμπαστερ κι όμως θεωρείται και είναι κορυφαία.

Όντως η συγκεκριμένη ταινία ήταν αποτυχία εισπρακτικά όταν πρωτοβγήκε αλλά πολύ σύντομα λόγω κριτικών οι εισπράξεις ανέβηκαν κατακόρυφα.
Δεν μπορεί μια πραγματικά καλή ταινία να μην αποδώσει καρπούς, αλλά πάντοτε στο είδος της.

Απάντηση: Re: Iron Man 3 (2013)

Να μην ξεχνάμε ότι το θέμα προέκυψε από μια απλή απορία που είχα. Το γεγονός ότι το iron man 3 βρίσκεται 5ο στη λίστα με τις
μεγαλύτερες εισπράξεις ever σε συνδυασμό με το θάψιμο που έχει φάει, βαθμολογίες στα διάφορα site και κριτικές.

Η απάντηση είναι ότι οφείλεται στο επιτυχημένο marketing και στο προφίλ του super ήρωα που είναι πιο αποδεκτό στο ευρύ κοινό.
Λέω στο ευρύ κοινό, διότι ο iron man ''πλησίασε'' και τελέιως άσχετους με τα κομικ ή με τον ήρωα. Συνδυάζει όμως πλούτο,
γυναίκες, αυτοκίνητα, κοφτερό μυαλό, cutting edge gadgets και γενικότερα γαματοσύνη στο έπακρο (lol). Πως να μην έχει εισπράξεις?
Αποτελεί κατά τη γνώμη μου μια από τις ιδιαίτερες περιπτώσεις.

Nομιζω οτι υπερβαλεις ως προς το θαψιμο που εχει φαει το 3.Γενικα οι κριτικες που πηρε ηταν πολυ καλυτερες απο το 2 (στις σαπιες ντοματες παιρνει 78%-καθολου ασχημα δηλαδη,το αντιθετο ειδικα για τετοια ταινια).

Εδω εκαναν μεγαλες εισπραξεις τα αθλια Τransformers 2 και 3 που εφαγαν μεγαλυτερο φτιαρι.Μην μιλησουμε για τις εισπραξεις που εκαναν τα χορτοφαγα βαμπιρ (αυτα και αν εφαγαν φτιαρι)......
Και ο καινουριος Σουπερμαν ψιλοθαφτηκε (56%-χειροτερα απο του Σινγκερ) αλλα εκανε ανοιγμα Σαββατοκυριακου 116 μυρρια.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Iron Man 3 (2013)

Nομιζω οτι υπερβαλεις ως προς το θαψιμο που εχει φαει το 3.Γενικα οι κριτικες που πηρε ηταν πολυ καλυτερες απο το 2 (στις σαπιες ντοματες παιρνει 78%-καθολου ασχημα δηλαδη,το αντιθετο ειδικα για τετοια ταινια).

Εδω εκαναν μεγαλες εισπραξεις τα αθλια Τransformers 2 και 3 που εφαγαν μεγαλυτερο φτιαρι.Μην μιλησουμε για τις εισπραξεις που εκαναν τα χορτοφαγα βαμπιρ (αυτα και αν εφαγαν φτιαρι)......
Και ο καινουριος Σουπερμαν ψιλοθαφτηκε (56%-χειροτερα απο του Σινγκερ) αλλα εκανε ανοιγμα Σαββατοκυριακου 116 μυρρια.

Πρέπει να περάσει καιρός για να δούμε τι εισπρακτική επιτυχία πραγματικά είχε μια ταινία. Ένα Σαββατοκύριακο και δύο και τρία δεν αντικατοπτρίζουν την εισπρακτική επιτυχία μιας ταινίας.
Έχεις δίκιο για το θάψιμο αλλά αυτό εξαρτάται από το ποιους το έχει φάει. Τονίζω ξανά τα είδη των ταινιών και το κοινό στο οποίο απευθύνονται.
Τα transformers έφαγαν θάψιμο από άτομα που δεν ενδιαφέρονται για ρομπότ που μεταμορφώνονται. Τις βρίσκω δε πολύ καλές για το είδος τους και επαναστατικές
ως προς τα εφέ. Επίσης ΚΑΙ αυτά είχαν φοβερό marketing και trailer. Εαν δείτε το top five των box office αποτελούνται από ταινίες πολύ καλές ''στο είδος τους''.
Ο τιτανικός δεν μου άρεσε αλλά για το είδος της ταινίας ήταν πάρα πολύ καλή, κοιτάξτε τον στη δεύτερη θέση.

Το iron man 3 δεν ανήκει (και με βάση το προσωπικό μου γούστο) στην πρώτη πεντάδα ποιοτικά.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Iron Man 3 (2013)

Το iron man 3 δεν ανήκει (και με βάση το προσωπικό μου γούστο) στην πρώτη πεντάδα ποιοτικά.

Bρε αυτο ειναι αλλο καπελο (και συμφωνω μαζι σου)...
Οσον αφορα τις κριτικες θα σου πω τι εχω παρατηρησει,ειδικα στις σαπιες ντοματες που η βαθμολογια τους βασιζεται σε συνολο επαγγελματιων κριτικων (sic) και οχι κοινου.
Oταν μπλοκμπαστερ συγκεντρωνει καλες κριτικες (απο 70% και πανω) τοτε γενικα ειναι και καλη ταινια (ανεξαρτητως εισπραξεων) στο ειδος της.
Παραδειγματα πολλα:Το πρωτο των Πειρατων,το Iron Man 1 και 3,τα Xmen (εκτος απο το 3),τα Batman του Νολαν (κυριως το 1,2),το Avengers,το πρωτο Τρανσφορμερς και ενα καρο αλλα.Απο εκει και περα ειναι θεμα γουστου,αλλα σε γενικες γραμμες οι ταινιες αυτου του ειδους που παιρνουν και καλες κριτικες ειναι και καλες (στο ειδος τους).Εδω οι σαπιες ντοματες ειναι σχεδον παντα ευστοχες.

Εκει που εγω εχω μεγαλες ενστασεις με τη βαθμολογια ειναι σε αλλα ειδη ταινιων.Π.χ το Αrgo μαζεψε 96% βαθμολογια κατι δηλαδη σαν αριστουργημα...Μην τρελαθουμε κιολας.
'Η το The Artist που μαζεψε 98% (τυφλα να'χει ο Κιουμπρικ δηλαδη...).Σιγα τα ωα.

Δεν έχεις και άδικο για το "επικό" 3ο μέρος.
Αφού να φανταστείς, μέχρι και η Megan Fox την κοπάνησε! :flipout:

Από μια τέτοια ταινία δεν περιμένει κανείς και το σούπερ σενάριο, αλλά ειδικά το σενάριο του Iron man 3 ήταν άθλιο. Με τόσα εκατομμύρια που ξοδεύουν για την παραγωγή, δεν μπορούν να πάρουν 2-3 άτομα έξυπνα και με ταλέντο να γράψουν μια ιστορία κάπως υποφερτή; Είναι δυνατόν;

Ναι μπορούν. Απλά δεν θέλουν να βάλουν αυτού του ειδους τα έργα σε τέτοιες τροχιές ( σεναριακα εννοώ ) απευθύνονται σε άλλες ηλικίες. Θέλουν να τα πράγματα να είναι απλά, λιτά και Αμερικάνικα.

Τα 1 και 2 τα παλευες περιμένοντας να δεις καμία σκηνή δράσης (και 2 κακούς της προκοπης).

Τούτο ηταν στα όρια του απαλευτου.

Ακόμα και τεχνικά (BD 3D) ηταν απλώς αξιοπρεπές.

ΥΓ Το Avengers (για να διαλέξω κατι απολύτως παρεμφερες) ηταν μια πολυ καλή περιπέτεια (που κανει το IM 3 να δείχνει φτηνιαρικο).

Εγώ το βρήκα αποδεκτό.. ίσως και καλύτερο από το 2, παρότι όντως παίζει λιγότερο ο Ironman.

Είχε ενδιαφέρον η προσέγγιση της ανθρώπινης πλευράς του Τόνι Στάρκ.

Επίσης δεν έλλειπε το γνωστό χιούμορ (το οποίο ομολογουμένως δεν αρέσει σε όλους..).

Τώρα, όσο αφορά plot holes κτλ, οκ.. τέσπα.. :p

Πολύ κακό και απαράδεκτο έχοντας δει ένα πολύ καλό Νο1 και ένα μέτριο Νο2, έπρεπε να είχαν μάθει.