Ήρθε η Άνοιξη.

Καλά, Νίκο, εσύ έχεις κάνει σημαντικές προόδους... μπράβο!

Αυτή με τα μπούζια, δεν μπορείς να την πειράξεις λίγο για το κόντρα φως? Μπορεί να γίνει φοβερή, με τα μπούζια στο πρώτο πλάνο. Ίσως εάν γονάτιζες και λίγο να τα τραβήξεις από πιο χαμηλά... τι λες?

Nilo, φοβερές!

Υ.Γ καλό θα ήταν να υπήρχε ένα σύστημα ψηφοφορίας στο site...
Έτσι θα σχηματίζαμε αντικειμενικότερη άποψη για το πόσο αρέσουν οι φωτογραφίες που ανεβάζουμε... οι admins ακούν;

thanks Τασο,

Εκει με τα μπουζια τραβηξα 3-4 μεχρι να πετυχω υποφερτη εκθεση μεταξυ πρωτου κ πισω πλανου. Ολες ομως τις τραβηξα σχεδον γονατιστος.Νομιζω οτι επειδη κατηφοριζε το εδαφος προε το μερος μου, οσο χαμηλωνα εχανα το θεμα στο βαθος.
Βεβαια μου εβαλες ιδεα κ οποτε ξαναπαω θα το ψαξω καλυτερα.

Να φανταστεις οτι τρωγαμε σε μια ταβερνα 30 μετρα πιο διπλα και το τοπιο το ειδα οταν βγηκαμε να παμε στα αμαξια. Καταλαβαινεις τωρα. Ειχα κι αλλα 6 ατομα μαζι.......u know.

Στο aperture φωτισα λιγο (με το dodge&burn) τα χορταρια και το την πλευρα του βραχου που κρυβεται απο τον ηλιο, και ανεβασα το vibrancy (πιο εξειδικευμενο saturation) για να ζωντανεψουν τα πρασινα.

Τι αλλο λες να εκανα? Μηπως να της κανεις εσυ κανα μαγικο? Η ο sotos?

Thanks sotos!!

Last edited:
δύσκολο, με το raw αρχείο ίσως κάνεις κάτι... δεν ξέρω εάν υπάρχει πληροφορία στον ουρανό ή την έκαψες. Σε τέτοιες περιπτώσεις καλύτερα να υποφωτίζεις, ειδικά με τέτοια μηχανή όπως η D300, γιατί το μπροστινό μπορείς να το ανεβάσεις και 2 και 3 στοπ, όμως ουρανός και θάλασσα έχουν κλιπαριστεί, δύσκολα σώζεις πληροφορία.

θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις λίγο πιο ευρυγώνιο φακό, για να πλησιάσεις περισσότερο τα μπούζια αλλά και να διατηρήσεις θέμα στο βάθος

μαλλον δεν γινεται τιποτα. Το προηγουμενο βραδυ τραβουσα σ ενα παιδικο παρτυ (γιος φιλου) και επειδη τραβουσα πολλη ωρα καποια στιγμη γυρισα σε jpeg γιατι δν εφτανε η καρτα. Ε, και την επομενη στο βραχο η μηχανη ειχε μεινει στο jpeg μονο.

Περα απ αυτο ακομα και σ αυτες που το μπροστινο μερος ειναι πολυ υποφωτισμενο ο ουρανος εναι το ιδιο χαλι (ασπρος). Τις τελευταιες μερες στην αθηνα ειχαμε μια περιεργη ατμοσφαιρα με κατι σαν ομιχλη (με χωμα) κ ο ουρανος ηταν επιεικως αδιαφορος για φωτογραφια.

\

Παντού τα ίδια είχαμε, και στη Χαλκιδική, και αυτές που ανέβασα με τέτοιες παλιοσυνθήκες είναι. Αλλά εάν τραβάς και με κόντρα φως από πάνω, το ξέσκισες...

Στη δεύτερη με τα μπούζια που είχα κόντρα φως, κατέβηκα χαμηλά, και φόρεσα φίλτρο διάχυσης, εννοείται πως οι μηχανές μας δεν φτάνουν σε δυναμική περιοχή για να τα πιάσουν όλα.

Last edited:
Τι αλλο λες να εκανα? Μηπως να της κανεις εσυ κανα μαγικο? Η ο sotos?

Τι λες γι' αυτήν;

attachment.php

Attachments

• spring 13 of 56_MOD2.jpg
    spring 13 of 56_MOD2.jpg
    142.8 KB · Views: 113
Last edited:
Λοιπον soto αυτη που εχω στο aperture ειναι πιο ζωντανη απο αυτη που τελικα ανεβασα. Ειναι ενα κλικ λιγοτερο saturated απο την δικια σου. Βεβαια εγω ειμαι ειδικος :BDBDG54:στο να αλλαζω bytes, colors etc οταν κανω upload.

Βεβαια εσυ εσωσες λιγο και τον ουρανο. Εδωσες και περισσοτερο φως. Πετυχε.

Λοιπόν φίλοι, το χαμομήλι το ξεχάσαμε,

hamomili.jpg

Τώρα να μου πείτε τι να το κάνουμε το χαμομήλι τη άνοιξη, χειμώνα το θέλουμε :smile:

Απάντηση: Re: Ήρθε η Άνοιξη.

...και από λιγάκι πιο κοντά -bye-

attachment.php

Και δε μου λες, το τρώς τώρα αυτό το πράμα έτσι όπως το έβγαλες;
Καλύτερα απο μακρυά γιατί απο κοντα.......δεν. Σαν δέρμα δράκου είναι:flipout::flipout:

κουιζ επρεπε να την ειχες βαλει αυτη. Να δω θα το βρισκε κανεις ?.

σαν μυκητες κατι.....παντως πριν ξαναφαω φραουλες θα τις τσεκαρω!

Πάθαμε ζημιά με τα σαλιγκάρια τελικά,
εγώ, μετά την φωτό του Βλάση, ειλικρινά το πρώτο πράγμα που θέλω να φωτογραφίσω είναι ένα σαλιγκάρι. Σοβαρά, νομίζω ότι είναι πολύ καλό θέμα

Απάντηση: Re: Ήρθε η Άνοιξη.

Πάθαμε ζημιά με τα σαλιγκάρια τελικά,
εγώ, μετά την φωτό του Βλάση, ειλικρινά το πρώτο πράγμα που θέλω να φωτογραφίσω είναι ένα σαλιγκάρι. Σοβαρά, νομίζω ότι είναι πολύ καλό θέμα

Ναί αλλά.....θα το προλάβεις;;:flipout::flipout: