Ήρθε η Άνοιξη.

Billy απίστευτη φωτό η φράουλα, μου έδωσες ιδέες, Ηλία ήταν καλό το χαμομήλι; Το ευ-θανάτισες ή μόνο το απο-θανάτισες; :smile:

Απάντηση: Re: Ήρθε η Άνοιξη.

κουιζ επρεπε να την ειχες βαλει αυτη. Να δω θα το βρισκε κανεις ?.

σαν μυκητες κατι.....παντως πριν ξαναφαω φραουλες θα τις τσεκαρω!

μηπως θα ηταν καλο να βαζαμε φωτογραφιες σε στυλ κουιζ?
βρειτε αποπου ειναι αυτο οπως με τις φραουλες?
η τεχνη της "εξαπατησης"

ενα περιεργο φυτο που ειδα στο βουνο
οποιος ξερει ας μου πει τι ειναι

Attachments

• IMG_32923.JPG
    IMG_32923.JPG
    25.7 KB · Views: 38
Re: Απάντηση: Re: Ήρθε η Άνοιξη.

Ευκολο!

Ειναι το Drosophyllum Pinguicula!
.
.
.
.
.
.
.
..
..

.
.
.
.
.
.
:flipout::flipout::flipout::flipout::flipout::flipout:

που το βρηκα τ ονομα...:flipout::flipout:

Πλακιτσα κανουμε, ετσι.....

Φρόντισες να το αποθανατίσεις ...καλά; Που ξέρεις, μπορεί να είναι καινούριο είδος ή να μη φυτρώνει αλλού! (Δεν ξέρεις τι γίνεται τώρα στην εποχή των μεταλλαγμένων!)

Μου θύμισες που όταν ήμουν πιτσιρικάς και για ένα χρόνο έμμενα Γαλάτσι, είχα δεί στις γλάστρες την Άνοιξη ένα περίεργο είδος εντόμου που πέταγε όπως το ελικόπτερο! Είχε ένα πτερύγιο στο πίσω μέρος του σώματός του που το περιέστρεφε γρήγορα κυκλικά (χωρίς άξονα και ...ρουλεμάν βεβαίως :smile:) αλλάζοντας την κλίση κατά την περιστροφή έτσι ώστε πάντοτε να δημιουργεί ώθηση πετώντας αέρα προς τα κάτω. Όταν το πρωτόβλεπες νόμιζες ότι είχε κανονικό έλικα, αλλά προσέχοντας έβλεπες ότι ήταν μόνο ένα πτερύγιο που γυρνούσε όπως θα γυρνούσε κάποιος το χέρι του σαν έλικα. Η περιστρεφόμενη έλικα που δημιουργούνταν γυρνούσε πάντα οριζόντια αλλάζοντας ελαφρά κλίση για να μετακινείται ή να σταθεροποιείται στον αέρα το έντομο, ενώ το σώμα του βρισκόταν πάντα σε κλίση προς τα κάτω με ψηλότερο σημείο το πίσω μέρος (τώρα που το σκέφτομαι αναρωτιέμαι πως θα αναπαραγόταν -προσγειωμένο ίσως; :smile:).
Το αναφέρω αυτό γιατί έχω προσπαθήσει να το βρω το είδος αυτό στο internet αρκετές φορές και δεν το έχω καταφέρει -ενδέχεται να ήταν σπάνιο και να μην έχει καταγραφεί! Αν γνωρίζει κάποιος online πηγές εντόμων ας το πεί.

Υ.Γ Αν κάποιος μένει Γαλάτσι ...ας κοιτάξει στις γλάστρες του! :flipout:
EDIT: Όποιος βρει το έντομο (..ζωντανό για φωτογράφηση) θα αμοιφθεί με 200 ευρώ!

Last edited:
Sotos

"μυλωνάδες" τα λέγαμε αυτά στο χωριό. Εχω να δώ τέτοιο καμια εικοσαριά χρόνια (όχι επειδή δεν υπάρχουν αλλά γιατι εχω απομακρυνθεί απο τη φύση).

Η δύναμη του internet....

Μπράβο Ηλία! Το πρώτο στοιχείο βρέθηκε στυλ Χαρδαβέλλα..
Ποιό είναι το χωριό σου;

Χμμ.. εθεάθησαν το 2004 στο Βλαχόπουλο Μεσσηνίας... (google) μακριά πέφτει όμως.

μηπως θα ηταν καλο να βαζαμε φωτογραφιες σε στυλ κουιζ?
βρειτε αποπου ειναι αυτο οπως με τις φραουλες?
η τεχνη της "εξαπατησης"

Γιατί όχι; Ας ανοίξουμε ένα καινούριο θέμα για quiz...

Maur_tree.jpg

Re: Απάντηση: Ήρθε η Άνοιξη.

άσε ρε συ τι πάθαμε.... 11,9 κιλά + 2,5 περίπου το τρίποδο ζυγίστηκε η μεγάλη Lowepro πριν την αναχώρηση, αλλά... βροχή τη Μ. Παρασκευή (όπου και έγινα λούτσα και το ψιλοάρπαξα), χιόνι στα βουνά το βράδυ, βροχή το Μ. Σάββατο + αέρας από πάνω, βροχούλα + αέρας + κρύο Κυριακή του Πάσχα, τη Δευτέρα μου είχε φύγει η όποια όρεξη.

Το τζαμί την Άνοιξη, όσο πρόλαβαν να καθαρίσουν τα σούρουπα πριν το σούρουπο Μ. Σαββάτου

attachment.php

Asahi Auto Takumar 35/2.3 @ f/16

Attachments

• tzami2.jpg
    tzami2.jpg
    145.8 KB · Views: 123
Με τόση μουνταμάρα και τόσο λίγο φως, καλή ευκαιρία να δοκιμάσουμε τα πολύ κλειστά (f/16-f/22) διαφράγματα των φακών μας, σε ρέον νερό:

attachment.php

attachment.php

ομοίως με τον παμπάλαιο Auto Takumar 35/2.3 στο f/22 νομίζω, με πολωτικό για να κόψει άλλα 2 στοπ. Νομίζω είναι εκθέσεις 25 δευτερολέπτων.

Attachments

• sterna1.jpg
    sterna1.jpg
    225.1 KB · Views: 120
  • sterna2.jpg
    sterna2.jpg
    152.5 KB · Views: 123
Όμως σήμερα, Τρίτη, το Ηπειρώτικο τοπίο με αποζημίωσε. Άνοιξη στα βουνά. Βέβαια ο λαμπρός ήλιος μου έβγαλε ghosts στις μισές (Sigma 15-30 EX) αλλά δεν πειράζει.

attachment.php

attachment.php

attachment.php

(οι δύο πρώτες με τον Sigma EX 15-30 + πολωτικό B+W, η τρίτη με τον Panagor 55/3 Macro)

Attachments

• pigesaoouapr08_01.jpg
    pigesaoouapr08_01.jpg
    218.6 KB · Views: 125
  • pigesaoouapr08_02.jpg
    pigesaoouapr08_02.jpg
    211.6 KB · Views: 249
  • pigesaoouapr08_03.jpg
    pigesaoouapr08_03.jpg
    207.7 KB · Views: 120
Ομοίως, Sigma EX 15-30 @ f/22 + πολωτικό B+W η πρώτη (και πάλι ήθελε ένα ND για τουλάχιστον 2-3 στοπ ακόμη για να δώσει την κίνηση του νερού, σε 1/6 είναι), Panagor 55/3 Macro που είχε μείνει φορεμένος, μέσα από το αυτοκίνητο (γκρίνιαζε η οικογένεια για επιστροφή στα πάτρια εδάφη) η δεύτερη.

attachment.php

και το μικρό σπίτι στο λειβάδι

attachment.php

Απάντηση: Re: Ήρθε η Άνοιξη.

Το τζαμί την Άνοιξη, όσο πρόλαβαν να καθαρίσουν τα σούρουπα πριν το σούρουπο Μ. Σαββάτου

attachment.php

Asahi Auto Takumar 35/2.3 @ f/16

ησουν Γιαννενα μια βδομαδα μετα απο μενα ......
κριμα θα τα λεγαμε !
εφυγα για Αμβουργο μεγαλη Δευτερα !

πολυ καλη γωνια ληψης παρεπιπτωντος !!!!!! -bye-