Ήρθε ο καιρός να αντικαταστήσω την KURO...τι προτείνετε σε > 60' ?

nasos1978

Established Member
26 August 2007
117
Καλησπέρα μετά από καιρό,

Σαν τώρα θυμάμαι που μιλούσαμε εδώ για τις PIONEER.....για όσους δεν θυμούνται, τελικά είχα επιλέξει την XSD80, μαζί με το αντίστοιχο DVD player (LX60D).

Περιττό να πω πως η PIONEER εξακολουθεί να είναι στα μάτια μου η καλύτερη τηλεόραση (και πιστέψτε με, έχω δει αρκετές). Τo DVD τελικά πήγε άκλαυτο αφού δεν το χρησιμοποίησα σχεδόν καθόλου (τζάμπα τα 700 ευρώ!).

Τη Δευτέρα όμως μετακομίζω, και η απόσταση θέασης από την τηλεόραση στο νέο μου σπίτι αυξάνει αρκετά, αναγκάζοντάς με να αναζητήσω μία μεγαλύτερη σε μέγεθος τηλεόραση (όποιος μου προτείνει να κρατήσω την ίδια και απλά να μετακινώ τον καναπέ πιο κοντά στην Pioneer κάθε φορά που βλέπω TV, θα με βάλει πραγματικά σε σκέψεις :) ).

Πέρα από την πλάκα πάντως, σίγουρα θα ήθελα να επωφελειθώ και από κάποια νέα επιτεύγματα της τεχνολογίας, καθώς, όπως και να το κάνουμε, η τηλεόρασή μου κλείνει φέτος πενταετία!

Ενδεικτικά να αναφέρω πως μου λείπει το διπλό tuner, ειδικά τώρα που θα γίνω συνδρομητής τόσο της ΝΟΒΑ όσο και του ΟΤΕ (παρεμπιπτόντως, όποιος μπορεί ας μπει στο νήμα που άνοιξα με μια ερώτηση για τα πιάτα που πρέπει να επιλέξω, καθώς η εγκατάσταση θα γίνει αύριο, ενώ για τηλεόραση δεν με επείγει τόσο...).

Για να προλάβω πιθανές ερωτήσεις, το budget είναι σημαντικό, αλλά δευτερεύον (ανέκαθεν ήμουν λάτρης του λόγου τιμής/απόδοση, εκτός από ορισμένες εξαιρέσεις που η απόδοση 'τυφλώνει' τόσο που σε κάνει να τον ξεχνάς...), βλέπω κυρίως Αθλητικά και mkv ταινίες (Crystal Audio home cinema με yamaha ενισχυτή), και λιγότερο τηλεόραση & το σαλόνι είναι μετρίου φωτισμού.

Για να μην με παρεξηγήσετε, φυσικά έχω κάνει κι εγώ την έρευνά μου, αλλά, όπως και το 2008, έτσι και τώρα, τα ίδια φιλοσοφικά ερωτήματα παραμένουν απαράλλακτα...PLASMA ή LED? SAMSUNG ή PANASONIC? NA ΠΑΡΩ ΤΩΡΑ Η ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΣΕ 2-3 ΜΗΝΕΣ? (Αυτό κι αν είναι αιώνιο, αλλά αναπάντητο, ερώτημα...).

Έτσι για να δώσω το έναυσμα, τείνω προς Plasma, Samsung και αγορά σε 1-2 μήνες για να έχω μια καλύτερη εικόνα των νέων μοντέλων, σε συνδυασμό με μία πιθανή, αντίστοιχη πτώση των τιμών των υπαρχόντων μοντέλων.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Νάσος.

Αφού περίμενες μέχρι τώρα περίμενε και 2-3 μήνες ακόμη για τα μοντέλα του 2013 που από ότι δείχνουν τα πράγματα θα είναι και μια από τις τελευταίες χρονιές που θα κυκλοφορήσουν τηλεοράσεις πλάσμα.

Panasonic ST50 (65") και Samsung E8000 (64") είναι κοντά στα 2500 ευρώ. Αν τα διαθέτεις και θεωρείς πως αξίζει η επένδυση πάρε μια εκ των δύο ή κάποια μεγαλύτερη αν προτιμάς. Υπάρχει βέβαια και η εναλλακτική του προβολέα αλλά αυτό εξαρτάται από εσένα. Όσο για τις καινούργιες, αν έχεις υπομονή μέχρι το καλοκαίρι περίπου για να πέσουν οι τιμές, λογικά θα βρεις κάποιες καλές λύσεις.

Αφού περίμενες μέχρι τώρα περίμενε και 2-3 μήνες ακόμη για τα μοντέλα του 2013 που από ότι δείχνουν τα πράγματα θα είναι και μια από τις τελευταίες χρονιές που θα κυκλοφορήσουν τηλεοράσεις πλάσμα.

Αυτό να σου πω, πρώτη φορά το ακούω! Μήπως θα έπρεπε να με προβληματίσει? Π.χ. τι support θα υπάρχει για προϊόντα που δεν παράγονται πλέον και το κυριότερο, για να σταματούν την παραγωγή, μήπως ξέρουν κάτι παραπάνω? Το ρωτάω γιατί τείνω 51-49 προς Πλάσμα, λόγω 'πρότερου εντίμου βίου' ;)

Re: Απάντηση: Ήρθε ο καιρός να αντικαταστήσω την KURO...τι προτείνετε σε > 60' ?

Panasonic ST50 (65") και Samsung E8000 (64") είναι κοντά στα 2500 ευρώ. Αν τα διαθέτεις και θεωρείς πως αξίζει η επένδυση πάρε μια εκ των δύο ή κάποια μεγαλύτερη αν προτιμάς. Υπάρχει βέβαια και η εναλλακτική του προβολέα αλλά αυτό εξαρτάται από εσένα. Όσο για τις καινούργιες, αν έχεις υπομονή μέχρι το καλοκαίρι περίπου για να πέσουν οι τιμές, λογικά θα βρεις κάποιες καλές λύσεις.

Η 64Ε8000 είναι το μοντέλο που έχω αυτή τη στιγμή πρώτο κι εγώ σε επιλογή (βασικά, για να είμαι ειλικρινής, η UE65ES8000 μου άρεσε εξαρχής, αλλά είναι δυστυχώς αρκετά ακριβότερη...μόνο αν τα αξίζει πραγματικά θα μπορούσα να το σκεφτώ... παρεμπιπτόντως, υπάρχει κανείς που, υποκειμενικά πάντα, προτείνει LED? Ομολογώ πως αυτά τα απίστευτα, μα αφύσικα, χρώματα με εντυπωσιάζουν και με βάζουν σε σκέψεις, ίσως με κούρασε η 'φυσικότητα' της KURO και θέλω φρου φρου κι αρώματα...όλοι μας κρύβουμε ένα παιδί μέσα μας ;) )

Για προβολέα, ούτε που το είχα σκεφτεί. Πριν 5 χρόνια, δεν με είχε εντυπωσιάσει και τόσο η ποιότητα όταν το είχα μελετήσει (και γενικώς νομίζω είχε περάσει η 'μόδα' που έβαζαν όλοι...), αν νομίζεις πως έκτοτε, έχει βελτιωθεί ως τεχνολογία, ας το ξαναδώ....

Πόσο μακρυά θα είσαι από την τηλεόραση; Γιατί εγώ θα έλεγα να μην αλλάξεις την Pioneer...

Απάντηση: Re: Ήρθε ο καιρός να αντικαταστήσω την KURO...τι προτείνετε σε > 60' ?

Αυτό να σου πω, πρώτη φορά το ακούω!

Κάθε χρόνο ακούγεται, για τον επόμενο χρόνο, εδώ και χρόνια...

.....λογικά κάποια στιγμή θα γίνει και τότε όλο και κάποιος θα το έχει προβλέψει.

Πόσο μακρυά θα είσαι από την τηλεόραση; Γιατί εγώ θα έλεγα να μην αλλάξεις την Pioneer...

Δεν έχω μετρήσει ακριβώς, αύριο που θα κάνω την εγκατάσταση της δορυφορικής θα μετρήσω, πάντως σίγουρα πάνω από 3 μέτρα (Δευτέρα μετακομίζω...)! Ήδη ο προηγούμενος είχε μία 55αρα και φαινόταν σχετικά μικρή, τουλάχιστον για τα δικά μου δεδομένα/γούστα...με βαριά καρδιά θα την αποχωριστώ...

Τελικά 4 μέτρα είναι η απόσταση θέασης...νομίζω θα μου φανεί πολύ 'μικρή' η 42' Pioneer...

Αυτό να σου πω, πρώτη φορά το ακούω! Μήπως θα έπρεπε να με προβληματίσει? Π.χ. τι support θα υπάρχει για προϊόντα που δεν παράγονται πλέον και το κυριότερο, για να σταματούν την παραγωγή, μήπως ξέρουν κάτι παραπάνω?

Και LED LCD να αγοράσεις σε 2-3 χρόνια από τώρα σε περίπτωση βλάβης πάλι δεν θα είναι εύκολο να βρεις πάνελ και πλακέτες.

Στο μέγεθος 60" και μετά από Kuro εγώ δεν θα το σκεφτόμουν εύκολα για LED LCD αν και αντικειμενικά σε 1080p η οξύτητα και η αληθοφάνεια της εικόνας σε αυτή την τεχνολογία υπερτερεί.

Εγώ είμαι της γνώμης, απο την στιγμή που είσαι 4 μέτρα απόσταση να κάνεις και μια βόλτα στον "επάνω όροφο"..

Και από μένα, ένα +1 στο προβόλι! :grinning-smiley-043

IMHO, κράτα την kuro για το τηλεοπτικό και ρίξε το χρήμα σε ένα καλό projector για ταινίες (blu-ray κτλ).

Οι φετεινες Πανυ πλασμα φαινεται οτι θα ειναι πολυ δυνατες στο μαυρο και στην ποιοτητα εικονας
Περιμενε 2-3 μηνες να ελθουν ολα τα μοντελα και τοτε δες που θα καταληξεις

Αλλα το προβολι ειναι αλλα κολπα ειδικα τελευταια που εχουν βγαλει οι εταιριες πολλα καλα φτηνα μοντελα που μας δινουν εφαμιλη η και ανωτερη ποιοτητα εικονας σε σχεση με παλαιοτερα πανακριβα μοντελα που ητανε προσιτα μονο για πολυ πλουσιους και οχι για τους πολλους

Προσωπικα εαν μου εφτανα τα χρηματα θα αγοραζα και τιβι και προβολι

Re: Απάντηση: Re: Ήρθε ο καιρός να αντικαταστήσω την KURO...τι προτείνετε σε > 60' ?

Κάθε χρόνο ακούγεται, για τον επόμενο χρόνο, εδώ και χρόνια...

.....λογικά κάποια στιγμή θα γίνει και τότε όλο και κάποιος θα το έχει προβλέψει.

Τόσα χρόνια ήταν λόγια του αέρα. Πλέον όμως υπάρχουν μελέτες (displysearch -> το μερίδιο των πλάσμα θα μηδενιστεί πρακτικά το 2015) και γεγονότα (η Panasonic έκλεισε τις μισές γραμμές παραγωγής , η LG το 2013 μειώνει τον αριθμό των μοντέλων σε μόλις 3) και αξιόπιστες πληροφορίες από την Ιαπωνία ότι σταματάει το R&D για τις πλάσμα από την Panasonic.

Βέβαια ξαναλέω ότι για εμένα και πάλι στις 60"+ κατά πρώτο λόγο πλάσμα θα πρότεινα με κύριο μειονέκτημα την τσιμπημένη κατανάλωση ρεύματος σε σχέση με μια αντίστοιχη LED LCD.

Θα σου έλεγα πριν κάνεις την κίνηση για νέα τηλεόραση να πάρεις ένα τηλέφωνο στα καταστήματα και να δείς στημένους τους epson 9100, benq 7000 και τον μικρούλη jvc.

Ίσως δώσεις λίγο παραπάνω αλλά ανεβαίνεις κατηγορία σε εικόνα με 100+ ίντσες.

Last edited:
Θα σου έλεγα πριν κάνεις την κίνηση για νέα τηλεόραση να πάρεις ένα τηλέφωνο στα καταστήματα και να δείς στημένους τους epson 9100, benq 7000 και τον μικρούλη jvc.

Ίσως δώσεις λίγο παραπάνω αλλά ανεβαίνεις κατηγορία σε εικόνα με 100+ ίντσες.

ο πειρατης εμιλησενννν. :grinning-smiley-043 Εκλεισε φευγεις για προβολι..... Εδω τε λεγαμε τις προαλλες οτι απτα 4 μετρα απλωνεις παναραααα οχι πανι :2thumb22sup:

Παιδιά ευχαριστώ για τις συμβουλές περί 'προτζέκτορα'. Ήδη έκανα ένα μινι review, δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα χρημάτων, καθώς κάπου στα ίδια επίπεδα κινούνται και οι καλές 65αρες τηλεοράσεις (εκτός αν είναι τόσο ακριβό το πανί και δεν το ξέρω...).

Απλά δεν νομίζω ότι είναι το setup που με βολεύει στη διαρύθμιση του σαλονιού μου. Εκτός αυτού, δεν νομίζω επίσης οτι ταιριάζει στην αισθητική του (προτζέκτορας πάνω απο τα κεφάλια των καλεσμένων και πανί δίπλα στο τζάκι...), αλλά το κυριότερο, ούτως ή άλλως θα θέλω τηλεόραση για να βλέπω όλα τα άλλα!!

Όσο κι αν με 'ιντριγκάρει' η ιδέα του προτζέκτορα, την κραταω για μελλοντική, πιο συμβατή, διερύθμιση σπιτιού, ιδεατά με ένα χώρο/δωμάτιο αφιερωμένο αποκλειστικά σε αυτό!

Καλημέρα και πάλι.

Έχω αποφασίσει να περιμένω τα νέα μοντέλα. Βέβαια, ειλικρινά, από τότε που αποφάσισα να αλλάξω την KURO και άρχισα να τη συγκρίνω (με το μάτι, από φίλους, καταστήματα κτλ) με τα σημερινά κορυφαία μοντέλα, η απόφαση έγινε ακόμη πιο δύσκολη! Πραγματικά η εικόνα της KURO είναι απίστευτη και την έχω συνηθίσει τόσο πολύ, που θα με δυσκολέψει η μετάβαση σε κάποια άλλη, εξού και οι περισσότεροι με συμβουλεύουν να μην την αλλάξω, αλλά τι να κάνω που θέλω μεγαλύτερο μέγεθος!

Στο προκείμενο τώρα: Με βάση την εμπειρία σας από τα προηγούμενα έτη, θα ήθελα να σας ρωτήσω σχετικά με την πορεία των τιμών, καθώς εδώ και 2-3 χρόνια δεν παρακολουθώ στενά το χώρο:

1) Με το που βγουν τα νέα μοντέλα, θα πέσουν ή όχι οι τιμές σε αυτά που αντικαθιστούν (και αν πέσουν, θα υπάρχει διαθεσιμότητα?)

2) Οι τιμές στα νέα μοντέλα, πότε θα αρχίσουν να πέφτουν? Με άλλα λόγια, πότε είναι η καλύτερη/πιο συμφέρουσα περίοδος για την αγορά τους?

Ευχαριστώ.

1) Παλαιότερα με την έλευση των νέων μοντέλων υπήρχαν προσφορές στα προηγούμενα. Ενδεικτικά θυμάμαι sony HX820, samsung c650. c750, 55άρες LG. Μετά την κρίση έχω την εντύπωση ότι πλέον κανείς δεν στοκάρει και ήδη έχει αρχίσει να παρατηρείται έλλειψη στα τρέχοντα μοντέλα (sony ΗΧ750, SONY HX850, plasma panasonic κλπ).

2) Τα 2 τελευταία χρόνια έχω παρατηρήσει ότι η πτώση μέσα στη χρονιά, και ειδικά για τις μεγάλες ίντσες, ειναι μικρότερη προφανώς λόγω της κρίσης. Γενικά αν δεν βγεί κάποια προσφορά λίγο μετά την έλευση των νέων μοντέλων (πέρσι είχε η sony μια προσφορά για την 55ΗX850) θα έλεγα μετά το Σεπτέμβρη και μέχρι τα Χριστούγεννα. Τα νέα μοντέλα έχουν κυκλοφορήσει υπάρχουν reviews (που δίνουν μια εικόνα) αλλά κυρίως υπάρχουν κάτοχοι και εντυπώσεις αυτών και μπορεί ο υποψήφιος αγοραστής να διαμορφώσει καλύτερη εικόνα για τα διάφορα μοντέλα της αγοράς. Προσφορές βγαίνουν κατά καιρούς σε διάφορα μοντέλα.

Last edited: