Ήρθε το νεο μου dac.

Αυτή η πλακέτα είναι το dac;
Θα είναι στα πρότυπα της minimal σχεδίασης με απουσία εξαρτημάτων.
:speechless-smiley-0:speechless-smiley-0:speechless-smiley-0:speechless-smiley-0

Καλημέρα. Θα θελα μόλις το φτιάξετε και στρώσει να το συγκρίνεται με μια κάρτα ήχου αν αυτό είναι δυνατόν και να εκφέρετε την άποψή σας. Θα είναι μια ενδιαφέρουσα σύγκριση!

Ήρθε το νέο μου dac από Κίνα.Κόστος 70,5ευρώ τελική τιμή με όλα τα υλικά και τα μεταφορικά.
http://us.hifidiy.net/Article.asp?ArticleId=156

Απ οτι βλεπω αυτη η μοδα με τα nonos περνει διαστασεις επιδημιας.
Αν εχεις 8 παραλληλα 1543, τοτε γιατι ο τελεστικος στην εξοδο?

Καλη συνεχεια Νικολα.

Τι ρόλο παίζει η πολικότητα του ηλεκτρολυτικού πυκνωτή στην έξοδο μετά τον τελεστικό;Ποια είναι ή σωστή φορά;C29-C28 33μf

Attachments

• 20067822952382.jpg
    20067822952382.jpg
    97 KB · Views: 100
Re: Απάντηση: Ήρθε το νεο μου dac.

Τι ρόλο παίζει η πολικότητα του ηλεκτρολυτικού πυκνωτή στην έξοδο μετά τον τελεστικό;Ποια είναι ή σωστή φορά;C29-C28 33μf

Λογικα η πολικοτητα δεν παιζει ρολο αφου το DC δυναμικο απο την μερια του τελεστικου ειναι θεωρητικα μηδεν και πρακτικα σχεδον μηδεν, αντανακλωντας την πιθανη μικρη διαφορα μεταξυ του πλατους της θετικης και της αρνητικης τασης τροφοδοσιας. Το θεμα ειναι οτι στο σημειο εκεινο ο Ηλεκτρολυτικος ειναι η φθηνη λυση. Η σωστη λυση θα ηταν καποιας καλυτερης ποιοτητας πυκνωτης πχ MKP, MPP. Υποψιν οτι αλλοι βαζουν εκει δυο Ηλεκτρολυτικους πλατη-πλατη, εαν δεν βρισκουν Ηλεκτρολυτικο χωρις πολικοτητα (σαν κι αυτους που προοριζονται για κροσοβερ)

Οχι σασί δεν πήρα αλλά το σκέφτομαι να το πάρω.Το dac συνδέθηκε και με τον μηχανισμό της philips cd-pro2lf από την s-pdif εξοδο που έχει.Παίζει πολύ καλά αλλά βέβαια θα πρέπει να το ακούσω αρκετές μέρες για ασφαλή συμπεράσματα.Πάντως για τα λεφτά του,70 ευρώ σε κιτ,είναι πολύ καλό.

Απ οτι βλεπω αυτη η μοδα με τα nonos περνει διαστασεις επιδημιας.
Αν εχεις 8 παραλληλα 1543, τοτε γιατι ο τελεστικος στην εξοδο?

Καλη συνεχεια Νικολα.
Tην ιδια απορια εχω και εγω!!!! Εδω παντως http://www.kafka.elektroda.eu/pdf/DACPCM/NOSDAC.pdf
εχει την ιδια κατασκευη αλλα με ενα μονο tda,το οποιο οδηγει απευθειας.Βεβαια με τους opa στην εξοδο θα εχουμε υψηλη σταθμη εξοδου,το κλασικο 2v,ενω χωρις η σταθμη πεφτει αρκετα.Παντως ειναι ευκολο να δοκιμασεις απευθειας.......

Απάντηση: Re: Ήρθε το νεο μου dac.

νικο καμια περιγραφη για το dac;

το συγκρινες με τιποτα;
Γιώργο δεν το πρόλαβα να τα ακούσω και πολύ-πολύ.Δεν το έχω συγκρίνει με άλλα μόνο με αυτά που έχει πάνω όλη η κατασκευή με το μηχανισμό.Πιστεύω όμως ότι έχει αρκετές δυνατότητες τουλάχιστον για την αξία του. Περιμένω και το κουτί του για να το σημαζεψω και να είναι ποιο εύχρηστο για ακροάσεις σε φιλικά σπίτια.

Προχθές ήρθε και το κουτί του του dac το οποίο είναι παρά πολύ καλό.Κόστος κουτιού 38 ευρώ + 22 μεταφορικά.Πραγματικά το κουτί είναι φοβερό.

Attachments

• 2008-05-30-36947.jpg
    2008-05-30-36947.jpg
    126.5 KB · Views: 232
  • 2008-05-30-37278.jpg
    2008-05-30-37278.jpg
    88.9 KB · Views: 302
  • 2008-05-30-37337.jpg
    2008-05-30-37337.jpg
    109.3 KB · Views: 148
πολυ ωραιο το κουτι!
ο μ/τ και τα βυσματα ειναι μαζι με το κιτ?
Νικο καλες ακροασεις....περιμενουμε και αλλες εντιπωσεις :singer:
μπραβο....-bye-

Απάντηση: Re: Ήρθε το νεο μου dac.

πολυ ωραιο το κουτι!
ο μ/τ και τα βυσματα ειναι μαζι με το κιτ?
Νικο καλες ακροασεις....περιμενουμε και αλλες εντιπωσεις :singer:
μπραβο....-bye-

O μ/τ και τα βύσματα είναι χώρια.Το κουτί είχε ρευματολήπτη με ασφάλεια και το διακόπτη μπροστά.

Εχθές το βράδυ μπόρεσα τελικά να ακούσω λίγο το καινούργιο μου dac.Μπορώ να πω ότι παίζει πολύ καλά αλλά τώρα έχω μπερδευτεί λιγάκι γιατί το cd-player έτσι όπως είναι τώρα μπορείς να ακούσεις από 4 διαφορετικές εξόδους.
α)Από τις αναλογικες εξόδους του μηχανισμού
β) Από τις αναλογικές εξόδους του μηχανισμού μαζι με την λάμπα(αναστροφή σήματος)
γ)Από την έξοδο i2s κατευθείαν στο dac με τα 12 TDA 1543
δ)Από την s/pdif έξοδο του μηχανισμού στο καινούργιο dac.
Μάλλον μπερδεύτηκα.Πάντως για τα λεφτά του (150ευρώ) το dac είναι πολύ καλό.