Is electricity fifty percent of the sound?

Παιδιά, διαβάζω το pdf του ExactPower και τραβάω τα μαλλιά μου (που δεν έχω, αλλά λέμε..)!

Διαβάζω για amps peak-to-peak, για 86 jules reserved power τα οποία φτάνουν για να διορθώσουν votage drop που δημιουργεί ενισχυτής που τραβάει 45Α, και άλλα κουλά.

Τους πιστεύει κανείς;

Δεν ξέρω τελικά αν και κατά πόσο βοηθάει την κατάσταση η εν λόγω συσκευή, αλλά βάση τεκμηρίωσης δεν θα έδινα ούτε το 1/10 από τα χρήματα που ζητάει, για να μη πω λιγότερα.

Δεν φαίνεται να είναι κάτι το εξωτικό, εκτός από την ωραία VFD οθόνη.

Φίλε rodos, κι εγώ θα σου έλεγα να καταλήξεις σε όλα τα υπόλοιπα μηχανήματα και να αφήσεις τα power conditioners για το τέλος.

Να και ενας που διαβασε το Pdf με τα χαρακτηριστικα,και το τι κανει.
Τωρα στην ερωτηση εαν τους πιστευει κανεις γιατι οχι,γιατι ναι;
Oπως ολα τα πραγματα αλλωστε.
Εγω γι'αυτο ρωτησα απ'την αρχη εαν καποιος ξερει κατι ή αν το εχει,να πει την εμπειρια του,χωρις αυτο να σημαινει οτι ο οποιοσδηποτε δεν μπορει να εκφερει την αποψη του.Αλλωστε γι'αυτο ειναι το φορουμ.
Το Guybrush:το μηχανακι που εχω ειναι αυτο του avatar.

Εγω γι'αυτο ρωτησα απ'την αρχη εαν καποιος ξερει κατι ή αν το εχει,να πει την εμπειρια του,χωρις αυτο να σημαινει οτι ο οποιοσδηποτε δεν μπορει να εκφερει την αποψη του.Αλλωστε γι'αυτο ειναι το φορουμ.

Πάντως μόνο με δοκιμή 2-3 ημερών στο συστημά σου θα καταλάβεις τι σου
παρέχει και αν σου κάνει.

Last edited:
το μονο ups που δεν κανει κακο στον ηχο, δεν κοβει δυναμικα κλπ. ειναι ενα ον λαιν αλλα αυτα ακομα και βιομηχανικα ειναι πανακριβα, τα υπολοιπα ...
καλωδια ρευματος για να τελειωνουμε αν καποιος απο αυτους που σου λεει οτι ακουει διαφορες και του δεσεις τα ματια στο συστημα του και εξακολουθει και τις καταλαβαινει τοτε δωστου τρελλα λεφτα για καλωδια και φωναξε και μενα να τον δω και να αγορασω

για τα ιντερρκονεκτ αλλαζει το θεμα, ελα στο συστημα μου δεσε μου τα ματια και θα σου πω ποιο παιζει - εκει υπαρχουν διαφορες

το ομ λαιν της APC να δινει και λιγο ρευμα υπολογιζε γυρω στο τριχιλιαρο.

τα φιλτρα ρευματος - αλλο φιλτρα αλλο ups κανουν δουλεια, αλλα ολα επηρεαζουν τον ηχο, το καθενα διαφορετικα σε καθε συστημα αλλα θετικα και αλλα αρνητικα με τα περισσοτερα να κανουν και τα δυο με κυμαινομενη ποσοστιαια επιδραση αλλωτε περισσοτερο προς το θετικο κι αλλωτε περισσοτερο προς το αρνητικο και δυστηχως διαφορετικα σε καθε συστημα

Για ρίξε μιά ματιά και δώ:

http://www.purepoweraps.com/

Θεωρούνται καλά μηχανάκια ειδικά, το 1050, που έχει αποσπάσει
πολύ καλές κριτικές,αν αυτό λέει κάτι.

Ευχαριστω magellan φαινεται ενδιαφερον και αυτο,και οπως και το αλλο ειναι στην ουσια AC REGENERATOR.

Για ρίξε μιά ματιά και δώ:

http://www.purepoweraps.com/

Θεωρούνται καλά μηχανάκια ειδικά, το 1050, που έχει αποσπάσει
πολύ καλές κριτικές,αν αυτό λέει κάτι.

Η τεχνολογία τους είναι ακριβώς αυτή που εφαρμόζεται στα on-line UPS. Λογικά θα είναι απλά προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις του audio - έμφαση στο short term peak current. Καμία σχέση τεχνολογικά με το ExactPower.

Πως ακούγεται βέβαια δεν ξέρω.. Ακόμα και τα μεγάλα on-line UPS τη ζημιούλα τους στον ήχο την κάνουν.

Πως ακούγεται βέβαια δεν ξέρω.. Ακόμα και τα μεγάλα on-line UPS τη ζημιούλα τους στον ήχο την κάνουν.

Χμ..ούτε εγώ ξέρω πως ακούγεται.Θα το ψάξω όμως, γιατί όλη αυτή η ιστορία
δείχνει να έχει ενδιαφέρον.

Το SoToS: Τα πραγματα δεν ειναι τοσο απλα οσο λες.Εαν ηταν ετσι θα βαζαν ολοι ενα UPS της APC και θα λυνανε το προβλημα με 500 Ευρω.
Εγω δεν ξερω κανεναν ουτε και εχω διαβασει πουθενα κανεις να εχει βαλει UPS σε απαιτητικο συστημα ηχου.

Με πρόλαβε ο magellan, ακριβώς για το ίδιο μηχάνημα ετοίμαζα να σου απαντήσω αλλά από το http://www.audiophileaps.com/ (φαίνεται έχει περισσότερες από μία διευθύνσεις η εταιρία)!

Όπως βλέπεις, πρόκειται ουσιαστικά για (καλής ποιότητας) UPS! Κοστίζει γύρω στα $3000 δηλαδή μάλλον φθηνότερα.

Γιατί φαντάσου να ακούς σε υψηλή ένταση με το EXACTAPOWER και να κάνει αλλεπάλληλες-γρήγορες διακοπές η ΔΕΗ!
Μόνο με το Purepower θα είσαι σίγουρος ότι δεν θα γίνεις μάρτυρας καταστροφής ηχείων/μηχανημάτων!

Last edited:
Με πρόλαβε ο magellan, ακριβώς για το ίδιο μηχάνημα ετοίμαζα να σου απαντήσω αλλά από το http://www.audiophileaps.com/ (φαίνεται έχει περισσότερες από μία διευθύνσεις η εταιρία)!

Όπως βλέπεις, πρόκειται ουσιαστικά για (καλής ποιότητας) UPS! Κοστίζει γύρω στα $3000 δηλαδή μάλλον φθηνότερα.

Το οτι το purepower εχει και μπαταρια δεν σημαινει οτι το εξομοιωνουμε με UPS.Δες και στα FAQ του εδω:
http://www.purepoweraps.com/FAQs.htm

Q: Can an ordinary, off the shelf, computer UPS product do the same thing as an AC regenerator?

A:
No. Computer grade UPS systems are designed to support the specific requirements of computer power supplies and while they do an excellent job of protecting from surges and provide continuous power during blackouts (power failures) they have either no or very insensitive voltage regulation, do not remove harmonic distortion, allow some noise and transient voltages through and provide less than ideal sine wave AC output.
Computer UPS systems such as the APC SmartUPS do not perform full continuous power conditioning, but pass through the AC power from the wall outlet, turning on their battery powered AC inverters only in low voltage (usually <95 volts) or blackout conditions. Their battery life tends to be limited. They also tend to be noisy and intrusive unless housed in a separate room or electrical closet.

Aυτα τα πραγματα κανουν πολυ περισσοτερα απο ενα απλο UPS ποσο μαλλον το exactpower που κανει 9 διορθωσεις κυματομορφης.
Στην ουσια σου φτιαχνουν ενα καθαρο ρευμα απαλλαγμενο απο καθε θορυβο και διακυμανση που δεν εχει καμμια σχεση με το ρευμα του δικτυου.Εξ'ου και ονομαζονται regenerators.
Το θεμα του κοστους βεβαια τιθεται για αλλη μια φορα και το ερωτημα ειναι πως κατι που πωλειται στην Aμερικη 2000 US$ φτανει εδω με κοστος 2980 Ευρω.
http://www.nexusacoustics.gr/power/exact_power_usa.html

καλημερα
το εξακτ το εχω εδω και 4 χρονια
fresh out of the box κανει δουλεια
αν το φτιαξεις και λιγο γινεται αλλο πραμα
το ειχα δοκιμασει Α_Β με ενα ps ,ενα ακιουφεις
και ευτυχως μου αρεσε αυτο που ακουσα και ειδα
προσεχε τι θα βαλεις πανω του
γενικα μαζει με το ριτσαρντ γκρεις και το οντισι ειναι πραματακια που θα εχω για πολλα πολλα χρονια
αν θες ρωτας το μπαμπη τι του εχω πει οτι κανει στην εικονα
η και το μαρινο ντοκο που εχει ενα σεκοντ χεντ
βασικα δεν ειναι για συσκευες ρουφηχτρες
κοβει δυναμικα
αλλα σε πηγες και συσκευες που τρεβανε λιγο ρευμα
οπως και tv projectors νομιζω ειναι απο τις καλυτερες συσκευες
καλο θα ειναι να μη του βαλεις τελικους και σαμπ
οτι θες παλι εδω ειμαι

γενικα οι συσκευες που ασχολουνται με το ρευμα ειναι ωραια εμπειρια
βλεπεις πως το κακο μπορεις να γινει καλο
η και το κακο να γινει χειροτερο

καλημερα
το εξακτ το εχω εδω και 4 χρονια
fresh out of the box κανει δουλεια
αν το φτιαξεις και λιγο γινεται αλλο πραμα
το ειχα δοκιμασει Α_Β με ενα ps ,ενα ακιουφεις
και ευτυχως μου αρεσε αυτο που ακουσα και ειδα
προσεχε τι θα βαλεις πανω του
γενικα μαζει με το ριτσαρντ γκρεις και το οντισι ειναι πραματακια που θα εχω για πολλα πολλα χρονια
αν θες ρωτας το μπαμπη τι του εχω πει οτι κανει στην εικονα
η και το μαρινο ντοκο που εχει ενα σεκοντ χεντ
βασικα δεν ειναι για συσκευες ρουφηχτρες
κοβει δυναμικα
αλλα σε πηγες και συσκευες που τρεβανε λιγο ρευμα
οπως και tv projectors νομιζω ειναι απο τις καλυτερες συσκευες
καλο θα ειναι να μη του βαλεις τελικους και σαμπ
οτι θες παλι εδω ειμαι

οκ argi ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες.
Δεν εχω κανενα μηχανημα ρουφηχτρα,τον Naim Supernait (2Χ80W στα 8Ohm με 400VA τροφοδοτικο)εχω συν τα υπολοιπα cd player κλπ.

μπι γουελ
δες και αυτο
Dear Argi, An interesting question. Depending upon the power rating of your power amps that are to be powered by your Exact Power unit, you might find that it drags down the line. This is the reason you have had success plugging the 400 Pro in front of the unit. Don't forget it takes many hours and even days for the RGPC to be fully effective, so by plugging them in and then quickly pulling them out does not really show the advantages of multiple units. We have found that by placing a 400 Pro in front of the unit plus one RGPC 400 Pro on the output yields the most musical results. Regarding surge suppression for power amps, were you using just the RGPC 400 Pro on the circuit, without the Exact Power you would have the option to plug the Rotel amps directly into the mains output because we do not feel that basic power amps need surge protection as much as front-end components. Regarding units such as the Exact Power, because they are wired in series to the AC line, they make music sound crystal clear but not musical. We have found that when you limit current and remove noise their is a psycho acoustical effect that fools your hearing. This is why it sounds more musical when you couple a series device to a series power conditioner. We hope this response answers your questions. Sincerely, Richard "Dick" McCarthy

Chief Executive Officer, Co-Founder

RICHARD GRAY'S POWER COMPANY, LLC

δεν γνωριζω αν αυτες οι οικακες συσκευες ειναι σε θεση να διατηρησουν τον power factor
να βγαλουν τελειο υμιτονο
και γενικα να βγαλουν και καθαρο αλλα και σωστο ρευμα?

Η ποιότητα του ηλεκτρικού ρεύματος είναι δεδομένη(αυτή που είναι) και κοινή γι' όλους μ' ελάχιστες εξαιρέσεις γεωγραφικών περιοχών,όπου παρουσιάζει κάποιες ιδιομορφίες(αυτό που λέμε περιοχές με κακό ρεύμα).

Αν η ηλεκτρική εγκατάσταση του σπιτιού,δεν είναι πεπαλαιωμένη κι έχουμε φροντίσει και την γραμμή που έρχεται στο σύστημά μας,είναι υπερβολή να δώσει κάποιος 2000-3000+ ευρά για σταθεροποιητή ρεύματος σ' ένα σύστημα των περίπου 10000-όπως επίσης θα ήταν παράλογο να δώσει ανάλογο ποσό και για καλώδια ρεύματος.Αν η ίδια η εγκατάσταση του σπιτιού είναι προβληματική με φθαρμένα καλώδια κλπ,φυσικά η λύση θα ήταν αλλαγή της εγκατάστασης.

Είναι απείρως προτιμότερο τα χρήματα αυτά να δοθούν για βελτίωση των μηχανημάτων(π.χ καλύτερα ηχεία),έτσι ώστε να πάρει ουσιαστικές αλλαγές στον ήχο.Απο εκεί και πέρα,ο καθένας είναι ελεύθερος να διαθέσει όπως νομίζει τα χρήματά του.

Last edited:
Re: Απάντηση: Is electricity fifty percent of the sound?

Η ποιότητα του ηλεκτρικού ρεύματος είναι δεδομένη(αυτή που είναι) και κοινή γι' όλους μ' ελάχιστες εξαιρέσεις γεωγραφικών περιοχών,όπου παρουσιάζει κάποιες ιδιομορφίες(αυτό που λέμε περιοχές με κακό ρεύμα).

Αν η ηλεκτρική εγκατάσταση του σπιτιού,δεν είναι πεπαλαιωμένη κι έχουμε φροντίσει και την γραμμή που έρχεται στο σύστημά μας,είναι υπερβολή να δώσει κάποιος 2000-3000+ ευρά για σταθεροποιητή ρεύματος σ' ένα σύστημα των περίπου 10000-όπως επίσης θα ήταν παράλογο να δώσει ανάλογο ποσό και για καλώδια ρεύματος.

Είναι απείρως προτιμότερο τα χρήματα αυτά να δοθούν για βελτίωση των μηχανημάτων(π.χ καλύτερα ηχεία),έτσι ώστε να πάρει ουσιαστικές αλλαγές στον ήχο.Απο εκεί και πέρα,ο καθένας είναι ελεύθερος να διαθέσει όπως νομίζει τα χρήματά του.

Αυτο που λες με βρισκει συμφωνο με την εννοια οτι προσπαθω οι συσκευες που συνδυαζω να ειναι σε αναλογια κοστους και αποδοσης.
Παρολα αυτα ομως η αναγκη για καθαρο ρευμα στο θεμα ηχου πιστευω οτι ειναι βασικη και πιστευω οτι η αγορα μιας τετοιας συσκευης ειναι μια αειθαλης λυση που δεν χανει την χρησιμοτητα της ποτε.
Εξ'αλλου τωρα αρχισα με τον συνδυασμο Supernait-ATC SCM40 τα οποια κινουνται στην ιδια περιπου κατηγορια,αυριο δεν ξερω πως θα συνεχισω.

Re: Απάντηση: Is electricity fifty percent of the sound?

Αυτο που λες με βρισκει συμφωνο με την εννοια οτι προσπαθω οι συσκευες που συνδυαζω να ειναι σε αναλογια κοστους και αποδοσης.
Παρολα αυτα ομως η αναγκη για καθαρο ρευμα στο θεμα ηχου πιστευω οτι ειναι βασικη και πιστευω οτι η αγορα μιας τετοιας συσκευης ειναι μια αειθαλης λυση που δεν χανει την χρησιμοτητα της ποτε.
Εξ'αλλου τωρα αρχισα με τον συνδυασμο Supernait-ATC SCM40 τα οποια κινουνται στην ιδια περιπου κατηγορια,αυριο δεν ξερω πως θα συνεχισω.

Σωστά!Αλλωστε ότι σύστημα και να έχεις κατά καιρούς, είναι κρίμα
να μην το απολαμβάνεις η να αισθάνεσαι άβολα κάθε φορά
που τρεμοπαίζουν τα φώτα.

Δεδομένου ότι τα περισσότερα στερεοφωνικά δουλεύουν με χαμηλή τάση και συνεχές, η δραστική λύση είναι άλλη:
Φωτοβολταϊκά, μπαταρίες και απ' ευθείας λειτουργία σε DC. Ίσως με χρήση ενισχυτών αυτοκινήτου, ή τάξης Δ για οικονομία στο ρεύμα.
Γιατί να πρέπει να παιδευόμαστε να φτιάξουμε το AC όταν αυτό που θέλουμε είναι DC; Πράγμα που επιπλέον σημαίνει ότι αν έχεις καλό-καλό τροφοδοτικό σου αρκεί να είναι η ποιότητα της ΔΕΗ μέσα στις προδιαγραφές, το μηχάνημα θα πρέπει να δουλεύει σωστά.