Is electricity fifty percent of the sound?

Εγώ λέω,ότι θα ήταν απείρως προτιμότερο να πάρει τα π.χ ATC SCM50 AN.,ο φίλος απο το να δώσει 3000-4000+ για σταθεροποιητή ρεύματος και καλώδια ρεύματος.Συγκριτικά μεταξύ των δύο επιλογών και για το σύστημα του φίλου,η ποιοτική διαφορά είναι χαώδης.

Οταν αποκτήσει ένα σύστημα,που είναι πολύ πιό απαιτητικό,σκέφτεται και γι' αυτά.-bye-

Last edited:
Το οτι το purepower εχει και μπαταρια δεν σημαινει οτι το εξομοιωνουμε με UPS.Δες και στα FAQ του εδω:
http://www.purepoweraps.com/FAQs.htm

Q: Can an ordinary, off the shelf, computer UPS product do the same thing as an AC regenerator?

A:
No. Computer grade UPS systems are designed to support the specific requirements of computer power supplies and while they do an excellent job of protecting from surges and provide continuous power during blackouts (power failures) they have either no or very insensitive voltage regulation, do not remove harmonic distortion, allow some noise and transient voltages through and provide less than ideal sine wave AC output.
Computer UPS systems such as the APC SmartUPS do not perform full continuous power conditioning, but pass through the AC power from the wall outlet, turning on their battery powered AC inverters only in low voltage (usually <95 volts) or blackout conditions. Their battery life tends to be limited. They also tend to be noisy and intrusive unless housed in a separate room or electrical closet.

Aυτα τα πραγματα κανουν πολυ περισσοτερα απο ενα απλο UPS ποσο μαλλον το exactpower που κανει 9 διορθωσεις κυματομορφης.
Στην ουσια σου φτιαχνουν ενα καθαρο ρευμα απαλλαγμενο απο καθε θορυβο και διακυμανση που δεν εχει καμμια σχεση με το ρευμα του δικτυου.Εξ'ου και ονομαζονται regenerators.
Το θεμα του κοστους βεβαια τιθεται για αλλη μια φορα και το ερωτημα ειναι πως κατι που πωλειται στην Aμερικη 2000 US$ φτανει εδω με κοστος 2980 Ευρω.
http://www.nexusacoustics.gr/power/exact_power_usa.html

Ο φίλος παραπάνω αναφέρεται στα line interactive UPS, όχι στα on-line, τα οποία κάνει πως δεν ξέρει. Ίσως γιατί αυτά έχει "ξεπατικώσει" για να φτιάξει το προϊόν του.

Το exactpower όπως και τα on-line UPS δεν κάνουν διορθώσεις στην κυματομορφή του δικτύου. Την συνθέτουν από το μηδέν. Εξ' ορισμού δεν θα έχει τα προβλήματα του δικτύου, εφόσον φυσικά γίνεται σωστά η σύνθεση της κυματομορφής (χωρίς THD ουσιαστικά).

Re: Απάντηση: Is electricity fifty percent of the sound?

Εγώ λέω,ότι θα ήταν απείρως προτιμότερο να πάρει τα π.χ ATC SCM50 AN.,ο φίλος απο το να δώσει 3000-4000+ για σταθεροποιητή ρεύματος και καλώδια ρεύματος.Η ποιοτική διαφορά είναι χαώδης.

Οταν αποκτήσει ένα σύστημα,που είναι πολύ πιό απαιτητικό,σκέφτεται και γι' αυτά.-bye-

Δεν νομιζω οτι συμφωνω με την λογικη αυτη.
Εαν επαιρνα τα ATC 50 τοτε τι ενισχυτη θα επρεπε να παρω,τι cd player,τι καλωδια κλπ κλπ.Θα μπορουσαμε να ποσταρουμε επ'απειρον.
Η αναγκη για καθαρο ρευμα πιστευω οτι ειναι θεμελιωδης και ανεξαρτητη απο το κοστος.:lehrer:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Is electricity fifty percent of the sound?

Δεν νομιζω οτι συμφωνω με την λογικη αυτη.
Εαν επαιρνα τα ATC 50 τοτε τι ενισχυτη θα επρεπε να παρω,τι cd player,τι καλωδια κλπ κλπ.Θα μπορουσαμε να ποσταρουμε επ'απειρον.
Η αναγκη για καθαρο ρευμα πιστευω οτι ειναι θεμελιωδης και ανεξαρτητη απο το κοστος.:lehrer:

Δεν έχεις πάρα να ζητήσεις τα ηχεία για ακρόαση στο σπίτι ή πάρεις παραμάσχαλα των ενισχυτή σου-καλώδιά σου και να το διαπιστώσεις.
Πρίν θεωρήσεις σαν δεδομένη την άποψή σου,δεν πρέπει να δοκιμάσεις στην πράξη και με τα δικά σου αυτιά,μήπως δεν είναι έτσι;Εγώ λέω,ότι δεν είναι σωστή η προτεραιότητα που βάζεις.

Οταν μιά συζήτηση,είναι συγκεκριμένη και για δεδομένο σύστημα κι όχι γενική(π.χ σταθεροποιητές τάσης),νομίζω ότι πέρα απο την ερώτηση που εσύ διατυπώνεις κι επειδή διαβάζουν και πολλοί άλλοι,θα πρέπει να δίνονται κι άλλες οπτικές,έτσι ώστε να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις του τύπου:έχω ένα καλό σύστημα(σαν το δικό σου),άς δώσω τα μισά ή κι άλλα τόσα για παραφερνάλια και μπλιμπλίκια(και να θεωρείται αυτό σωστό).

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Is electricity fifty percent of the sound?

Δεν έχεις πάρα να πάρεις παραμάσχαλα των ενισχυτή σου-καλώδιά σου και να το διαπιστώσεις.
Πρίν θεωρήσεις σαν δεδομένη την άποψή σου,δεν πρέπει να δοκιμάσεις στην πράξη και με τα δικά σου αυτιά,μήπως δεν είναι έτσι;Εγώ λέω,ότι δεν είναι σωστή η προτεραιότητα που βάζεις.

Οταν μιά συζήτηση,είναι συγκεκριμένη και για δεδομένο σύστημα κι όχι γενική(π.χ σταθεροποιητές τάσης),νομίζω ότι πέρα απο την ερώτηση που εσύ διατυπώνεις κι επειδή διαβάζουν και πολλοί άλλοι,θα πρέπει να δίνονται κι άλλες οπτικές,έτσι ώστε να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις του τύπου:έχω ένα καλό σύστημα,άς δώσω κι άλλα τόσα για παραφερνάλια και μπλιμπλίκια(και να θεωρείται αυτό σωστό).

Εγω δεν ειπα οτι η αποψη μου ειναι Η σωστη και δεν επιδεχεται αμφισβητηση.
Ομως εχουμε ενα δεδομενο,το οποιο ειναι το συγκεκριμενο συστημα.
Εγω δεν ηθελα να δωσω στην φαση αυτη πανω απο περιπου 10.000 Ευρω για την αγορα ενισχυτη,ηχειων,πηγης,και αξεσουαρ.
Το να λες σε καποιον παρε καλυτερο συστημα και μετα τα λεμε ας το χαρακτηρισουν αλλοι.
Πως θα σου φαινοταν αν κανενας με κανενα συστημα των 200.000 Ευρω σου ελεγε το ιδιο για το συστημα σου για παραδειγμα.
Παντα υπαρχει καποιος με καλυτερο συστημα απο το δικο μας.
Εαν εσυ ξερεις με 10.000 ενα συνδυασμο που ομοιος του δεν υπαρχει ασ μας τον προτεινεις.
Φυσικα και δεν υπαρχει γιατι ο καθενας απο εμας εχει αλλα γουστα και οικονομικες δυνατοτητες αλλα και διαθεση να τα ξοδεψει οπως αυτος νομιζει.
Η αρχικη μου ερωτηση και το νοημα αυτης ειναι το κατα ποσον θεωρειτε οτι η αναγκη για καθαρο ρευμα ειναι θεμελιωδης, ανεξαρτητα απο το συστημα που διαθετει,οσο και για την συγκεκριμενη συσκευη ή και αλλες που μπορει καποιος να εχει υποψην του.

Last edited by a moderator:
Εξήγησα,γιατί πρέπει να δίνονται κι άλλες οπτικές,σε σχέση με την εκλογίκευση των προτεραιοτήτων στο χόμπυ μας.Δεν αφορά στενά εσένα.

Προσωπικά εσύ είσαι φυσικά ελεύθερος να χρησιμοποιήσεις,όπως νομίζεις τα χρήματα σου και να θέτεις τις δικές σου προτεραιότητες.Δεν θα καθωρίσω εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος το τι θα κάνεις.

Εδώ άνοιξες θέμα κι εγώ απο την πλευρά μου,απαντώ σαν υπεύθυνος γι' αυτήν την κατηγορία σ' αυτό το φόρουμ.Αν ρωτήσεις αλλού δεν με αφορά το τι θα γραφεί εκεί.

Ο Δημήτρης σταματακος έχει κάνει ένα review του isolator του χαιτα και κοντολογίς περιγράφει την θεμελιώδη αρχή για μηχανήματα αυτού του είδους ( η γαλβανική απομόνωση από το δίκτυο της δεη ) γαλβανική & όχι ηλεκτρική !
Επίσης λύνεται το πρόβλημα της γείωσης που είναι ίσως το σημαντικότερο όλων στο hi-end μιας και αν δεν ήσουν παρών στην ηλεκτρική εγκατάσταση είναι μάλλον δύσκολο έως αδύνατο εάν είσαι σε πολυκατοικία να κάνεις κάτι με την γείωση.
Εάν επιλέξεις τέτοιου είδους κατασκευή θα πρέπει να αλλάξεις οπωσδήποτε και την ασφάλεια του πίνακα που εξυπηρετεί το σύστημα με τουλάχιστον 20αμπερ για να μην προκύψει συμπίεση στα δυναμικά
Είναι μια σειρά πραγμάτων που πρέπει να τηρηθούν για σωστό αποτέλεσμα , διαφορετικά εάν απλά βάλουμε στην πρίζα μια τέτοια συσκευή μπορεί να έχουμε και μη επιθυμητά αποτελέσματα
Ένα καλό καλώδιο ρεύματος για τον ενισχυτή σου της τάξεως θα έλεγα 500 ευρω καινούργιο 250 300 μεταχειρισμένο θα ήταν μια καλή και σίγουρη λύση που σε καμία περίπτωση δεν ενέχει κινδύνους οικονομικούς η άλλους

το πληρες review:
ΟΣΟ ΖΕΙΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ!

Λέω να αφήσω το σασπένς για άλλη φορά, και να απαντήσω στο θεμελιώδες ερώτημα από την αρχή: To Isolator "ακούγεται" από τα πρώτα πέντε δευτερόλεπτα που θα το παρεμβάλεις ανάμεσα στο δίκτυο του σπιτιού σου και στις πρίζες των συσκευών. Και οι διαφορές που προκύπτουν είναι όντως άκρως θετικές. Ως εκ τούτου, από πρακτικής απόψεως το κείμενο έχει εκπληρώσει την αποστολή του. Ομως, συσκευές όπως το εν λόγω αντικείμενο, δημιουργούν πολύ περισσότερα ερωτήματα από όσα απαντούν: Πώς λειτουργεί; Γιατί λειτουργεί; Πώς ακούγεται; Εσείς μπορεί να το αγοράσετε εμείς από την άλλη δεν ηρεμούμε με τόσο απλές μεθόδους.

Το Δένδρο και Το Δάσος
Είναι μερικές φορές που τομείς ολόκληροι της τεχνολογίας κάνουν τεράστια και θεαματικά Βήματα αφήνοντας πίσω τους άλυτα μικροπροβλήματα που διαιωνίζονται αφού όλοι επικεντρώνονται στα νέα θαύματα. Κλασικό παράδειγμα η τροφοδοσία του δικτύου και οι τροφοδοτικές διατάξεις των συσκευών. Τα προβλήματα των 220V ac συζητιούνται δύο δεκαετίες. Η Linn παρουσίασε το Valhala (το πάλαι ποτέ, όταν νομίζαμε ότι ένας απλό σύγχρονος κινητήρας έλυνε τα προβλήματα του πλατό) επειδή οι έγχρωμες τηλεοράσεις "λέρωναν" το δίκτυο με υψίσυχνο θόρυβο. Σχεδιαστές που θα τους ονόμαζα "θεσμικούς" όπως ο Linsley Hood παρουσίασαν ενισχυτικά χαμηλού σήματος με μπαταρίες που "κούφαιναν" με την απόδοση τους. Ωστόσο η προσοχή μας σε τέτοια θέματα είναι γενικώς χαλαρή και το πορτοφόλι μας παραμένει πεισματικά σφιχτό. Επιμένοντας σε διάφορες περισσότερο εύπεπτες λεπτομέρειες αδιαφορούμε σε χοντρά προβλήματα χάνοντας έτσι το δάσος προς χάριν ένος, έστω και όμορφου δένδρου.

Το Αυγό του Κολόμβου
Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για την βελτίωση των συνθηκών τροφοδοσίας ενός συστήματος είναι η γαλβανική του απομόνωση από το δίκτυο. Με απλά λόγια η σύνδεση όλων των πρωτευόντων γίνεται επαγωγικά, μέσω ενός μετασχηματιστή και όχι ηλεκτρικά. Το βήμα αυτό εξασφαλίζει (πέρα από την ασφάλεια του χρήστη) μια πηγή ισχύος απαλλαγμένη από τις συμβάσεις του κοινού δικτύου παροχής. Δεν υπάρχει για παράδειγμα ο (στα χαρτιά) γειωμένος ουδέτερος αγωγός του δικτύου και επιπροσθέτως είμαστε σε θέση να "επέμβουμε" στα περιεχόμενα της τάσης τροφοδοσίας. Αυτήν ακριβώς την δουλειά αναλαμβάνει στο σύστημα το Isolator. Η όλη σχεδίαση βασίζεται σε έναν μεγάλο μετασχηματιστή τροφοδοσίας με πρωτεύον και δευτερεύον 220V και τυπική ηλεκτρική ισχύ 3kW. To τύλιγμα του μετασχηματιστή γίνεται στην Ελλάδα με επάλληλες στρώσεις, όπως στην περίπτωση των μετασχηματιστών εξόδου των ενισχυτών με λυχνίες ("κάναμε πενήντα διαφορετικά τυλίγματα για να το πετύχουμε" μας είπε ο κατασκευαστής). Ο μετασχηματιστής αυτός συνοδεύεται από ένα φίλτρο διέλευσης ζώνης που έχει σαν στόχο τον καθαρισμό της τάσης εξόδου του από τις υψίσυχνες αλλά και τις υποηχητικές συνιστώσες. Το φίτλρο αυτό κατά τον κατασκευαστή έχει άνω και κάτω συχνότητες αποκοπής τα 50kHz και τα 3Hz αντιστοίχως και έχει ως συχνότητα συντονισμού τα 50Ηz. Η εταιρία προσφέρει και modules για την μικρομετρική προσαρμογή της συσκευής στο κάθε σύστημα που τα ονομάζει "tone controls". Η όλη συσκευή είναι καλοκατασκευασμένη και όμορφα φινιρισμένη συνοδεύεται δε και από ένα πολύπριζο όπου τοποθετούνται οι προς τροφοδοσία συσκευές.

Στην Πρίζα
Η ισχύς των 3kW εξασφαλίζει μια συνεχή παρχοή ρεύματος 15Α αλλά η Nexus Acoustics δίνει και μια τιμή κορυφής σε χρόνο 0.1sec που αγγίζει τα 140Α, επίδοση υπέρ-επαρκής για κάθε λογική εφαρμογή. Αν το σύστημα σας είναι μικρότερο, μπορείτε να προμηθευτείτε ένα αντιστοίχως μικρότερο και φθηνότερο μοντέλο ενώ διατείθεται και isolator για να τροφοδοτηθούν μόνον οι ψηφιακές συσκευές. Η χρήση του συστήματος είναι απλή και ο κατασκευαστής προτείνει να αφαιρεθούν όλα τα φίλτρα, οι φερρίτες και οι ασφάλειες των συσκευών γιά ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, καθώς επίσης να γίνει και προθέρμανση περί τις 12 ώρες (μετά παραμένει μονίμως υπό τάση).

Με το Isolator τοποθετημένο στην γραμμή τροφοδοσίας η αλλαγή της συμπεριφοράς του συστήματος είναι, όπως ήδη είπαμε, άμεσα εμφανής. Στην δική μας περίπτωση το πλέον προφανές χαρακτηριστικό ήταν μία πολύ πιό διαυγής εικόνα, με το είδωλο να μετατοπίζεται σε μία περιοχή περισσότερο σαφούς εστίασης και ξεκάθαρης παράθεσης των μικρολεπτομερειών του χώρου. Καθώς ο χρόνος των ακροάσεων περνάει ανακαλύπτεις και κάποιες σαφείς φασματικές αλλαγές. Αρχικώς το σύστημα φαίνεται λίγο πιό "μαζεμένο" χαμηλά αλλά αυτό οφείλεται στον καλύτερο έλεγχο της περιοχής που ακούγεται σε αυτή την περίπτωση πιο ακριβής και γρήγορη. Οι υψηλές συχνότητες γίνονται περισσότερο διαυγείς και με καλύτερο χρονισμό, δημιουργώντας την υποκειμενική αίσθηση ότι βελτιώθηκε το αναλογικό κομμάτι του cd player και γενικότερα το όλο άκουσμα γίνεται πιό μαλακό και ευχάριστο, χαλαρώνοντας κάποιες εσωτερικές εντάσεις του ακροατή και επιτρέποντας του να απολαύσει το πρόγραμμα καλύτερα. Η επιστροφή στο αρχικό δίκτυο τροφοδοσίας, χωρίς δηλαδή το Isolator, είναι μία εμπειρία ελαφρώς τραυματική: Ο ήχος αποκτά μια πιό ακατέργαστη αίσθηση, η εικόνα φαίνεται περισσότερο απλωμένη αλλά με μικρότερη δύναμη περιγραφής και το χαμηλό φαίνεται και πάλι πλαδαρό.

Ενα "Πρέπει" για κάθε σύστημα.
Η άποψη μου για το Isolator είναι σαφής: Αποτελεί ένα από τα πλέον αποτελεσματικά υποσυστήματα που έχουν περάσει ποτέ από τα χέρια μου και αξίζει κάθε δραχμή που θα δαπανήσετε γι'αυτό. Είναι μια αγορά που θα πρέπει να σκεφτείτε αν ακούτε σοβαρά μουσική και κάτι που θα πρέπει οπωσδήποτε να συμπεριλάβετε στο κόστος ενός ακριβού συστήματος απαιτήσεων από την αρχή.
περιοδικο extreme-av

Εξήγησα,γιατί πρέπει να δίνονται κι άλλες οπτικές,σε σχέση με την εκλογίκευση των προτεραιοτήτων στο χόμπυ μας.Δεν αφορά στενά εσένα.

Προσωπικά εσύ είσαι φυσικά ελεύθερος να χρησιμοποιήσεις,όπως νομίζεις τα χρήματα σου και να θέτεις τις δικές σου προτεραιότητες.Δεν θα καθωρίσω εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος το τι θα κάνεις.

Εδώ άνοιξες θέμα κι εγώ απο την πλευρά μου,απαντώ σαν υπεύθυνος γι' αυτήν την κατηγορία σ' αυτό το φόρουμ.Αν ρωτήσεις αλλού δεν με αφορά το τι θα γραφεί εκεί.

Ομως το ερωτημα μου δεν ηταν "η εκλογικευση των προτεραιοτητων στο χομπυ μας".Αλλο ηταν το ερωτημα μου.
Εαν ηταν ετσι σε καθε thread στο Hi-End δεν θα καναμε αλλη δουλεια.
Η ερωτηση μου ηταν συγκεκριμενη και δεν ειχε να κανει με το τι μηχανηματα εχω,αυτο αναφερθηκε τυχαια.
Οπως επισης δεν ειπα πουθενα οτι θα ρωτησω αλλου για να απαντησεις οτι δεν σε αφορα.
H αποψη σου λοιπον Dipie καταγραφηκε και αφορα στην ποιοτητα και αξια των συνοδων μηχανηματων.Σωστα; Ευχαριστω πολυ.

Ευχαριστω πολυ ολους σας για τις απαντησεις σας και ειδικα τον argi,χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν θα εκτιμουσα οποιαδηποτε αλλη αποψη επι του θεματος ομως.

όλα τα regenerators δεν είναι τίποτα άλλο από ένα ενισχυτή συχνοτήτων στα 50hz 230v στην προκειμένη , ενισχυτής που κατακανόνα οδηγείται απο ένα pll που κατακερματίζει το σήμα 50 φορές το δευτερόλεπτο ( παντελώς εκλαϊκευμένη εξήγηση !!) με μόνο σκοπό την παραγωγή ρεύματος που προσομοιώνει αυτό της δεη
ναι κάνει δουλίτσα ,,, πλην ώμος δεν με έπεισε ότι στέκεται πιο πάνω από την απλή και σαφώς πιο φτηνή λύση των φίλτρων με την γαλβανική απομόνωση

Μιας και σου ανεφεραν πιο πριν και το PS AUDIO σαν προταση, να σε ενημερωσω σαν κατοχος του (το προηγουμενο μοντελο) οτι εχει ενα θεματακι με θερμοκρασια (το ιδιο προβληματακι εχει παντως οπως με ενημερωσαν και το νεο).

η γαλβανικη απομονωση δεν ειναι η λυση
δοκιμαζοντας στο φτωχο μου συστημα και στου λευτερη το ακριβο
ειδα οτι και του μπαμπη και του οδυσσεα τα φιλτρα βελτιωναν τον ηχο μικραιναν την σαουντ στειντζ
και αυτο δεν το ειχα ακουσει μονο εγω
βεβαια ειναι πως θελεις να ακους

http://www.apcc.com/resource/include/techspec_index.cfm?base_sku=SUA1500i&tab=models

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701124

Το θεμα ειναι οπως λεει και ο Tzimisce οτι για UPS ουτε για πλακα.
Συμφωνω απολυτα.
Τελος παντων θα περιμενω εαν βρεθει καποιος που το εχει να μου πει την εμπειρια του αλλιως με βλεπω να ξαναρχιζω επαφη με γκουρου και βουδες...

αν βάλεις κανένα παλμογράφο στην έξοδο του UPS που λες
θα δεις τι ΩΡΑΙΟ ημίτονο έχει.....και μάλιστα όχι με ολόκληρο το φορτίο.

εχει και Ups σοβαρα με ακομα πιο σοβαρες τιμες
και ερχονται και εδω
αλλα ειναι παρα πολλα τα λεφτα αρη

Ένα καλό καλώδιο ρεύματος για τον ενισχυτή σου της τάξεως θα έλεγα 500 ευρω καινούργιο 250 300 μεταχειρισμένο θα ήταν μια καλή και σίγουρη λύση που σε καμία περίπτωση δεν ενέχει κινδύνους οικονομικούς η άλλους

τα 250-300 ευρουλακια που πανε χαμενα αδικα.

η γαλβανικη απομονωση δεν ειναι η λυση
δοκιμαζοντας στο φτωχο μου συστημα και στου λευτερη το ακριβο
ειδα οτι και του μπαμπη και του οδυσσεα τα φιλτρα βελτιωναν τον ηχο μικραιναν την σαουντ στειντζ
και αυτο δεν το ειχα ακουσει μονο εγω
βεβαια ειναι πως θελεις να ακους

για το ενα εκ των δυο που εχω ακουσει συμφωνω απολυτα.

γθα να παρεις καλο ον λαιν ups που ναχει ικανη ισχυ καινα επηρεαζει ελαχιστα τον ηχο, το συνολικο κοστος του συστηματος, πρεπει να ξεπερναει τις 60.000 ευρω, απο αυτο το κοστος και οσο καταιβενουμε αρχιναει απο ασυμφορο ως υπερβολικο.

αν σας ενδιαφερουν καποιες προσωπικες αποψεις για φιλτρα ρευματος

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=47013

Ενδιαφερουσα η παρουσιαση σου thanasis k.
Συμφωνω και με την καταληξη σου:
"Ως συμπερασμα θα ελεγα οτι τα φιλτρα ρευματος σαφως χρειαζονται σε ενα συστημα, ειτε ακριβο, ειτε φτηνο, αν και προσθετουν μια μικρη προσωπικη πινελια, οχι απαραιτητα αρνητικη, λογω της σταθεροτητας που προσφερουν στο ακουσμα ανεξαρτητα της μεταβολης του ρυπογονου μερους του ρευματος."

Αγαπητοι συμφορουμιτες μια και χτιζω σιγα σιγα το δικο μου συστημα,θα ηθελα να σας ρωτησω εαν ισχυει το παραπανω αξιωμα (ή μηπως θεωρημα),
διατυπωθεν απο γνωστο Ελληνα γκουρου του Hi-End και πρωην συναδελφο και κατα ποσο.
Αυτο που σκεπτομαι ειναι το εξης:
Εαν υποθεσουμε οτι διαθετω περιπου απο 2 εως 3 χιλ Ευρω,ειναι προτιμοτερο να παρω κατι σαν αυτο :
http://www.exactpower.com/products/ep15a/index.html

το οποιο θα μου παρεχει πεντακαθαρο ρευμα και να χρησιμοποιησω σχετικα μετρια καλωδια interconnects και πολυπριζο,ή θα ειχα καλυτερα αποτελεσματα εαν δαπανουσα το παραπανω ποσο μονο σε καλωδια,πριζες,πολυπριζα κλπ;
Σκεφτομαι παρα πολυ σοβαρα την αγορα του EXACTPOWER EP15A γιαυτο θα παρακαλουσα οποιος ξερει κατι γι'αυτο
ή το εχει "ακουσει" να μου πει τις εντυπωσεις του.

Τα έχω ακούσει και τα 2 για πολύ καιρό . Τα έχει ενας κολλητός με YBA 2 DT. Είναι εξαιρετικά. Και τα δύο όμως πακέτο, το Isolator και το Regenerator EP15A. Μοναδικό μείων ότι με μερικούς ενισχυτές λυχνίας που έχουν choke (και αυτοί είναι αρκετοί) τα πράγματα κάπως 'κλείνουν' . Aρκετοί γνωστοί μου έχουν πεί 'αει στο καλό' στα διάφορα και ακριβά φίλτρα, ιδίως με λαμπάτους τελικούς και ... παρέμειναν πιστοί σε ένα Furutech και καλά καλώδια ρεύματος που φαίνεται να μην 'πετσοκόβει' μαζί με τα προβλήματα του ρεύματος και την αμεσότητα ή την ταχύτητα και άλλα στοιχεία του συνόλου.

Επίσης εξαιρετικό και γι'αυτό και το αγόρασα επιτόπου είναι τα Hydra της Shunyata τα οποία δεν 'μπαμπακιάζουν' τον ήχο πχ. ενός πιάνου αλλά βάζουν το χέρι τους και βγάζουν παραμορφώσεις τους ρεύματος μέχρι εκεί που μπορούν (και πολλές φορές μέχρι εκεί που χρειάζεται) , προστατεύοντας επίσης τα μηχανήματα από διάφορα κόλπα της ΔΕΗ χωρίς να θάβουν λεπτομέρεια ή να κόβουν ψηλές. Αυτά τα δύο είναι μακράν ότι καλύτερο έχω ακούσει . Το Hydra δεν έχει προβλήματα σε συνεργασία με λυχνίες. Αν και ανεξήγητο επιστημονικώς το φαινόμενο, επαναλαμβάνω σε τελικούς και προ λυχνίας τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά βάζοντας πριν εναν Isolator, πρέπει να ακούσετε πρώτα τί κέρδος και τί 'πόδι' πατάει στον ήχο σας εκτός της δουλειάς που υπόσχεται να κάνει.

Last edited: