Ισχυροτερο Tuner

nimits

Established Member
26 October 2007
237
Θεσσαλονικη
Ποιος κατα τη γνωμη σας δεκτης εχει το καλυτερο tuner εκτος dreambox.
Θελω να τον χρησιμοποιησω για συντονισμο του πιατου μου

Ton 9600 είναι απίθανο να τον βρει κανείς, τον echostar δεν τον θυμάμαι πλέον.
Ομως ο Humax 5400 είναι αχτύπητος για τον σκοπό που τον θέλεις.
Οι δύο μπαρες ένδειξης ισχύος και ποιότητας σήματος είναι από τις πιο σταθερές και αξιόπιστες που έχω συναντήσει. Τον έχω από το 2000 και ούτε σκέψη να τον αποχωριστώ.

Ποιος κατα τη γνωμη σας δεκτης εχει το καλυτερο tuner εκτος dreambox.
Θελω να τον χρησιμοποιησω για συντονισμο του πιατου μου

O dreambox δεν κανει γι αυτη την δουλεια που τον θες.Γι αυτη την δουλεια καλοι ειναι οι yumatu mx series η' digimax η' digitalbox 1c.

Καταρχην ευαισθητοι δεκτες βοηθανε μονο σε οριακες ληψεις. Αν ειναι ανυπαρκτο το σημα λογω πολυ μικρης κεραιας σε σχεση με την απαιτουμενη τοτε ουτε και αυτοι επαναφερουν τα χαμενα.

Επιπλεον προτασεις λοιπον:
DVB-S: Openbox 500/810/820
DVB-S/S2: Clarke-Tech 5000 HD Combo Plus, Technomate TM-6900 Super HD Combo

Καταρχην ευαισθητοι δεκτες βοηθανε μονο σε οριακες ληψεις. Αν ειναι ανυπαρκτο το σημα λογω πολυ μικρης κεραιας σε σχεση με την απαιτουμενη τοτε ουτε και αυτοι επαναφερουν τα χαμενα.

Επιπλεον προτασεις λοιπον:
DVB-S: Openbox 500/810/820
DVB-S/S2: Clarke-Tech 5000 HD Combo Plus, Technomate TM-6900 Super HD Combo

Ισχυρο tuner ειναι το θεμα αλλα στην ουσια ο φιλος μιλαει για συντονισμο πιατου.Οποτε πρεπει να προτεινουμε φτηνο και καλο δεκτη γι αυτη τη δουλεια.

Απάντηση: Re: Ισχυροτερο Tuner

Ισχυρο tuner ειναι το θεμα αλλα στην ουσια ο φιλος μιλαει για συντονισμο πιατου.Οποτε πρεπει να προτεινουμε φτηνο και καλο δεκτη γι αυτη τη δουλεια.
Ακριβώς. Αυτό που θέλει είναι δέκτη με πολύ σταθερές και προοδευτικά αυξανόμενες ενδείξεις. π.χ. ο Kathrein που είχα, ενώ εμφάνιζε ασθενή λήψη με ένδειξη σήματος 62%, με μια ελαφριά μετατόπιση του πιάτου ανέβαινε στο 98%.
Εγω θα επιμείνω στον Humax 5400, ο οποίος συνδυάζει ευαίσθητο tuner και πολύ σταθερή ένδειξη σήματος. Για μένα είναι εργαλείο για τον ερασιτέχνη.

Τοτε λαθος καταλαβα. Με συντονισμο εννουμε ακριβης στοχευση ως προς το μεγιστο σημα ? Αν ναι τοτε ο Openbox 810 που διαθετει ενδειξη σε dB χωρις καθυστερηση ειναι μια πιθανη επιλογη. Καποιοι σε γερμανικα boards αφησαν τα πεδιομετρα στην μπαντα και χρησημοποιουν αυτον για γρηγορες και ακριβεις δουλειες.

Re: Απάντηση: Re: Ισχυροτερο Tuner

Ακριβώς. Αυτό που θέλει είναι δέκτη με πολύ σταθερές και προοδευτικά αυξανόμενες ενδείξεις. π.χ. ο Kathrein που είχα, ενώ εμφάνιζε ασθενή λήψη με ένδειξη σήματος 62%, με μια ελαφριά μετατόπιση του πιάτου ανέβαινε στο 98%.
Εγω θα επιμείνω στον Humax 5400, ο οποίος συνδυάζει ευαίσθητο tuner και πολύ σταθερή ένδειξη σήματος. Για μένα είναι εργαλείο για τον ερασιτέχνη.

Το ξερω οτι ειναι καλος γιατι τον εχει καποιος φιλος μου.Το θεμα ειναι πως θα τον βρει στην αγορα καινουριο.Μαλλον απιθανο οποτε θα πρεπει να τον παρει μεταχειρισμενο και δεν ξερουμε αν θελει μεταχειρισμενο δεκτη ο φιλος.

Τοτε λαθος καταλαβα. Με συντονισμο εννουμε ακριβης στοχευση ως προς το μεγιστο σημα ? Αν ναι τοτε ο Openbox 810 που διαθετει ενδειξη σε dB χωρις καθυστερηση ειναι μια πιθανη επιλογη. Καποιοι σε γερμανικα boards αφησαν τα πεδιομετρα στην μπαντα και χρησημοποιουν αυτον για γρηγορες και ακριβεις δουλειες.

Ωραια.Μια ενδεικτικη τιμη σε Ευρω εχουμε?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ισχυροτερο Tuner

Το ξερω οτι ειναι καλος γιατι τον εχει καποιος φιλος μου.Το θεμα ειναι πως θα τον βρει στην αγορα καινουριο.Μαλλον απιθανο οποτε θα πρεπει να τον παρει μεταχειρισμενο και δεν ξερουμε αν θελει μεταχειρισμενο δεκτη ο φιλος.
Πρέπει να κυκλοφορεί ακόμα η εκδοχή του 5400Ζ, αλλά δεν αξίζει πλέον η αγορά του ως καινούριου. Με 100 ή και λιγότερα, βρίσκει κανείς μεταχειρισμένο. Συχνά πυκνά βλέπω αγγελίες του 5400.

Ωραια.Μια ενδεικτικη τιμη σε Ευρω εχουμε?

Δε ξερω ποσο παει και αν τον βρεις στην Ελλαδα. Σε γερμανικο καταστημα οπως στο http://www.satshop24.de/satshop24_s/openbox_reciever_wird_mit_neuster_softwa.html παει κοντα στα 140 χωρις μεταφορικα. Αν θελεις να μαθεις περισσοτερα ρωτα εναν κατοχο του που τον ειχα προτεινει επισης μετα απο τα καλα λογια αρκετων DXers. Ειναι ο anastazio στο satleo η στο SDTV forum. Η σελιδα του ουκρανικου κατασκευαστη: http://openbox-tm.com/receivers/ Εχει αρκετα screenshots απο τα menu.

Συμφωνω οτι ο 5400z ειναι οτι καλυτερο αλλα δεν υπαρχει στην αγορα.Αν εχετε υποψιν κατι το οποιο να πληρει τις προυποθεσεις που εχω θεσει ειμαι ανοιχτος σε προτασεις

Δε ξερω ποσο παει και αν τον βρεις στην Ελλαδα. Σε γερμανικο καταστημα οπως στο http://www.satshop24.de/satshop24_s/openbox_reciever_wird_mit_neuster_softwa.html παει κοντα στα 140 χωρις μεταφορικα. Αν θελεις να μαθεις περισσοτερα ρωτα εναν κατοχο του που τον ειχα προτεινει επισης μετα απο τα καλα λογια αρκετων DXers. Ειναι ο anastazio στο satleo η στο SDTV forum. Η σελιδα του ουκρανικου κατασκευαστη: http://openbox-tm.com/receivers/ Εχει αρκετα screenshots απο τα menu.

Εγω απο οτι βλεπω στην Αγγλια τον 800 με 79 λιρες και τον 820 με 89 λιρες.Τον 810 δεν τον βρισκω καπου αλλα θα κοιταξω και αυριο.

Attachments

• 29f2e07364feb4bed7f2ecd07638355f.gif
    29f2e07364feb4bed7f2ecd07638355f.gif
    10.3 KB · Views: 6
  • cc731b7376b38955590bffc125562ada.gif
    cc731b7376b38955590bffc125562ada.gif
    10.3 KB · Views: 7
Συμφωνω οτι ο 5400z ειναι οτι καλυτερο αλλα δεν υπαρχει στην αγορα.Αν εχετε υποψιν κατι το οποιο να πληρει τις προυποθεσεις που εχω θεσει ειμαι ανοιχτος σε προτασεις

Εκτος απο αυτους που σου ειπα προηγουμενως προσθεσε και Opticum 4000-4100 kαι Globo με επεξεργαστη sapphire (5119) αυτοι.