ΙΣΧΥΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ 2 SUBWOOFER

andreas_a

Senior Member
24 November 2009
413
Αθήνα
Καλησπέρα παιδία,

έχω μια ερωτησούλα.

ο ενισχυτής είναι είναι ο DENON 1910 και το ήδη υπάρχον sub είναι ένα earthquake supernova mkiv. Αυτό που επρόκειτο να αγοράσω είναι το ίδιο.
Αυτα θα συνδεθούν πάνω στον ενισχυτή με Υ adaptor.

To ξέρω ότι δεν είναι και ότι καλύτερο τα δύο sub αλλα τα οικονομικα μου δεν μου επιτρέπουν να παω στη μεγαλύτερα σειρα της earthquake (απο την οποία έχω μείνει κατευχαριστημένος)έτσι ώστε να έχω ένα και καλό.

Εν' όψει αγοράς ενος δεύτερου subwoofer θα ήθελα να σας ρωτησω αν το σήμα που δίνει ο ενισχυτης είναι αρκετά δυνατό για να δω τη διαφορά από τα δυο σε σχέση με το ένα. Σε καποια ´ξενα forum που διάβασα δεν είδα να αναφέρουν προβλήματα εκτος από καποιες περιπτώσεις που έλεγαν ότι το σήμα του ενισχητή δεν ήταν αρκετά δυνατό για να σπαει σε 2 sub με αποτέλεσμα να έχουν λιγότερο μπασο απο το αρχικό τους.

Τη γνώμη σας παρακαλώ!

Ευχαριστω εκ των προτέρων

Ανδρεας

Δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Τα υπογούφερ έχουν δικό τους ενισχυτή. Θα τρέξεις και το Audyssey, και στην ανάγκη ανεβάζεις και χειροκίνητα κάποια dB την στάθμη του sub.

Αυτό πιστεύω κι εγώ kblachos απλά προβληματιστηκα από κάποιες δηλώσεις που διάβασα. Πιστεύω ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα σε γενικές γραμμές. Θα γράψω και εντυπώσεις μόλις ολοκληρωθεί η αναβάθμιση.

Επειδή είμαι λίγο άσχετος η απορία μου μπορεί να είναι χαζη.... Συγχωρεστε με....

Όταν αναπαραγεις ένα απλό DVD σε σχέση με ένα bluray με ήχο dts hd ma η διάφορα στο μπάσο είναι τρομακτική κατα τη γνώμη μου.... Στο πρώτο ακούγεται φισιολογικα και στο δεύτερο τρίζουν τα πάντα στο σπίτι...

Σαν ανυδεος και γω ρωτάω, είναι η ισχύ του σήματος που δίνει ο ενισχητης στο subwoofer που κάνει αυτή τη διάφορα;;;;

Γι' αυτό ρώτησα και παραπάνω με το αν σπάσει το σήμα στα δυο μήπως και πηγαίνει ποιο ασθενές σήμα στο καθε sub με αποτέλεσμα να χάσω το κάτι παραπάνω.

Συγγνώμη αν σας κούρασα

Ευχαριστώ πολύ.

Eν' όψει αγοράς ενος δεύτερου subwoofer θα ήθελα να σας ρωτησω αν το σήμα που δίνει ο ενισχυτης είναι αρκετά δυνατό για να δω τη διαφορά από τα δυο σε σχέση με το ένα. Σε καποια ´ξενα forum που διάβασα δεν είδα να αναφέρουν προβλήματα εκτος από καποιες περιπτώσεις που έλεγαν ότι το σήμα του ενισχητή δεν ήταν αρκετά δυνατό για να σπαει σε 2 sub με αποτέλεσμα να έχουν λιγότερο μπασο απο το αρχικό τους.

Τη γνώμη σας παρακαλώ!

Ευχαριστω εκ των προτέρων

Ανδρεας

Θέμα σήματος δεν υπάρχει !
Αυτό που αντιμετώπισαν στα ξένα forum που διάβασες ήταν οι ακυρώσεις των χαμηλών συχνοτήτων που θα πρέπει να αντιμετωπίσεις κι εσύ.

Όταν αναπαραγεις ένα απλό DVD σε σχέση με ένα bluray με ήχο dts hd ma η διάφορα στο μπάσο είναι τρομακτική κατα τη γνώμη μου.... Στο πρώτο ακούγεται φυσιολογικα και στο δεύτερο τρίζουν τα πάντα στο σπίτι....

Δεν είναι μόνο η διαφορά στο μπάσο, είναι η συνολική διαφορά στον ήχο γενικότερα. Τα HD format ήχου (Dolby True HD και dts HD-Master Audio) είναι συμπιεσμένα μεν, μη απωλεστικά δε, με μέγιστα bitrates που μπορούνν να φτάσουν τα 18,5 Mbps και 24,5 Mbps αντίστοιχα για 7.1 κανάλια. Η διαφορά με τα απωλεστικά Dolby Digital με μέγιστο bitrate 640 kbps και dts με μέγιστο bitrate 1,5 Mbps για 5.1 κανάλια, είναι χαοτική.

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1013913&postcount=10

Φιλε Giannis Amar όταν λες ακυρώσεισ χαμηλων συχνωτήτων, τι ακριβώς εννοείς????

Ευχαριστω για τις απαντησεις παιδιά!

kblachos εισαι κατατοπιστικότατος όπωσ πάντα. Σ' ευχαριστω πολύ.

Υπάρχει τρόπος να αποφύγουμε ή έστω να ελαχιστοποιήσουμε ακυρώσεις συχνοτητων???

αν καταλαβα καλά απο καποια πράγματα που διάβασα στα link σου παίζει ρόλο η τοποθέτηση των subwoofer και τον ηχειων γενικότερα στο χώρο.

και παλι ευχαριστω

Υπάρχει τρόπος να αποφύγουμε ή έστω να ελαχιστοποιήσουμε ακυρώσεις συχνοτητων???

αν καταλαβα καλά απο καποια πράγματα που διάβασα στα link σου παίζει ρόλο η τοποθέτηση των subwoofer και τον ηχειων γενικότερα στο χώρο.
και παλι ευχαριστω

Πολύ σωστά κατάλαβες !

Sorry για την καθυστερημένη απάντηση, σε κάλυψε όμως ο Kblachos.

Απάντηση: Re: ΙΣΧΥΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ 2 SUBWOOFER

και παλι ευχαριστω

Επειδή πολλές φορές όμως δεν γίνεται να μετακομίσουμε τα subwoofers όπου πρέπει, υπάρχουν κάτι μαγικά μηχανάκια παραμετροποίησης μόνο για το εύρος συχνοτήτων των sub, τα οποία κάνουν θαύματα. Συνδέονται μεταξύ A/V και sub. Ενα τέτοιο είναι το SMS-1 της Velodyne.

Για ψάξε λίγο και εδώ μέσα και γενικά στο net. -bye-

Κυριε Οικονομου γνωριζω το sms 1 της velodyne αλλα η τιμη του ειναι λιγο απαγορευτική αυτή τη στιγμη. (600 ευρω σε σχεση με τα 300 που έχει το επιπλεον sub της earthquake, αν αργοτερα τα οικονομικα το επιτρεψουν βλέπουμε).

το θέμα είναι να έχω ένα αξιολογο αποτέλεσμα με τη παρουσα κατάσταση.

Λέτε αν παίξω με τη θέση των subs στο χώρο να πετυχω ένα επιθυμητό καλό αποτέλεσμα με οσο το δυνατο λιγοτερα στασιμα κύματα και ακυρώσεις συχνοτήτων??? ο χώρος είναι 7,5 χ 7,5 μ.

Ευχαριστω

Λέτε αν παίξω με τη θέση των subs στο χώρο να πετυχω ένα επιθυμητό καλό αποτέλεσμα με οσο το δυνατο λιγοτερα στασιμα κύματα και ακυρώσεις συχνοτήτων??? ο χώρος είναι 7,5 χ 7,5 μ.
Ευχαριστω

Φίλε Ανδρέα εγώ εάν είχα τον χώρο σου δεν θα το αγόραζα το δεύτερο sub !

Giannis Amar γιατί το λες αυτό???

ο λογος που θέλω και ένα δεύτερο είναι γιατι λατρεύω το μπάσο στις ταινίες!!!

Last edited:
Κοίτα και ο δικος μου denon το έχει κόψει 11db.
To πρόβλημα είναι ότι στις εντάσεις που βλέπω ταινίες, όταν το sub το έχω σε υψηλη ένταση κάνει έναν ήχο όταν πάλεται γρήγορα και δυνατα που δε μου αρέσει, ενω στη μέση που το έχω τώρα ο ήχος του είναι πολύ ωραίος.

γι' αυτό έλεγα να βάλω άλλο ένα έτσι ώστε και τα δύο παίζοντας στη μέση της δύναμης τους να έχω το αποτέλεσμα που θέλω και να μην ακούω αυτό το
ήχο που κάνει όταν παίζουν τσίτα τα γκάζια

ελπίζω να έγινα κατανοητός.

θα το πάρω, θα το δοκιμάσω και αν δω ότι δεν έχουμε αποτέλεσμα θα το δείτε σύντομα στις αγγελίες!!!