Δηλαδή Κώστα προυποθέτει επεξεργασία και παραγωγική διαδικασία;
Τί σημαίνει αυτό; Για πολλούς νέους εκπαιδευτικούς ότι για να εργαστούν σε ιδιωτικό, πρέπει για ένα χρόνο, να παίρνουν σε ένα ιδιωτικό σχολείο ώρες (τις επιπλέον) χωρίς πληρωμή έτσι ώστε στο τέλος της χρονιάς να αποκτήσουν την πολυπόθητη προυπηρεσία. Και φυσικά για να πάρεις τη συστατική επιστολή πρέπει να είσαι σούζα στο σχολείο και να ανεχθείς, ακόμα και .... (συμπληρώστε ελεύθερα).
Τί θα γίνει αν δεν συμμορφωθείς;
Εν έτει 2007 ακριβώς δεν ξέρω, μάλλον κάθεσαι σπίτι σου. Πάντως το διάστημα 1998-2003 κυκλοφορούσε μεταξύ των ιδιοκτητών των ιδιωτικών σχολείων μαύρη λίστα με ονοματεπώνυμα εκπαιδευτικών που είχαν πέσει στα εξής παραπτώματα:
1. Είχαν γίνει μέλη της ΟΙΕΛΕ (ομοσπονδία εκπαιδευτικών ιδιωτικών σχολείων)
2. Είχαν ζητήσει δικαστικώς τη καταβολή δεδουλευμένων.
3. Είχαν διαφωνήσει σε συνεδριάσεις συλλόγου των εκπαιδευτικών με τις προτάσεις των ιδιοκτητών για την επιβολή ή μη επιβολή ποινών σε μαθητές ή συναδέλφους εκπαιδευτικούς.
Έχω κάπου ένα τέτοιο αντίγραφο που υπεξαίρεσε συνάδελφος.
Εξακολουθώ φυσικά να μην καταλαβαίνω τον θεσμό του ωρομίσθιου και μάλιστα αδιόριστου!
πείτε μου λοιπόν, μετά απ'αυτά που αναφέρονται παραπάνω, κατά πόσον δεχόμαστε να έχουν αυτή τη μορφή οι εργασιακές σχέσεις των παιδιών μας στο μέλλον ... αλλά και ποιοι μπορούν να έχουν μέλλον ως εργαζόμενοι σε μια οικονομία που στηρίζεται στο χαφιεδισμό, στο ελαστικό ωράριο, στη χαμηλομισθία - ωρομισθία και στην ανασφάλεια για το αύριο. όποιος πιστεύει ότι με τέτοιες συνθήκες θα παράγεται ποιοτικό "προϊόν", έχω την εντύπωση ότι είναι κάπου μακριά νυχτωμένος ...
Το να κάνεις σωστά τη δουλειά σου, ή τουλάχιστον όσο μπορείς πιο σωστά, ανεξαρτήτως συνθηκών, είναι που σε κάνει σωστό επαγγελματία. Αλλά, ξέχασα, εσείς δεν κάνετε επάγγελμα, αλλά λειτούργημα...
Δεν μπορείς να παραβλέπεις τις συνθήκες, όσο σωστός επαγγελματίας και να είσαι. Αυτό είναι πέρα από την ανθρώπινη φύση. Δηλαδή εσύ μένεις απλήρωτος, δουλεύεις σα σκυλί, σε εκβιάζουν με την προοπτική της απόλυσης και συνεχίζεις να δουλεύεις ανεπηρέαστος;
... Πω, πω, ρε παιδί μου, τέτοιος εργασιακός μεσαίωνας, και παρ' όλ' αυτά, όλοι διαγκωνίζονται να μπουν στη δημόσια εκπαίδευση, τς, τς, τς,... είναι τελείως για τα σίδερα.
Ή μήπως, όχι;
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.