Ίσως μια αγορά dac...

Kαταρχήν οι class d χρειάζονται πάρα μα πάρα πολλές ώρες για να στρώσουν και όχι μια δυο μέρες. Δώσε χρόνο στον δικό σου

Όπως και να εχει ζήτησες demo τον 1500 και ο καταστηματαρχης σου εδωσε πειραγμενο μηχάνημα χωρίς να το ξέρεις και σου ειπε οτι ηταν ο 1500;; γιατι αν εγινε ετσι μιλάμε για ασοβαρες καταστάσεις... Εντελώς αντιδεοντολογικες...

Του το πε όμως.
Και αν κατάλαβα καλά δεν ηταν demo. Ενοικίαση ηταν. Απο μηχάνημα που έχει στηθεί για να παιζει σε εκδηλωσεις κ.ο.κ.

Εγω πάντως περιμένω να αρχισετε να τα σκοτωνετε τα crown για να τσιμπισω δυο για το home cinema. Ενα για το κεντρικό και ενα για τα surround

Συγγνώμη για να καταλάβω. ....σου άρεσε πιο πολύ ο νοικιαρης που ήταν, κατά δήλωση, πειραγμενος, από τον καινούργιο που αγορασες? ?
Αν είναι έτσι τότε με παραξενεύει το εξής :

Συνήθως αυτοί που εχουν τέτοια μηχανήματα όχι μόνο δεν τα "πουσαρουν" αλλά τα αφήνουν να λειωσουν και αν χρειαστεί βάζουν ότι πιο φτηνό ανταλλακτικο απλά για νά παίζει .

Ελα ρε φίλε να σου δώσω να ακούσεις ένα PEAVEY που έχω με καμιά πεντακοσαρια βάττ (μάλιστα στην πιάτσα λένε ότι έχει και πολύ καλό ηχο) να σου φύγει ο καημός για τον Crown τουλάχιστον.

Τι παράξενα πράγματα σου συμβαίνουν, δεν μπορώ να καταλάβω! !

αυτος που ενοικιασα ειχε παραπανο γκαζι ... τα οδηγουσε πολυ καλυτερα με τον nad σαν προ. Αυτος που πηρα με τον nad δεν....

θα του δωσω χρονο...αλλα για ποσες ωρες μιλαμε στρωσιμο;

Ε μου το πε κατοπιν εορτης. Αυτο ειναι το θεμα δεν το ηξερα εξ αρχης. Αφου τον πιεσα να μαθω τι εγινε(ενω τον ειχα ηδη αγορασει) τοτε αρχισε να λεει τα δικα του.

mdvq....οταν τον πηρα επειδη δεν ηξερα του λεω τα ποτενσιομετρα που να τα βαλω...και μου λεει ωρα 3....οχι παραπανω. Μετα απο ολα αυτα καταλαβα οτι καποιον λογο θα ειχε που μου ειπε κατι τετοιο.

Oπως και να χει περιμενω να κανω δοκιμες με τον xls 2500. Εαν μου αρεσει περισσοτερο και ειναι κοντα σε αυτο που ακουσα τοτε ή θα παρω εναν ακομα κροουν και θα τον συνδεσω μαζι με αυτον που εχω ή θα τον πουλησω για να παρω τον 2500. Και υστερα θα δω για προ. Εαν το αποτελεσμα ειναι σχεδον το ιδιο θα δω κατευθειαν για προ.

Νίκο αστον ανοικτό πολλές ώρες την ημέρα να παίζει συνεχώς σε χαμηλές εντάσεις για να στρώσει πιό γρήγορα
Πάντως το κριτήριο που βάζεις περι οδήγησης είναι λίγο παράξενο γιατί όσο δύσκολα και αν είναι τα ηχεία σου δε μπορεί να μη επαρκούν τα βάττ που βγάζει ο ενισχυτής

Κράτα τον 1502 και ρώτα συμβουλές για να πάρεις έναν προ μεταχειρισμένο και να φέρεις τον ήχο εκεί που θέλεις.

Δεν ξερω εγω βλεπω σε ξένα φόρουμ για b&w βαζουν κ δυο crown... 2 xls 2000

Θα ψαχτω για προ... Μια ερωτησουλα...ο προ παιζει ρολο στην οδηγηση του ηχειου;

Νίκο είσαι μακρυά και δυστυχώς δε μπορούμε να σε βοηθήσουμε ουσιαστικά κάνοντας συνακροάσεις.
Συνοπτικά:
α)εγώ αυτόν που σου νοίκιασε πειραγμένο 1500ρη ενισχυτή και δε σου το είπε δε θα περνούσα ούτε απέξω, θα του έβαζα ένα μεγάλο Χ.
β)Πρόβλημα οδήγησης δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις. Ο 1502 που τον έχει φίλος οδηγεί επαρκέστατα Jamo concert 11 με πολύ βαριά τροποποιημένα cross. Τα ηχεία σου τα κάνει κορδελάκια, έτσι απλά.
γ)Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να αναζητήσεις κάποιον προενισχυτή για να οδηγήσει σωστά τον τελικό σου. Μια επιλογή είναι ο alexander με τον οποίο όπως σου είπα είχα άριστα αποτελέσματα αλλά μη κολλάς εκεί.
Αναζήτησε από κάποιο φίλο έναν οποιοδήποτε προενισχυτή ή ψάξε σε κάποιο κατάστημα της Αθήνας που να δανείζει μηχανήματα προς ακρόαση να πάρεις έναν να δοκιμάσεις.
δ)Άσε τον crown αναμμένο να παίζει συνέχεια
ε)χαλάρωσε και απόλαυσε τη διαδικασία

Απάντηση: Re: Ίσως μια αγορά dac...

Δεν ξερω εγω βλεπω σε ξένα φόρουμ για b&w βαζουν κ δυο crown... 2 xls 2000

Θα ψαχτω για προ... Μια ερωτησουλα...ο προ παιζει ρολο στην οδηγηση του ηχειου;

φαντάσου το όλο ως ένα σύστημα:

Η πηγή πρέπει να οδηγεί τον προ, ο προ πρέπει να οδηγεί σωστά τον τελικό, ο τελικός πρέπει να οδηγεί σωστά τα ηχεία, το ηχείο πρέπει να φορτίζει σωστά το χώρο.

Αν κάτι στην αλυσσίδα δε ταιριάζει δεν ακους αυτό που πρέπει.

Και αφού εξασφαλίσεις όλα τα ανωτέρω έχεις να ασχοληθείς με ένα τεράστιο κομμάτι, το χώρο του συστήματος και το στήσιμο του συστήματος σε αυτόν!

Παιζει ρολο αμα το αφησω σιγα ή δυνατα στο στρωσιμο;

Απλα στεργιο μου κανει εντυπωση πως εκατσε με τον nad.εννοειται οτι δεν θα περασω ουτε απ εξω.μου φτανει που το ειπες για τις ακροάσεις και σε ευχαριστώ για ολα.

Την ευαισθησια την εβαλα τερμα 775 που λεει

Last edited:
Αυτον τον Crown που εχεις τωρα σπιτι σου :
α)ειναι ολοκαινουργιος,του κουτιου???
β)τον αγορασες απο το ιδιο καταστημα που νοικιασες τον αλλον??
γ)η συνδεση που εχεις κανει του Crown με τον Nad εισαι σιγουρος 100% οτι ειναι σωστη???
δ) τα ποτενσιομετρα του Crown ειναι τερμα ανοικτα???

εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι είσαι γενικά ανοιχτός σε όλα (και δυστυχώς πολύ ανοιχτός) και ιδίως δεν το έχεις ψάξει όσο πρέπει και δέχεσαι ότι σου πει (όποιος στο πει).
Και βλέπω ότι αυτή την στάση απέναντι στο hifi την έχεις από πιό παλιά τότε που σου λέγαμε για το ifi και ήσουν δύσπιστος.

Η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να κάνεις κινήσεις με υπομονή και χωρίς μεγάλα ανοίγματα στο οικονομικό. Πρέπει να χωνέψεις όλα αυτα που σου λεει εδώ ο κόσμος έτσι ώστε να έχεις σιγά σιγά δική σου γνώμη. Διότι αν γίνει αυτό, δεν θα μπορούν να γίνονται πράγματα όπως η "ενοικίαση" που έκανες, ή αυτό που ένιωσες ακούγοντάς το.
Εγώ θεωρώ ότι έχεις εντυπωσιαστεί, λάθος, από ένα πειραγμένο μηχάνημα που ίσως κάτι έπαιξε καλά σήμερα και κάτι θα παίξει σίγουρα άσχημα αύριο.
Και ακόμα δεν έχεις την εμπειρία να το χειριστείς.

Κάνε υπομονή. Μικρά βήματα, μικρά ανοίγματα τσέπης. Κινήσεις που να μπορούν να αντιστρέφονται εύκολα.
Δεν πάει καιρός νομίζω που επέμενες ότι το ifi δεν ήταν καλό. Τώρα τουλάχιστον εκεί είσαι κατασταλαγμένος.

Πέρα απο το στρώσιμο, το μηχάνημα μην το κλεινεις ποτε. Αλλωστε δεν καίει ρεύμα, δε βγάζει ζέστη, δεν υπάρχει ιδιαίτερος λογος να κλείνει...
Επίσης ψαξτο καλυτερα με την ευαισθησία. Σε μένα που το άκουσα στου teddy, στο αναίσθητο μου ακούστηκε καλυτερο όταν είχε πίσω του προ με ρεύματα. Άλλαζε αρκετά ο ήχος. Στο ευαίσθητο ηταν σαφως "τσιριχτο".

Μιχαλη... Α) ναιΒ) οχιΓ) ναιΔ) ναιΦιλε σουπερσονικ κοιτα στην ισως να ειχε ισχυει αυτο που λες. Τωρα δοκιμασα κ εκανα αγορα. Που να φανταστω ότι θα υπαρξει τετοιο πιθανότητα...μπορει να ενθουσιαστικα απο το γκαζι που ειχε... Γτ ειχε.. Το πως επαιζε δεν το ανέφερα καν για χροιες κτλ. Αλλα δεν μπορω οτι δν μ αρεσε. Σιγουρα οπως λες δεν θα επαιζε ετσι για παντα Καλο ειναι το ιφι... Αλλα οχι τοσο νομιζω στα ιδια λεφτα με ενα που εχει δικη του τροφοδοσια. Και παλι νομιζω. Οποτε κ αυτο σχετικο απλα δινω βαση σε αλλα που ισως βοηθήσουν καλύτερα. Και τώρα νομιζοντας οτι εχω ηρεμησει. Απο ενίσχυση στραφηκα σε ντακ αλλα δεν.. Panoramix θα το δοκιμασω αυτο που λες αλλα με εναν προ καλο.... Τωρα εχει τα θεματα του το ολο setup.οποτε το άφησα στο 775Καμια ιδεα για προ; συνηθως διαβαζω προ με λαμπα βοηθαει με κροουν.δυστυχως δεν δινουν πολλα μαγαζία για δοκιμη... Ξερει κανεις τπτ;

Last edited:
Ειναι αδυνατον να μην "ξεφτιλιζει" με 300 βαττ στο καναλι τα ηχεια σου.
Ο δικος μου Crown K1 μς 350 βαττ στο καναλι στα 8ωμ και 550 στα 4ωμ ΕΛΙΩΣΕ στην κυριολεξια τα πηνια τεσσαρων μεγαφωνων στο Ερμη που ειχα ,οταν εκανα ενα παρτυ σπιτι.
Δηλαδη εσυ τωρα εισα απογοητευμενος απο την ισχυ του ενισχυτη σου???
Αυτο ειναι το θεμα σου??
Επιμενω για την σωστη συνδεσμολογια γιατι αυτα τα επαγγελματικα συχνα εχουν θεμα.
Ο Crown με τα ηχεια συνδεετε με spicon ή "κανονικα"??
Ο Nad με τον Crown πως συνδεετε....xlr με rca???
O νοικιαρης ειχε τις ιδιες συνδεσεις ακριβως????

Μ αρεσεις....

Nad - crown με rca.
Ιδια ακριβως ειναι ολα με ρον αλλον. Κ εμενα περίεργο μου φαίνεται μην νομιζεις..

Και τα ηχεια κανονικα οπως λες

Με ένα Dac των 400ε (teac ud 301) με σύνδεση xlr-xlr απευθείας στον Crown (1,4V setting) το αποτέλεσμα ήταν άκρως ικανοποιητικό για τα αυτιά μου. Αν to setup σου δεν έχει και home cinema στη μέση και δεν χρειάζεσαι τηλεκοντρόλ και Η/Τ bypass μπορεί και να σου κάνει το αποτέλεσμα και να μην χρειαστεί να μπεις σε έξοδα. Αν είσαι κοντά Θεσσαλονίκη έλα να στο δανείσω για 2-3 μέρες να το ακούσεις να δεις αν σου κάνει. Μαγαζί που να δανείζει dac και προ αν βρεις πες το και σε μένα γιατί και εγώ ψάχνομαι.

Εγω με dac με nad με 1.4 με 775 δεν με ικανοποιει..... Τα τριμερ τερμα.... Δεν ξερω...