Ισως νεα εποχή για την τηλεφωνία στην Ελλάδα?

Μιχάλης Κορ. said:
Με 46,95 τον μήνα μπορούμε να έχουμε 4mb δσλ γραμμή απεριόριστης χρήσης και γραμμή τηλεφώνου με δωρεάν απεριόριστα αστικά κ υπεραστικά τηλεφωνήματα.

http://www.tellas.gr/page.asp?gid=8&arid=363&lang=2

Δεν είναι άσχημοοοο.....!!!!!!! :Banane0:

Κι επειδη ακριβως ΔΕΝ διευκρυνησες , μερικοι μπερδευτικαν , οπως ο Μιχαλης.

Καλο ειναι να διευκρινιζουμε-bye-

Ο Μιχάλης πολυ σωστά κατάλαβε! Ρε παιδια,διαβάστε λίγο τη σελίδα!!!! Τι να πρωτογράψω σε ενα post! :Banane0:

edit: λάθος μου που έδωσα link μονο για το tellas zisto phone + adsl ...

Εδω περιγράφονται όλα τα Zisto

http://www.tellas.gr/page.asp?gid=8&arid=365&lang=2

Last edited:
Παιδιά εγώ δίνω 35 ευρώ πάγιο ΟΤΕ + 36 πάγιο Τελλάς για dsl γραμμή 768 + 6 ευρώ για το πρόγραμμα Τελλάς 50% για τα τηλέφωνα + 2 ευρώ στον ΟΤΕ για αναγνώριση κλήσης + ότι τηλέφωνα κάνω...Αποτέλεσμα δίμηνος λογαριασμός κατά μέσο όρο 150 ευρώ.
Αν πάρω το Zisto tel+dsl θα έχω χρέωση 93,9 + ότι κινητά καλέσω, όπου θα έχω χωρίς χρονοχρέωση 4mb dsl γραμμή, απεριόριστα αστικά σταθερά + απεριόριστα υπεραστικά σταθερά. Στα κινητά θα έχω την ίδια χαμηλή χρέωση με το Τελλάς 50%.
Προσωπικά με συμφέρει ακόμα κ σήμερα να κάνω την σύνδεση.

Browser said:
Κι επειδη ακριβως ΔΕΝ διευκρυνησες , μερικοι μπερδευτικαν , οπως ο Μιχαλης.

Καλο ειναι να διευκρινιζουμε-bye-
Πράγματι υπάρχουν 3 zisto. Αν πάρουμε το ένα με το τηλ μόνο, τότε υπάρχει χρονοχρέωση στην χρήση dsl κ είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ.

Μίλησε με Τελλάς τηλεφωνικά στο 13800 κ μου απάντησαν ότι ήθελα να ρωτήσω.
Στο πρόγραμμα με Dsl + tel μαζί, δεν υπάρχει χρέωση σε αστικά σταθερά, υπεραστικά σταθερά κ dsl γραμμή. Όλα απεριόριστα κ χωρίς χρέωση.
Επίσης το συμβόλαιο είναι 12 μηνών κλειστό, αν θέλω να φύγω τότε πληρώνω τα εναπομείναντα πάγια.
Θέλει 13-15 εργάσιμες ημέρες για ενεργοποίηση κ μετάβαση από τον πΟΤΕ στην Τελλάς, για 2 εβδομάδες δεν έχω ίντερνετ, τηλ έχω κανονικά εκτός από κάποιες ώρες που θα κάνει την εγκατάσταση ο τεχνικός.
Δεν υπάρχει προβλημα να κρατήσω το νουμερό μου ενώ αν θέλω υπάρχει κ η δυνατότητα της φορητότητας.
Το μόνο που δεν ρώτησα είναι αν πληρώνω τον τεχνικό όταν κάνει την εγκατάσταση σπίτι.

Αυτο που δεν εχω καταλαβει ειναι αν στο προγραμμα Tel + DSL περιλαμβανεται μονο η γραμμη DSL ή αν ειναι μεσα και η προσβαση.

Μιλαει για δωρεαν εξοπλισμο router κλπ, οποτε εγω ο αισιοδοξος φανταζομαι οτι κανεις την συνδεση, πληρωνεις τα πάγια σου και σερφαρεις/κατεβαζεις με 4 Mbit χωρις να πληρωνεις αλλον πάροχο. Ειναι ετσι?

Απάντηση: Re: Ισως νεα εποχή για την τηλεφωνία στην Ελλάδα?

supacoopa said:
Αυτο που δεν εχω καταλαβει ειναι αν στο προγραμμα Tel + DSL περιλαμβανεται μονο η γραμμη DSL ή αν ειναι μεσα και η προσβαση.

Μιλαει για δωρεαν εξοπλισμο router κλπ, οποτε εγω ο αισιοδοξος φανταζομαι οτι κανεις την συνδεση, πληρωνεις τα πάγια σου και σερφαρεις/κατεβαζεις με 4 Mbit χωρις να πληρωνεις αλλον πάροχο. Ειναι ετσι?
Καλά φαντάζεσαι. Δωρεάν εξοπλισμός κ μπαίνεις με σύνδεση dsl tellas με ταχύτητα 4mbps...!!!!

Re: Απάντηση: Re: Ισως νεα εποχή για την τηλεφωνία στην Ελλάδα?

Μιχάλης Κορ. said:
Δωρεάν εξοπλισμός κ μπαίνεις με σύνδεση dsl tellas με ταχύτητα 4mbps...!!!!

Ε τοτε... θα το σκεφτω - που λεει και ενας γνωστος

:aktion033:

Μίλησα πάλι με Τελλάς, ο εξοπλισμός είναι δωρέαν κ μετά την λήξη του συμβολαίου παραμένει σε εμάς. Επειδή έχω Mac μου είπαν ότι θα στείλουν όχι usb modem αλλά router, πάλι δωρεάν.
Τέλος δεν χρειάζεται τεχνικός να κάνει κάποια εγκατάσταση, γίνεται κ από εμάς. Αν τελικά χρειάζεται να μας βοηθήσει κάποιος τεχνικός τότε χρεώνεται η υπηρεσία αυτή με 35 ευρώ.

Έχουμε και λέμε:

Παρούσα κατάσταση:

- 35 ευρώ/μήνα πάγιο οτέ (ή μήπως είναι ανά δίμηνο, δεν θυμάμαι)
- 120 ευρώ/εξάμηνο στη forthnet για 768Kbps/192Kbps, ήτοι: 20 ευρώ/μήνα
- Περίπου 7 - 12 ευρώ ανά μήνα στη forthnet (υπό φυσιολογικες συνθήκες) για τηλεφωνία

Σύνολο: 62 - 67 ευρώ/μήνα ή 45 - 50 ευρώ/ μήνα (αν ο ΟΤΕ είναι ανά δίμηνο)

Προσφορά Tellas Zisto tel+dsl:

- 46,95 ευρώ/μήνα για σύνδεση 4Mbps/512Kbps
- 2 ευρώ/μήνα (μόνο τον πρώτο χρόνο) για μίσθωση ασύρματου Router

Σύνολο 48,95 ευρώ/μήνα

Παρεμπιπτόντως, τα έξοδα αλλαγής της γραμμής είναι μηδενικά μέχρι 31/12 (τουλάχιστον). Και η τηλεφωνήτρια με διαβεβαίωσε ότι με την συγκεκριμένη προσφορά δίνεται και η πρόσβαση στο Internet και 3 λογαριασμοί mail.

Σαν πρώτη εντύπωση φαίνεται εξαιρετική προσφορά, η δέσμευση για ένα χρόνο δεν είναι και τόσο αποπνικτική και θα έχω (κατά τα φαινόμενα) και πολύ καλές ταχύτητες download (Μην ξεχνάμε και τα HD clips κ.λπ). Θα το συζητήσω και με την γυναίκα και αφού η Tellas καλύπτει την περιοχή μου, πιθανόν να το τολμήσω... Στην χειρότερη περίπτωση δίνω τα ίδια χρήματα ανά μήνα με την παρούσα κατάσταση και έχω τρελή αναβάθμιση στο Internet, πράγμα που προσωπικά με ενδιαφέρει πολύ.

Απλά να συμπληρώσω ότι στην Τελλάς, που έχω ήδη 768 μου δίνει ανα ημέρα κ 5 sms δωρεάν σε οποιοδήποτε κινητό τηλέφωνο, δλδ 150 τον μήνα, κάτι που ισχύει κ στο νέο πρόγραμμα.

0,09 sms * 5 ανά ημέρα * 30 τον μήνα μέσος όρος = 13.5 ευρώ κέρδος τον μήνα.

Last edited:

GeonX said:
…εφόσον στέλνεις sms
Αυτό εννοείται !
Προσωπικά πάντα μίλησα.

Εγώ λοιπόν στέλνω πολύ συχνά. Οπότε μπαίνω κ τώρα στην σελίδα της Τελλάς, βάζω κωδικό κ στέλνω. Σπίτι που είναι μόνιμα ανοιχτό το ίντερνετ, στέλνω από εκεί.

Re: Απάντηση: Ισως νεα εποχή για την τηλεφωνία στην Ελλάδα?

gureto said:
Έχουμε και λέμε:

Παρούσα κατάσταση:

- 35 ευρώ/μήνα πάγιο οτέ (ή μήπως είναι ανά δίμηνο, δεν θυμάμαι)
- 120 ευρώ/εξάμηνο στη forthnet για 768Kbps/192Kbps, ήτοι: 20 ευρώ/μήνα
- Περίπου 7 - 12 ευρώ ανά μήνα στη forthnet (υπό φυσιολογικες συνθήκες) για τηλεφωνία

Σύνολο: 62 - 67 ευρώ/μήνα ή 45 - 50 ευρώ/ μήνα (αν ο ΟΤΕ είναι ανά δίμηνο)

Προσφορά Tellas Zisto tel+dsl:

- 46,95 ευρώ/μήνα για σύνδεση 4Mbps/512Kbps
- 2 ευρώ/μήνα (μόνο τον πρώτο χρόνο) για μίσθωση ασύρματου Router

Σύνολο 48,95 ευρώ/μήνα

Παρεμπιπτόντως, τα έξοδα αλλαγής της γραμμής είναι μηδενικά μέχρι 31/12 (τουλάχιστον). Και η τηλεφωνήτρια με διαβεβαίωσε ότι με την συγκεκριμένη προσφορά δίνεται και η πρόσβαση στο Internet και 3 λογαριασμοί mail.

Σαν πρώτη εντύπωση φαίνεται εξαιρετική προσφορά, η δέσμευση για ένα χρόνο δεν είναι και τόσο αποπνικτική και θα έχω (κατά τα φαινόμενα) και πολύ καλές ταχύτητες download (Μην ξεχνάμε και τα HD clips κ.λπ). Θα το συζητήσω και με την γυναίκα και αφού η Tellas καλύπτει την περιοχή μου, πιθανόν να το τολμήσω... Στην χειρότερη περίπτωση δίνω τα ίδια χρήματα ανά μήνα με την παρούσα κατάσταση και έχω τρελή αναβάθμιση στο Internet, πράγμα που προσωπικά με ενδιαφέρει πολύ.

Gureto αναθεώρησε τα νούμερο εκτός αν η Tellas σου προσφέρει ISDN σύνδεση (αν και διάβασα Απλή Ψηφιακή Γραμμή…) αν βέβαια έχεις απλή ψηφιακή τότε το κόστος σου είναι :

OTE 14.7 + FORTHnet 20 + κλήσεις μέσω FORTHnet 7-12 = 41.7 –46.7 το μήνα…

…με 1.19 € μπορείς να έχεις 3 ώρες κλήσεις σε αστικά και 1 ώρα κλήσεις σε υπεραστικά μέσω OTE (ΟΤΕΠΙΛΟΓΕΣ )

OK, το b/w είναι σημαντικό αλλά δεν έχουμε δει πως θα αντιδράσουν οι άλλοι παροχοι ακόμα…

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ισως νεα εποχή για την τηλεφωνία στην Ελλάδα?

GeonX said:
Gureto αναθεώρησε τα νούμερο εκτός αν η Tellas σου προσφέρει ISDN σύνδεση (αν και διάβασα Απλή Ψηφιακή Γραμμή…) αν βέβαια έχεις απλή ψηφιακή τότε το κόστος σου είναι :

OTE 14.7 + FORTHnet 20 + κλήσεις μέσω FORTHnet 7-12 = 41.7 –46.7 το μήνα…

…με 1.19 € μπορείς να έχεις 3 ώρες κλήσεις σε αστικά και 1 ώρα κλήσεις σε υπεραστικά μέσω OTE (ΟΤΕΠΙΛΟΓΕΣ )

OK, το b/w είναι σημαντικό αλλά δεν έχουμε δει πως θα αντιδράσουν οι άλλοι παροχοι ακόμα…

Μόλις κοίταξα τον λογαριασμό του ΟΤΕ και το πάγιο (με το ΦΠΑ) είναι 31 ευρώ/δίμηνο, άρα 15,5 /μήνα

Στην Forthnet έχω ήδη 4 ώρες δωρεάν ομιλίας, τα 7 -12 ευρώ που γράφω (και που κάποιες φορές είναι και 15) είναι πέραν των τεσσάρων ωρών...

Άρα το σύνολο είναι 15.5 + 20 + 7 (έως 12) = 42.5 - 47.5

Και από την Tellas με 49 ευρώ θα έχω 4Mbps και ασύρματο ρούτερ. Δεν νομίζω να είναι και ιδιαίτερα δυσβάσταχη η διαφορά των 4 ευρώ κατά μέσο όρο ώστε κάποιος να ισχυριστεί ότι δεν είναι καλή η προσφορά.

Φυσικά και θα γίνουν κινήσεις και από άλλες εταιρείες, εμένα όμως λήγει σύντομα η συνδρομή μου στην Forthnet είναι καλός χρόνος να επιλέξω τώρα. Φυσικά, αν προκειμένου να με κρατήσει η Forthnet, μου κάνει καλύτερη προσφορά (π.χ. δωρεάν το linksys κ.λπ.), το ξανασκέφτομαι. Αυτά όμως τα 4Mbps άμεσα μου ακούγονται πολύ δελεαστικά, ακόμα και αν μετά από ένα χρόνο θα έχουν πέσει οι τιμές. Σημειώνω δε ότι για εμένα το 95% της πρόσβασης στο Internet γίνεται από το σπίτι μου οπότε μια γρήγορη "οικιακή" σύνδεση δεν με αφήνει καθόλου αδιάφορο.

Πάντως και η Forthnet με 4Mbits και συνδυασμό πακέτων τηλεφωνίας θα ξεκινήσει από τον επόμενο μήνα. Εγώ έχω Forthnet DSL μεχρι τέλος Φεβρουαρίου, οπότε λεω να περιμένω τι θα γινει μεχρι τότε και μετά αποφασίζουμε...

Γιώργος Χατζηδάκης said:
Πάντως και η Forthnet με 4Mbits και συνδυασμό πακέτων τηλεφωνίας θα ξεκινήσει από τον επόμενο μήνα. Εγώ έχω Forthnet DSL μεχρι τέλος Φεβρουαρίου, οπότε λεω να περιμένω τι θα γινει μεχρι τότε και μετά αποφασίζουμε...
Κ θα έχει δική της γραμμή ή πάλι μέσω πΟΤΕ ?

Δική της . Ηδη μαζι με 1-2 ακομα εναλλακτικους + την on-telecom έχουν κατασκάψει την Αθήνα εγκαθιστώντας οπτικές ίνες.

Σήμερα αποφάσισε η αδελφή μου να κάνει ενεργοποίηση το νουμερό της με το πακέτο της Τελλάς και τηλ και dsl. Αφού μιλήσαμε με την Τελλάς αρκετές φορές κ λύσαμε όλες τις απορίες μας, κάναμε αίτηση σύνδεσης. Την παρασκευή θα έρθει κούριερ στο γραφείο της για να υπογράψει το συμβόλαιο κ να δώσει φωτοτυπία ενός λογαριασμού οτε. Μόνο αυτό χρειάζεται η Τελλάς για να συνεχίσει την διαδικασία. Από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης, την παρασκευή δλδ χρειάζονται 10-12 εργάσιμες ημέρες για μεταφορά του τηλ στην Τελλάς κ της σύνδεσης του dsl.:fahne90: