Ισοστάθμιση

jaws

Established Member
Εδώ και λίγο καιρό έχω αποκτήσει μια Auzen Meridian έχω λοιπόν το εξής πρόβλημα...Θα ήθελα αν γίνεται να μπορώ να ισοσταθμίζω ξεχωριστά όλα μου τα ηχεία και όχι με ένα eq για όλα. Έχει κανείς υπ όψην του κάτι? αν όχι για όλα ξεχωριστά έστω για ομάδες front center saround

Δύσκολο ναι, μιας και πρέπει να απαντήσει κάποιος που έχει την ίδια κάρτα ήχου ή κάποιος που ασχολείται με κάτι τέτοιο. -bye-

Δεν υπάρχει πουθενά software για pc που να κάνει οτι οι σύγχρονοι av;
(ισοστάθμιση με μικρόφωνο).
Πολύ παράξενο μου φαίνεται.

Δεν έχει να κάνει με την ίδια την κάρτα.

Software γενικά έχω ακούσει ότι υπάρχουν αλλά δεν ξέρω πόσο εξειδικευμένα είναι, πόσο εύκολα βρίσκονται, πόσο εύχρηστα είναι και τι δουλειά κάνουν.

Δυστυχώς δεν το έχω ψάξει πολύ (αν και με ενδιαφέρει) και δεν έχω ιδία γνώμη.

Ίσως ο Δημητρακούδης ξέρει κάτι παραπάνω για το θέμα.

Είχε γίνει λόγος παλιότερα για την υποστήριξη ισοστάθμισης των vista με κάποια τσιπάκια της intel.
Αναρωτιέμαι γιατί δεν το προχώρησαν λίγο παραπέρα.

Τα Vista υποστηρίζουν αυτόματη ισοστάθμιση του χώρου με χρήση μικροφώνου, αρκεί η κάρτα να έχει σωστά drivers ειδικά για τα Vista.

Βέβαια δεν είναι γνωστό κατά πόσο είναι αποτελεσματικό το σύστημα.

Δεν ξέρω κάποιον που να το έχει δοκιμάσει.

Θα προσφερόμουν, αλλά αυτή την εποχή το σύστημά μου είναι υπό μετακόμιση.

Αυτό το ''σωστοί'' drivers + Billακος μαζί δεν με προδιαθέτει θετικά για το αποτέλεσμα.

Αλήθεια Δημήτρη, έχεις δει καν το Menu αυτό (από που δλδ γίνεται) της ισοστάθμισης;

Θυμάμαι λίγο που το είχα κοιτάξει παλιότερα δεν είχα βρει κάτι ενώ και στον Τάκη προχθές δεν το πήρε το μάτι μου (αν και δεν ψάξαμε και ιδιαίτερα για αυτό).

Μήπως εμφανίζεται τελικά υπό προυποθέσεις (πχ ''σωστοί'' drivers) ;

Περίπου εκεί!

Είναι το Room Equalization (δηλαδή ένα tick πιο πάνω).

Υπάρχει σίγουρα στις σωστά υποστηριζόμενες κάρτες. Δεν θυμάμαι αν είναι γκριζαρισμένο ή ανύπαρκτο όταν δεν υποστηρίζεται. Θα δω σπίτι μου το βράδυ και θα σας γράψω.

Περίπου εκεί!

Είναι το Room Equalization (δηλαδή ένα tick πιο πάνω).

Εννοούσα στην καρτέλα Jim, η εικόνα ειναι απο το νετ, δεν ειναι δική μου. Για δες και πές γιατι ειναι πολύ ενδιαφέρον. Θα περάσω σε vista ............. λέμε τωρα.

-bye-

Όμορφα!

Είναι στα ʽʼspeakersʼʼ λοιπόν (ίσως δεν είχα τσεκάρει εκεί παλιότερα που το κοίταγα).

Θα το κοιτάξω το βράδυ (στην XFi τουλάχιστον που είναι σε pc με Vista) και θα σας πω.

THX (Ultra 7.2? :p)

Απάντηση: Re: Ισοστάθμιση

Όμορφα!

Είναι στα ʽʼspeakersʼʼ λοιπόν (ίσως δεν είχα τσεκάρει εκεί παλιότερα που το κοίταγα).

Θα το κοιτάξω το βράδυ (στην XFi τουλάχιστον που είναι σε pc με Vista) και θα σας πω.

THX (Ultra 7.2? :p)

Δεν νομίζω οτι υποστηρίζεται η x-fi.
Στην έξοδο ήχου τα vista έχουν επιλογή για 96/24 και 192/24.
Το έχει δοκιμάσει κανένας και αν ναι με τι αποτελέσματα;
Πάντως στο 192/24 η χρήση επεξεργαστή εκτοξεύεται στα ύψη.