Ισπανίας πάθη

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ισπανίας πάθη

Ποιά είναι η ιστορική αλήθεια για να την μάθουμε και μείς που ζούμε στην ευρύτερη περιοχή ,γιατί εσείς που είστε 3.000 χλμ μακρυά μπορεί να ξέρετε κάτι παραπάνω από μας που ζούμε εδώ.
Και επίσης θα μπορούσες να αναφέρεις τις <νέες ιδέες> που μολύνουν τα μυαλά μιας μερίδας πληθυσμού .

Η ιστορικη αληθεια ειναι οτι η Καταλωνια ποτε δεν υπηρξε ξεχωριστο κρατος η Βασιλειο απο την Ισπανια.
Και οτι ο πληθυσμος της Ισπανιας ειναι πολιτισμικα και εθνικα πολυ πιο ομοιογενης. Η Κρητη τη γεννηση της ηταν κατι οπως η Κυπρος.

Η Ισπανια δεν χρειαστηκε να "κατακτησει" την Καταλωνια οπως εκανε η κυριως Ελλαδα στους Βαλκανικους πολεμους δηλαδη με λιγα λογια να εκδιωξει τους εχθρικους πληθυσμους ωστε να προσαρτηστει. Αντιθετα η Καταλωνια πολεμησε για την απελευθερωση της Ισπανιας.
Και να θυμισω οτι οι Αστουριες ηταν η μονη αυτονομη και ελευθερη περιοχη της Ιβηρικης απο οπου αρχισε η απελευθερωση, χαρη του Πελαγιου των Αστουριων που κρατησε οπως καποτε οι Σουλιωτες, μονο που αυτοι δεν πεσαν ποτε. Και η Καταλωνια δεθηκε στο στεμα Αραγωνιας και Αστουριων.
Ετσι ξεκινησε ο αγωνας τους που απελευθερωσε την υπολοιπη Ισπανια. Και κρατησε πανω απο 700 χρονια.

Νεες ιδεες των νεων ; Μηδενισμος, συχετισμος (relativisme), απαξιωση ηθων και αξιων που χαλκευσαν την εθνικη ενοτητα και κατ επεκταση επιβιωση, "αυτοπροσδιορισμοι διαφορων ειδων"...αρκει να περασεις καποτε απο την Παντειο για να δεις το κλιμα αυτων που "αυτοπροσδιοριζονται" ως "ΟΙ νεοι".
Για παραδειγμα προχτες στην πολη σου την Θεσσαλονικη ξυλοκοπησαν εναν ποδηλατη γιατι φοραγε ενα φανελακι "μολων λαβε". Λιγες μερες μολις μετα το λινστσαρισμα των Ευέλπιδων στην Αθηνα.
Νομιζεις οτι κατι τετοιο γινεται στην Καταλωνια ;

Ναι ειμαστε ενημερωμενοι και στα 3000 και στα 20 000 χιλιομετρα το τι γινεται στην Ελλαδα.

Re: Απάντηση: Re: Ισπανίας πάθη

Μάλλον θα πρέπει να μην γράφω κατανοητά Ελληνικά .

Προφανώς για να έχουν παρερμηνεύσει τόσοι αυτά που εσύ εννοείς...

Για να στο ξεκαθαρίσω σε εσένα μόνο που μάλλον δεν κατάλαβες, δεν έκανα κανέναν παραλληλισμό με καμία περιοχή της Ελλάδας. Είπα πως δεν μπορεί να γίνει παραλληλισμός με την Κρήτη ή με την Θράκη και η ανεξαρτησία της Καταλωνίας είναι τόσο ατυχής όσο θα ήταν σε ένα υποθετικό σενάριο μια ανεξαρτησία της Μακεδονίας ή της Θεσσαλίας. Ασφαλώς και δεν υπάρχει ζήτημα σήμερα ανεξαρτησίας της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ισπανίας πάθη

Προφανώς για να έχουν παρερμηνεύσει τόσοι αυτά που εσύ εννοείς...

Για να στο ξεκαθαρίσω σε εσένα μόνο που μάλλον δεν κατάλαβες, δεν έκανα κανέναν παραλληλισμό με καμία περιοχή της Ελλάδας. Είπα πως δεν μπορεί να γίνει παραλληλισμός με την Κρήτη ή με την Θράκη και η ανεξαρτησία της Καταλωνίας είναι τόσο ατυχής όσο θα ήταν σε ένα υποθετικό σενάριο μια ανεξαρτησία της Μακεδονίας ή της Θεσσαλίας. Ασφαλώς και δεν υπάρχει ζήτημα σήμερα ανεξαρτησίας της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.

Το <τόσοι> αποτελεί πληθυντικό που αφορά εσένα ,υποθέτω.
Τα παρακάτω εσύ τα έγραψες νομίζω

Η Καταλωνία κακώς κατά την γνώμη μου παραλληλίζεται με την Κρήτη ή με την Θράκη, η μεν Κρήτη υπήρξε ως αυτόνομα κράτος στην πρόσφατη ιστορία της ενώ η Καταλώνια ποτέ, η Θράκη από την άλλη έχει μια σημαντική μειονότητα ενός άλλου εντελώς διαφορετικού έθνους, του Τουρκικού, ενώ το καταλανικό έθνος είναι και ιστορικά και πολιτισμικά αλληλένδετο με τη Ισπανία. Η ανεξαρτησία της Καταλωνίας περισσότερο θα έμοιαζε π.χ. με την ανεξαρτησία της Μακεδονίας ή της Θεσσαλίας, δηλαδή περιοχών της Ελλάδας στενά συνδεδεμένων με την ιστορία και την ίδρυση του Ελληνικού κράτους, και οι οποίες όπως κάθε περιοχή, έχουν τα δικά τους έθιμα και την δική τους κουλτούρα, απλά δεν έχουν δική τους διάλεκτο όπως έχει η Καταλωνια.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ισπανίας πάθη

Η ιστορικη αληθεια ειναι οτι η Καταλωνια ποτε δεν υπηρξε ξεχωριστο κρατος η Βασιλειο απο την Ισπανια.
Και οτι ο πληθυσμος της Ισπανιας ειναι πολιτισμικα και εθνικα πολυ πιο ομοιογενης. Η Κρητη τη γεννηση της ηταν κατι οπως η Κυπρος.

Η Ισπανια δεν χρειαστηκε να "κατακτησει" την Καταλωνια οπως εκανε η κυριως Ελλαδα στους Βαλκανικους πολεμους δηλαδη με λιγα λογια να εκδιωξει τους εχθρικους πληθυσμους ωστε να προσαρτηστει. Αντιθετα η Καταλωνια πολεμησε για την απελευθερωση της Ισπανιας.
Και να θυμισω οτι οι Αστουριες ηταν η μονη αυτονομη και ελευθερη περιοχη της Ιβηρικης απο οπου αρχισε η απελευθερωση, χαρη του Πελαγιου των Αστουριων που κρατησε οπως καποτε οι Σουλιωτες, μονο που αυτοι δεν πεσαν ποτε. Και η Καταλωνια δεθηκε στο στεμα Αραγωνιας και Αστουριων.
Ετσι ξεκινησε ο αγωνας τους που απελευθερωσε την υπολοιπη Ισπανια. Και κρατησε πανω απο 700 χρονια.

Νεες ιδεες των νεων ; Μηδενισμος, συχετισμος (relativisme), απαξιωση ηθων και αξιων που χαλκευσαν την εθνικη ενοτητα και κατ επεκταση επιβιωση, "αυτοπροσδιορισμοι διαφορων ειδων"...αρκει να περασεις καποτε απο την Παντειο για να δεις το κλιμα αυτων που "αυτοπροσδιοριζονται" ως "ΟΙ νεοι".
Για παραδειγμα προχτες στην πολη σου την Θεσσαλονικη ξυλοκοπησαν εναν ποδηλατη γιατι φοραγε ενα φανελακι "μολων λαβε". Λιγες μερες μολις μετα το λινστσαρισμα των Ευέλπιδων στην Αθηνα.
Νομιζεις οτι κατι τετοιο γινεται στην Καταλωνια ;

Ναι ειμαστε ενημερωμενοι και στα 3000 και στα 20 000 χιλιομετρα το τι γινεται στην Ελλαδα.

Μάλλον τα έχεις βάλει όλα σε ένα μιξεράκι και έχεις πατήσει το on .
Η γενέτειρα σου ,αν θυμάσαι ,βρισκόταν υπό τουρκικό ζυγό από τον 15 αιώνα [τουλάχιστον] και στη διάρκεια της Επαναστάσεως ξεσηκώθηκαν και άλλες περιοχές ,άσχετα αν η εξέγερση πνίγηκε στο αίμα . Η Ελλάδα δεν προσάρτησε εδάφη ,απελευθέρωσε εδάφη και φυσικά δεν κατέκτησε εδάφη [σκλαβωμένα ελληνικά εδάφη ήταν]

Το ότι βρέθηκαν 10-15 άτομα σε μια πόλη 1.5 εκ και ξυλοκόπησαν ένα άτομο ,λυπάμαι αλλά αυτό δεν είναι παράδειγμα .
Το πόσο ενημερωμένοι είστε μπορούμε να το κρίνουμε εμείς μάλλον καλύτερα ,γιατί ο δικός μας πισινός υποφέρει

Re: Απάντηση: Re: Ισπανίας πάθη

....... Ασφαλώς και δεν υπάρχει ζήτημα σήμερα ανεξαρτησίας της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.

Ασφαλως και δεν υπαρχει θεμα σημερα. Αλλα προβοκατορες και μαλιστα οργανωμενοι υπαρχουν. Και οχι μονο "ιμαμηδες" και "προξενια".

Αλλα και εγχωριοι και λοιποι καλοθεληταδες που ηδονιζονται στην σκεψη της καταρευσης (γενικως αλα και συγκεκριμενα, του κρατους του εθνους της εκκλησιας κλπ)

Εχω εδω στο αρχειο μου μια σημαια της "ανεξαρτητης Κρητης" που κυκλοφορησε απο προβοκατορες γυρω το 2005-2008...Αλλα δεν προκειται να την βαλω στο νημα.
Η ιδεα αρχισε παντως να συζητιεται τοτε στα σχόλια του ΥΤ σε μεγαλη εκταση.

Στην Θρακη τι πιστευετε οτι γινεται ;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ισπανίας πάθη

Μάλλον τα έχεις βάλει όλα σε ένα μιξεράκι και έχεις πατήσει το on .
Η γενέτειρα σου ,αν θυμάσαι ,βρισκόταν υπό τουρκικό ζυγό από τον 15 αιώνα [τουλάχιστον] και στη διάρκεια της Επαναστάσεως ξεσηκώθηκαν και άλλες περιοχές ,άσχετα αν η εξέγερση πνίγηκε στο αίμα . Η Ελλάδα δεν προσάρτησε εδάφη ,απελευθέρωσε εδάφη και φυσικά δεν κατέκτησε εδάφη [σκλαβωμένα ελληνικά εδάφη ήταν]

Το ότι βρέθηκαν 10-15 άτομα σε μια πόλη 1.5 εκ και ξυλοκόπησαν ένα άτομο ,λυπάμαι αλλά αυτό δεν είναι παράδειγμα .
Το πόσο ενημερωμένοι είστε μπορούμε να το κρίνουμε εμείς μάλλον καλύτερα ,γιατί ο δικός μας πισινός υποφέρει

Ενταξει συμφωνω, μην παιζουμε με τα λογια. Ανακτηση Ελληνικων εδαφων ηταν. Αλλα για να γινει επρεπε να ανα-κτηθουν. Κατα- του εχθρου.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ισπανίας πάθη

Ασφαλως και δεν υπαρχει θεμα σημερα. Αλλα προβοκατορες και μαλιστα οργανωμενοι υπαρχουν. Και οχι μονο "ιμαμηδες" και "προξενια".

Αλλα και εγχωριοι και λοιποι καλοθεληταδες που ηδονιζονται στην σκεψη της καταρευσης (γενικως αλα και συγκεκριμενα, του κρατους του εθνους της εκκλησιας κλπ)

Εχω εδω στο αρχειο μου μια σημαια της "ανεξαρτητης Κρητης" που κυκλοφορησε απο προβοκατορες γυρω το 2005-2008...Αλλα δεν προκειται να την βαλω στο νημα.
Η ιδεα αρχισε παντως να συζητιεται τοτε στα σχολεια του ΥΤ σε μεγαλη εκταση.

Στην Θρακη τι πιστευετε οτι γινεται ;

Μπορείς να προσδιορίσεις ,κατα προσέγγιση φυσικά ,όλους αυτούς που αναφέρεις ,τι ποσοστό του πληθυσμού αποτελούν ;
Για το πρόβλημα των νομών Ροδόπης και Ξάνθης είχε κάνει μια ενδιαφέρουσα πρόταση πρίν δεκαετίες ,ο αρχηγός της Ε.Κ Γεώργιος Μαύρος ,που δυστυχώς δεν υλοποιήθηκε .
Αλλά και σήμερα ,αν προκύψει εθνική ανάγκη το πρόβλημα λύνεται ,σχετικά εύκολα .

Οι φαιδρότητες περί ανεξάρτητης Κρήτης είναι στα μυαλά κάποιων ελάχιστων ,που προφανώς δεν εκπροσωπούν σε καμμία περίπτωση την συντριπτική πλειοψηφία των Κρητών

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ισπανίας πάθη

Ενταξει συμφωνω, μην παιζουμε με τα λογια. Ανακτηση Ελληνικων εδαφων ηταν. Αλλα για να γινει επρεπε να ανα-κτηθουν. Κατα- του εχθρου.

Στην ελληνική γλώσσα ,που είναι πλούσια ,ήταν απελευθέρωση .Ούτε ανάκτηση ,ούτε κυρίευση ,ούτε τίποτε άλλο.
Και μόνο που γράφεις για ανάκτηση ,μεταπίπτεις στη κατηγορία αυτών που επικρίνεις

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ισπανίας πάθη

Στην ελληνική γλώσσα ,που είναι πλούσια ,ήταν απελευθέρωση .Ούτε ανάκτηση ,ούτε κυρίευση ,ούτε τίποτε άλλο.
Και μόνο που γράφεις για ανάκτηση ,μεταπίπτεις στη κατηγορία αυτών που επικρίνεις

ΟΚ mea culpa. Απελευθερωση.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ισπανίας πάθη

ΟΚ mea culpa. Απελευθερωση.

Το ότι υπάρχουν κάποιοι λίγοι που <οραματίζονται> την ανεξαρτησία της Κρήτης ,να είσαι σίγουρος ότι θά πάρουν την ίδια αποστομωτική απάντηση που πήραν τα καλόπαιδα του Ουρανίου Τόξου ,που βλέπανε <παράξενα όνειρα> για την Μακεδονία .
Το πρόβλημα στη Θράκη υπήρχε και υπάρχει και θέλει προσοχή απ όλους ,αλλά όταν κάποιος αποκαλεί Τούρκους τους μουσουλμάνους της Θράκης ,το πρόβλημα τό έχω εγώ ......[η αναφορά αυτή προφανώς δεν πάει σε σένα]

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ι

...EDIT BY CHRISSSB

Πρωτίστως άλλαξε ύφος και τρόπο συμπεριφοράς ,τελευταία επισήμανση .
Στα ουσιαστικότερα τώρα ,για την ελληνική πολιτεία δεν υπάρχουν παρά μόνο Ελληνες υπήκοοι μουσουλμανικού θρησκεύματος ,ομιλούντες και τη τουρκική γλώσσα .
Ελπίζω να γίνεται κατανοητό αυτό .

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: R

...EDIT BY CHRISSSB

Πρωτίστως άλλαξε ύφος και τρόπο συμπεριφοράς ,τελευταία επισήμανση .
Στα ουσιαστικότερα τώρα ,για την ελληνική πολιτεία δεν υπάρχουν παρά μόνο Ελληνες υπήκοοι μουσουλμανικού θρησκεύματος ,ομιλούντες και τη τουρκική γλώσσα .
Ελπίζω να γίνεται κατανοητό αυτό .

Αυτό ακριβώς σε όλα.

Όπως δεν υπάρχει και "δημοκρατία της βορείου κύπρου" .&-

Αν θες να διαγράφεις της απαντήσεις μου σε παρακαλώ να διαγράψεις πρώτα και τα εμπρηστικά υπονοούμενα προς το πρόσωπο μου. Αλλιώς αυτό που κάνεις λέγεται φασισμός.

Αν θες να διαγράφεις της απαντήσεις μου σε παρακαλώ να διαγράψεις πρώτα και τα εμπρηστικά υπονοούμενα προς το πρόσωπο μου. Αλλιώς αυτό που κάνεις λέγεται φασισμός.

ποιά είναι τα εμπρηστικά υπονοούμενα στα οποία αναφέρεσαι?

Πριν κάνω refresh υπήρχε ακόμα το σχόλιο στο οποίο πήγαινε η απάντηση μου. Ωστόσο παραμένει η μετέπειτα απάντηση σε εμένα χωρίς να υπάρχει πλέον το δικό μου ποστάρισμα και μάλιστα την έχεις συμπεριλάβει και στο δικό σου ποστάρισμα.

Λοιπόν επειδή θα περιμένω πολύ από ότι φαίνεται αλλά και για να το καταλάβεις μια και καλή.

Αυτό που έγραψες είναι παράνομο.

Στην Ελλάδα ρητά έχει αναγνωριστεί μόνο θρησκευτική μειονότητα βάση του άρθρου 45 της συνθήκης της Λωζάνης.
Ναι αυτή που ο Ερντογάν θέλει να καταργήσει και η ίδια που αναγνωρίζει η χώρα μας.

Αν κάποιος αυτοπροσδιορίζεται αλλιώς τότε σύμφωνα με τη συνθήκη να σηκωθεί και να πάει όπου στο διάολο θέλει.

Αυτό είναι η μόνη νόμιμη θέση στην Ελλάδα.

Αν εσύ δεν μπορείς να το καταλάβεις με τίποτε εμείς έχουμε υποχρέωση να προστατέχουμε το φόρουμ και νομικά.
Αν εσύ δεν παίρνεις χαμπάρι ότι και εσένα προστατεύουμε και ότι ανοχή σου δείχνουμε με το να σβήνουμε απλά το γελοίο post που έγραψες τότε καλύτερα να ρωτάς έστω και με pm ή έστω να βγάλεις το σκασμό.

Επειδή βαρέθηκα όμως να ακούω και ύβρεις από τον κάθε ένα που απλά δεν καταλαβαίνει τίποτε πέρα από το εγώ του, ούτε και το ότι εδώ είναι φιλοξενούμενος και αν δεν του αρέσει να πάει όπου γουστάρει.
Αυτά τα "φασιστικα" και άλλες αηδίες στο σπίτι σου.

Συνεννοηθήκαμε?

Αυτή η καραμέλα με το "φασισμό" επειδή κάποιος αδυνατεί να καταλαβει πόσο άστοχος, και επικίνδυνος γίνεται για όλο το forum που τον φιλοξενεί γράφοντας την κάθε ****βάλε ότι θες εδω*** περνάει από το μυαλό του τελειώνει εδώ.

Επειδή κάποιος δεν ήξερε ή δεν κατάλαβε δεν έχει δικαίωμα να βρίζει έτσι.