Tarradellas was replaced by Jordi Pujol, who would serve as president of the Catalan government for the next 23 years, winning six elections in a row...In the summer of 2014, Pujol admitted that he had kept secret bank accounts over the past 34 years, including all his years in power. He and members of his family were reported to have had more than 100m in foreign accounts and in foreign investment. Pujol was stripped of all the honours he had received. An investigation into his finances is still going on.
Η ατιμωρησία των ενόχων για διαφθορά είναι ένας απο τους σοβαρούς λόγους όμως.
Η ατιμωρησία των ενόχων για διαφθορά είναι ένας απο τους σοβαρούς λόγους όμως.
Είναι κι άλλοι λόγοι. Κι όχι μόνο η διαφθορά του Λαϊκού κόμματος.
Επι δικτατορίας Φράνκο τα καταλανικά και τα βάσκικα ήταν απογορευμένα να τα μιλάς δημόσια. Σε έδερναν τα καλόπαιδα της guardia civil. Ακόμη και σήμερα αν πας σε μη καταλανική επαρχία και μιλήσεις καταλανικά σε κοιτάζουν περίεργα οι κάτοικοι.
Έχω φίλους που ήταν μετριοπαθείς και δεν ήθελαν την ανεξαρτησία. Όμως εδώ και 2 χρόνια τα πράγματα έγιναν πολύ πιο άσχημα, μεταστράφηκε το κλίμα και συνεπώς η στάση τους. Η Ισπανία έχει γυρίσει 50 χρόνια πίσω.
Επι δικτατορίας Φράνκο τα καταλανικά και τα βάσκικα ήταν απογορευμένα να τα μιλάς δημόσια.Ακόμη και σήμερα αν πας σε μη καταλανική επαρχία και μιλήσεις καταλανικά σε κοιτάζουν περίεργα οι κάτοικοι.
Για εμένα πολύ μεγάλη ευθύνη σε αυτό έχει και ο ίδιος ο Ραχόι και το κόμα του. Προσποιείται πως δεν υπάρχει πρόβλημα με την Καταλωνία, αποφεύγει τον διάλογο μαζί τους, ενώ ουσιαστικά το κόμμα του μαζί το PSOE έχουν οδηγήσει με την πολιτική τους όλα αυτά τα χρόνια σε αυτή την κατάσταση.
Επι δικτατορίας Φράνκο τα καταλανικά και τα r;iβάσκικα ήταν απογορευμένα να τα μιλάς δημόσια. Σε έδερναν τα καλόπαιδα της guardia civil. Ακόμη και σήμερα αν πας σε μη καταλανική επαρχία και μιλήσεις καταλανικά σε κοιτάζουν περίεργα οι κάτοικοι.
Έχω φίλους που ήταν μετριοπαθείς και δεν ήθελαν την ανεξαρτησία. Όμως εδώ και 2 χρόνια τα πράγματα έγιναν πολύ πιο άσχημα, μεταστράφηκε το κλίμα και συνεπώς η στάση τους. Η Ισπανία έχει γυρίσει 50 χρόνια πίσω.
Βαρύ πλήγμα στον Ραχόι:
...Και τώρα, Πολυχρόνη (διάβαζε Ραχόϊ), τι κάνουμε;
Ναι, αλλά αυτό δεν ήταν δημοψήφισμα! Μοιάζει με εκείνο το παλιό που λέγαν εδώ : αφού το 85~89% ψηφίζει ΝΔ-ΠΑΣΟΚ άρα είναι υπέρ της ΕΟΚ, ΝΑΤΟ κλπ........
Η λύση κατά την άποψή μου είναι με καθαρό δημοψήφισμα, με συμμετοχή και προβολή των "ενωτικών", φυσικά γιά να πάψει κάθε αμφισβήτηση! Και φυσικά με συμμετοχή και υπό την αιγίδα της Μαδρίτης.
Ναι, αλλά αυτό δεν ήταν δημοψήφισμα! Μοιάζει με εκείνο το παλιό που λέγαν εδώ : αφού το 85~89% ψηφίζει ΝΔ-ΠΑΣΟΚ άρα είναι υπέρ της ΕΟΚ, ΝΑΤΟ κλπ........
Η λύση κατά την άποψή μου είναι με καθαρό δημοψήφισμα, με συμμετοχή και προβολή των "ενωτικών", φυσικά γιά να πάψει κάθε αμφισβήτηση! Και φυσικά με συμμετοχή και υπό την αιγίδα της Μαδρίτης.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.