ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ

dimitra1967

Senior Member
11 December 2008
698
θεσσαλονικη
Ένας προσωπικός φίλος έχει μια πολύ πρωτότυπη και σπάνια συλλογή….. ο σκοπός του να τα εκθέσει, αλλά δυστυχώς, όπως γίνετε πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, οι αρμόδιοι κάνουν τους κινέζους…..

Εδώ, κάνω αντιγραφή από ένα γράμμα που έστειλε προς μια εφημερίδα…..
Ρίξτε μια ματιά και αφήστε τα σχόλια σας….

Καλημέρα….ονομάζομαι Κανέλλος Ντόντος και ήθελα να σας ενημερώνω ότι ως συμπολίτης σας ο οποίος κατοικώ στην πόλη της Βέροιας κατέχω μία τεράστια συλλογή με ιστορικά και πολεμικά κειμήλια όπου τα έχω εκθέσει αυτή τη στιγμή στο Facebook ως ''Ιστορικός Συλλέκτης Βέροιας’’ και ως ''Ιστορικός Συλλέκτης Βέροιας ΙΙ’’ σε 800 φωτογραφίες, με αποτέλεσμα σε λιγότερο χρόνο από 50 ημέρες να έχω εντάξει στα δύο προφίλ μου (καθώς το πρώτο γέμισε σε 23 μέρες με 5000 φίλους) 8000 φίλους περίπου !!! και με συνεχώς αυξανόμενο αριθμό ………
ως συλλέκτης έχω συμμετάσχει σε εκθέσεις όπου τα τοπικά μέσα ενημέρωσης έγραψαν τα καλύτερα σχόλια….καθώς και ο ίδιος ο νομάρχης Ημαθίας καθώς και όλοι οι τοπικοί βουλευτές οι οποίοι επισκέφθηκαν την έκθεσή μου, και είδαν τα εκθέματα μου, όπου έμειναν έκπληκτοι……
τα εκθέματα μου ως συλλέκτη δημοσιεύθηκαν και σε περιοδικά πανελλήνιας εμβέλειας, ενώ ήδη έχω κληθεί από τοπικούς συλλόγους του Ν.Ημαθίας αλλά και από άλλες πόλεις της Ελλάδος να εκθέσω την συλλογή μου σε κοινή θέα…….
η δήμαρχος η οποία γνωρίζει το όλο θέμα, και έχει γίνει ''φίλη'' και στα δύο προφίλ μου, κρατά σιγή ιχθύος γιατί ?.....δεν ενδιαφέρετε για την ανάδειξη του πολιτισμού , και μάλιστα για μια ιδιωτική πρωτοβουλία χωρίς κόστος για την ίδια την πόλη ?....
τέλος να σας ενημερώσω οτι η έκθεση ''Ιστορικό Πανόραμα'' που είναι σε εξέλιξη από τον Νοέμβριο του 2009 στη ‘’στέγη γραμμάτων και τεχνών’’ ,υπό την αιγίδα της τοπικής δημοτικής αρχής,και η οποία βασίστηκε αρχικά στη δική μου στήριξη, και η οποία φέρει στολές που αγοράστηκαν μέσω εμού, και η οποία δεν έχει ούτε το 10% από την δική μου συλλογή (κατά ομολογία όλων) ως εκθέματα, συνεχίζει να υφίσταται και να διαφημίζετε, καθώς περιέχει εκθέματα του Καμπούρη Ιωάννη (Δντη του ΚΕΠΑ και κουμπάρου της δημάρχου !!!) και η οποία έκθεση καταλαμβάνει δημόσιο εκθεσιακό χώρο για ιδιοτελή οφέλη ,όπου κατασπαταλήθηκε δημόσιο χρήμα για την ειδική διαμόρφωση του εκεί εκθεσιακού χώρου, για να φιλοξενήσει την προσωπική συλλογή με συναρμολογούμενα παιχνίδια του κ. Καμπούρη όπως προανέφερα,και του φίλου του Ευάγγελου Παπαθεοχαρίδη με ελάχιστα εκθέματα του ιδίου, και με δανεικά άλλα εκθέματα από άλλους συμπολίτες, όπου η εν λόγω συλλογή η οποία δυστυχώς είναι ελλιπέστατη σε όγκο και ιστορική τεκμηρίωση, να είναι ''εγκατεστημένη'' επί μονίμου βάσεως,και να διαφημίζετε συνεχώς από την τοπική αυτοδιοίκηση, χωρίς την ανάλογη ανταπόκριση από τον κόσμο της Βέροιας και όχι μόνο...….τέλος ως συκγριτικό μέσω σας παρακαλώ να λάβετε υπόψιν σας ότι η εν λόγω έκθεση υπάρχει και αυτή στο facebook ως ‘’Ιστορικό Πανόραμα’’ ,με 1350 φίλους περίπου από τον Νοέμβριο του 2009 !!!……όπου η τεράστια διαφορά μας στην προτίμηση φίλων , δείχνει και την ποιότητα των ιστορικών εκθεμάτων που διαθέτω ο ‘’Ιστορικός Συλλέκτης Βέροιας’’ και ‘’Ιστορικός Συλλέκτης Βέροιας ΙΙ ’’, αφού όπως προανέφερα σε λιγότερο από 2 μήνες, και χωρίς ''σπόνσορες'' να έχω συμπληρώσει απέναντι από την έκθεση του δήμου Βέροιας τον τεράστιο αριθμό των 8000 φίλων (για το χρονικό διάστημα) περίπου...
τέλος ήδη να σας ενημερώσω ότι η πίεση του απλού κόσμου, και τα θετικά σχόλια που έχω λάβει από ανώνυμους και επώνυμους συμπολίτες μας, και όχι μόνο (8000 περίπου έως τώρα), με αναγκάζει να σας υποβάλω το παρόν μήνυμα, και να σας ενημερώσω, αφού θεωρώ ότι η εν λόγω συλλογή μου είναι αξιόλογη, και χρήζει θετικής αντιμετώπισης για το συμφέρων της πόλης μας, και του νομού μας γενικά.......

Κι εδώ ολόκληρη την συλλογή
Ιστορικός Συλλέκτης Βέροιας

http://www.facebook.com/profile.php?id=100000890116817
Ιστορικός Συλλέκτης Βέροιας ΙΙ

http://www.facebook.com/profile.php?id=100001026125805

Ένας προσωπικός φίλος έχει μια πολύ πρωτότυπη και σπάνια συλλογή….. ο σκοπός του να τα εκθέσει, αλλά δυστυχώς, όπως γίνετε πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, οι αρμόδιοι κάνουν τους κινέζους…..

Εδώ, κάνω αντιγραφή από ένα γράμμα που έστειλε προς μια εφημερίδα…..
Ρίξτε μια ματιά και αφήστε τα σχόλια σας….

Καλημέρα….ονομάζομαι Κανέλλος Ντόντος και ήθελα να σας ενημερώνω ότι ως συμπολίτης σας ο οποίος κατοικώ στην πόλη της Βέροιας κατέχω μία τεράστια συλλογή με ιστορικά και πολεμικά κειμήλια όπου τα έχω εκθέσει αυτή τη στιγμή στο Facebook ως ''Ιστορικός Συλλέκτης Βέροιας’’ και ως ''Ιστορικός Συλλέκτης Βέροιας ΙΙ’’ σε 800 φωτογραφίες, με αποτέλεσμα σε λιγότερο χρόνο από 50 ημέρες να έχω εντάξει στα δύο προφίλ μου (καθώς το πρώτο γέμισε σε 23 μέρες με 5000 φίλους) 8000 φίλους περίπου !!! και με συνεχώς αυξανόμενο αριθμό ………
ως συλλέκτης έχω συμμετάσχει σε εκθέσεις όπου τα τοπικά μέσα ενημέρωσης έγραψαν τα καλύτερα σχόλια….καθώς και ο ίδιος ο νομάρχης Ημαθίας καθώς και όλοι οι τοπικοί βουλευτές οι οποίοι επισκέφθηκαν την έκθεσή μου, και είδαν τα εκθέματα μου, όπου έμειναν έκπληκτοι……
τα εκθέματα μου ως συλλέκτη δημοσιεύθηκαν και σε περιοδικά πανελλήνιας εμβέλειας, ενώ ήδη έχω κληθεί από τοπικούς συλλόγους του Ν.Ημαθίας αλλά και από άλλες πόλεις της Ελλάδος να εκθέσω την συλλογή μου σε κοινή θέα…….
η δήμαρχος η οποία γνωρίζει το όλο θέμα, και έχει γίνει ''φίλη'' και στα δύο προφίλ μου, κρατά σιγή ιχθύος γιατί ?.....δεν ενδιαφέρετε για την ανάδειξη του πολιτισμού , και μάλιστα για μια ιδιωτική πρωτοβουλία χωρίς κόστος για την ίδια την πόλη ?....
τέλος να σας ενημερώσω οτι η έκθεση ''Ιστορικό Πανόραμα'' που είναι σε εξέλιξη από τον Νοέμβριο του 2009 στη ‛’στέγη γραμμάτων και τεχνών’’ ,υπό την αιγίδα της τοπικής δημοτικής αρχής,και η οποία βασίστηκε αρχικά στη δική μου στήριξη, και η οποία φέρει στολές που αγοράστηκαν μέσω εμού, και η οποία δεν έχει ούτε το 10% από την δική μου συλλογή (κατά ομολογία όλων) ως εκθέματα, συνεχίζει να υφίσταται και να διαφημίζετε, καθώς περιέχει εκθέματα του Καμπούρη Ιωάννη (Δντη του ΚΕΠΑ και κουμπάρου της δημάρχου !!!) και η οποία έκθεση καταλαμβάνει δημόσιο εκθεσιακό χώρο για ιδιοτελή οφέλη ,όπου κατασπαταλήθηκε δημόσιο χρήμα για την ειδική διαμόρφωση του εκεί εκθεσιακού χώρου, για να φιλοξενήσει την προσωπική συλλογή με συναρμολογούμενα παιχνίδια του κ. Καμπούρη όπως προανέφερα,και του φίλου του Ευάγγελου Παπαθεοχαρίδη με ελάχιστα εκθέματα του ιδίου, και με δανεικά άλλα εκθέματα από άλλους συμπολίτες, όπου η εν λόγω συλλογή η οποία δυστυχώς είναι ελλιπέστατη σε όγκο και ιστορική τεκμηρίωση, να είναι ''εγκατεστημένη'' επί μονίμου βάσεως,και να διαφημίζετε συνεχώς από την τοπική αυτοδιοίκηση, χωρίς την ανάλογη ανταπόκριση από τον κόσμο της Βέροιας και όχι μόνο...….τέλος ως συκγριτικό μέσω σας παρακαλώ να λάβετε υπόψιν σας ότι η εν λόγω έκθεση υπάρχει και αυτή στο facebook ως ‛’Ιστορικό Πανόραμα’’ ,με 1350 φίλους περίπου από τον Νοέμβριο του 2009 !!!……όπου η τεράστια διαφορά μας στην προτίμηση φίλων , δείχνει και την ποιότητα των ιστορικών εκθεμάτων που διαθέτω ο ‛’Ιστορικός Συλλέκτης Βέροιας’’ και ‛’Ιστορικός Συλλέκτης Βέροιας ΙΙ ’’, αφού όπως προανέφερα σε λιγότερο από 2 μήνες, και χωρίς ''σπόνσορες'' να έχω συμπληρώσει απέναντι από την έκθεση του δήμου Βέροιας τον τεράστιο αριθμό των 8000 φίλων (για το χρονικό διάστημα) περίπου...
τέλος ήδη να σας ενημερώσω ότι η πίεση του απλού κόσμου, και τα θετικά σχόλια που έχω λάβει από ανώνυμους και επώνυμους συμπολίτες μας, και όχι μόνο (8000 περίπου έως τώρα), με αναγκάζει να σας υποβάλω το παρόν μήνυμα, και να σας ενημερώσω, αφού θεωρώ ότι η εν λόγω συλλογή μου είναι αξιόλογη, και χρήζει θετικής αντιμετώπισης για το συμφέρων της πόλης μας, και του νομού μας γενικά.......

Κι εδώ ολόκληρη την συλλογή
Ιστορικός Συλλέκτης Βέροιας

http://www.facebook.com/profile.php?id=100000890116817
Ιστορικός Συλλέκτης Βέροιας ΙΙ

http://www.facebook.com/profile.php?id=100001026125805

Δύσκολο το βλέπω Δήμητρα. Στη Βέροια υπάρχει το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Βυζαντινό Μουσείο που ανήκουν στο Υπουργείο Πολιτισμού. Επίσης υπάρχει το Βλαχογιάννειο μουσείο. ο μουσείο, που ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Βέροιας, στεγάζεται σε κτίριο που παραχώρησε η οικογένεια Βλαχογιάννη, με σκοπό να συμβάλλει στη διατήρηση της μνήμης του νεότερου Ελληνισμού και ειδικότερα να προβάλλει την ιστορία του Μακεδονικού Αγώνα και την εκκλησιαστική τέχνη της περιοχής Βέροιας από τη βυζαντινή εποχή μέχρι τις ημέρες μας.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν 4-5 συλλέκτες με συλλογές μεγάλες, αλλά όχι με μοναδικά είδη, που ανταγωνίζονται και ο καθένας προσπαθεί να προβάλλει τη δική του συλλογή σε βάρος των άλλων. Και φυσικά όλοι τους θέλουν να έχουν απόλυτη κυριότητα και νομή στη συλλογή, ενώ δεν δέχονται τη συστέγαση με άλλους ή τη δημιουργία μιας συλλογής που θα περιλαμβάνει επιλεγμένα στοιχεία από όλες τις συλλογές και την επιλογή να την κάνει ιστορικός ή μουσειολόγος.

Για δυο συλλογές έχει εκφράσει επιφυλάξεις το ΥΠ. Πολιτισμού για την ποσότητα και τη νομιμότητα των εκθεμάτων, σαν την υπόθεση Χατζηλία στις Σέρρες, αλλά δεν έχει προχωρήσει σε έλεγχο προέλευσης.

Likes and Interests ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ

ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ........
ΕΞΩ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.....
ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΤΕ ΠΟΥΣΤΗ ΑΛΒΑΝΕ!!!!

αυτό γράφει πάνω πάνω αριστερά με το που μπαίνεις (στο ΙΙ).
λυπάμαι: δεν προχώρησα παρακάτω.
Να τον χαίρεσθε τον φίλο σας.

Last edited:
Κώστα, δεν έχω συζητήσει ποτέ το θέμα της Αλβανίας μαζί του…. Και ρατσιστής να είναι πιστεύω ότι η σπουδαία συλλογή του δεν έχει σχέση με αυτό…..

Απάντηση: Re: ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ

.

Παρεξηγιάρη..:grandpa:

Εννοεί οτι δέν έχει 500000 ευρά στην Τράπεζα ,δέν έχει Κάμπριο και δεν πάει κάθε δεύτερο Σ-Κ στό Κάπρι ..οπότε θα γινόταν Gay::flipout::flipout::flipout::flipout:

Likes and Interests ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ

αυτό γράφει πάνω πάνω αριστερά με το που μπαίνεις (στο ΙΙ).
λυπάμαι: δεν προχώρησα παρακάτω.

Κώστα, προηγμένος απάντησα χωρίς να έχω δει αυτό που λες, και τώρα που το ψάχνω, δεν το βλέπω….. που ακριβός είναι;

Μάλλον πρέπει να είσαι μέλος του facebook για να δεις τέτοιες λεπτομέρειες του προφίλ. Εγώ δεν είμαι, δεν τα βλέπω.

Ωραία ενδιαφέροντα πάντως για να βάλει κανείς στο προφίλ του στο facebook.

Δεν το είδα το συγκεκριμένο ... επίσης δεν έχει καμία σχέση με το θέμα που αναφέρει ο πρώτος χρήστης.

Υπάρχουν οι φωτογραφίες από την συλλογή στο facebook ? μήπως πρέπει να έχεις κάνει εγγραφή για να τις δείς ?

Ισχύουν αυτά που έγραψε ο Κώστας πιο πάνω Δήμητρα. Το επιβεβαιώνω....

Δεν το είδα το συγκεκριμένο ... επίσης δεν έχει καμία σχέση με το θέμα που αναφέρει ο πρώτος χρήστης.

Υπάρχουν οι φωτογραφίες από την συλλογή στο facebook ? μήπως πρέπει να έχεις κάνει εγγραφή για να τις δείς ?

Ναι, πρέπει να είσαι μέλος στο facebook για να μπορείς αν τα δεις….. πάντος αξίζει, είναι αρκετά ενδιαφέρον.

Συγνωμη ρε παιδια αλλα δεν τα βρηκα πουθενα αυτα που λετε (και στα 2 προφιλ).
Που στο καλο ειναι?

Re: Απάντηση: ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ

Συγνωμη ρε παιδια αλλα δεν τα βρηκα πουθενα αυτα που λετε (και στα 2 προφιλ).
Που στο καλο ειναι?

Αμ δεν είναι πλέον !!!!! Τα έβγαλε !!!! :D

Akirav, ο ιστορικός συλλέκτη ΙΙ είναι σε ένα group που μιλανε άσχημα για την Αλβανία….. κακός μεν αλλά μάλλον άσχετο με αυτό που ήθελα να μεταφέρω… αυτά που λέει ο Κώστας είναι πράγματα που λένε μέσα σε αυτό το group και όχι στο profil του Ιστορικού συλλέκτη