Ιταλικά κανάλια (Raiuno, Raidue,...)

nikosmag

New member
13 September 2008
84
Καλησπέρα σε όλους σας.

Ζητώ συγνώμη αν έχει ξαναερωτηθεί κάτι τέτοι αλλά δεν μπόρεσα να βρώ κάτι που να απαντάει στο ερώτημα μου και είστε η τελευταία μου ελπίδα...

Μέχρι το Μάιο περίπου έπιανα κανονικά όλα τα ιταλικά κανάλια (Raiuno, Raidue, ...). Απο τότε που αλλάξανε συχνότητα και πήγαν στην 10992 (Hotbird πάντα), έπαψα να τα βλέπω. Φυσικά ρύθμισα τον δέκτη μου να λαμβάνει την αντίστοιχη συχνότητα και τα βλέπω στην λίστα των καναλιών μου. Όμως ποτε δεν κατάφεραν να παίξουν....πάντα βγάζουν κάποιο error (Πρόβλημα στο SDT, Κλπ). Τα βλέπω και στα Major Networks και στα Free to Air αλλά κανένα δεν παίζει.

Μετα απο επικοινωνία με Νόβα, παρόλο που στην αρχή δεν ήξεραν κάτι και μου έλεγαν ότι το κοιτάνε, τελικά μου είπαν ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να τα πιάσω αυτά τα κανάλια με τον εξοπλισμό της Νόβα γιατί η συχνότητα αν και ελεύθερη είναι πολυ χαμηλή; Μου είπε ο τεχνικός ότι ο μόνος τρόπος θα είναι αν βάλω πιάτο 1.5μέτρο και δέκτη κατηγορίας 500+ευρώ. Από άλλους γνωστούς με απλούς δέκτες και κανονικά πιάτα μου έχουν πεί ότι πιάνουν κανονικά την καινούρια συχνότητα όμως!

Τι απόλα ισχύει; Πως θα μπορέσω να πιάσω αυτή την συχνότητα με λογικό κόστος;

Διαθέτω αυτή την στιγμή πίατο στα 90εκατοστά αν θυμάμαι καλά, διπλό LBN και τον Panasat της Νόβα.

Ευχαριστώ εκ των πρωτέρον,

Νικόλας

Καλησπέρα και ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση.
Ναι έχω σήμα 72% με ακρίβεια 100% όσο δηλαδή και στα υπόλοιπα κανάλια τις Νόβα που πιάνω κανονικά.
Το ακριβές μήνυμα που μου βγάζει είναι: Ε38-μη διαθέσιμα στοιχεία υπηρεσίας.

Ευχαριστώ

Μετα απο επικοινωνία με Νόβα, παρόλο που στην αρχή δεν ήξεραν κάτι και μου έλεγαν ότι το κοιτάνε, τελικά μου είπαν ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να τα πιάσω αυτά τα κανάλια με τον εξοπλισμό της Νόβα γιατί η συχνότητα αν και ελεύθερη είναι πολυ χαμηλή; Μου είπε ο τεχνικός ότι ο μόνος τρόπος θα είναι αν βάλω πιάτο 1.5μέτρο και δέκτη κατηγορίας 500+ευρώ. Από άλλους γνωστούς με απλούς δέκτες και κανονικά πιάτα μου έχουν πεί ότι πιάνουν κανονικά την καινούρια συχνότητα όμως!

Τι απόλα ισχύει; Πως θα μπορέσω να πιάσω αυτή την συχνότητα με λογικό κόστος;
Δυστυχώς χρειάζεσαι νέο δέκτη, ο 1110 όντως δεν πρόκειται να στα δείξει. Φυσικά δεν ισχύουν αυτά που σου είπαν από την εξυπηρέτηση πελατών. Η συχνότητα λαμβάνεται ακόμη και με 60άρι κάτοπτρο. Για τον τεχνικό τι να πει κανείς; Μόνο ντροπή!

Δεν πρέπει να ήταν στις καλές του γιατί μου μίλαγε λες και του είπα ότι έφταιγε αυτός ενώ προσπαθούσαμε να βρούμε μια λύση.

Εσείς τι προτέινετε λοιπον; Αν κανω αναβάθμηση σε HD ισχύει ότι και πάλι δεν θα μπορώ να περάσω extra συχνότητες (πχ 10992); Άλλη λύση χωρίς να χάσω την νόβα;

Απάντηση: Re: Ιταλικά κανάλια (Raiuno, Raidue,...)

Εσείς τι προτέινετε λοιπον; Αν κανω αναβάθμηση σε HD ισχύει ότι και πάλι δεν θα μπορώ να περάσω extra συχνότητες (πχ 10992);
Ισχύει δυστυχώς. Μόνη λύση δεύτερος δέκτης. Αφού έχεις διπλό lnb, φαντάζομαι πως έχεις και δεύτερο καλώδιο που κατεβαίνει από το κάτοπτρο.

Ναι υπάρχει δεύτερο καλώδιο που καταλήγει σε έναν commander 4000 ο οποίος δυστηχώς του έχει χαλάσει το τηλεκοντρόλ και δεν μπορώ να ρυθμίσω εξτρά συχνότητες. Μπορώ να βρώ κάποιο συμβατό τηλεκοντρόλ η καλύτερα να πάρω κάποιον πιο φρέσκο δέκτη; Αν ναι ποιόν;

Ευχαριστώ για το λινκ δεν το ήξερα!
Δηλαδή 99% δεν θα έχω πρόβλημα να δώ αυτή τη συχνότητα με τον commander? 12 ευρώ δεν είναι τίποτα για να το δοκιμάσω.

Καλημέρα,

Το τηλεκοντρόλ ήρθε αλλά ο δέκτης ακόμα δεν ακούει...Λέτε να έχει χαλάσει ο σένσορας μέσα στον δέκτη; Αξίζει να τον ανοίξω ή να πάρω καινούριο;