Επειδη δεν βλεπω κινησεις που να δειχνουν οτι καποιοι καταλαβαν τι παιζει, θα ηθελα εδω να γραψουνε τα μελη πως θα ηθελαν το AV CLUB.
a. Στεγνο, τεχνοκρατικο, μονο ΑV
b. AV , με αλατοπιπερο (Εκτος Θεματος)
c. ΑV , με υποκαταστατο αλατος (Εκτος θεματος politically correct)
d. Αλλο (προτασεις δεκτες)
Τι λετε?
Επειδή μάλλον ξεχάστηκε η αρχική ερώτηση του θέματος και , ως συνήθως , το όλο θρεντ ξεστράτησε στις ανούσιες αντιπαραθέσεις του Σ/Κ , οφείλουμε νομίζω να απαντήσουμε στον φίλο μας Βασίλη Σωκρατίδη σε αυτό που μας ρώτησε .
Επιθυμώ λοιπόν την πλήρη κατάργηση της κατηγορίας AV Cafe . Το γράφω μάλιστα εδώ καθότι scripta manent , verba volant . Είναι μιά σκέψη την οποίαν είχα πολλές φορές συζητήσει με διάφορους φίλους συμφορουμίτες , και η οποία με απασχόλησε από την αρχή της εγγραφής μου στο φόρουμ.
Αλλά να εξηγηθώ για να μην παρεξηγηθώ ( από όποιον επιθυμεί να με παρεξηγήσει , βέβαια , δεν ελπίζω ότι θα γλυτώσω αλλά δεν με ενδιαφέρει κάτι τέτοιο ) .
Δεν επιθυμώ την κατάργηση αυτής της άσχετης με το αντικείμενο του φόρουμ , κατηγορίας ,
επειδή γίνονται "δήθεν" πολιτικές συζητήσεις , οι οποίες , ενδεχομένως , μπορεί να οδηγήσουν σε αντιπαραθέσεις που με την σειρά τους θα πυροδοτήσουν επιθέσεις προσωπικού χαρακτήρα και ανάρμοστες συμπεριφορές .
Τέτοιες συμπεριφορές μπορεί ανα πάσα στιγμή να εκδηλωθούν σε οποιαδήποτε κατηγορία - και νομίζω θα κρυβόμασταν πίσω από το δάχτυλο μας , αν παριστάναμε ότι στο παρελθόν δεν εκδηλώθηκαν τέτοιου είδους ανάρμοστες , προσωπικής φύσεως επιθέσεις σε κατηγορίες καθ' όλα σύμφυτες με το αντικείμενο του κλαμπ και υπεράνω πάσης υποψίας . Συνεπώς το φαινόμενο είναι δυνατόν να εμφανισθεί εκ νέου .
Αλλωστε , όπως πολλές φορές έχει επισημανθεί , αφού υπάρχουν οι κατηγορίες της μουσικής και του κινηματογράφου - που είναι και απολύτως σχετικές με το αντικείμενο του φόρουμ - συζητήσεις πολιτικού και φιλοσοφικού χαρακτήρα , θα μπορούν - και αν θέλετε , επιβάλλεται - να εμφιλοχωρήσουν σε κάθε θρεντ που ανοίγεται σε αυτές . Τα έργα τέχνης - ταινίες , συνθέσεις μουσικές , τραγούδια απλά - δεν "φυτρώνουν" απλώς για το κέφι του δημιουργού τους , αλλά δημιουργούνται και υπάρχουν , ζουν και αναπτύσσονται σε συγκεκριμένο κοινωνικό και ιστορικό , κάθε φορά πλαίσιο , ακόμη και εν αγνοία ή παρά την θέληση του δημιουργού τους , ο οποίος μάταια μπορεί να διαρρηγνύει τα ιμάτια του περί του δήθεν απολιτικού χαρακτήρα τους και να αποκηρύσσει μετα βδελυγμίας τέτοιους χαρακτηρισμούς .
Δεν επιθυμώ επίσης την κατάργηση της κατηγορίας αυτής , γιατί μπορεί ορισμένοι να την χρησιμοποιήσουν ως πίνακα ανακοινώσεων των συνδικαλιστικών τους δραστηριοτήτων και προβλημάτων.
Δεν επιθυμώ παρομοίως την κατάργηση της κατηγορίας , διότι ορισμένοι ενδέχεται να την χρησιμοποιήσουν ως εφαλτήριο για εξαπόλυση προσωπικών και εν πολλοίς αστήρικτων ή αναπόδεικτων κατηγοριών εναντίον δημοσίων προσώπων .
Το πρόβλημα λύνεται με άμεση διαγραφή τέτοιων μηνυμάτων και εν περιπτώσει υποτροπής με την διαγραφή του μέλους που αρνείται να συμμορφωθεί .
Επιθυμώ όμως την κατάργηση της , διότι
βαρέθηκα να διαβάζω ή να βρίσκω μπροστά μου ανέκδοτα ( σε λίγο θα γίνει κατηγορία με τους "ανεκδοτάκηδες" , όπως και αυτή με τους "μηχανάκηδες" )
βαρέθηκα να διαβάζω ή να βρίσκω μπροστά μου τα "φιλοσοφικού' τύπου φληναφήματα και τις εφηβικού τύπου λογοτεχνικές ανησυχίες κάθε επίδοξου , παιδιόθεν ,συγγραφέα ( που όμως δεν μεγάλωσε ποτέ ) .
βαρέθηκα να διαβάζω ή να βρίσκω μπροστά μου αραδιασμένα τα "εσώψυχα" του καθενός , τα αυστηρώς ιδιωτικά του πλήρως εκτεθειμένα δημοσίως εν είδει γελοίου τηλεοπτικού reality
βαρέθηκα να διαβάζω και να βρίσκω μπροστά μου κατεβατά ολόκληρα για το ποιανού η μύτη ή το αυτί ή δεν ξέρω τι άλλο πονάει και θα πρέπει να πάει στον γιατρό , λες και όλοι θα πρέπει να ανακοινώνουμε την πορεία της υγείας μας άπαξ τουλάχιστον ημερησίως
βαρέθηκα να διαβάζω ή να βρίσκω μπροστά μου ανούσια θέματα για την κατάντια του νεοέλληνα και την αρχοντοχωριάτικη συμπεριφορά του ή την απλή γαϊδουριά του . Αμα θέλω ακούω τις γνωστές , καταγγελτικού τύπου εκπομπές στο ραδιόφωνο ή βλέπω τις αντίστοιχες τηλεοπτικές . Δεν μου χρειάζεται να αναμασώ τα ίδια και τα ίδια και εδώ μέσα.
βαρέθηκα να διαβάζω ή να βρίσκω μπροστά μου θέματα που αφορούν το στρατιωτικό μου , το τι αυτοκίνητο έχω κλπ . Πάλι καλά που δεν ανοίχτηκε και θέμα για το πόσα χρήματα εσοδεύουμε μηνιαίως .
βαρέθηκα να διαβάζω ή να βλέπω φωτογραφίες για ωραίους ή ωραίες ή για μπακουροσέντονα ή για γαμοπίλαφα
βαρέθηκα να διαβάζω γι αυτούς που οδηγούν χωρίς ταχύτητα ή που φρενάρουν χωρίς ταχύτητα
βαρέθηκα να διαβάζω γι αυτούς που μετακομίζουν και θεωρούν σημαντικό να μας το ανακοινώσουν ( και μάλιστα μετακομίζουν συχνά απ' ότι φαίνεται )
βαρέθηκα να διαβάζω προσωπικούς απολογισμούς της χρονιάς που μας πέρασε διότι με κάνουν να αισθάνομαι ότι μετέχω και διαβάζω το Madame Figaro ή το Cosmopolitan.
Για όλους αυτούς τους λόγους και για άλλους τόσους που δεν θέλω να αναφέρω , η πρόταση μου είναι να καταργηθεί η κατηγορία avclub cafe. Αρκετά . Βαρέθηκα.