Ηταν κάποτε μια κραταιά κρατική υπηρεσία με το όνομα ΟΤΕ...

Re: Ηταν καποτε μια κραταια κρατικη υπηρεσια με το ονομα ΟΤΕ...

Μ'αρεσει η λέξη εξυγείανση...σαν κι αυτή της Ολυμπιακής ένα πράμα ? Τόσο επιτυχημένη ?

Το οτι καποιοι ειναι ανικανοι ή αναξιοι (για δικους τους λογους) δεν σημαινει οτι οι λυσεις ειναι λαθος αλλα οι ανθρωποι.

Λυπαμαι που δεν μπορεις να το καταλαβεις.

Απάντηση: Ηταν καποτε μια κραταια κρατικη υπηρεσια με το ονομα ΟΤΕ...

Ιδιωτικός τομέας και α@χίδια λουλούδια

Εχουμε πληρώσει 100 φορτηγά λεφτα το ΕΛ βενιζέλος και την Αττική ,
και βγαίνουν οι ιδιώτες τα κρατικοδιαίτα λαμόγια που γίνανε μάγκες με ξένα κόλυβα

και ζητάνε και τα ρεστά ,,ούτε λουτρο-καμπινέ δεν θα φτιάχνανε με ίδια κεφάλαια ,,, και ανερυθρίαστα μιλάνε πλέον για λιγότερο κράτος και αγκυλώσεις σε σοβιετ κλπ κλπ ..

ΡΕ ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ
ΧΟΥΝΤΑ ΡΕ !!!

( sic πλέον :antlers: )

Το οτι καποιοι ειναι ανικανοι ή αναξιοι (για δικους τους λογους) δεν σημαινει οτι οι λυσεις ειναι λαθος αλλα οι ανθρωποι.

Λυπαμαι που δεν μπορεις να το καταλαβεις.

μια χαρά το καταλαβαίνω και έρχομαι να στο συμπληρώσω: όταν λοιπόν αυτούς του "λάθος" ανθρώπους του ανέχεσαι μια φορά και χαίρεσαι με τις υποσχεσεις που σου δίνουν, (δεν μιλώ για σένα προσωπικά), του ψηφίζεις, τους ανέχεσαι 2η φορά και ξαναχαίρεσε με τις νέες υποσχέσεις...και εξακολουθείς έτσι μέχρι να περάσουν καμια 40αρια χρόνια με το να τους ανέχεσαι και να τους ξανα-ψηφίζεις...ε συγνώμη...ποιος φταίει ?

μια χαρά το καταλαβαίνω και έρχομαι να στο συμπληρώσω: όταν λοιπόν αυτούς του "λάθος" ανθρώπους του ανέχεσαι μια φορά και χαίρεσαι με τις υποσχεσεις που σου δίνουν, (δεν μιλώ για σένα προσωπικά), του ψηφίζεις, τους ανέχεσαι 2η φορά και ξαναχαίρεσε με τις νέες υποσχέσεις...και εξακολουθείς έτσι μέχρι να περάσουν καμια 40αρια χρόνια με το να τους ανέχεσαι και να τους ξανα-ψηφίζεις...ε συγνώμη...ποιος φταίει ?

Και η λυση ειναι να πουλησω εθνικη περιουσια αντι απλα να αλλαξω τους διαχειριστες;

Δεν καταλαβαινω...

Και η λυση ειναι να πουλησω εθνικη περιουσια αντι απλα να αλλαξω τους διαχειριστες;

Δεν καταλαβαινω...

Και γιατι δεν κανουν την αυτοκριτικη τους και να παραιτηθουν ? Ε δεν ειναι αναγκη να ξεκινησουμε και απο το μεγαλο κεφαλι (κυβερνηση ) αλλα απο τα αμεσως επομενα .Τυχον συνδικαλιστες που εχουν ευθυνης με τους λαθους χειρισμους (δεν μπορει να μην υπαρχουν..).Υποθετω οτι για το καλο της εθνικης περιουσιας θα ειναι ετοιμοι να το κανουν...

Ασε που για το καλο της εθνικης περιουσιας θα πρεπει να το απαιτησουν και ολοι οι υπολοιποι απλοι εργαζομενοι...

Δεν καταλαβαινω...

Μα δεν έχει δοκιμαστεί η "λύση" αυτή ουτως ή αλλως ? Κάθε κυβέρνηση δεν τοποθετεί τους δικούς της διαχειριστές ? Τους δικούς της "συνδικαλιστές", Τους δικούς της ανθρώπους ? Για 30+ χρονια αυτή η δουλειά δε γίνεται ?

Και γιατι δεν κανουν την αυτοκριτικη τους και να παραιτηθουν ? Ε δεν ειναι αναγκη να ξεκινησουμε και απο το μεγαλο κεφαλι (κυβερνηση ) αλλα απο τα αμεσως επομενα .Τυχον συνδικαλιστες που εχουν ευθυνης με τους λαθους χειρισμους (δεν μπορει να μην υπαρχουν..).Υποθετω οτι για το καλο της εθνικης περιουσιας θα ειναι ετοιμοι να το κανουν...

Ποιοι οι εργαζομενοι να παραιτηθουν; Γιατι για τους αλλους, αυτους που πραγματικα φταινε, δεν...

Ασε που για το καλο της εθνικης περιουσιας θα πρεπει να το απαιτησουν και ολοι οι υπολοιποι απλοι εργαζομενοι...

Εχεις ξεκαθαρισει στο μυαλο σου ποιος φταιει; Το ξαναρωταω... Δεν ειναι οι εργαζομενοι οι διαχειριστες της εταιρειας, ουτε καν οι συνδικαλιστες, αν και οι τελευταιοι, πολλοι απο αυτους τελος παντων, ειχαν ποικιλα ωφελη.
Και μιλας για κερδοφορα επιχειριση ετσι; Μην το ξεχνας αυτο. Δεν ζημειωνε το "κρατος". Το αντιθετο μαλιστα.

Μα δεν έχει δοκιμαστεί η "λύση" αυτή ουτως ή αλλως ? Κάθε κυβέρνηση δεν τοποθετεί τους δικούς της διαχειριστές ? Τους δικούς της "συνδικαλιστές", Τους δικούς της ανθρώπους ? Για 30+ χρονια αυτή η δουλειά δε γίνεται ?

Και αντι να αλλαξουν αυτοι πρεπει να πουληθει καθε εθνικη περιουσια;
Ειναι λυση αυτο στο προβλημα;
Αντι δηλαδη να κανεις μια, κερδοφορα, επιχειριση ακομα πιο προσοδοφορα προς τη χωρα αποφασιζεις και την πουλας για να μην εχεις καθολου εσοδα; Και απο που κερδιζει το εθνος απο αυτο;

Συγνωμη αλλα ακομα και οποιονδηποτε εναλλακτικο παροχο και να εχεις αυτος δινει καποια χρηματα στον ΟΤΕ για συντηριση δικτυου κλπ.

Πως προτιμας/τε ακομα και τα χρηματα αυτα να πηγαινουν σε τριτους και οχι σε κρατικα ταμεια αδυνατω να το καταλαβω...

Ποιοι οι εργαζομενοι να παραιτηθουν; Γιατι για τους αλλους, αυτους που πραγματικα φταινε, δεν...

Εχεις ξεκαθαρισει στο μυαλο σου ποιος φταιει; Το ξαναρωταω... Δεν ειναι οι εργαζομενοι οι διαχειριστες της εταιρειας, ουτε καν οι συνδικαλιστες, αν και οι τελευταιοι, πολλοι απο αυτους τελος παντων, ειχαν ποικιλα ωφελη.
Και μιλας για κερδοφορα επιχειριση ετσι; Μην το ξεχνας αυτο. Δεν ζημειωνε το "κρατος". Το αντιθετο μαλιστα.

Αντι δηλαδη να κανεις μια, κερδοφορα, επιχειριση ακομα πιο προσοδοφορα προς τη χωρα αποφασιζεις και την πουλας για να μην εχεις καθολου εσοδα; Και απο που κερδιζει το εθνος απο αυτο;

Συγνωμη αλλα ακομα και οποιονδηποτε εναλλακτικο παροχο και να εχεις αυτος δινει καποια χρηματα στον ΟΤΕ για συντηριση δικτυου κλπ.

Πως προτιμας/τε ακομα και τα χρηματα αυτα να πηγαινουν σε τριτους και οχι σε κρατικα ταμεια αδυνατω να το καταλαβω...

Σαφώς και θα προτιμούσα να έχουμε κερδοφόρες επιχειρησεις στην Ελλάδα, όπως και θα ήθελα να να προσφέρουν τα μέγιστα στην χώρα. Το θα ήθελα όμως, το βλέπεις και εσυ νομίζω, ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ και κατι τέτοιο εχει αποδειχθεί ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ...Λυπάμαι που το λέω όμως εδω και πολλα χρόνια έχω χάσει κάθε ελπίδα οτι κατι πρόκεται να αλλάξει στη χώρα αυτή προς το καλύτερο...

Ναι αλλα και εσυ πρεπει να ξεκαθαρισεις (στο μυαλο σου , οπως μου λες ) κατι.

Οτι οι πολιτες οσο και να γκρινιαζουν , φωναζουν κλπ , για τα.. καμωματα καποιων ''απλων'' εργαζομενων , η απλως αδιαφορουν , ουτε πουλανε εθνικες περιουσιες , ουτε υπεγραφαν συμφωνιες .Αρα καμμια ευθυνη δεν τους βαραινει , εκτος ισως της ''ψηφου'' και καλο ειναι αυτοι που διαμαρτυρονται να αναζητησουν αλλου αυτες τις ευθυνες.Οχι να περιχαρακωνονται συχνα πισω και απο τους (δικους τους ) φταιχτες για να προστατευτουν οι ιδιοι .( σε παρενθεση ενα σχολιο , γενικο: το επιχειρημα της κατσικας του γειτονα και της εκδικητικοτητας πολυφορεθηκε ,εγινε σφεντονα δηλαδη στα χερια και χειλη καποιων και μονο γελιο συχνα προκαλει).Και αν ενα μερος της κοινης γνωμης εχασε την εμπιστοσυνη της ,και αδιαφορει οπως ειπαμε , ας φροντισουν να την ξανακερδισουν...

Σαφώς και θα προτιμούσα να έχουμε κερδοφόρες επιχειρησεις στην Ελλάδα, όπως και θα ήθελα να να προσφέρουν τα μέγιστα στην χώρα. Το θα ήθελα όμως, το βλέπεις και εσυ νομίζω, ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ και κατι τέτοιο εχει αποδειχθεί ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ...Λυπάμαι που το λέω όμως εδω και πολλα χρόνια έχω χάσει κάθε ελπίδα οτι κατι πρόκεται να αλλάξει στη χώρα αυτή προς το καλύτερο...

Μα το συγκεκριμμενο μαγαζι ηταν κερδοφορο ετσι κι αλλιως, δεν εβαζε "μεσα" τους πολιτες και φυσικα δεν εβαζε μεσα το κρατος.
Δεν πληρωσες ποτε ουτε εσυ ουτε εγω, τα σπασμενα, γιατι ποτε δεν υπηρχαν.

Αρα που στηριζεται η λογικη της αποκρατικοποιησης;

Ναι αλλα και εσυ πρεπει να ξεκαθαρισεις (στο μυαλο σου , οπως μου λες ) κατι.

Οτι οι πολιτες οσο και να γκρινιαζουν , φωναζουν κλπ , για τα.. καμωματα καποιων ''απλων'' εργαζομενων , η απλως αδιαφορουν , ουτε πουλανε εθνικες περιουσιες , ουτε υπεγραφαν συμφωνιες .Αρα καμμια ευθυνη δεν τους βαραινει , εκτος ισως της ''ψηφου'' και καλο ειναι αυτοι που διαμαρτυρονται να αναζητησουν αλλου αυτες τις ευθυνες.Οχι να περιχαρακωνονται συχνα πισω και απο τους (δικους τους ) φταιχτες για να προστατευτουν οι ιδιοι .( σε παρενθεση ενα σχολιο , γενικο: το επιχειρημα της κατσικας του γειτονα και της εκδικητικοτητας πολυφορεθηκε ,εγινε σφεντονα δηλαδη στα χερια και χειλη καποιων και μονο γελιο συχνα προκαλει).Και αν ενα μερος της κοινης γνωμης εχασε την εμπιστοσυνη της ,και αδιαφορει οπως ειπαμε , ας φροντισουν να την ξανακερδισουν...

Εγω ειμαι ο τελευταιος που θα χαλαστει αν ο πολιτης γκρινιαξει. Το αντιθετο. Αλλα να γκρινιαξει προς τη σωστη κατευθυνση. Και δεν ειναι θεμα εμπιστοσυνης, ειναι θεμα λογικης. Και απεναντι σε ποιον εχασαν την εμπιστοσυνη τους; Αν θελει ο μεσος πολιτης να εκδικηθει, διαμαρτυρηθει, πες το οπως θες, ας παει μεχρι την Αιγινα που παιρνει τον καφε του ο Παναγης για παραδειγμα και ας του κανει τη ζωη δυσκολη. Ας παει να βρει τον Λιαπη και να του τα πει.

Καταλαβαινεις οτι εγω μιλαω για ευθυνες ιθυνοντων και εσυ ξεσπας σε ζωες ανθρωπων; Εργαζομενων σαν ολους μας, με παιδια οικογενεις κλπ.

Δεν γινεται να βαραω το σαμαρι για να ακουσει το γαϊδουρι...

Αλλα θελω να μου πεις το κερδος της χωρας απο την πωληση, αλλιως δεν εχει καποια σκοπιμοτητα η κουβεντα, ετσι δεν ειναι;

Λες και δεν το ειπα/προβλεψα..
Ανεφερα το αυτονοητο και μεσα στο ποστ σου εβαλες ηδη το ''εκδικηθει'' και ''ξεσπας σε ζωες '':antlers:

Αλλα θελω να μου πεις το κερδος της χωρας απο την πωληση, αλλιως δεν εχει καποια σκοπιμοτητα η κουβεντα, ετσι δεν ειναι;

Τριχες κερδος.Οποιοσδηποτε καταλαβαινει οτι μια τετοια μαζικη εκποιηση δεν ειναι αξιοποιηση αλλα ξεπουλημα (υπερανω η οχι των δυναμεων τους ,των κυβερνωντων εννοω , αυτο απο οτι καταλαβαινω αυτο ειναι ακομα συζητησιμο (..? )).

Μονο που στην μπανανια μας το ξεπουλημα ειναι σχετικο , δηλαδη μπορει μεχρι και να αμφισβητηθει η χασουρα.Δηλαδη εδω που τα λεμε , σιγα την χασουρα που ειχε ο καταναλωτης απο τον Οτε, και την Ολυμπιακη , σε σχεση με το παρελθον .Ουτε αεροπλανα επεφταν , ουτε η γιαγια δεν μπορει να τηλεφωνησει.Αντιθετα μιλαμε και για δορυφορικες πλατφορμες ...Για τα υπολοιπα θα δειξει η νεκροψια .

Last edited:
Απάντηση: Ηταν καποτε μια κραταια κρατικη υπηρεσια με το ονομα ΟΤΕ...

ΚΑΛΑ λέει ο Στέλιος στην τελευταία προταση .. τι το κουράζουμε ? με αναλύσεις ?

απλά ποιό είναι το κέρδος της χώρας απο την πώληση ?

Τριχες κερδος.Οποιοσδηποτε καταλαβαινει οτι μια τετοια μαζικη εκποιηση δεν ειναι αξιοποιηση αλλα ξεπουλημα (υπερανω η οχι των δυναμεων τους ,των κυβερνωντων εννοω , αυτο απο οτι καταλαβαινω αυτο ειναι ακομα συζητησιμο (..? )).

Μονο που στην μπανανια μας το ξεπουλημα ειναι σχετικο , δηλαδη μπορει μεχρι και να αμφισβητηθει η χασουρα.Δηλαδη εδω που τα λεμε , σιγα την χασουρα που ειχε ο καταναλωτης απο τον Οτε, και την Ολυμπιακη , σε σχεση με το παρελθον .Ουτε αεροπλανα επεφταν , ουτε η γιαγια δεν μπορει να τηλεφωνησει.Αντιθετα μιλαμε και για δορυφορικες πλατφορμες ...

Ξανα,
ποιο ειναι το κερδος της χωρας, σε λεφτα, περα απο την προσωπικη ικανοποιηση οποιουδηποτε.
Εγω οπως ειδες ημουν προσεκτικος, δεν μιλησα για γιαγιαδες και τηλεφωνα.
Αν θελεις, και μπορεις, να μιλησουμε και για τεχνολογια και παροχη υπηρεσιας, αλλα δεν ξερω αν ειναι θεμα του topic.

Το κερδος της χωρας περιμενω... συμφωνα με το οποιο εγινε και η πωληση... και με αυτο συμφωνεις. Λοιπον;

Ζεστο χρημα εδω και τωρα θελουν. Δεν τους ενδιαφερει η σε βαθος χρονου οικονομικη αποδοση του οργανισμου.
Αυτοι τωρα εχουν τις τρυπαρες τωρα θα τις βουλωσουν (που δεν θα μπορεσουν φυσικα).

Σε βαθος χρονου να ασχοληθει οποιος θαναι τοτε στην εξουσια.....Τετοιοι ηλιθιοι ειμαστε.

υγ

Στελιο σε τι βαθμο ειναι κερδοφορος ο Οτε σημερα ?

Ξανα,
ποιο ειναι το κερδος της χωρας, σε λεφτα, περα απο την προσωπικη ικανοποιηση οποιουδηποτε.

Το κερδος της χωρας περιμενω... συμφωνα με το οποιο εγινε και η πωληση... και με αυτο συμφωνεις. Λοιπον;

Καταρχας να ξεκαθαρισουμε ποιος ειναι η χωρα ? Ο εργαζομενος του Οτε και ο συνδικαλιστης η και ο καταναλωτης.Εγω λοιπον σα χωρα εχω καλυτερες υπηρεσιες , και πιο προσιτα τιμολογια σε σχεση με το παρελθον.Και απο την στιγμη που σαν 'χωρα' εχω χαμηλο μισθο (σε αντιθεση με αλλους εργαζομενους ..) τα παραπανω τα θεωρω οχι μονο επιθυμητα αλλα και απαιτητα.

Αυτα για τον ΟΤΕ,δεν ισχυουν τα ιδια για ολες τις επιχειρησεις.

Last edited:

Ζεστο χρημα εδω και τωρα θελουν. Δεν τους ενδιαφερει η σε βαθος χρονου οικονομικη αποδοση του οργανισμου.
Αυτοι τωρα εχουν τις τρυπαρες τωρα θα τις βουλωσουν (που δεν θα μπορεσουν φυσικα).

Σε βαθος χρονου να ασχοληθει οποιος θαναι τοτε στην εξουσια.....Τετοιοι ηλιθιοι ειμαστε.

υγ

Στελιο σε τι βαθμο ειναι κερδοφορος ο Οτε σημερα ?

Μια χαρα, στο ευρυζωνικο κομματι εχει το ~48% της αγορας, και ας εχουν περασει τοσα χρονια απο το ανοιγμα. Στο απλο τλφ κομματι εχει ακομα περισσοτερο. Στην Καλαμαυκα που μενουν οι γονεις μου δεν θα παει ποτε κανεις αλλος, τι να κανουμε...
Στο επιχειρησιακο κομματι δεν το συζηταω καν. Βαλε τωρα και τα χρηματα που παιρνει απο τους υπολοιπους παροχους λογω αδυναμιας συνολικης συντηρησης δικτυου (αντικειμενικης αδυναμιας, δεν εχουν τοσο προσωπικο και παντου) και βγαλε συμπερασμα κερδων.
Βαλε επισης οτι υπαρχουν και κατι θυγατρικες του ομιλου με τρελο χρημα, βλ. Ote Estate που σε μια νυχτα της παραχωρθηκαν ολα, ΟΛΑ, τα ακινητα του ΟΤΕ και πλεον πληρωνει ενοικιο ακομα και ο ΟΤΕ στην Ote Estate για την χρηση (το ειπε και ο Δημητρης πιο πριν) και βγαλε συμπερασμα.

Ενα μικρο παραδειγμα ειναι ο "Λοφος Εντισον" στην Παλληνη... για οποιον ξερει την περιοχη. Δωρεα του ΟΤΕ στο "Αθηνα 2004" που πουληθηκε φιλετο μετα...

Και μετα απο ολα αυτα ακομα βγαζει κερδη, ηταν ή δεν ηταν παραλογη η πωληση... μηπως εγω εχω το προβλημα τελικα...

Καταρχας να ξεκαθαρισουμε ποιος ειναι η χωρα ? Ο εργαζομενος του Οτε και ο συνδικαλιστης η και ο καταναλωτης.Εγω λοιπον σα χωρα εχω καλυτερες υπηρεσιες , και πιο προσιτα τιμολογια σε σχεση με το παρελθον.Και απο την στιγμη που σαν 'χωρα' εχω χαμηλο μισθο (σε αντιθεση με αλλους εργαζομενους ..) τα παραπανω τα θεωρω οχι μονο επιθυμητα αλλα και απαιτητα.

Αυτα για τον ΟΤΕ,δεν ισχυουν τα ιδια για ολες τις επιχειρησεις.

Και εγιναν ολα αυτα (τιμολογια) επειδη πουληθηκε ο ΟΤΕ ή επειδη απλα ανοιξε η αγορα; Γιατι αλλο το ενα και αλλο το αλλο.

Επισης το οτι οι υπηρεσιες αλλαξαν (γρηγορο νετ κλπ) εγιναν επειδη πουληθηκε ο ΟΤΕ ή επειδη προχωρησε η τεχνολογια; Γιατι αλλο το ενα παλι και αλλο το αλλο.

Το κερδος της χωρας δεν ειναι το γεμισμα των ταμειων με χρημα;
Μπερδευομαι καπου; Επειδη μπαινουμε μεσα δεν ειμαστε στο ΔΝΤ; Σε εβαλε ποτε ο ΟΤΕ μεσα σαν χωρα;

Ποιο ειναι το κερδος, σε λεφτα; Σε λεφτα.